آخرین آمارهای تکان دهنده از بحران شش ساله سوریه

کمیسیاریای عالی آوارگان سازمان ملل آمارهای بسیار تکان دهنده ای درباره این کشور جنگ زده منتشر و اعلام کرده است 85 درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زیر زندگی می کنند و حدود پنج میلیون نفر از مردم این کشور آواره شده اند. 11 میلیون سوری مجبور به ترک منازلشان شده اند و میزان زیان وارده به تولید ناخالص داخلی سوریه به 259 میلیارد دلار رسیده است.
کد خبر: ۶۷۷۸۶۲
|
۲۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۳ 16 March 2017
|
3157 بازدید
جنگ در سوریه در حالی با وقوع دو انفجار انتحاری در دمشق وارد هفتمین سال شده که اطلاعات متناقضی درباره شمار قربانیان جنگ در این کشور منتشر شده است.

به گزارش تابناک، دولت سوریه هنوز آمار نهایی رسمی قربانیان این دو انفجار در کاخ دادگستری واقع در حمیدیه و رستورانی در الربوه دمشق را منتشر نکرده است، اما منابع پزشکی از کشته شدن 32 نفر در انفجار کاخ دادگستری و دهها قربانی و 20 زخمی در انفجار الربوه خبر می دهند.

در همین حال، کمیسیاریای عالی آوارگان سازمان ملل آمارهای بسیار تکان دهنده ای درباره این کشور جنگ زده منتشر و اعلام کرده است 85 درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زیر زندگی می کنند و حدود پنج میلیون نفر از مردم این کشور آواره شده اند. 11 میلیون سوری مجبور به ترک منازلشان شده اند و میزان زیان وارده به تولید ناخالص داخلی سوریه به 259 میلیارد دلار رسیده است.

 براساس آمارهای سازمان ملل شمار قربانیان جنگ در سوریه که در ابتدا با اعتراضاتی تحت شعار آزادی، عدالت و کرامت در ماه مارس 2011 آغاز شد به بیش از 320 هزار کشته و یک میلیون زخمی رسیده و در نتیجه آن، میلیون ها نفر در داخل و خارج از سوریه آواره شده اند. اما نهادهای غیر دولتی شمار قربانیان جنگ در سوریه را حداقل 456 هزار نفر تخمین می زنند.

پس از مدتی از آغاز بحران در سوریه، این کشور به "سیاهچاله"ای برای جذب عناصر مسلح افراطی از سراسر جهان تبدیل شد و هزاران شهروند این کشور به کشورهای همسایه آواره شدند. علاوه بر این موج گسترده ای از آوارگی در داخل این کشور به وجود آمد. با توجه به عدم وجود اقدامات حقوقی بین المللی در سوریه دستیابی به آمار دقیق قربانیان در این کشور بعید به نظر می رسد. همچنین نباید قربانیانی را که بر اثر فروپاشی نظام بهداشتی و درمانی این کشور جان خود را از دست می دادند فراموش کرد.
با این وجود كميسارياي عالي آوارگان سازمان ملل متحد و کمیته بین‌المللی نجات اطلاعات زیر را درباره سوریه منتشر کرده اند:
- پس شش سال از آغاز جنگ در سوریه 4.958.737 سوری به عنوان آواره ثبت شده اند.
- از هر پنج کودک سوری آواره، 4 نفر حداقل یکی از اعضای خانواده شان را از دست داده اند.
- شمار درخواست های پناهندگی شهروندان سوریه از ماه آوریل 2011 تاکنون، بیش از یک میلیون و دویست هزار درخواست.
- کمتر از 19 هزار آواره سوری حق اقامت در کشورهای اروپایی را به دست آورده اند. به عبارت دیگر از هر 250 آواره سوری، فقط یک نفر حق اقامت در این قاره را به دست آورده است.
- 90 درصد از آوارگان در خاورمیانه، در خارج از اردوگاههای آوارگان زندگی می کنند.
- 3.5 میلیون نفر از شهروندان سوریه در داخل آن کشور نیازمندن کمک و تأمین نیازهای اولیه هستند.
- شمار آوارگان سوری در داخل آن کشور، به 6.3 میلیون نفر رسیده است.
- 11 میلیون سوری مجبور به ترک منازلشان شده اند که این تعداد، معادل نیمی از جمعیت سوریه قبل از آغاز بحران در آن کشور است.
- 85 درصد از مردم این کشور، زیر خط فقر زندگی می کنند.
- 2.8 میلیون شهروند سوریه دچار معلولیت دائمی شده اند.
- 6.3 میلیون شهروند سوریه در مناطقی زندگی می کنند که خطر ناشی از سلاح های انفجاری در آنها وجود دارد.
- 2.9 میلیون کودک سوری زیر پنج سال، دوره صلح را تجربه نکرده اند.
- در 90 درصد مناطقی که کمیساریای عالی امور آوارگان اقدام به بررسی آنها کرده است پدیده استفاده نظامی از کودکان وجود داشته است.
- بیش از سه میلیون شهروند سوریه از آموزش محروم هستند.
- 1.75 میلیون کودک در داخل سوریه به مدرسه نمی روند.
- در 85 درصد از مناطقی که کمیساریای عالی آوارگان اقدام به تحقیق درآنها کرده است پدیده ازدواج دختران زیر سن قانونی رواج داشته است.
- 12.8 میلیون شهروند سوریه به شدت نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی هستند.
- هفت میلیون شهروند سوری از فقدان امنیت غذایی رنج می برند.
- 25 درصد از درآمد خانوارهای سوری، برای خرید آب آشامیدنی هزینه می شود.
- میزان زیان وارده به تولید ناخالص داخلی سوریه به 259 میلیارد دلار رسیده است.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...