بازدید 16243
16243 بازدید
شان زن ورزشکار را در ایران فقط سرچ کنید! + جوابیه و پاسخ
آیا حقیقتاً سازمان ورزش و کمیته ملی المپیک شناختی از شنای موزون داشته و در جریان هستند با تشکیل تیم ملی، بانوان ایران در مسابقات برونمرزی چه پوششی داشته و چه حرکاتی را به نمایش میگذارند و اصولاً آیا نظارتی بر عملکرد فدراسیونهای ورزشی وجود ندارد که هر رشته خلاف موازینی جای پای خود را در ورزش کشور محکم نسازد و شان ورزش ایران به لحاظ اخلاق حفظ شود؟
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۸۸ - ۲۲:۵۳ 13 July 2009
کد خبر: ۵۵۴۲۸
| ۲۲ تير ۱۳۸۸ - ۲۲:۵۳ 13 July 2009
| 16243 بازدید
16243 بازدید
|
در حالی که به برخی مسئولان خارج از حوزه ورزش در خصوص جلوگیری از فعالیت برخی رشتههای ورزشی تذکر داده شده بود، در انتهای هفته گذشته پایتخت کشورمان میزبان نخستین جشنواره شنای ریتمیک بانوان که نه با فرهنگ ایران و نه با مفاهیم اسلامی همخوانی دارد، بود.
به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک؛ فقر مدالآوری شنای ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان طی سالهای اخیر باعث کاهش جذابیتهای قهرمانی و انگیزیشهای موجود برای استمرار شنای تفریحی برای رسیدن به سطوح متوسط و عالی شنا شده و حداقل گرایش بخشی از مردم را از پیگیری نتایج شناگران ایران در شنای پروانه، کرال پشت، کرال سینه و ... به سمت حواشی شنای ایران سوق داده، تا جایی که این فرعیات که قابل تایید نیز نبوده و نخواهد بود، به اصل مبدل شده است.
شنای موزون (Synchronized) یکی از این حواشی شنای ایران است که اگرچه حتی در بازیهای المپیک به واسطه زیبایی و جذابیت حضور دارد اما در شنای ایران به واسطه مختصات خاصش هیچگاه به یکی از شاخههای اصلی شنا مبدل نخواهد شد چرا که نوع پوشش به که تقریباً نیمهبرهنه تلقی میشود و حرکات صورت پذیرفته در این رشته از شنا با شان زن مسلمان سازگاری ندارد و نباید بر روی ترویج آن تاکید کرد.
در چند سال اخیر با عدم هوشیاری رسانهها، با برنامه فدراسیون شنا، شیرجه و واترپولو مبنی بر توسعه این رشته، شنای ریتمیک که با توجه به ساختار غیرقابل تطابق با فرهنگ ایران و شرع اسلام نه تنها در ایران فعالیت گستردهای را آغاز و جمعیت قابل توجهی از شناگران را جذب خود کرده، بلکه چندین دوره مسابقات و برنامههای مرتبط دیگر برای این رشته برگزار شد که جشنواره شنای موزون آخرین آنها بود.
اگرچه به زعم مسئولان این رشته توان جذب برخی اقشار به استخرها و حتی زمینه کسب درآمد از محل بلیتفروشی در شنای بانوان را دارا است اما در عین حال باید این پرسش را مطرح ساخت که آیا اصولاً جسارتی برای فعالیت این رشته وجود دارد و آیا فدراسیون شنا، شریجه و واترپولو قصد دارد، همچنان به توسعه این رشته خلاف فرهنگ ایرانی و اسلامی بپردازد یا آن را مطابق آموزههای فرهنگیمان دانسته و معقدند میتوان از این طریق فرهنگمان را به جهانیان معرفی کنیم؟!
نکته جالب اینکه، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپولو حتی به فعالیتهای همگانی آن نیز قانع نبوده و در مقاطعی برخی از مسئولان این فدراسیون در گفت و گوهایی از تشکیل تیم ملی شنای موزون خبر دادند که در نوع خود اقدامی حیرتآور محسوب میشود و مشخص میسازد آزادی عمل در ورزش ایران به مراتب بیش از آن چیزی که تصور میشود.
آیا حقیقتاً سازمان ورزش و کمیته ملی المپیک شناختی از شنای موزون داشته و در جریان هستند با تشکیل تیم ملی، بانوان ایران در مسابقات برونمرزی چه پوششی داشته و چه حرکاتی را به نمایش میگذارند و اصولاً آیا نظارتی بر عملکرد فدراسیونهای ورزشی وجود ندارد که هر رشته خلاف موازینی جای پای خود را در ورزش کشور محکم نسازد و شان ورزش ایران به لحاظ اخلاق حفظ شود؟
شاید بهتر باشد مسئولان امر فقط عنوان Synchronized را در سرچ کرده تا با مشاهده تصاویر این رشته دریابند شان زن ورزشکار در جمهوری اسلامی ایران به کدام نقطه رسیده و برای افزایش مخاطب یک رشته ورزشی همچون شنا، از چه زمینههایی بهره گرفته میشود که حتی درج تصویر آن در این خبر امکانپذیر نبود. حقیقتاً مسئولان ورزش کشور ایران باید پاسخگو باشند که در این شرایط، اخلاق در ورزش ایران به کدام نقطه تبعید خواهد شد؟! این انتظار وجود دارد که مسئولان امر با در دست داشتن تصاویر قدی از این مسابقات، شان و جایگاه شنای ایران را مشخص سازند.
جوابیه فدراسیون شنا
1- فحواي مطالب عنوان شده به رشته «سينکرونايز» در کمال ناباوري حکايت از آن دارد که نگارنده در ابتداي مطلب تلاش دارد با طرح فعاليت اين رشته در ميان بانوان آن را توجيهي براي فقر مدال آوري شناي ايران در مسابقات قهرماني آسيا و جهان و به حاشيه کشاندن اذهان عمومي تلقي کند در حالي که عملکرد فدراسيون در طول سالهاي اخير به صورت شفاف و واضح در معرض ديد همگان قرار داشته و جابجايي بالغ بر 200 بار رکوردهاي ملي شنا، کسب مدالهاي متعدد در مسابقات شناي قهرماني آسيا در ردههاي نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، قهرماني واترپلو باشگاههاي آسيا براي چندمين بار، کسب مدالهاي متعدد در رشته شيرجه و... کسب رکورد ورودي المپيک پکن 2008 براي نخستين بار کسب دو مقام پنجمي و يک مقام هفتمين در بازيهاي آسيايي جوانان سنگاپور و همچنين کسب رکورد ورودي المپيک جوانان 2010 و... بخشي از موفقيتهاي به دست آمده در سال و سالهاي اخير به شمار ميرود.
2- نگارنده در بخشي از مطلب خود بحث پوشش ورزشکاران رشته سينکرونايز را مطرح کرده و آن را نوعي برهنگي!!!؟ دانسته که با شان زن مسلمان سازگاري ندارد، در حالي که اين رشته در محيطهايي کاملا بسته و زنانه همچنين مسابقات شناي بانوان برگزار ميشود که از هر نظر شئونات اسلامي در آن رعايت ميشود و بحث برهنگي به مفهومي که نگارنده سعي در القاي آن دارد، به هيچ وجه مطرح نيست اساسا و در حريم زنانه و در فضاي مسابقه ورزشي که در آن مطابق قوانين ميبايست از پوشش قانوني استفاده نمايند، مطرح نيست.
3- با توجه به معضل فقر حرکتي در بين بانوان کشور، نقش فعاليتهاي ورزشي براي اين قشر از اهميت بالايي برخوردار است. شناي موزون، حرکات موزون هماهنگ در داخل آب است نظير رشته آيروبيک و آمادگي جسماني و حرکات ريتميک در ژيمناستيک که بر روي زمين انجام ميشود ولي شناي موزون همان حرکات را در داخل آب انجام مي دهد که با ايجاد تنوع در فعاليت ورزشي، انگيزه فعاليت بانوان را افزايش داده است.
4- لازم به تاکيد است که رشته سينکرونايز تاکنون در هيچ رويداد بينالمللي شرکت نداشته و در صورت حضور در ميادين بينالمللي، تنها در مسابقات کشورهاي اسلامي و دختران مسلمان که مطابق شئونات اسلامي و در محيطهاي مجاز برگزار ميشود، شرکت خواهد کرد؛ لذا تشکيل تيم ملي سينکرونايز عند الزوم در صورت در پيش بودن مسابقه مطرح باشد.
5-رشته سينکرونايز به عنوان يکي از زير شاخههاي فدراسيون شنا، از 8 سال گذشته فعاليت رسمي دارد و برخلاف تصور اين رشته کاملا تحت نظارت و مطابق موازين شرعي و اخلاقي در ورزش کشور فعال است و فدراسيون نيز بر پايه همين اصول منعي براي فعاليت اين رشته نميداند.
6- در پايان شايان ذکر است فدراسيون شنا در چارچوب اصول و ارزشهاي ديني و شرعي و سياستهاي جاري کشور خود را ملزم به رعايت و حرکت در راستاي اصول پذيرفته شده نظام جمهوري اسلامي ميداند و به نوبه خود به افرادي از اهالي ورزش که با کوته نظري و جمود فکري در جامعه ورزش و با قيمت حفظ پست و موقعيت خود باعث عقب افتادگي و انزواي چند ساله ورزش شدند، و چنين سعي در ايجاد حاشيه دارند، در زمان مقتضي پاسخ مناسب و قاطع خواهد داد.
پاسخ تابناک به جوابیه فدراسیون شنا
1- نقدپذیری یکی از ویژگیهای یک روابط عمومی موفق برای حفظ و تحکیم روابط حسنه میان آن حوزه و رسانههای نوشتاری است و از این منظر ضروری به نظر میرسد که علاوه بر عدم برخورد سلبی با تفکر مبنایی هر نقد، از داشتههای آن، هرچند خوشایند مدیران یک مجموعه نباشد، بهره برد که این موضوع فدراسیون شنا را نیز شامل میشود و منالحیث المجموع اتکاء بر هر نقد برای بهبود شرایط کنونی این مجموعه یا حوزههای مشابه، میبایست به چشم یک سرمایه مورد توجه قرار گیرد.
2- برخلاف آنچه برداشت روابط عمومی فدراسیون شنا بوده است، پرداختن به بحث مدالآوری یا عدم مدالآوری شنا در سالهای اخیر تکلیف خمیره این نقد کوتاه نبوده و صرفاً پرداختن به اینکه آیا "شنای موزون" در قواعد شرعی و عرفی ایران میگنجد یا خیر مدنظر قرار داشت که این مسئله تا بدین جای کار همچنان مورد تاکید این رسانه است.
3- همچنین باید یادآور شد که این سایت با شنای بانوان با لباس معمول این رشته مشکلی ندارد و صرفاً رشته شنای موزون که به زعم نگارنده با فرهنگ ایران و اسلامی همخوانی نداشته و توسعه سایر رشتههای شنا همچون پروانه، کرال پشت و کرال سینه و ... به عنوان رشتهای خاص و ضروری مورد تاکید است لکن صرفاً بحث تابناک این بود که مبادا فعالیت شنای موزون منجر به آن شود که به دلایلی به یک باره شنای بانوان تعطیل شود و در واقع این دلسوزی از این باب صورت پذیرفته بود که مبادا ادامه فعالیت این شنا به ثبات مدیریت و کل مجموعه شنای بانوان لطمه وارد سازد.
با این تفسیر بود که این رسانه رسالت خود دانست با نگاهی عمیقتر به این موضوع بپردازد و تاکید کند که تعطیلی یک بخش از شنای بانوان بهتر از تعطیلی همه آن است و اتفاقی نیافتد که تمامی رشتههای شنای بانوان چوب شنای موزون (Synchronized) را بخورند. حال اگر فدراسیون تصور میکند که هیچ حساسیتی در این زمینه وجود دارد، این رسانه به عنوان حوزهای که به تکلیف خود پیرامون اطلاعرسانی عمل کرده، پیگیر ادامه این موضوع نخواهد شد و انشاالله دستگاههای نظارتی و حوزههای مذهبی و اعتقادی کشورمان نیز از کنار این موضوع خواهند گذشت و شرایط موصوفه به وقوع نخواهد پیوست.
4- تابناک برحسب تکلیف تلاش خواهد کرد در آینده نزدیک در رشته پایه شنا پیرامون علل عدم ارتقاء سریع و به یک باره شنای ایران و همچین راهکاری آن که کلید پیشرفت این رشته محوسب خواهد شد، مباحث تفضیلی را در قالب نقدهای کوتاه یا مشروح در دستور کار قرار دهد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید