روزنامه های اصلاح طلب امروز، ائتلاف و توافق اصلاح طلبان بر سر روحانی را در کانون توجه قرار داده و تحلیل های مختلفی از آن انگاشته اند. این در حالی است که روزنامه های مخالف دولت بر روی اقدامات ضعیف دولت در حوزه اقتصاد تمرکز کرده اند و دولت را نقد می کنند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه های طرفدار دولت، انتخاب روحانی از سوی اصلاح طلبان را در کانون توجه قرار داده اند.
روزنامه ایران در گزارشی با تیتر «روحانی ، نامزد نهایی اصلاح طلبان» نوشت: «روحانی کاندیدای نهایی اصلاحطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری 96 شد.» این خروجی جلسه شب گذشته شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بود که از سوی محمدرضا عارف رئیس این نهاد انتخاباتی بیان شد. برگزاری این جلسه و انتشار خبر حمایت اصلاحطلبان از روحانی چند ساعت بعد از اعلام اسامی 14 کاندیدای اصولگرا بود که در اولین گردهمایی جبهه نیروهای انقلاب اسلامی انتخاب شدهاند. بدین ترتیب اصلاحطلبان در برنامههای انتخاباتی خود یک گام دیگر از رقیبان اصولگرای خود پیش افتادند. آنها در حالی به اتفاق آرا به حمایت از روحانی رأی دادند که اختلاف نظرها در مجموعه نیروهای اصولگرا همچنان به قوت خود باقی است.
مجموعه نیروهای اصلاحطلب در انتخابات ریاست جمهوری 92 بعد از رد صلاحیت آیتالله هاشمی رفسنجانی و انصراف محمدرضا عارف، به صورت یکپارچه از برنامهها و سیاستهای اعلامی حسن روحانی حمایت کردند. در کنار اصلاحطلبان البته نیروهای اعتدالی و بخشهایی از اصولگرایان میانهرو هم به حمایت از وی پرداختند. این ائتلاف در میانه راه و در انتخابات مجلس دهم تحکیم یافت و منجر به تغییر جدی در ترکیب بهارستان شد. حال در فاصله سه ماه مانده تا انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به نظر میرسد این ائتلاف ادامه خواهد یافت. چه علاوه بر اصلاحطلبان و اعتدالیها، برخی اصولگرایان میانهرو هم مدافع ابقای رئیس جمهوری فعلی هستند چنان که بهروز نعمتی از چهرههای نزدیک به رئیس مجلس روز گذشته از ائتلاف نانوشته بین لاریجانی و روحانی خبر داد و تأکید کرد که اصولگرایان میانهرو در انتخابات پیش رو نیز از روحانی حمایت میکنند.»
مرتضي مبلغ فعال سياسي اصلاحطلب نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: « نظر به واقعيتهاي ساري و جاري در عرصه سياست كشور فردي بهتر از آقاي روحاني پيدا نميشود كه بتواند چهار سال ديگر كشور را به سمت توسعه همهجانبه ببرد. دولت يازدهم توانست كشور را از مخاطرات دور كند و قطار اجرايي كشور را كه از ريل كارشناسي خارج شده بود و با سرعت تمام به ناكجاآباد پيش ميرفت، به ريل اصلي و منطقي بازگرداند. از سويي دولت توانست با تدبير و رفتار عقلاني و منطقي ارتباط سازندهاي با دنيا برقرار و فضاي سياست داخلي را تعديل و شرايط را براي سياست ورزي اصلاحطلبانه فراهم كند. همچنين بايد توجه داشت كه در شرايطي به سر نميبريم كه هر نامزد اصلاحطلبي بتواند به صحنه انتخابات بيايد. ديديم كه در انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي تمام نيروهاي شاخص اصلاحطلب ردصلاحيت شدند و حتي جايگاهي در پارلمان نتوانستند پيدا كنند. در چنين شرايطي بايد توجه كرد كه تصميمگيري در يك فضاي باز و آزادانه صورت نميگيرد بلكه بر مبناي شرايط و مشكلات موجود است كه اصلاحطلبان چنين كنشي را ارجح ميدانند. اصلاحطلبان در بستري سياستورزي ميكنند كه مرحوم آيتالله هاشمي به عنوان يكي از چهرههاي شاخص نظام ردصلاحيت شده است و امروز همان شرايط پابرجا است. اصلاحطلبان بايد پايههاي حضور دوباره خود در قدرت را مستحكم كنند. فردي مناسبتر و موثرتر از آقاي روحاني نيست كه چنين رسالتي را به انجام برساند و بتواند روند چهار سال گذشته را ادامه دهد. براي تحقق اين امر جلب آرا براي انتخاب مجدد آقاي روحاني لازم و ضروري است. مهمترين كاري كه اصلاحطلبان و طرفداران و مديران دولت آقاي روحاني بايد انجام دهند اين است كه جامعه را هرچه بيشتر با واقعيتهاي موجود آشنا كنند. بايد پذيرفت كه برخي از وعدههاي رييسجمهور امكان تحقق پيدا نكرده است. معيشت و كسب و كار مردم و ديگر مشكلاتي همچنان وجود دارد كه هنوز كاملا حل نشده است. »
محمدرضا خباز در گفتوگو با «آرمان» با عنوان «چشم ما به دهان آقای رئیسجمهور است» بیان داشت: «وظیفه رئیسجمهور کلان نگری و بیان مسائل کلان کشور است. بیان این مسائل که شما میگویید وظیفه دوستداران، طرفداران و علاقهمندان به خطمشی اعتدال است. چشم همه ما به دهان آقای رئیسجمهور است درصورتیکه نزدیک ۲۶ نفر در کابینه عضو هستند. اعضای کابینه، معاونان آنها، روزنامهها، رسانهها و بالاخص صداوسیما باید مسائل بیانشده از سوی دولت را به بیان سادهتر به مردم بگویند. رسانه ملی که خود را دانشگاه عمومی میداند و اظهار میکند که به هیچ جناح خاصی تعلق ندارد باید از واقعیتها با زبان مردم با مردم سخن بگوید. سفارش شده که با مردم بهاندازه درک و فهمشان سخن بگویید، بنابراین اگر این مساله که میگویند درست باشد، ما نباید بنشینیم تا ببینیم آقای روحانی چگونه مسائل را تبیین میکند. زمانی که او موضوعی را اعلام کرد همه کسانی که علاقهمند به کشور هستند و به سربلندی آن میاندیشند باید در بیان واقعیتها دولت را همراهی و یاری کنند.»
انتقاد شدید مخالفان دولت به وضعیت اقتصادی
روزنامه جوان در گزارشی با تیتر «آقاي روحاني! ابزارهاي شفافيت را ساقط کردهايد» با اشاره به نامه سرگشاده و انتقادي 40 استاد و پژوهشگر اقتصادي به روحاني نوشت: «در حالي كه بررسي آمارهاي مختلف بخشهاي اقتصاد ايران خبر از بينتيجه بودن سه بسته خروج از رکود اقتصادي دولت يازدهم و بحرانيشدن شرايط اقتصاد ميدهد، دولت يازدهم به عنوان طرفدار اقتصاد بازار آزاد گام عملي در جهت تحقق سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي برنداشته است و 40 پژوهشگر حوزه اقتصاد در نامهاي خطاب به رئيسجمهور ضمن تاکید بر اهمیت شفافیت در اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار اقتصاد ایران از عملكرد اقتصادي دولت و تيم اقتصادي رئيسجمهور انتقاد كردند و پنج راهكار مشخص براي سر و سامان گرفتن شرايط اقتصادي به روحاني پيشنهاد كردند.
پنج راهكار مشخص براي سر و سامان گرفتن شرايط اقتصادي به روحاني پيشنهاد كردند. طرفداران و مروجان مكتب ليبرال سرمايهداري كه در دولت و اطرافيان شما حضور پر رنگ دارند، طي 30 سال گذشته همواره نظرات و توصيههاي خود را به اقتصاد ايران تحميل كردهاند و تقريباً هيچگاه مسئوليت نتايج توصيههاي خود را نپذيرفتهاند. 40 پژوهشگر حوزه اقتصاد در نامهاي خطاب به رئيسجمهور از عملكرد اقتصادي دولت و تيم اقتصادي رئيسجمهور انتقاد كردند و نوشتند. متن نامه اين 40 استاد و پژوهشگر اقتصادي که در ميان آنها افراد برجستهاي چون احمد توکلي، الياس نادران، عبدالمجيد شيخي، محسن رضايي، حجتالله عبدالملکي و ... هستند.»
روزنامه کیهان نیز در گزارش اصلی خود با عنوان «اقتصاد و معیشت در سال 95 به روایت مردم» نوشت: «روزهای پایانی دیماه امسال رئیسجمهور در سخنرانی خود با اعلام چندباره خروج از رکود و ورود به دوره رونق، از کسانی که این رونق را نمیبینند خواست تا عینک بزنند! این سخن نه فقط برای ما به عنوان خبرنگار، بلکه برای کارشناسان و متخصصان و البته آحاد جامعه نیز تعجبآور و دور از منطق اقتصادی مینمود.
با این حال بر آن شدیم با «عینک کارشناسی» نگاهی به عملکرد دولت در حوزه اقتصاد بیاندازیم. به همین منظور اواسط بهمن ماه به سراغ شهرکهای صنعتی رفتیم تا وضعیت آنها را از زبان خودشان بشنویم. با این وجود نتیجه آن شد که تولیدکنندگان شهرکهای صنعتی با اشاره به تعمیق رکود طی دولت روحانی، اعلام کردند با هیچ عینکی نمیتوان رونق را دید.»
حذف مجازات اعدام در مورد مواد مخدر
روزنامه شهروند در گزارشی با عنوان «حذف مجازات اعدام این بار برای «حمل» موادمخدر» نوشت: «ماههای زیادی از مطرحشدن «طرح بررسی حذف مجازات اعدام در جریان مربوط به موادمخدر» می گذرد ولی همچنان تا تبدیل این طرح به قانون راه زیادی مانده است. با این همه اما دیروز سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس از حذف حکم اعدام برای حمل مواد مخدر با مصوبه کمیسیون قضائی مجلس خبر داد. «حسن نوروزی»، نماینده مردم رباطکریم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جلسه دیروز کمیسیون قضائی مجلس گفت: «اعضای کمیسیون قضائی در این جلسه و در جریان طرح اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر مصوب کردند تا حکم اعدام از مجازات برای حمل موادمخدر حذف شود. بر اساس این مصوبه حکم اعدام از مجازاتهای در نظر گرفتهشده برای حمل موادمخدر از هر نوع و با هر حجمی حذف میشود.»
به گزارش «فارس»، سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس در توضیح این مصوبه گفت: «این مصوبه عطف به ماسبق نیز میشود و کسانی که پیش از این به خاطر حمل موادمخدر برای آنها حکم اعدام صادر شده، میتوانند از این قانون استفاده کرده و حکم اعدام آنها تعدیل شود. کسانی هم که عفو برای آنها در نظر گرفتهشده اما حکمشان سنگینتر از آن مقداری است که در این مصوبه آمده نیز میتوانند از این قانون استفاده کرده و بهرهمند شوند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.