درسهایی از سریال جومونگ

حسن .ش
کد خبر: ۶۲۰۶۰
|
۱۰ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۱:۵۲ 01 September 2009
|
29780 بازدید
|
۳
سریال افسانه جومونگ نیز به پایان خود نزدیک می شود و احتمالا بیش از 4 تا 5 قسمت دیگر از این سریال باقی نمانده است. راستی آیا تا به حالا شده به این مطلب فکر کنیم که هدف سازندگان این اثر چه بوده است.به نظر می رسد سریال افسانه جومونگ از جمله تولیدات هنری است که اهدافی فراتر از بعد اقتصادی را دنبال می کندوآن محکم کردن ریشه ها وبنیان های فرهنگی و هویتی ملت کره جنوبی است.

این سریال سعی دارد با استفاده از امکانات و ابزار های جدید به بازسازی آداب و رسوم واهداف بلندو والای گذشتگان این منطقه جغرافیایی بپردازدو از آن در جهت ایجاد پشتوانه محکم فرهنگی وتمدنی برای این کشور بهره برداری کند.

استقبال گسترده از این سریال در کشورهای مختلف جهان به ویژه ایران خود حکایتگر موفقیت سازندگان آن است.به نظر می رسداین اثر از جهات بسیاری توانسته اهداف متعددی را همزمان برآورده سازدوبه نتایج مطلوبی دست یابد.

مهم ترین دستاورد آن را می توان در بازسازی فرهنگ و تمدن مردم این منطقه و ایجاد یک هویت مشترک ملی از طریق یادآوری حماسه ها و تاریخ سراسر غرور آفرین برای مردم و کشور کره جنوبی دانست.

دومین دستاورد سریال "افسانه جومونگ" را، بازسازی فرهنگ شرقی این منطقه در قالب آداب و رسوم ملی،آداب احترامات اجتماعی ،نحوه پوشش و قوانین حاکم برروابط اجتماعی طبقات مختلف شبه جزیره کره می توان نامید که به به شیوه ای جذاب برای یک جوان کره ای ترسیم نموده وزیبایی های آن را برای این قشر موثر بازگومی کندتا خود عاملی برای جذب جوانان به فرهنگ بومی بوده و از فریفته شدن به مظاهر فرهنگی غرب جلوگیری شود.

سومین نتیجه را می توان در معرفی کشوری به نام کره جنوبی با فرهنگ و تاریخ والایش در بین سایر ملل (به ویژه مناطقی که این فیلم اکران شده است)برشمردکه این امرتوان و قدرت این کشور را در محافل سیاسی- اجتماعی وبه ویژه اقتصادی بسیارارتقا می دهد.

چهارمین نتیجه را می توان درآمدهای مستقیم و غیرمستقیم اقتصادی از طریق فروش فیلم و تبلیغات مختلف آن از طریق البسه، اسباب بازی، لوازم التحریر و ... نامید.

اما در اینجا یک سوال مهمتری به ذهن می رسد وآن این است که ما پس از دیدن حدود 80 قسمت از "افسانه جومونگ" چه نتیجه ای گرفته ایم؟به عبارت دیگر ما از صرف وقت زیادی برای تماشای این سریال وبحث کردن در مورد آنها و دل مشغولی ذهنی در خصوص آن چه به دست آورده ایم؟آیا صرفا برای خوشگذرانی پای تماشای این سریال می نشینیم و یا اینکه از پیام های آن هم استفاده کرده و در زندگی خود سعی می کنیم بکار بگیریم؟ نکات آموزنده ای که توجه به آنها می تواند راهگشای برخی مشکلات جامعه کنونی ما باشد.از نگاه نگارنده می تواند موارد زیر باشد:

مهم ترین نکته قابل تامل در این سریال را می توان در اهمیت منافع ملی برای همه اقشار وگروهها وافراددانست.منافع ملی خط قرمز تمامی صاحب منصبان لشگری و کشوری در این فیلم است.مقامات حاضرند دست به هر اقدامی در جهت منافع خود بزنند الا و مگر سرزمین خود "بویو"که اصلا قابل معامله کردن نیست.

چقدر جالب است که حتی کودتای سران کشوری و لشگری هم در راستای منافع "بویو"قابل تحلیل و بررسی است.حتی وزیر اعظم این فیلم که در مقاطعی شاهد رفتارهای خلاف منافع ملی وخودسرانه "تسو"(که درمقطعی به زور مقام امپراطور ی را غصب کرد) بود/ برای اقتدار "بویو" تسو را کنار زد و با وی همراهی نکرد.

در یکی دیگر از قسمتهای این سریال "یونگ فو"که برادر تسو است یک خادمی دارد که اصالتا چینی است وی پیشنهاد می کند که با امپراطوری هان(چین)متحدشود و علیه "بوبو"اقدام کندکه "یونگ فو" با وجود اینکه از برادر خود "تسو" وتحقیرهای وی کینه ای سنگین در دل دارد اما به سرعت خادم خود را سرزنش می کندو این گزینه را کنار می گذارد.

در جای دیگر نیز هرگاه چنین گزینه ای مطرح می شود آن را به شدت نفی می کندوخود را در عمل خواهان پیشرفت و توسعه سرزمین "بویو" نشان می دهد و این اقدامات وپیشنهادات راخیانت به سرزمین مادری خود قلمداد می کند.
توجه به همین یک نکته می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات کنونی ما باشد.اینکه ما بیاموزیم منافع فردی,گروهی, جناحی, سازمانی, اداری و تشکیلاتی خود را برمنافع ملی ترجیح ندهیم و همواره خط قرمز همه امور سیاسی, فرهنگی, اجتماعی و اقتصادی خود را منافع ملی قرار دهیم.

صبرواحترام متقابل را از نکات قابل تامل دیگر در این سریال می توان برشمرد.صبر بر مصائب ومشکلات و تحمل سختی ها برای رسیدن به اهداف تعیین شده در جای جای این سریال قابل مشاهده است.نقش اول این سریال (جومونگ)برای رسیدن به هدف خود از زن و فرزند و در مجموع خانواده خود می گذرد و برای رسیدن به هدف والای خود مشقات زیادی را متحمل می شود و در نهایت هم به هدف خود می رسد.این در حالی است که بسیاری از مشکلات و مصائب مردم و مسئولان کشورما در وظایف خود, ناشی از عجولانه عمل کردن و صبرپیشه نکردن در امور است.

احترام به دیگران ـ حتی به دشمنان و مخالفان ـ از نکات مهم دیگری است که عمل به آن رفتارهای ما را عقلانی تر و منطقی تر و از همه مهمتر اخلاقی تر می کند.در این سریال بارها و بارها اتفاق می افتد که بین دو مسئول و مقام لشگری و کشوری مشاجراتی درمی گیرد اما هیچ گاه مشاهده نشد که پا را از حد متعارف فراتر بگذارند و در بدترین حالت یعنی دشمنی نیز از به جا آوردن احترامات متقابل کوتاهی کنند.

نکته قابل تامل دیگر در روحیه مشورت "جومونگ" و بقیه امپراطوران در برنامه ریزی ها و تصمیم گیریهاست.اینکه امپراطور اگرچه در نهایت خود تصمیم گیری می کند اما در هیچ شرایطی خود را بی نیاز از مشورت با صاحبان فن در زمینه های مختلف نظامی,سیاسی و غیره نمی داند وهیچ امری مانع از آشنایی با سایرتفکرات و اندیشه ها نمی شود.

جالب توجه اینکه مشاوران ومقامات لشگری و کشوری نیز در نهایت ادب و احترام تمامی احتمالات و نظرات را بدون هیچگونه محدودیتی مطرح می کنند و سرانجام نیز برتصمیم گرفته شده توسط امپراطوران گردن می نهند وچون و چرا نمی کنند.
در پایان بایدگفت رعایت نکاتی که در بالا آمد همگی و بسیار بیشتر و دقیق تر در آموزه های دین مبین ما اسلام ذکر شده است حال اینکه چرا نسبت به آنها بی تفاوت شده ایم خود موضوع یادداشتی دیگر است.

بی شک مقدمه پیشرفت و توسعه یک کشور در دنیای کنونی پیش از هرچیز اجماع نخبگان یک کشور در جهت دستیابی به اهداف مشترک و از پیش تعیین شده است.

به امید آنروزکه همه نخبگان سیاسی-اجتماعی و فرهنگی کشور همه با یک چشم انداز مشترک (والبته با سلایق متفاوت درجزئیات)کشور خود را به سرمنزل مقصود رهنمون شوند.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۰
تحلیل جالب و خوبی بود . اما کجاییم ؟ ما حتی کم کم هویت خود را میخواهیم انکار کنیم وخود را به عربها بچسبانیم . اگرهنرمندان ما از کورشها ، داریوشها، آریو برزنها، سورناها و.... فیلم ساخته بودند آیا باز هم فیلم سیصد ساخته میشد یا پس از ساخته شدن میتوانست تاریخ پر افتخار ایران را زیر سوال ببرد ؟ آیا فیلم سازان و هنرمندان ما خوابند ؟ یا دستشان یسته است؟.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۰
بسیار خوب بود من هم با شما موافقم. ما که از داشته های فرهنگی اسلامی و ایرانی خود درس نمی گیریم...ای کاش حداقل از این سریال درس می گرفتیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۰
بسیار خوب بود من هم با شما موافقم. ما که از داشته های فرهنگی اسلامی و ایرانی خود درس نمی گیریم...ای کاش حداقل از این سریال درس می گرفتیم.
ناشناس
|
-
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۰
تحلیل بسیار هوشمندانه و جالبی از این مجموعه بود. موفق باشید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۷ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۱
ای اقا کیه که گوش کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۱
دل خوش سیری چند؟ مردم ملتهای دیگه واسه داشتن هویت تلاش میکنن ما از هویت خودمون فرار می کنیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۱
نویسنده محترم این مطلب هیچ به ماهیت صهیونیستی این سریال در کنار پیام های اخلاقی ظاهری آن توجه کرده اند؟
مشروع نشان دادن حمله و سلطه بریک سرزمین به این بهانه که سرزمین اجدادی ماست که ما را از آن بیرون کرده اند، قطعا یکی از اهداف اصلی این سریال است که در لفافه پیام های اخلاقی و رنگ و لعاب های عاشقانه بسیار بهتر به خورد مخاطبان گسترده این سریال در کشور های مختلف می رود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۱
برادر یا خواهر عزیزم؛پیامبر مکرم اسلام می فرماید: ان اکرمکم عندالله اتقاکم. یعنی بهترین شما نزد خدا،با تقواترین شماست.پس فرقی بین عرب و عجم وجود ندارد .اگر ما به فضایل اخلاقی عمل کنیم نه تنها در پیش خداوند متعال گرامی هستیم بلکه در نزد مردم هم گرامی خواهیم بود.پس بیایید در این ماه مبارک،ماه مهمانی خدا کینه ها را کنار گذاشته و به ریسمان الهی چنگ بزنیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۱
از شما میبرسم کدامیک از سریالهای این دوران هویت ملی داشت آن همه هزینه که صرف این سریالها از جمله حضرت یوسف شد نتیجه اش چه بود
ما به نوعی دوآلیسم دچار گشتهایم نه عربیم و نه فارس آثار گذشتگان را در موزههای بیگانه با جست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۲
مردم ایران برای زنده موندن تلاش میکنند وقتی که یک آدم بیکار ، فرزندش در تب میسوزد و نه بیمه دارد ونه پول درمان ، دیگر او به هویت نمی اندیشد . هویت و اصالت تاریخی برای مجریان تلویزیون مطرح است که ماهی 1میلیون حقوق میگرند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت