صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

لالیگا بدون رئال و بارسلونا!

ممکن است غیر از چند باشگاه انگشت شمار دیگر، جذابیتی در تیم های اسپانیا دیده نشود ولی هواداران سانتیاگو برنابئویی و نوکمپی باید بدانند که نه فقط نتایج رو در رو مهم است بلکه تیم های دیگر نیز می توانند بسیار تاثیرگذار باشند و قهرمانی هر یک از روی نتیجه بازی با دیگر تیم ها بدست می آید.
کد خبر: ۶۱۲۲۲
| |
4458 بازدید

گل؛ آیا می توانید یک لحظه لالیگا را بدون حضور بارسا و رئال تصور کنید؟ نبود هرکدام از بزرگان اسپانیا، بازی ها را از سکه می اندازد ولی غفلت از تیم های دیگر نیز به رقابت های لالیگا آسیب جدی وارد می کند.

رقابت چند وجهی

اولین فاکتور یک رقابت وجود رقبای مستقیم است و بهترین حالت آن است که نبردی دو قطبی در جریان باشد تا تعداد زیادی هوادار در دو طرف جبهه قرار گیرند اما هیچگاه اینگونه نخواهد شد چون خاصیت هر تورنمنتی چندگانه بودن آن است یعنی تعدادی رقیب، چه ضعیف و چه قوی با هم مبارزه می کنند تا قویترین آنها برنده باشد.

همین مسئله در لالیگا هم صادق است. با اینکه اکثر فوتبالدوستان جهان نتایج بارسا و رئال مادرید را دنبال می کنند اما در خود اسپانیا موضوع متفاوت است. در داربی شهر مادرید بین آتلتیکو و رئال تنشی وجود دارد که ممکن است چیزی از رقابت با بارسلونا کم نداشته باشد و از طرفی در ایالت کاتالونیا هماوردی بین بارسا و اسپانیول جذابیت های منطقه ای خاصی دارد.

متاسفانه پس از گذشت سال ها و بدست آمدن افتخارات فراوان داخلی و اروپایی توسط دو غول اسپانیایی، فضای تنفس برای دیگر تیم ها کاهش یافته و باعث رو به افول رفتن قدرت دیگر رقیبان شده است. فقط هر از چندگاهی جرقه ای زده شده و باشگاهی دیگر قهرمان می شود که بلافاصله بازیکنان خود را به دو تیم بزرگ داده و قالب تهی می کند.

این داستان سال هاست ادامه دارد و با تجمع بهترین سوپراستارهای جهان در رئال و بارسا، توجه هواداری و رسانه ای را بخود جلب کرده و با گذشت هشتاد سال از رقابت های لالیگا تاکنون فقط 9 تیم قهرمان شده اند!

لالیگا برای آنها

تاریخ کشور اسپانیا پر است از زد و خوردهای قومی و نژادی. دلیل آن هم ملوک الطوایفی بودن حکومت های قدیم آن است که همیشه زیر یوغ یک قدرت پادشاهی متمرکز بوده اند و هم اکنون نیز چنین است. در این زمان نیز کماکان اختلاف قومی – منطقه ای در اسپانیا وجود دارد. هر منطقه ای برای خود زبان، آداب و سنن ،فرهنگ و ادعای حکومتی خود مختار دارد.

چنانچه سال هاست مردم مناطق کاتالونیا، باسک، آندالوسیا، گالیسیا، کاستیله و لئون ادعای جدایی از حکومت مرکزی یعنی مادرید را دارند و در طول تاریخ حتی در عصر معاصر جدال های خونینی در این سرزمین رخ داده است.

این مسایل سیاسی – اجتماعی وارد تمام روزنه های زندگی اسپانیایی ها شده و در رقابت های فوتبال آنان نیز رسوخ کرده است. از همین رو لالیگا برای طرفداران غیر اسپانیایی رقابت رئال و بارساست ولی برای مردم سرزمین ماتادورها حکم جنگیدن برای هویت قومی – قبیله ای و ابراز قدرت به همسایگان را دارد.

لالیگا برای ما

اما جدای از ماجراهای داخلی لالیگا که برای ملت اسپانیا اهمیت دارد، آنچه برای فوتبالدوستان سراسر جهان مهم است مسابقات جذابی است که توسط ستارگان پرشمار دو تیم بارسا و رئال مادرید اجرا می شود و اگر آنان نباشند، لالیگا برای ما نامفهوم خواهد شد.

ممکن است غیر از چند باشگاه انگشت شمار دیگر، جذابیتی در تیم های اسپانیا دیده نشود ولی هواداران سانتیاگو برنابئویی و نوکمپی باید بدانند که نه فقط نتایج رو در رو مهم است بلکه تیم های دیگر نیز می توانند بسیار تاثیرگذار باشند و قهرمانی هر یک از روی نتیجه بازی با دیگر تیم ها بدست می آید.

ضمن اینکه با مطالعه سوابق و تاریخ باشگاه های دیگر این دیار، می توان در احساس مبارزه جویی مردم اسپانیا نیز سهیم شد و از لالیگا لذت بیشتری برد. رقابت هایی که بدون "بارسلونا" و "رئال مادرید" و نیز "دیگر رقبا" بی معنی است. پس منتظریم تا هشتادمین دوره LFP آغاز شود و نظاره گر نبردی نو باشیم.

چند آمار جالب از لالیگا

قهرمانان تاریخ لالیگا:

1) رئال مادرید ................. 31 قهرمانی
2) بارسلونا .................... 19 قهرمانی
3) آتلتیکو مادرید ............. 9 قهرمانی
4) آتلتیکو بیلبائو ............. 8 قهرمانی
5) والنسیا ..................... 6 قهرمانی

قهرمانان تمام ادوار لالیگا:

رئال مادرید، بارسلونا، آتلتیکو مادرید، آتلتیکو بیلبائو، والنسیا، رئال سوسیداد، دیپورتیو لاکرونیا، سویا، رئال بتیس!

بهترین گلزنان تمام ادوار لالیگا:

1) تلمو زارا ................ 251 گل ................ آتلتیکو بیلبائو
2) هوگو سانچز ............ 243 گل ................ رئال مادرید
3) آلفردو دی استفانو ..... 227 گل ................ رئال مادرید
4) سزار رودریگز ......... 226 گل ................ بارسلونا
5) رائول .................... 223 گل ................ رئال مادرید

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟