صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

کیسه صفرا همراه با سنگ از بدن خارج می‌شود

کد خبر: ۴۲۱۷۵۷
| |
7644 بازدید

یک اورولوژیست با اشاره به بروز درصد زیادی از شکل‌گیری سنگ مثانه در مردان به علت بزرگی غده پروستات گفت: در صورت بروز سنگ در کیسه صفرا، کیسه صفرا با سنگ از بدن خارج می‌شود.

به گزارش فارس، محمد یزدانی، اورولوژیست درباره سنگ‌های کلیه و کیسه صفرا و مثانه گفت: در کلیه و کیسه صفرا و مثانه تولید سنگ می‌شود که در این میان سنگ‌های کیسه صفرا دیگر شکسته نمی‌شود و صفرا با سنگ از بدن فرد خارج می‌شود زیرا بعدها مشخص شد این اقدام تأثیری در بهبود عملکرد کیسه صفرا ندارد.

وی درباره سنگ مثانه نیز گفت: سنگ مثانه نیز در شرایطی ایجاد می‌شود که تنگی مجاری ادرار وجود داشته باشد به همین علت بیشتر در مردان به علت وجود غده پروستات بزرگ شکل می‌گیرد ولی در خانم ها نیز به علت تنگی مجاری ادرار شکل می‌گیرد یا اینکه سنگ از کلیه به این بخش وارد شده باشد.

این اورولوژیست درباره درباره سنگ کلیه نیز گفت: مرحله اول درمان سنگ کلیه دارو درمانی است که اگر این درمان پاسخ لازم را نداد از روش های سنگ شکن استفاده‌ می‌شود که یکی از روش‌ها برون اندامی است.

یزدانی تصریح کرد: برای استفاده از روش برون اندامی که در نهایت با 3500 تا 4 هزار شوک یا ضربه اعمال می‌شود سنگ نهایتاً باید 2 سانتیمتر باشد مگر اینکه بیمار اصرار داشته باشد برای سنگ های بزرگ نیز از این روش استفاده کرد ضمن اینکه جنس سنگ نیز برای انتخاب این روش بسیار مهم است.

وی درباره ممنوعیت استفاده از این روش در بیماران گفت: فرد استفاده کننده از این روش نباید آسپرین استفاده کند، خونریزی نداشته باشد،‌ عفونت نداشته باشد، نباید باردار باشد و در خانم‌های مجرد سنگ نزدیک تخمدان‌ها نباشد.

این اورولوژیست افزود: گاهی اوقات سنگ‌ها بزرگتر از 2 سانتی‌متر است که در این حالت از روش سوراخ کردن پوست و وارد شدن به کلیه و خرد کردن و خارج کردن سنگ استفاده می‌شود که در این حالت ممکن است تعدادی از سنگ‌ها در داخل کلیه باقی بماند که با روش برون اندامی شکسته شده و از کلیه دفع می‌شود.

یزدانی خاطرنشان کرد: این روش در دنیا به علت تهاجمی بودن منسوخ شده است و از لیزر استفاده می‌شود چرا که سوراخ ایجاد شده ممکن است خونریزی کرده و نیاز به تزریق خون داشته باشد ولی لیزر هزینه بالایی دارد و کماکان روش اول در ایران استفاده می‌شود.

وی افزود: روش سوم این است که سنگ شکسته شده توسط روش‌های قبلی ممکن است در حالب گیر کند یا بیمار سنگ کوچکی به اندازه 9 میلیمتر دارد که اگر این سنگ در حالب گیر کند برای دفع درد شدیدی ایجاد می‌کند که در این صورت از روش TUL استفاده می‌شود که در آن دستگاه را از طریق مجرا وارد حالب می‌کنیم و سنگ را خرد می کنیم.

این اورولوژیست خاطرنشان کرد: گاهی برخی سنگ ها بسیار بزرگ است و با روش های دیگر نمی‌توان سنگ‌ها را خرد کرد که در این صورت از روش لاپروسکوپی استفاده می‌شود یعنی بخش مورد نظر را برش می دهیم و سنگ را خارج می کنیم.

یزدانی گفت: حال اگر سنگ به حدی بزرگ بود که تمام منطقه را پر کرده بود از عمل باز استفاده می‌کنیم که این نوع عمل بسیار کم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...