صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
یک عضو مجلس خبرگان اظهار داشت،

امام (ره) بعد از کشتار حجاج تا یک هفته خواب و خوراک راحتی نداشتند

دیدار حجت السلام و المسلمین محسن قمی نماینده مجلس خبرگان رهبری با مدیران سایت های خبری و دانشجویان ارشد علوم سیاسی با پرسش ها و پاسخ های صریح و جدی در حوزه روابط بین الملل و انتخابات خبرگان رهبری همراه بود، به نحوی که وی در آغاز با تأکید بر اینکه تمام سخنان اینجانب برگرفته از نگاه فردی و شخصی است و بیان این مواضع هیچ ارتباطی با جایگاه حقوقی اش ندارد.
کد خبر: ۵۲۱۹۸۵
| |
11205 بازدید

دیدار حجت السلام و المسلمین محسن قمی نماینده مجلس خبرگان رهبری با مدیران سایت های خبری و دانشجویان ارشد علوم سیاسی با پرسش ها و پاسخ های صریح و جدی در حوزه روابط بین الملل و انتخابات خبرگان رهبری همراه بود، به نحوی که وی در آغاز تأکید کرد که همه سخنان اینجانب برگرفته از نگاه فردی و شخصی است و بیان این مواضع هیچ ارتباطی با جایگاه حقوقیش ندارد.

به گزارش «تابناک تهران»، آقای قمی در آغاز با تأکید بر اینکه تمام سخنان اینجانب برگرفته از نگاه فردی و شخصی است و بیان این مواضع هیچ ارتباطی با جایگاه حقوقی بنده ندارد در پاسخ به سؤالی در خصوص رویکردهای کلی جمهوری اسلامی در مسائل بین المللی چگونه است و چرا هیچ گاه نقطه ثقلی بر این سیاست ها مشخص نشده که با تغییر دولت ها این رویکرد سیاست خارجی نیز تغییر می کند، گفت: ما از ابتدای انقلاب سیاست های ثابتی در مسائل بین المللی داشته ایم. هیچ گاه این گونه نبوده که با عوض شدن دولت ها سیاست های نظام دستخوش تحول و جابجایی شود.

مجلس خبرگان مجلسی است که اساس آن جناحی نیست


وی افزود: سیاست صدور انقلاب از همان ابتدا وجود داشته است. امام (ره ) از همان ابتدا فرمودند ما می خواهیم انقلابمان به تمام دنیا صادر شود. البته این امر به این معنا نبوده که ما بخواهیم به کشورهای دیگر لشکرکشی کنیم. انقلاب صادر می شود چون با فطرت انسان ها همخوانی دارد. بنابراین سیاست مبارزه با رژیم صهیونیستی و نظام سلطه جهانی هیچ گاه تعطیل نشده است.

قمی در ادامه یادآور شد: ما از ابتدا خط مبارزه با استکبار، ظلم و بی عدالتی در عرصه های اقتصادی، سیاسی و علمی را داشته ایم و امروز هم دنبال می کنیم. با تغییر هیچ دولتی این روند متوقف نشده است. ذکر این نکته را لازم می دانم که نظام دینی ما مبتنی بر آرای مردم است.

این عضو مجلس خبرگان ادامه داد، نظام دموکراسی یکسری پیامدهایی هم دارد، امروز ممکن است مردم به یک رویکرد و طرز فکر رأی بدهند و فردا ممکن است رویکرد دیگری را برگزینند. شما در نظر بگیرید در مسأله مذاکرات هسته ای مسلما اگر جناحی دیگر یا شخص دیگری بر مسند ریاست جمهوری و وزارت خارجه می نشست، سیاست ها را به گونه ای دیگر اجرا می کرد. مسلما هر دولتی در برابر رأی مردم و وعده هایی که می دهد مسئول است.

وی در ادامه یادآور شد: تنها در سیاست های کلی، سیاست خارجی کشور تغییری صورت نمی گیرد؛ اما هر دولتی می تواند در اجرا از رویکردهای گوناگون بهره بگیرد؛ بنابراین، وجود سلیقه های گوناگون بر مبنای رأی مردم در قوه اجرایی کشور به معنای نبود سیاست کلی و رویکرد کلی در سیاست خارجی نیست. سیاست خارجی ما چنانکه مقام معظم رهبری تببین کردند بر مبنای حکمت، عزت و مصلحت جریان دارد. فلذا در سیاست های کلی هیچ گاه خدشه ای وارد نمی شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤالی پیرامون انتخابات مجلس خبرگان و نقش جناح های سیاسی در آن گفت: من همیشه در جمع دانشجویان یک مثال داشته ام، در ورزش فوتبال در کنار تیم های باشگاهی، یک تیم ملی وجود دارد که در آن رنگ و باشگاه مطرح نیست. مجلس خبرگان در کنار مجلس شورای اسلامی که در آن رنگ و بوی جناحی وجود دارد مجلسی است که اساس آن جناحی نیست.

خبرگان در تصمیمات خود جز در مقابل خدا به کسی پاسخگو نیستند

قمی اضافه کرد: رقابت جناح ها و فعالین سیاسی در غالب گروه ها، احزاب و لیست های انتخاباتی بسیار خوب و اتفاقا لازم است؛ اما نگاه و هدف مجلس خبرگان ملی است؛ بنابراین، باید این مجلس در راستای اقتدار ملی و وحدت ملی گام بردارد. ایشان در اهمیت نقش خبرگان تأکید کرد: تصمیمات اعضای مجلس خبرگان بر خلاف مجلس است که باید به تأیید شوررای نگهبان برسد و یا مصوباتی دولتی که نباید با قانون مجلس در تناقض باشد. اعضای خبرگان در تصمیمات خود جز در مقابل خدا به کسی پاسخگو نیستند، زیرا تصمیمات آنها در جای دیگر بررسی و وتو نمی شود و این موضوع از اهمیت و نقش مجلس خبرگان رهبری است.

ليست‌ها جنبه مشورتي دارند و بنا به فرموده امام هيچ گونه تكليفي بر رأي دهندگان ايجاد نمي‌كنند


عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤالي درباره پيري و كهنسالي اكثريت اعضاي مجلس خبرگان اين گونه توضيح داد: فرآيند مجتهد شدن و واجد شرايط شدن كانديدا‌هاي مجلس خبرگان، فرآيندي است كه به طور طبيعي نمي‌تواند در كمتر از 40 يا 45 سال محقق شود. ولي با وجود برخي كانديدا‌هاي به نسبت جوان‌تر و كارآمدتر كه در رقابت‌هاي مجلس خبرگان حضور دارند، مي‌توان اميدوار بود شايد در صورت موفقيت شاهد مجلس خبرگاني پوياتر و كارآمدتر باشيم.

حجت‌الاسلام قمي، با اشاره به ارائه ليست از سوي گروه‌ها و احزاب سياسي و مذهبي گفت: اين ليست‌ها جنبه مشورتي دارند و بنا به فرموده امام هيچگونه تكليفي بر رأي دهندگان ايجاد نمي‌كنند. بلكه خود رأي دهندگان بايد با حساسيت و دقت شرايط لازم براي نمايندگان را احراز می كنند.

وی در خصوص ائتلاف های انتخاباتی خبرگان رهبری در پاسخ به پرسشی گفت: همه آزادند در ائتلاف های انتخاباتی بر اساس دیدگاه هایشان حضور داشته باشند. اما مجلس خبرگان متفاوت از دیگر مجالس است و طیف بندی های سیاسی نباید بعد از انتخابات در آن باشد. باید به کسانی که کار انتخاباتی، سیاسی و حتی خبری می کنند، یادآور شد که مجلس خبرگان در ایران نقشی فراحزبی و جناحی دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا به رغم سرمایه گذاری ایران در حماس ما به نتیجه مطلوب نرسیده ایم و این سازمان در سال های اخیر با سیاست های جمهوری اسلامی ایران مانند حزب الله و سوریه همراهی نکرده است، گفت:

حضرت امام (ره) هیچ وقت از احزاب و گروه های خاصی در خارج از کشور اسم نبردند و حمایت نکردند و تأکیدشان بر هسته های حزب الله در عرصه بین الملل بوده است. ایشان تأکید می کردند باید انسان ساخته شود امام (ره) هیچ مدرسه ای، کتابخانه ای و ... نساختند امام(ره) انسان ساخت. مسأله حزب الله یکی از مثال هاست بچه های جنوب لبنان مانند دیگر جوانان کشورهای عربی به کار خودشان مشغول بودند امام (ره) و رهبری در طی سال های گذشته طی یک فرآیندی از همین جوانان نیرویی را پدید آوردند که ارتش اسرائیل را در جنگ 33 روزه زمین گیر کرد. این نگاهی که امروز به حزب الله می کنید بدین صورت نیست که حزب الله یک شبه به این صورت درآمده است در طول سال های مختلف تفکر مقاومت در جنوب لبنان شکل گرفته و حزب الله امروز پدید آمده است. سی سال زحمت کشیده است تا ما به اینجا رسیده ایم.

اگر کسی چرایی کاری را درک کند با چگونگی اش کنار می آید. ما یک مسأله داریم با نام مبارزه با اسرائیل برای این قضیه از جنبش اسلامی و حماس حمایت کرده ایم اما ما آن حمایتی که از حزب الله انجام می دهیم قطعا از حماس انجام نمی دهیم، چون قضیه فرق می کند. باید به این نکته توجه داشت که حماس هم یک شماره تلفن ندارد. ما تمام تلاش مان معطوف به این نکته است که مبارزه با اسرائیل در اولویت قرار دهیم ولو اینکه این مبارزه با مشکلاتی همراه باشد. البته ما در خیلی از جاها اقداماتی انجام دادیم اما با وجود سرمایه گذاری که انجام دادیم نتیجه مطلوب و صد در صدی را نگرفته ایم. اما این امر باعث نمی شود که نیمه پر لیوان را نبینیم. باید در نظر داشت که اسرائیل دوست دارد میان ما و مبارزان فلسطینی اختلاف وجود داشته باشد. اصل مبارزه با اسرائیل نباید فراموش شود.

حضرت امام (ره) بعد از کشتار حجاج تا یک هفته خواب و خوراک راحتی نداشتند


عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به اینکه رابطه عربستان در نهایت چگونه رقم می خورد و آیا نمی شد از ظرفیت آیت الله هاشمی استفاده بهتر انجام می گرفت، گفت: در رابطه با عربستان سعودی ما در تقابل با دو اسلام قرار گرفته ایم، اسلام محمدی و اسلام اموی. اسلامی که توسط سعودی ها برای ضربه زدن به اسلام شکل گرفت که جلوه اش وهابیت و تندروی در شبه جزیره عربستان است. ما سخت می توانیم با عربستان سعودی به این شکل که هست، رابطه برقرار کنیم چون برداشت ما از اسلام با برداشت آنها متفاوت است. اساس حکومت سعودی بر ضدیت با جمهوری اسلامی بنا شده است. و این تنافی تا وقتی که هست نمی توانیم مشکلات مان را با عربستان به صفر برسانیم اما می شود مذاکره کرد اصلا سیاست یعنی همین. عربستان هم اخیرا اظهار تمایل کرده است که در مباحث یمن یا سوریه با ایران مذاکره کند.

ما همیشه از مذاکره استقبال می کنیم. اما با رویکرد خصمانه آنها مشکلاتمان با این کشور به صفر نمی رسد هر چند می توانیم در برخی مسائل و پرونده ها با این دولت مذاکره کنیم. حضرت امام (ره) بعد از کشتار حجاج بسیار ناراحت بودند مرحوم حاج احمد آقا می گفت امام (ره) تا یک هفته خواب و خوراک راحتی نداشتند. اما امام (ره) بعد از مدتی این بحث را داشتند که بروید مراسم حج را برقرار کنید. این را بدانید وهابیت یک نظام مشرک است به این دلیل که در برابر قدرت سر تعظیم فرود می آورد. چون اینها به جای اینکه توحید قصوری را داشته باشند توحید قبوری دارند. یعنی به جای اینکه جلوی ظلم و نابرابری را بگیرند با قبور مبارزه کنند.

از میان این تضارب افکار امام (ره) بیرون آمد


حجت السلام قمی در پاسخ به این که چطور شما هم شاگرد آیت الله مصباح بودید و هم آیت الله جوادی آملی گفت: من به استفاده از محضر این دو بزرگوار افتخار می کنم. اما اینها در نگاه خبرگانی و اسلامی قابل حل است. امام (ره) شاگرد مرحوم آیت الله بروجردی و مرحوم آیت الله خوانساری بودند. آیت الله بروجردی از جمله مراجعی بودند که معتقد بودند اقامه نماز جمعه در غیبت شرعی نیست. اما آیت الله خوانساری می گفت خواندن نماز جمعه واجب است. از میان این تضارب افکار امام (ره) بیرون آمد. به هر حال لازم است که ما با افکار مختلف آشنا باشیم. این مسأله شخصیت انسان ها را می تواند بسازد.

در پایان این نشست صمیمی حجت الاسلام قمی از مدیران رسانه ودانشجویان تشکر کردند و روز خبرنگار را به اصحاب رسانه تبریک گفتند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟