صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
توکلی در نطق میان‌دستور؛

امتیاز ویژه به تاجر خاص، انحصارگری در بازار کالای اساسی را تقویت می‌کند

امتیاز ویژه به تاجر خاص باعث شد که ۳۵۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد تومان نصیب این تاجر شود که این موضوع به تقویت انحصارگری تاجر خاص در بازار کالاهای اساسی کمک می‌کند.
کد خبر: ۴۲۴۹۲۱
| |
2936 بازدید
اگر داروخانه حق فنی می گیرند پس بقالی هم می تواند!بهتر نیست داروها را نیز از بقالی‌ها خریداری کنیم؟!عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: امتیاز ویژه به تاجر خاص باعث شد که ۳۵۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد تومان نصیب این تاجر شود که این موضوع به تقویت انحصارگری در بازار کالاهای اساسی کمک می‌کند.

به گزارش «تابناک‌»، احمد توکلی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۲۱ مرداد) مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور‌ گفت: هفته پیش رئیس جمهور از رانت ۶۵۰ میلیون یورویی گفتند و نسبت‌هایی را متوجه بنده و نهادهای نظارتی و رسانه‌ها کردند. این در حالی بود که دادستان دیوان محاسبات ارائه وام غیرقانونی به تجار خاص را رسماً تأیید کرده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع تخلف در رانت ۶۵۰ میلیون یورویی را به سیف و نعمت‌زاده تذکر دادم. متأسفانه سه‌ عضو کابینه در مقابل مقام نظارتی فصل‌الخطاب مواضع نسنجیده گرفتند که این موضوع باعث شد به رئیس جمهور نامه بنویسم که به همکارانش تذکر بدهد ‌در برابر قانون خاضع باشند.

توکلی ادامه داد: بنا نداشتم بحث رانت ۶۵۰ میلیون یورویی را ادامه دهم، ولی سخنان رئیس جمهور، باعث شد بیشتر به این موضوع بپردازم.

وی تصریح کرد: به بانک مرکزی و وزارت صنعت می‌گویم که دو امتیاز ویژه در موضوع رانت ۶۵۰ یورویی به تاجر خاص داده شده تا بتواند بر خلاف مقررات تجاری، بار کشتی‌ها را تخلیه و ترخیص کند و در بازار بفروشد و پس از چهار تا شش ماه پولش را به فروشنده خارجی تحویل دهد که این یک امتیاز ویژه است که حتی شرکت دولتی نیز نتوانسته از آن بهره گیرد.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: امتیاز ویژه به تاجر خاص، باعث شد که ۳۵۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد تومان نصیب این تاجر شود که این موضوع به تقویت انحصارگری تاجر خاص در بازار کالاهای اساسی کمک می‌کند.

توکلی گفت: آقای رئیس جمهور، کالاهای اساسی به خاطر مشکلات ارزی ‌روی آب مانده بودند؛ اما در گزارش صد روزه شما اعلام کردید، الحمدالله تمام کالاهای اساسی در انبار وجود دارد و مشکلی از این بابت ندارید. آیا شما می‌دانستید ‌گمرک نامه نوشته بود که باید هر چه زود‌تر، بیش از یک میلیون تن کالای اساسی متعلق به ۳۰ شرکت ترخیص شود؟

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: آقای رئیس جمهور، گزارش صد روزه شما درست است یا سخنرانی شما در شهرکرد؟ آقای رئیس جمهور، اگر در مصاحبه گفته بودید فرصت تنها در اختیار یکی قرار گرفته که این اذعان به رانت است! دوم آنکه اگر تنها‌‌ همان یک تاجر اعتبار داشت، چرا شما از بانک مرکزی نپرسیدید ‌به چه دلیل به داوطلبان دیگر اجازه فعالیت در بازار را نداده است؟ قانون می‌گوید به همه امکان تجارت داده شود یا یکی؟

وی تصریح کرد: شما نام هوچی‌گری را می‌گذارید شهامت؟ آقای رئیس‌جمهور، شما مطمئنید که این تاجر با اعتبارات خودش اجناس را وارد کرده است؟ بنا بر گزارش دادستان دیوان محاسبات که دو بار اعلام شده، یک‌هزار میلیارد تومان میزان بدهی‌های معوقه این تاجر است، فکر نمی‌کنید با پول مردم این کار‌ها را می‌کند؟ چرا چنین شده است؟ شما در شهرکرد گفتید یک عده آمدند هیاهو کردند که رانت‌خواری شده، آنکه رانت‌خواری را پیگیری کرده، بنده بودم که دیوان محاسبات نیز آن را تأیید کرده است.

توکلی گفت: آقای روحانی، اگر می‌خواستم هیاهو کنم، دو ماه و نیم وقتم را صرف مذاکره و مکاتبه نمی‌کردم. من این کار‌ها را انجام دادم که بدون سروصدای رسانه‌ای از قانون‌شکنی جلوگیری کنم، سرانجام بنده به‌عنوان ناظر قانونی مجلس در اجرای ماده ۲۱۸ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس در پانزدهم دی‌ماه این موضوع را به مجلس گزارش کردم.

وی ادامه داد: آقای روحانی، اعمال نظارت قانونی بنده به دیوان محاسبات و آگاهی بخشی را هیاهو می‌دانید؟ چرا شما باید عصبانی شوید؟ البته این روز‌ها زیاد عصبانی می‌شوید در برابر منتقدان به مذاکرات هسته‌ای، صحبت از بزدلی و به جهنم می‌شود، نه هر که منتقد مذاکرات باشد، بزدل سیاسی است‌ و نه هر که شیفته آن باشد، شیردل انقلابی است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: سیاست خارجی وجدان توفیق نسبی دولت است؛ بنابراین، اینگونه سخن گفتن در شأن رئیس جمهور نیست. در شهرکرد رسانه‌ها را نکوهش کردید، چرا هر کسی در گوشه‌ای حرف می‌زند آن را همه نقد می‌کنند؟ آقای روحانی، گزارش ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار حکم مرجع قانونی را منعکس می‌کنند.

توکلی بیان کرد: آقای رئیس جمهور، شما فرمودید نمی‌توان تخلفات اقتصادی را با سروصدا شست، اگر چنین بوده پس نمی‌توان از رانت اعطایی در این دولت نیز صرف‌نظر کرد. اگر شما به یاد ندارید، ملت ایران به یاد دارد همواره با تخلفات دولت گذشته مخالفت کرده‌ام و دستگیری میلیاردر فاسد نفتی دولت با پیگیری بنده و واکنش مطلوب قوه قضائیه همراه بود.

وی گفت: من راضی به گفتن این حرف‌ها نبودم، چرا که برای اصلاح معیشت مردم نیاز به آرامش است، اما وقتی ‌دولت به هشدارهای ناظر قانونی توجه نمی‌کند، چاره‌ای ‌نمی‌ماند. البته اینجانب اسناد و مدارکی دارم که لازم باشد به شما ارائه می‌کنم، زیرا حفظ امید و اعتماد به دولت را لازمه ادامه فعالیت دولت می‌دانم.

توکلی افزود: با مردم ایران تجدید عهد می‌کنم که با توجه به سوگندی که به‌عنوان نماینده خورده‌ام در دفاع از حقوق مردم بایستم و از کسی نهراسم.

وی تصریح کرد: برخی از رسانه‌ها موضوع رانت ۶۵۰ میلیون یورویی را آنطور جا انداخته‌اند که از این مبلغ کسی سوءاستفاده کرده است، همان گونه که اشاره کردم این موضوع دادن یک امتیاز خاص به یک شخص خاص است که از بابت آن میلیارد‌ها تومان منتفع ‌و باعث شده انحصار او در بازار کالاهای اساسی بالا برود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: موضوع رانت ۶۵۰ میلیون یورویی را دو بار کتباً و دو بار شفاهاً باز کردم اما متأسفانه سخنگوی دولت این را اصلاح نکرد و برخی هم در این موضوع ‌علیه کشور سوءاستفاده کردند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟