صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
از زبان رئیس سازمان حج و زیارت

اما و اگرهای برگزاری حج امسال

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: همه ساله تا این تاریخ قرارداد آشپزخانه مرکزی، هتل‌ها، حمل و نقل و سهمیه‌های شرکت‌های هواپیمایی مشخص می‌شد اما تا امروز هیچ کدام مشخص نشده است و تمام اینها بستگی به برگزاری نشست با وزیر حج عربستان دارد که هنوز زمان برگزاری این نشست را اعلام نکرده‌اند.
کد خبر: ۵۷۷۰۵۱
| |
8224 بازدید
|
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: همه ساله تا این تاریخ قرارداد آشپزخانه مرکزی، هتل‌ها، حمل و نقل و سهمیه‌های شرکت‌های هواپیمایی مشخص می‌شد اما تا امروز هیچ کدام مشخص نشده است و تمام اینها بستگی به برگزاری نشست با وزیر حج عربستان دارد که هنوز زمان برگزاری این نشست را اعلام نکرده‌اند.

سعید اوحدی در گفت‌وگو با فارس، در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای برگزاری حج تمتع امسال گفت: برگزاری مراسم حج برای کشورهای مسلمان منوط به امضای تفاهم‌نامه حج بین مسئولان کشورهای اسلامی و وزیر حج عربستان است که همه ساله این نشست بین ما و وزیر حج عربستان در هفته اول جمادی الثانی که نیمه اول دی ماه بود برگزار می‌شد.

وی ادامه داد: امسال نیز وزارت حج عربستان طی دعوتنامه رسمی به امضای وزیر حج عربستان از ما دعوت کردند که 17 دی ماه هیات ایرانی با هیات سعودی در جده به ریاست وزیر حج عربستان دیدار کنند، 4 روز قبل از قطع رابطه سیاسی اعلام کردند این ملاقات به تعویق افتاده و به جای 17 دی ماه به 19 اسفند موکول می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت خاطر نشان کرد: ما نیز بر اساس وظیفه و مأموریت سازمان حج فراخوان دادیم که زائرانی که دارای فیش ودیعه‌گذاری تا پایان دی ماه هستند می‌توانند به شعب بانک ملی مراجعه و حسابی را به نام خودشان باز کنند که به آن سود نیز تعلق می‌گیرد و 5 میلیون تومان را به عنوان ودیعه اول واریز کنند چرا که در سال‌های گذشته این مبالغ به حساب سازمان حج و زیارت می‌آمد اما امسال به دلیل مشخص نبودن شرایط نمی‌خواستیم حقی از زائران تضییع شود به همین دلیل از زائران خواستیم حساب را به نام خودشان باز کنند.

اوحدی تصریح کرد: 19 اسفند بر اساس اعلان حج عربستان به دلیل قطع رابطه سیاسی به ما اعلام شد ویزای هیات ایرانی در دبی آماده و صادر می‌شود، قبل از 19 اسفند نماینده‌ای از ایران به کنسولگری عربستان در دبی رفت و آنجا به نماینده ما اعلام شد که بین وزارت حج عربستان و وزارت خارجه عربستان هماهنگی‌ها انجام نشده و تاریخ جدیدی دیگری برای ملاقات تعیین می‌شود که متاسفانه تا امروز این تاریخ هنوز مشخص نشده است.

وی ادامه داد: همه ساله تا این تاریخ قراردادهای آشپزخانه مرکزی، هتل ها، حمل و نقل و سهمیه‌های شرکت‌های هواپیمایی مشخص می‌شد اما تا امروز هیچ کدام مشخص نشده است و تا این قراردادها بسته نشود نمی‌توانیم گره‌های قیمتی را اعلام کنیم و تمام اینها بستگی به برگزاری نشست با وزیر حج عربستان دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: مقامات عربستانی چندین بار اعلام کردند که آماده پذیرایی از تمام حجاج دنیا و زائران ایران هستند اما در عمل هنوز این آمادگی ثابت نشده است و زمانی این آمادگی به اثبات می‌رسد که تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها بسته شود.

وی در خصوص مباحثی که قرار است در نشست با وزیر حج عربستان مطرح شود گفت: اگر زمانی را مشخص کنند و در نشست شرکت کنیم یکی از بحث‌های جدی ما اطمینان از تامین امنیت زائران است چرا که حج حق طبیعی زائران خانه خدا است و دولت عربستان وظیفه تامین امنیت زائران را برعهده دارد چرا که متاسفانه سال گذشته به دلیل قصور دست‌اندرکاران حج عربستان این موضوع تامین نشد.

اوحدی افزود: موضوع دومی که در این نشست به صورت جدی مطرح و پیگیری خواهد شد پرداخت دیه از سوی کشور عربستان به خانواده شهدا و مصدومان فاجعه منا است اگر چه مسئولیت پیگیری حقوقی فاجعه منا با دستگاه دیپلماسی کشور است اما قطعا یکی از مباحث جدی ما نیز این موضوع خواهد بود.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: حج فریضه واجب شرعی است و قطعا سازمان حج در مقامی نیست که بخواهد در مورد آن تصمیم‌گیری کند تلاش همه ما اقامه این فریضه واجب است و اگر موانعی از سوی کشور عربستان ایجاد شود باز هم وظیفه سازمان حج و بعثه این است که اطلاع‌رسانی به موقع را به زائران داشته باشیم. اگر نشست انجام شد زمان واریز قسط دوم با زائران اعلام می‌شود و اگر برگزار نشد اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام خواهیم داد.و

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: هنوز ما زمان به اندازه کافی داریم چرا که اولین پرواز تمتع در نیمه مرداد ماه انجام می‌شود اگر چه تاکنون تاخیر داشته‌ایم و سال گذشته در این زمان تمام کاروان‌ها آماده بود اما 4ماه نیز زمان مناسبی است تا سازمان حج بتواند برنامه‌ریزی‌های خود را انجام دهد منوط به اینکه این نشست انجام شود.

اوحدی ادامه داد: این نشست باید هرچه زودتر برگزار شود تا ما فرصت کافی برای آموزش زائران و بستن قراردادها داشته باشیم و به محض برگزاری نشست عربستان باید به کمیته‌های مسکن، تدارکات و حمل و نقل ما اجازه دهد که به عربستان بروند و قراردادها را منعقد کنند چرا که باید بیش از 120 قرارداد بسته شود.

انتهای پیام/




مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۴۰
بیدآبادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
تجاوز به نوجوانان ایرانی و کشتار حجاج در قتلگاه منا و توهین به زوار حرم رسول خدا به دست آل سقوط
برای عدم اعزام ایرانیها به عربستان کفایت نمیکند؟
همشهری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
خداوند هر واجبی که را کرامت و جان انسان در آن به خطر بیفتد واجب نمی داند .حالا که دولت منافع خودرا در تعطیلی حج نم یداند مردم خودشان پیش قدم شوندو چند سال به حج نروند.
معلم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
خواجه عبدالله انصاری فرمود:
بدانکه، نماز زیاده خواندن، کار پیرزنان است
و روزه فزون داشتن، صرفه ی نان است
و حج نمودن، تماشای جهان است.
اما نان دادن، کار مردان است...
مازیار
|
-
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
آخه چرا اینقدر اصرار داریم؟؟؟؟؟؟؟ چرا . شش ماه نگذشته از اون فاجعه یا حادثه فرودگاه رو و این همه بی احترامی های کشور های عربی رو به ایران و ایرانی ها ...... چرا اینقدر ایران و ایرانی رو. حقیر میکنیم... جرا باید از اون وهابی های ملعون بادیه نشین التماس کنیم چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دل و جانم به فدای ایران .......
امین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
یعنی واقعا هنوز هم میخواین حج برین؟
هه
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
باید عربستان رو هم مثل اسراییل تحریم کنیم، همچنین کشورک های عربی کوچولوی زیر پامون رو!
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
حج همین جاست کعبه بتخانه بهانه است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
حضرت آقای اوحدی دست ازسر مردم بردار این بیچاره ها رو هم به کشتن نده.
ahmad
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
هر کس امسال و سالهای اینده به حج بره را باید مسلمان بی غیرت نامگذاری کرد.
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
با سلام صلوات بر محمد وال محمد.وبا تبریک سال نو وفرخنده سالروز میلاد حضرت زهرا (س).بنده خیلی مسلط به احکام شرع نیستم لاکن اینقدر را میدانم که حفظ جان از نماز واجب هم بالاتر است لذا حجی که چنین برنامه ای را برای ما دارد اصراری نیست من نمی دانم که این حج برای برگذار کنندگان چقدر دارد که این جور التماس عربستان را میکنند .و عزت ایرانی را کنار میگذارند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟