به گزارش تابناک اقتصادی، علیرضا رضایی نسب مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این مطلب گفت: امروزه هرچه که اطلاعات دقیقتر و بهروزتر باشد، مدیران تصمیمات بهتر و مؤثرتری در خصوص فعالیتهای سازمانی میتوانند بگیرند.
وی با بیان اینکه کلیه موارد مربوط به ارتباطات زیرساخت و سیستمهای نرمافزاری در حوزه کاری امور فناوری اطلاعات و ارتباطات است، گفت: به منظور بهرهگیری از یک سیستم جامع اطلاعاتی در سطح کل شرکت ابتدا نیاز به ایجاد یک زیرساخت مناسب، کارآمد و امن میباشد که با توجه به جغرافیای پراکنده شرکت از کرمان تا تبریز سعی شده کلیه واحدهای شرکت در سراسر کشور با یکدیگر در ارتباط باشند و این مهم توسط ارتباطات P2P و MPLS با همکاری شرکت مخابرات ایران برقرار شده است و در بعضی موارد هم از بستر اینترنت برای برقراری ارتباط استفاده میشود.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت مس تصریح کرد: در حال حاضر در حدود بیش از 80 کیلومتر در محدوده منطقه کرمان شامل سرچشمه و شهربابک و حدود 60 کیلومتر در منطقه آذربایجان فیبر نوری پیادهسازی شده و زیرساخت این مناطق بر اساس فیبرنوری است و ارتباط بین مجتمعها بر اساس شبکههای ارتباطی که شرکت مخابرات واگذار میکند برقرار است.
وی افزود: در حوزه خط تولید، به دلیل اهمیت بالای آن، از شبکههای ارتباطی اختصاصی، بیسیم و پیجینگ نیز استفاده شده است.
رضایینسب در خصوص فعالیتهایی که در بخش فناوری اطلاعات انجام میشود، گفت: در بخش فناوری اطلاعات شرکت صاحب یک سیستم جامع اطلاعاتی نیست و این موضوع یکی از دغدغههای مهم شرکت بوده حتی در یک مقطع زمانی سعی داشته است ERP یا سیستم برنامهریزی منابع سازمانی را بیاورد که به خاطر تحریمها این اتفاق نیفتاد.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت مس افزود: البته در بسیاری موارد سیستمهای جایگزین تهیه یا تولید شده است و در واحدهای مختلف در حال بهرهبرداری است که این نرمافزارها در سطح بانک اطلاعاتی با یکدیگر ارتباط دارند. از میان بیش از 20 نرمافزار تولیدشده میتوان به سیستمهای نگهداری و تعمیرات، مدیریت کالا، لجستیک و ... اشاره کرد.
وی درباره تغییراتی که در دوره جدید مدیریت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در شرکت مس رخ داد، گفت: در دوره جدید با حمایتی که مدیریت ارشد شرکت دارند، یک رسالتی برای این واحد تعریف شد و تمام واحدهای ICT در هم ادغام شدند تا تصمیمگیری در این حوزه بهصورت واحد و متمرکز گرفته شود.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت مس افزود: تا پیش از این ادغام واحدهای ICT مجزا بودند و به همین خاطر نقاط تصمیمگیری متفاوت بود و بعضاً تصمیمات متناقضی گرفته میشد ولی اکنون که این ادغام صورت گرفته تمام واحدهای ICT تحت یک مدیریت، که مستقیم زیر نظر شخص مدیرعامل است، کار میکند و این موضوع نشاندهنده اهمیت این واحد در نگاه مدیریت ارشد است.
وی افزود: بعد از ادغام این واحد یکی از مهمترین کارهایی که در دستور کار قرار گرفت، تدوین استراتژی و تهیه نقشه راه فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت مس بود تا مشخص شود که چهکارهایی باید در این حوزه انجام شود.
رضایی نسب تصریح کرد: نقشه راه دقیقاً برای این تدوین شده است که به ما بگوید اولویتها، نیازها و نحوهی پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی شرکت مس چیست و نشان بدهد که مس در حوزه ICT باید چهکار کند و چه اقداماتی انجام دهد.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت مس افزود: این استراتژی در قالب کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت طراحی شده است تا به سمت چشماندازی که باید به آن برسیم گام برداریم.