میلی صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

جزئیات جدید از سانتریفیوژهای نسل ۸ ایران

کد خبر: ۶۵۰۱۱۱
| |
8503 بازدید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال خراسان درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر فعال شدن سانتریفیوژهای نسل 8 ایران و این که آخرین وضعیت این ماشین ها به چه صورت است؟ اظهار کرد: تست های مکانیکی سانتریفیوژ پیشرفته IR8 ساخت ایران به پایان رسیده و تست تزریق گاز بی اثر ( گاز SF6) نیز انجام شده و ظرف چند هفته آینده تست نهایی تزریق گاز اورانیوم (UF6) روی سانتریفیوژهای نسل هشتم صورت می گیرد که می تواند تحول مهمی ایجاد کند؛ زیرا اگر بخواهیم به جای سانتریفیوژهای برچیده شده در فردو یا نطنز از این نسل ماشین ها استفاده کنیم قطعا قاعده بازی عوض خواهد شد.

به گزارش خراسان، بهروز کمالوندی که روز گذشته در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت و گو می کرد افزود: این ماشین روند پیشرفتش خوب است . این دستگاهی بود که در زمان مذاکرات متولد شد اما هنوز شناسنامه نداشت و طرف مقابل اصرار داشت که این ماشین از روی میز کنار گذاشته شود و درباره این موضوع دعوای اساسی صورت گرفت تا جایی که مذاکرات به بن بست خورد اما خوشبختانه با تلاش دوستان توانستیم شناسنامه این ماشین را از آژانس بگیریم. وی تاکید کرد: ساخت این ماشین پیام جدی به کشورهای مقابلمان خواهد داد و همان طور که رئیس جمهور اعلام کردند کارها بر روی این ماشین به خوبی انجام می‌شود، البته تا زمانی که این ماشین به تولید انبوه برسد حدود 7 تا 10 سال به زمان نیاز داریم و باید دو هزار تست روی آن انجام شود.

کمالوندی افزود: به جرئت می‌توانم بگویم در استخوان‌بندی صنعت هسته‌ای هیچ مشکلی نداریم و اهداف اصلی به خوبی در حال پیشرفت است. وی در پاسخ به این سوال که اگر برجام لغو شود، ایران چطور می‌تواند به وضعیت سابق برگردد؟ گفت: ما درباره این موضوعات، بارها صحبت کرده‌ایم و زمانی که بر سر میز مذاکرات نشستیم، این مسائل مدنظر ما بوده است و بارها نیز تأکید کردیم که اگر قرار باشد به قبل از برجام برگردیم، سرعت ما حیرت‌آور خواهد بود ؛ ما برای هر شرایطی آماده‌ایم، اما نگاه ما این نیست.

کمالوندی تصریح کرد: در صورت بازگشتمان به قبل از برجام، در مورد موضوعات مختلف تردیدی نداریم و هزاران سانتریفیوژ آماده راه‌اندازی هستند و سطح غنا از 3.6 درصد می‌تواند به سرعت به 20 درصد افزایش پیدا کند. سانتریفیوژهای جدید می‌تواند در دستور کار باشد اما امیدواریم که برجام به سویی برود که اجرایی شدن آن تقویت شود.کمالوندی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که نظر آمانو و آژانس در خصوص پیشران هسته‌ای چه بود و آیا آن ها قول همکاری درباره ساخت آن را به ما داده‌اند یا خیر، با اشاره به این که پیشران هسته‌ای یک راکتور است، تصریح کرد: پیشران‌ وقتی کوچک می‌شود، نوع سوخت آن نیز عوض می‌شود و اگر آن را برای کشتی یا زیردریایی به کار ببریم، سایز آن تغییر می‌کند.

وی افزود: «آمانو گفت که «ساخت پیشران هسته‌ای، خلاف نیست» اما سوالش از ما این بود که «چه نوع پیشران و اهدافی مورد نظرمان است» تا از پاسخ‌هایمان به نوع سوخت برسند.توضیح ما به آمانو این بود که فعلاً در حال بررسی هستیم چراکه این مسئله بحث‌های فنی بسیاری دارد و تا زمانی که این بحث‌ها تمام نشوند، نمی‌توان توضیح قطعی در این باره داد.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: رئیس جمهور برای این بررسی فنی، سه ماه فرصت داده است اما معمولاً مسائل فنی بسیار زمان‌بر هستند البته ما بلافاصله بعد از دستور رئیس جمهور در سازمان انرژی اتمی جلسه تشکیل دادیم و مسئولیت‌ها را دو شاخه کردیم، یک شاخه، راکتور شد که دوستان ما در این زمینه تجربه خوبی دارند که این، راکتور قدرت است و با راکتورهای تحقیقاتی تفاوت دارد و به همین دلیل سوخت‌ آن نیز متفاوت است که طرح این موضوع، تحول بزرگی بود.

کمالوندی با بیان این که ممکن است گفته شود که این موضوع در قانون اقدام متقابل مجلس وجود داشته است و نیازی به ذکر مجدد نیست، تصریح کرد: بله این مسئله در آن قانون بود اما نوع و زمانی که این قانون را اجرا می‌کنیم و شتابی که می‌گیرد، در نحوه اجرا تأثیر می‌گذارد و قرار است کاری که انجام می‌دهیم، خلاف برجام نباشد.کمالوندی در پاسخ به سوالی درباره این که رئیس سازمان انرژی اتمی گفته است برای سوخت پیشران ها باید غنی‌سازی 5 تا 90 درصد داشت، گفت: رئیس سازمان انرژی اتمی، براساس سطح غنی‌سازی چنین مطلبی را مطرح کردند و اگر منظور شما این باشد که آیا در سطح غنی‌سازی پایین می‌توان نیروگاه احداث کرد یا خیر، باید بگوییم که یک نمونه از راکتورهای کوچک فعلاً در آرژانتین وجود دارد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آن چه صالحی گفته است، درباره شرایط پیشران‌هاست که غنی‌سازی 5 تا 90 درصد می‌باشد و فعلاً برنامه این است که ما در چارچوب برجام کار کنیم. البته این بدان معنا نیست که اگر غنی‌سازی 60 تا 80 درصد بخواهیم، در چارچوب برجام نمی‌توان قراردادی تنظیم کرد.وی درباره زمان‌بندی ساخت پیشران‌های هسته‌ای گفت: ساخت پیشران‌های هسته ای ولو در چارچوب برجام شدنی است اما شاید اقتصادی نباشد مثل غنی سازی که توجیه اقتصادی نداشت اما کالایی استراتژیک بود. در عین حال برای اقتصادی شدن این محصول شاخص هایی وجود دارد. ساخت پیشران استراتژیک است و با وجود تمایل نداشتن کشورهای بزرگ به وارد شدن در این عرصه ایران می‌تواند ورود کند. من فکر می کنم تصمیم هیئت نظارت در این خصوص مدبرانه بوده است.

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # آژانس بین المللی انرژی اتمی # نرخ سوم بنزین # قیمت دلار # قیمت سکه # ونزوئلا
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟
مرجع جواهرات