صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
به رسم برلین، کن و ونیز؛

رونمایی از این فیلم‌ها برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی فجر

اتفاق منحصر به فرد دیگر اینکه برای نخستین بار گروهی از فیلم‌های سینمایی برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر رونمایی می‌شوند؛ واقعه‌ای پس از 34 دوره جشنواره برای نخستین بار رخ می‌دهد. از دیگر اتفاقات قابل تامل که جشنواره بین‌الملل فجر را فراجناحی کرده، نکوداشت فرج‌الله سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون است که با حضور میرکریمی، مجیدی و جمعی از سینماگران است.
کد خبر: ۵۸۲۹۴۳
| |
9505 بازدید
رونمایی از این فیلم‌ها برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی فجر
سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در شرایطی طی می‌شود و تا هفتمین روز اردیبهشت ماه استمرار خواهد داشت که علاوه بر کارگاه‌های متعدد، نمایش آثار کمتر دیده شده در دستور کار قرر گرفته تا این رویداد نیز نسل تازه‌ای از فیلمسازان را شناسایی و در سطح بین‌الملل معرفی کند.

به گزارش «تابناک»؛ مجموعه سینمایی چهارسو این روزها شلوغ‌تر از سایر ایام است، چرا که سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با مدیریت رضا میرکریمی برقرار است و برخلاف جشنواره ملی فجر که با مشارکت حداکثری در سطح کشور برگزار می‌شود، نگاه تخصصی و علمی را در دستور کار قرار داده است.

کارگاه‌های اصغر فرهادی، محمود کلاری، رضا کیانیان، فرشته طائرپور و... که تقریباً به تمامی ابعاد یک فیلمسازی موفق از تهیه کنندگی و کارگردانی تا فیلمبرداری و بازیگری پرداختند، بخشی از این رویکرد بود که مخاطبان وسیعی از میان فیلمسازان جوان داشت؛ بخشی که در دوره‌های پیشین کاملاً در حاشیه بود و هیچ گاه مورد توجه افکارعمومی قرار نمی‌گرفت.

بیشترین توجه را نیز کارگاه اصغر فرهادی به خود جلب کرد، فرهادی در بخشی از صحبت‌هایش در این کارگاه با بیان اینکه محلی ترین فیلم ها جهانی ترین هم خواهند بود، درباره ساخت فیلم جدایی نادر از سیمین تصریح کرد: پیش از ساخت فیلم جدایی نادر از سیمین، درباره الی را ساخته بودم که در خارج از ایران بسیار موفق بود اما وقتی خواستم این فیلم را بسازم گفتند حیف نیست فیلمی بسازی که فقط در ایران موفق خواهد بود و من می گفتم چون به اندازه کافی فیلم درباره الی موفق بوده الان وقت آن است که فیلمی محلی بسازم که فقط در داخل کشورم موفق باشد. اما برخلاف انتظارم خارجی ها هم با این فیلم ارتباط برقرار کردند.

همزمان با این برنامه‌ها، برای فراهم سازی حضور گسترده تر اهالی رسانه در این رویداد، امکان رزرو حضوری بلیت برای اهالی رسانه در کاخ جشنواره فراهم شده و افرادی که کارت حضور در کاخ جشنواره را دارند و به دلایلی موفق به رزرو بلیت نشده‌اند، می‌توانند با حضور در گیشه در طبقه پنجم برای هر سانس بلیت تهیه کنند.

همچنین سانس های نمایش ویژه اهالی رسانه برقرار است و آنها می توانند در این سانس ها که در جدول برنامه، زمان و سالن آن مشخص شده بدون ارائه بلیت و فقط با کارت اهالی رسانه حاضر شده و فیلم ببینند. دریافت بلیت برای اهالی رسانه در سانس‌های دیگر همان روز به شکل رایگان در پردیس سینمایی چارسو امکان پذیر است. اعضای باشگاه هواداران جشنواره هم، با حضور در طبقه چهارم می‌توانند بلیت تهیه کنند.

رونمایی از این فیلم‌ها برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی فجر

از دیگر اتفاقات قابل تامل که جشنواره بین‌الملل فجر را فراجناحی کرده، نکوداشت فرج‌الله سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون است که با حضور رضا میرکریمی، مجید مجیدی و جمعی از سینماگران و هنرمندان در کاخ جشنواره برگزار می‌شود. جاوید جعفری سینماگر هندی که داوری بخش جلوه گاه شرق را برعهده دارد، در این مراسم که یکشنبه ۵ اردیبهشت ماه ساعت ۱۸ در پردیس چارسو  حضور دارد و سخنرانی خواهد کرد.

اتفاق منحصر به فرد دیگر اینکه برای نخستین بار گروهی از فیلم‌های سینمایی برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر رونمایی می‌شوند. در این چارچوب، 6 فیلم «من معلم هستم» (سرگئی موکرتسکی)، «حبیب الارض» (رمضان خسرو)، «سولومون» (زازا خالواشی)، «شهید» (عبدالحلیم طاهر)، «بذر» (ایفیگنیا کوتسونی) و «مرزهای خیالی» (علیرضا غنی) که در جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده می‌روند، نخستین اکران بین‌‎المللی خود را تجربه می‌کنند.

همچنین سه فیلم خارجی برای نخستین بار در جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده می‌روند که این حضور اولین اکران جهانی این آثار محسوب می‌شود. فیلم‌های سینمایی کشاورزان (زورا کاوترادزه) در بخش «جلوه‌گاه شرق»، بازگشت به کارگردانی (دیمیتری لزنوسکی) و مرد انقلابی به کارگردانی (سان چون چوانگ) در بخش «سینمای سعادت» (مسابقه فیلم‌های کوتاه).

همچنین فیلم‌های سینمایی «ال کلاسیکو» (هلکوات مصطفی)، «اماما ، هنگامه سقوط یک درخت» (آسیر آلتونا ایزا)، «سپیده‌دم» (لیلا پاکانینا)، «گوارانی» (لوییس زوراکین)، «نورفولک» (مارتین رادیچ)، «اختلال» (شان بریتنک) و «کودک و دریا» (میگوئل کویینترو)، از آثاری که در بخش مسابقه بین‌الملل (سینمای سعادت فیلم‌های بلند و کوتاه) این دوره روی پرده می روند، برای نخستین بار در آسیا نمایش داده می‌شوند.

در بخش «جلوه‌گاه شرق»، فیلم سینمایی «ژانویه خونین» (وحید فواد، مصطفی یف)، نخستین اکران آسیایی خود را تجربه می‌کند. در بخش «جشنواره جشنواره‌ها»، فیلم‌های سینمایی «گور نبشته» (یولن اولایزولا) و «مهمان» (مهمت اریلماز)، نخستین اکران آسیایی خود را تجربه می‌کنند.

در بخش «نمایش ویژه»، فیلم‌های سینمایی «کارزامان، ماجراجوی سینما» (توماس هودن)، «روشمیا» (سلیم ابوجبل) و «بن بست» (هاروتیون خاچاطوریان)، نخستین اکران آسیایی خود را در جشنواره جهانی فیلم فجر پشت سر می‌گذارند. در بخش «نگاهی به سینمای فرانسه»، فیلم سینمایی «ترس» نخستین اکران آسیایی خود را تجربه می‌کند. جمعا ۱۴ فیلم در این دوره از جشنواره جهانی فجر، نخستین اکران آسیایی خود را تجربه می‌کنند.

فیلم‌های سینمایی «جنون» (امین آلپر)، «تا همین نزدیکی» (الخاندرو گازمن آلوارز)، «داویت» (دیوید یانسن)، «پیکره» (کاتارزینا گوندک)، «وانیا» (کریستینا روباتنکو)، از آثاری که در بخش مسابقه بین‌الملل (سینمای سعادت فیلم‌های بلند و کوتاه) این دوره روی پرده می‌روند برای نخستین بار در خاورمیانه نمایش داده می‌شوند.

در بخش «جلوه‌گاه شرق»، فیلم‌های سینمایی «گل زینیا» (ام شو یولین)، و «چه خانواده خارق‌العاده‌ای؟» (یوجی یامادا) نخستین اکران خاورمیانه خود را تجربه می‌کنند.

در بخش «نمایش‌های ویژه»، فیلم‌های سینمایی «ازدواج با عشق در کابل» (امین پلنگی)، «زندگی یشم در پاکانات» (لی یونگ چائو) برای نخستین بار در خاورمیانه اکران می‌شوند. در بخش «نگاهی به سینمای فرانسه»، فیلم سینمایی «آنتوان چخوف» (رنه فره) نخستین اکران خاورمیانه خود را تجربه می‌کند.جمعا تعداد ۱۰ فیلم در این دوره از جشنواره جهانی نخستین اکران خاورمیانه خود را تجربه می‌کنند.

برخی از این فیلم‌ها تا این لحظه به نمایش درآمده‌اند اما تا هفتمین روز اردیبهشت ماه نمایش فیلم‌ها و کارگاه‌های آموزشی ادامه خواهد داشت.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟