صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

کشف تاثیر شوینده‌های خانگی بر باروری

تحقیقات جدید بر روی دو ماده تشکیل‌ دهنده فعال شوینده‌های خانگی به نگرانی‌ها در مورد تأثیر این مواد بر باروری انسان‌ها دامن زده است.
کد خبر: ۴۴۶۳۰۸
| |
6934 بازدید
تحقیقات جدید بر روی دو ماده تشکیل‌ دهنده فعال شوینده‌های خانگی به نگرانی‌ها در مورد تأثیر این مواد بر باروری انسان‌ها دامن زده است.

به گزارش ایسنا محققان کالج دامپزشکی ویرجینیا- مریلند در پژوهش جدید خود دریافته‌اند که دو ماده شیمیایی بنزالکونیم کلراید (ADBAC) و دیمتیلامونیوم کلراید (DDAC) اثر مشابهی در کاهش باروری موش‌ها داشتند.

این دو ماده به‌ وفور در محصولاتی که ما روزانه با آن‌ها در تماس مستقیم هستیم، مانند پاک‌ کننده‌های خانگی، سم‌زداها، پاک‌ کننده‌های دست، نرم‌ کننده‌های لباس و حتی نگه‌ دارنده‌ها در مواد آرایشی وجود دارند اما اثر آن‌ها بر روی انسان‌ها هنوز نامعلوم است.

محققان با مشاهده کاهش میزان باروری در موش‌ها، بررسی‌های بیشتری انجام داده و دریافتند موش‌هایی که در معرض دو ماده شیمیایی متعلق به طبقه ترکیبات کاتیون آمونیوم قرار گرفتند، زمان بیشتری طول کشید تا باردار شوند و پس از بارداری نیز تعداد موش‌های کمتری را به دنیا آوردند. علاوه بر این، 40 درصد موش‌هایی که در برابر این مواد شیمیایی قرار گرفتند در بارداری آخر یا در طول زایمان مردند. بنابراین آشکار است که این مواد برای موش‌ها سمی است اما به‌طور قطع نمی‌توان این اثر مشابه بر انسان‌ها را تأیید کرد.

به گفته محققان؛ یک مطالعه فراگیر می‌تواند به فهم اینکه آیا زنانی که تماس زیادی با دو ماده شیمیایی مذکور دارند مانند پرستاران یا کارمندان نظافتی خانه که آیا با دشواری بیشتری برای باردارشدن مواجه هستند یا خیر کمک کند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟