بازدید 18572

جزییات ماجرای خودسوزی مرد دستفروش در تهران

در حالی که هنوز دو هفته بیشتر از انتشار عکس‌هایی از برخورد با میوه‌فروشی دستفروش در مقابل خیابان شادمان (که بعد از انتشار فیلم ورود عوامل شهرداری به کارواش سعادت‌آباد منتشر می‌شد)، نمی‌گذرد، کلیپی به سرعت در فضای مجازی و بعد از آن در برخی از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها منتشر شد که حکایت از خودسوزی دستفروشی در مقابل پاساژ شانزه‌لیزه داشت.
کد خبر: ۵۷۱۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳ 01 March 2016
در حالی که هنوز دو هفته بیشتر از انتشار عکس‌هایی از برخورد با میوه‌فروشی دستفروش در مقابل خیابان شادمان (که بعد از انتشار فیلم ورود عوامل شهرداری به کارواش سعادت‌آباد منتشر می‌شد)، نمی‌گذرد، کلیپی به سرعت در فضای مجازی و بعد از آن در برخی از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها منتشر شد که حکایت از خودسوزی دستفروشی در مقابل پاساژ شانزه‌لیزه داشت.

به گزارش روزنامه «اعتماد»، این کلیپ یک دقیقه‌ای که به سرعت در فضای مجازی منتشر می‌شود و چند سایت و خبرگزاری هم آن را منتشر کرده‌اند، مردی را نشان می‌دهد که اقدام به خودسوزی می‌کند و سراپا آتش از میان جمع و داخل پاساژی بیرون می‌آید و در پیاده‌رو شروع به دویدن می‌کند و جمعیت با ترس شروع به فرار می‌کنند؛ مردی که گفته می‌شود یک دستفروش است و پس از تذکر ماموران شهرداری با ریختن بنزین به روی خود، اقدام به خودسوزی کرده است.

خبرگزاری آریا نوشته با دخالت مردم این موضوع فیصله یافته و این فرد به بیمارستان مطهری منتقل شد. با این وجود روابط عمومی معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در پاسخ به پیگیری‌های «اعتماد» و در تشریح جزییات این کلیپ روایت دیگری را نقل می‌کند: «هر ساله با نزدیک شدن ایام نوروز و روزهای پایانی سال، بساط دستفروش‌ها یکی از دغدغه‌های کسبه مناطق مختلف است. به همین دلیل بارها با شهرداری و ماموران انتظامی تماس می‌گیرند تا آنها را جمع کنند. در مورد حادثه یاد شده نیز، کسبه پاساژ شانزه‌لیزه جمهوری، طی هماهنگی با ماموران کلانتری، از آنها می‌خواهند تا برای جلوگیری از بساط کردن دستفروش‌ها، چند مامور را در اطراف این پاساژ مستقر کنند. در ادامه این فرآیند در روز حادثه، فرد مورد نظر که امیر نام دارد و بساط روسری پهن کرده و بارها تذکر می‌گیرد و بعد از اینکه ماموران کلانتری از وی می‌خواهند تا بساطش را جمع کند اقدام به خودسوزی می‌کند که گزارش آن هم به رییس پلیس تهران نیز ارایه شده است. بدین‌ترتیب قاطعانه اعلام می‌کنیم که همان طور که در فیلم مزبور هم مشخص است، در صحنه حادثه هیچ یک از عوامل شهرداری یا ماموران شرکت شهربان حضور نداشته‌اند.»

اما در مقابل، محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر معتقد است که جدای از اینکه در این حادثه، ماموران شهرداری حضور داشته‌اند یا خیر؟ و اینکه برخورد با دستفروش‌ها، خشن و حتی غیرانسانی است، می‌گوید: « شهرداری چاره‌ای جز اجرای قانون ندارد. شهرداری به موجب بندهای ٥٥ و ١٠١ شهرداری موظف و مکلف به پیگیری جمع‌آوری دستفروشان است، ضمن آنکه ماده ٦٩٠ قانون مجازات اسلامی هم دستفروشی و سد معبر را جرم دانسته برای آن از یک ماه تا یک سال حبس قابل تبدیل به جریمه نقدی ٩٠ هزار تومان تا یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومانی در نظر گرفته است.»

با این حال او بر این نکته نیز تاکید می‌کند که بر اساس قانون، رفع سد معبر باید توسط خود ماموران شهرداری انجام شود نه پیمانکاران: «دراینکه دستفروشی باعث رونق مشاغل کاذب و اختلال در نظم و اقتصاد شهری می‌شود، شکی نیست، اما در عین حال نشان از معضل بیکاری و اقتصاد بیمار ما دارد.»

حقانی در ادامه ریشه این معضل را در عملکرد مدیران شهری در دوره‌های قبل می‌داند و می‌گوید: «اگر امروز شاهد رشد قارچ گونه پدیده دستفروشی هستیم، مهم‌ترین دلیل آن عدم جلوگیری از این پدیده نامیمون اجتماعی در سال‌های قبل و دوره‌های پیشین مدیریت شهری است. اگر در مناطقی چون حاشیه رود دره فرحزاد، شاهد اسکان غیرقانونی معتادان و مواد فروش‌ها هستیم، دلیل آن عدم توجه به شکل‌گیری این پدیده در سال‌های قبل بوده است. به همین نسبت، وقتی که مدیران شهری قبل توجهی به اجرای قانون جمع‌آوری دستفروشان نداشته‌اند، امروز کار به جایی رسیده که حتی بسیاری از مغازه دارها، کرکره مغازه‌هایشان را پایین می‌کشند و ترجیح می‌دهند اجناس‌شان را از طریق دستفرشی بفروشند یا در متروها دستفروش‌ها به قدری زیاد شده‌اند که عملا متروی تهران را به بازارچه‌ای بزرگ تبدیل کرده‌اند.»

با وجود این حقانی به شیوه عملکرد شهرداری در برخورد با دستفروشان، انتقادهایی جدی دارد: «همان‌طور که گفتم برخورد با دستفروش‌ها باید توسط خود عوامل شهرداری انجام شود نه توسط پیمانکاران این نهاد. آن هم به شیوه‌ای معقول نه اینکه با کتک‌کاری بخواهند دستفروش‌ها را جمع‌آوری کنند یا با پنجه بوکس آنها را زخمی کنند. چرا برخورد با تخلفات ساختمانی باید توسط افرادی از عوامل شهربان و حریم‌بان انجام شود که کمترین اطلاعی از مباحث شهرسازی ندارند؟»

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تاکید می‌کند: «اگر در این میان فردی هم مجروح شود یا آسیب ببیند، مراجع قضایی در مورد برخورد با متخلف، تصمیم‌گیری کنند ولی در هر صورت شهرداری چاره‌ای جز برخورد با دستفروش‌ها و افرادی که سد معبر می‌کنند، ندارد، حتی اگر از دید برخی شهروندان این اقدام‌ها در نگاه اول و در ظاهر، غیرانسانی و غیراخلاقی به نظر برسد. درست مثل پلیس راهنمایی و رانندگی که مجبور است گاهی به خاطر تخلف یک خودرو، راننده‌ای را جریمه کند که خودش هم از جریمه کردن آن ناراحت است ولی چاره‌ای جز اعمال قانون ندارد.»

این کلیپ درحالی منتشر می‌شود که دیروز شهردار تهران در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به حوادث مرتبط با دستفروشان، هرگونه رفتار خشن ماموران شهرداری با دستفروشان را محکوم کرد و گفت: «با ماموران متخلف برخورد خواهیم کرد.»

وی با بیان اینکه «از رسانه‌ها خواهش دارم که یک‌طرفه این موضوعات را دنبال نکنند»، افزود: «اینکه ماموری از نیروهای پیمانکار برخورد غیرمنطقی، تند و خشن داشته باشد، محکوم است و با متخلفان برخورد می‌شود. اما رسانه‌ها باید هر دو طیف را در نظر بگیرند. بعضا دستفروشان مامور سد معبر شهرداری را کتک می‌زنند و حتی باعث ایجاد شکستگی در بدن وی می‌شوند و این در حالی است که مامور در حال اجرای قانون بوده و جای سوال است که آیا این مامور انسان نیست یا خانواده ندارد؟ که چنین برخوردی با او می‌شود.»

قالیباف در پاسخ به این پرسش که بعضا دستفروشان مدعی پرداخت وجوهی به ماموران سد معبر شهرداری هستند، افزود: «ما منکر این موضوع نیستیم اما دستفروشان اسم این ماموران را اعلام و آنها را معرفی کنند.»

شهردار تهران به «تضاد خبری» در برخی رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: «برخی رسانه‌ها بارها و بارها در مورد فعالیت دستفروشان در مترو مطلب منتشر کرده و خواستار جمع‌آوری آنها شده‌اند؛ اما بعد که آنها را جمع کرده‌ایم همان‌ها می‌گویند چرا شب عید مردم را بیکار کردید.»

این اظهارنظرها و واکنش‌ها در حالی از سوی مدیران شهری بیان می‌شود که هنوز، نیروی انتظامی واکنشی در برابر این حادثه از خود نشان نداده است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۴
انتشار یافته: ۱۱
در این وضیعت به هم ریخته

اوضاع اقتصادی روحی روانی همه به هم ریخته هست

وای به حال کسانی که امانی جنس دریافت کرده اند

و از این طرف هر کس زور خودش را می زند

که بتوان اندک لقمه ای برای خانواده اش تامین کند

و از طرفی هم عده ای دست به هر کاری میزنند
ما تو شهرمون یه ملیاردر داریم نصف خیابون اصلی رو کاشی کرده اصلا سد معبر هم ب حساب نمیاد تازه سگ هم داره خیلیم وحشی هست
تازه سگشم مزاحم حساب نمیاد
اگه خواستین بگین تا براتون فیلم و عکسش رو بفرسم
درسته که بساط کردن چهره شهر رو ممکنه بد کنه اما زشت تر از اون نیست که همین افرادی که از روی بیکاری بساط میکنند تا خرج خانوادشونو تامین کنند دست به دزدی و جنایتت بخاطر پول بزنند
ایا همین آقای شهردار خبر داره در یکسال اخیر بخاطر رکود و تعطیلی اکثر کاخانه ها و کارگاههای تولیدی چقدر به جمع بیکارانی که سعی می کنند آبرومندانه زندگی کنند اضافه شده؟
این دوره اون دوره نداره . هر چیزی به مرور شکل میگیره و هر دوره ای یه جا میشه پاتوق . اونجا نباشه یه جای دیگه . باید مسئله ریشه ای حل بشه . اگر معتاد ها وجود داشته باشن از این ور بیرونشون کنید دو روز دیگه یه جا دیگه پاتوق میکنن. اگر مردم نداشته باشن میرن دست فروشی میکنن بساطشون رو از اینور جمع کنید یه جا دیگه پهن میکنن. مگر شما بهشون بگید برن دزدی کنن یا برن مواد بفروشن یا هر کار دیگه ای... شکم گشنه که این چیزا حالیش نیست. حالا هی برید بساطشون رو بریزید تو خیابون یا جنساشون رو ببرید یا جریمه شون کنید . دوباره باید اونو جبران کنن از یه طریقی.
بابا در دنيا چه کشور پيشرفته و چه کشور عقب مانده فضائي را در خيابان به دست فروشان تعلق مي دهند حال ايراني که جوانانش از بيکاري سربه بيابان گذاشته اند چرا از اين حق نيز بي بهره باشند؟
با سلام
بنده یک سوال از اقای شهردار محترم دارم آقای شهردار عزیز چرا اینقدر ماموران شما این بندگان خدا را رو اذیت میکنند آخه رییس جان اول شما لطف کنید یک جایگاه برای این بندگان خدا تعریف کنید اگه از آن محوطه بیرون رفتند آن وقت جریمه شان بکنید در ضمن خیلی از مردم هستند که توان خرید پوشاک از داخل فروشگاهها یا مغازه ها رو ندارند و این نمایشگاه های بهاری که همیشه نیست خواهشن با آن تدبیر و درایتی را که از شما سوراخ داریم زحمت بکشید یه جایگاه برای این دستفروشا تعریف کنید تا این بندگان خدا این قدر اذیت نشوند با تشکر
وقتي به فكر معيشت مردم نيستيد بهتر از اين نميشود
من 6 سال پیش یه آپارتمان خریدم تو این 6 سال سه مرتبه به خاطر نشتی آب لوله کشی و لوله د فع فاضلاب سه بار کف آپارتمان را شکافتم و کلی هزینه کردم اولین تعمیر هم شش ماه بعد از خرید واحد نو ساز بود سری اول به شهرداری شکایت بردم گفتند چشم داشتی میخواستی آپارتمان نخری و گفتند آن بساز بفروش از آدمهای خوشنام در صنعت ساخت و ساز است. دادگاه حل اختلاف شکایت کردم بعد از دو سال دوندگی منصرف شدم هم پول وهم وقتم تلف شد هم حیثیتم رفت .
اگر مشکل همینهاس که گفتین تا دیر نشده و نفر بعدی بی کفایتی خود را به عهده قبلیها ننداخته بساط دستفروشهای مترو رو جمع کنید. این رو که میتونید
شهرداري موظف به جمع آوري دستفروشان است اما در جمع آوري كودكان سر چهار راهها هيچگونه مسئوليتي ندارد. كودكاني كه مسئله ظلم و ستمي كه در حق ايشان ميشود مسئله دوم است و در حال حاضر جانشان در خطر است. قد بعضي از اين كودكان كه حتما دچار سوء تغذيه هم هستند بسيار كوتاه است بطوريكه لابلاي خودروها قابل تشخيص نيستند و با سبز شدن چراغها امكان زير گرفته شدن آنها وجود دارد. يكي از اينها را در تقاطع خووردين با دادمان ميتوانيد ببينيد.
کار که نیست مردم بیکارن از زور بی پولی وبیکاری مردم مجبور به دستفروشی هستن بهتر از از این هستش که از راه دزدی و کارهای نامشروع پول دربیارن مسوولین به هیچ کاری رسیدپی نمیکنن فقط تنها کار به نظر خودشون مفید جمع اوری این دستفروشا هستش به خدا دارید ظلم میکنید بزارید اینا هم یه لقمه حلال ببرن سر سفرشون وشرمنده زن وبچه هاشون نشن ,تازه همین مامورای شهرداری یا کلی ازشون پول میگیرن یا جنساشون رو میگیرن بعد بین خودشون تقسیم میکنن من چند بار با چشمای خودم دیدم
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم