بازدید 2759

۲ اولویت تحقق اقتصاد مقاومتی

توسعه صادرات در کنار گسترش سرمایه گذاری و رونق تجارت خارجی، نمایانگر تحقق و عملیاتی شدن بخش مهمی از اهداف اقتصاد مقاومتی است. موضوعی که به عنوان بخشی از اقدامات دولت در این زمینه مورد توجه مطبوعات کشور قرار گرفت.
کد خبر: ۶۸۳۲۷۲
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰ 09 April 2017
توسعه صادرات در کنار گسترش سرمایه گذاری و رونق تجارت خارجی، نمایانگر تحقق و عملیاتی شدن بخش مهمی از اهداف اقتصاد مقاومتی است. موضوعی که به عنوان بخشی از اقدامات دولت در این زمینه مورد توجه مطبوعات کشور قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، عملیاتی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم، در زمره مهمترین عناصر برنامه ریزی و تصمیم گیری مسوولان اجرایی بوده و به همین جهت شاهد گشایش های اقتصادی قابل توجهی همچون توسعه صادرات بوده ایم. 

این گزارش بخشی از مهمترین تحلیل های یک هفته گذشته روزنامه ها در زمینه عملکرد دولت را در اجرایی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی بررسی کرده است که در زیر به مهمترین محورهای آن اشاره می شود.

** گسترش سرمایه گذاری خارجی 

یکی از مقوله هایی که باید در اقتصاد مقاومتی مدنظر قرار گیرد، تشویق سرمایه گذاری است. روزنامه ایران در گزارشی با عنوان « جذب 12 میلیارد دلار سرمایه خارجی در بازارهای داخلی» نوشت: 1395 برای اغلب بخش‌های اقتصادی سالی ویژه و پرامید بود و تمام برآوردها و پیش‌بینی مراجع رسمی داخلی و خارجی حکایت از تداوم این حرکت در سال جدید دارد. دراین دوره زمانی تحولات مثبتی در عرصه اقتصاد رخ داد که هر یک می‌تواند بسترساز اتفاقات مثبت تری درآینده باشد.

یکی از بخش‌هایی که گوی سبقت را از دوره‌های قبل ربود و رشد کم نظیری را تجربه کرد، جذب سرمایه‌ گذاری خارجی و ورود سرمایه‌ گذاران جدید بود. 

براساس گزارش‌های رسمی وزارت امور اقتصادی و دارایی در فاصله زمانی یکم دی ماه 1394 تا دهم اسفند 1395 در مجموع 12 میلیارد و 48 میلیون و 968هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی به تصویب هیأت سرمایه‌گذاری خارجی رسیده است که از میان استان ها، خراسان شمالی در جذب این سرمایه‌ها و از میان کشورها، آلمان با سه میلیارد و 962 میلیون دلار در صدر کشورهای سرمایه‌گذار قرار دارد.

در ادامه می خوانیم: برپایه آمارهای موجود، بیشترین میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی تا قبل از حل موضوع هسته‌ای ایران در دولت یازدهم، به سال 2012 میلادی باز می‌گردد که رقمی نزدیک به 4 میلیارد و 700 میلیون دلار بود. این رقم در سال 2013 میلادی به 3 میلیارد و 100 میلیون دلار و در سال 2014 به رقم 2 میلیارد و 100 میلیون دلار و در نهایت در سال 2015 به 2 میلیارد و 50 میلیون دلار کاهش یافت. 

همچنین با آغاز اجرای برجام، درهای اقتصاد کشور به سوی جهانیان برای تعامل سازنده و همکاری‌های مشترک گشوده شد که فقط در سال 1395 هیأت سرمایه‌گذاری خارجی 9 میلیارد و 175 میلیون و 586 هزار دلار سرمایه‌گذاری مصوب در استان‌ها به تصویب رسانده است.

** توجه به مقوله اشتغالزایی

بند نخست ابلاغیه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر تأمین شرایط و فعال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاری‌های جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کم‌درآمد و متوسط تاکید دارد. 

در همین زمینه روزنامه تجارت در گزارشی با عنوان « نقش پررنگ توسعه فازهای پارس جنوبی در اشتغالزایی» به نقل از «محمد مشکین فام» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس که نوشت: یکی از ویژگی‌های طرح‌های توسعه‌ای فازهای پارس جنوبی اشتغال زایی و استفاده از توان نیروی انسانی داخلی است. در این راستا مدیرعامل شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران درمورد میزان اشتغالزایی در فاز 17 و 18 پارس جنوبی توضیح داده بود با توجه به حجم زیاد کارکردها حدود 14 هزار نفر ساعت اشتغالزایی در پیک (اوج ) کاری داشته‌ایم و یکی از سیاست‌گذاری‌های اصلی در مورد چنین طرح‌هایی در جهت اشتغالزایی نیروهای انسانی است.

در ادامه می خوانیم: طبق مستندات موجود تاکنون بیش از 133 میلیون نفر ساعت در بخش خشکی فاز ١٩ پارس جنوبی کار شده است و در انجام فعالیت‌های توسعه‌ای آن نیز بالغ ‌بر ١١ هزار نفر مشغول کار بودند که بر اساس آمارهای موجود، در زمان اوج فعالیت‌ها، این تعداد به 12 هزارنفر نیز رسیده است. مجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی نیز در این مورد توضیح داده بود به طور متوسط روزانه برای 9000 نفر در طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی اشتغال زایی می‌شود.

**توسعه صادرات

یکی از مهمترین اهدافی که اقتصاد مقاومتی دنبال می کند توسعه صادرات کشور است. در همین ارتباط، روزنامه تجارت در گزارشی با عنوان « واردات اروپا از ایران 4 و نیم برابر شد» نوشت: در دوران تحریم موازنه مبادلات ایران با کشورهای دیگر اغلب به زیان ما تمام می‌شد و همواره واردات از صادرات ما بیشتر بود، اما از دی ماه 1394 و همزمان با امضای برجام معادلات در تجارت خارجی ایران تغییر کرد. در دوران پسابرجام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به جمع شرکای مهم تجاری ایران اضافه شدند درحالی که تراز بازرگانی این مراودات تازه از سرگرفته شده به نفع ایران است. ازسوی دیگر چین که عمده کالاهای وارداتی ایران در سال‌های تحریم را تأمین می‌کرد نیز با چرخش تدریجی رویکردها به یکی از بزرگترین واردکننده‌های کالاهای ایرانی تبدیل شد تا از این پس تراز ایران با این کشور ترمیم شود.

در ادامه گزارش می خوانیم: مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا که در سال 2015 بالغ بر 7.689 میلیارد یورو بود، در سال 2016 به 13.744 میلیارد یورو افزایش یافته است. واردات اتحادیه اروپا از ایران در سال 2016 با رشد 4.5 برابری نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به 4.496 میلیارد یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در سال قبل از آن 1.235 میلیارد یورو کالا از ایران وارد کرده بود. رفع تحریم نفتی ایران و ازسرگیری خرید نفت از ایران علت اصلی رشد واردات اتحادیه اروپا از ایران در سال 2016 بوده است.

**گسترش و رونق تجارت خارجی و ترانزیت

یکی از مقوله های مرتبط با اقتصاد مقاومتی گسترش و رونق تجارت خارجی و ترانزیت است. در همین زمینه روزنامه تجارت در گزارشی با عنوان « بارگیری و تخلیه 145 میلیون تن کالا در بنادر ایرانی» به نقل از «محمد سعیدنژاد» معاون وزیر راه نوشت: بخش حمل‌ و نقل دریایی ایران در طی 44 ماه از فعالیت دولت یازدهم، علی رغم تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی توانست با ایجاد تحرک در فعالیت‌های ناوگان حمل‌ و نقل و بنادر بازرگانی و با بهره‌گیری از فناوری های نوین و پیشرفته حمل و نقل همگام با تحولات بین‌المللی اهداف و ماموریت‌های افزایش سرعت، ایمنی و تسهیل جریان کالا را محقق کند.

در ادامه معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جذب سرمایه‌گذاری غیردولتی گفت : در این دوره زمانی بالغ بر 60 هزار میلیارد ریالی بخش غیر دولتی در بنادر کشور در قالب 126 قرارداد سرمایه گذاری منعقد کردند و همچنین از بخش غیردولتی برای ساخت یا خرید شناورهای تجاری، خدماتی، مسافری و گردشگری، تامین تجهیزات و طرح‌های سرمایه‌گذاری از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی 6.3 هزار میلیارد دلار حمایت شد. 

**کاهش نرخ تورم

بند بیست و سوم ابلاغیه سیاست های کلی اقتصادی مقاومتی بر شفاف و روان‌سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار تاکید دارد. 

در همین زمینه روزنامه «فرهیختگان» در گزارشی با عنوان «تورم تک ‌رقمی و رشد اقتصادی دو رقمی پس از 26سال» نوشت: دولت یازدهم هر چند فعالیت خود را با بدهی 500 هزار میلیارد تومانی دولت گذشته و چالش‌های ریز و درشت آغاز کرد اما وعده‌ داد که تورم را تک ‌رقمی و رشد اقتصادی را افزایش دهد. اما این وعده‌ها از همان ابتدا با انتقادهایی روبه‌ رو بود. منتقدان بر این باور بودند که دولت نمی ‌تواند وعده‌های مورد نظر را محقق کند. اما تلاش‌های دولت تا آنجا پیش رفت که تورمی که در دولت گذشته به بالای 40 درصد رسیده بود در دولت یازدهم اما تک ‌رقمی شد. تا آنجا که مقامات دولت از آن به‌عنوان بزرگ ‌ترین دستاورد دولت نام بردند.

«ولی ‌الله سیف» رئیس بانک مرکزی نیز که سال گذشته وعده داده بود تورم تک‌رقمی در سال 96 هم تداوم می ‌یابد، چهارشنبه هفته گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت که بعد از 26 سال شاهد تورم تک‌ رقمی همراه با رشد دو رقمی در کشور هستیم. 

این وعده‌ها در مورد نرخ رشد اقتصادی نیز ادامه داشت، تا جایی که این نرخ نیز که در دولت گذشته منفی 6.5 درصد بود با تلاش دولت مثبت شد و بنا به پیش‌بینی ولی‌الله‌ سیف، این رشد در سال جاری به بالای 11 درصد خواهد رسید.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها