
در حالي که هنوز ترور غير منتظره بينظير بوتو سوژه اول خبري رسانههاي جهان است، موضوع مذهب وي از موضوعات مورد علاقه مخاطبان مسلمان و به ويژه ايرانيان به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، به دليل فضاي خاص و پيچيده پاکستان و قدرت وهابيون افراطي که تاکنون هزاران شيعه را در اين کشور به خاک و خون کشيدهاند، جامعه شيعه اين کشور ـ که بنا بر آمارها از جمعيت 17 تا 27 درصدي برخوردار است ـ همواره تلاش کرده با نوعي احتياط و تقيه روزگار بگذراند.
از همين رو مذهب بينظير بوتو نيز معمولا مجهول و در پرده ابهام بوده است؛ هرچند شواهدي از تعلق وي به شيعيان وجود دارد.
بنا بر اين گزارش، «نصرت بيگم» مادر بينظير بوتو، هرچند در کراچي پاکستان بزرگ شده، اما متولد ايران (شيراز يا اصفهان) و شيعه بوده و پدربزرگ بينظير در ايران ميزيسته است. نصرت بيگم از خانواده کلالی از مروجین مذهب شیعه در منطقه بوده و ازدواج او با ذوالفقار علی بوتو هم در سال 1321 بر اساس آیین ایرانی-شیعی انجام پذیرفته است.
همچنين نام «ذوالفقار علي» پدر بوتو از دو نام مورد علاقه شيعيان تشکيل شده است، هرچند اهل سنت نيز از اين نامها استفاده ميکنند و شيعه بودن پدر او مشخص نيست.
علاوه بر این مناسبات ذوالفقار علی با ایرانیان و علاقمندی او به مذهب شیعه گسترده بوده و پیوند او با یک زن ایرانی مسلمان شیعه نیز برای تحکیم این مناسبات و مراودات خود با ایرانیان بوده است. کلیه برادرها و خواهران ذوالفقار علی بوتو هم نامهای شیعی داشتهاند.
برخي منابع نيز خاستگاه پدري بينظير را مربوط به «هزاره» افغانستان ميدانند که پايگاه اقوام شيعه اين کشور به شمار ميرود. چنان که گفته ميشود زماني که درگيري بين بوتو و «داوود» رئيسجمهور وقت افغانستان وجود داشته، داوود اظهار کرده که «پشتونستان طرفدار ماست» و در مقابل بينظير بوتو ميگويد: «هزاره، قلب افغانستان دست ماست».
بينظير بوتو هنگام سفر به ايران به زيارت امام رضا (ع) نيز مشرف شد، با اين حال، همواره مذهب او جزو ابهامات بوده است.
در عين حال، برخي منابع در پاکستان او را فردي مقيد به نماز ميدانند که نماز خود را نيز بر اساس آداب شيعيان به جا ميآورده است.

اين گزارش ميافزايد: هرچند بينظير بوتو در زمان نخستوزيري خود که مقارن با دوران سازندگي و رياستجمهوري اکبر هاشمي رفسنجاني بوده، روابط گستردهاي با ايران داشت. اما اين که آيا در صورت به دست گرفت قدرت در پاکستان، وي در بازيهاي بزرگ منطقهاي چه تعاملي با ايران ميتوانست داشته باشد، امري است که مورد اختلاف تحليلگران است.
گفتني است، به نوشته سايت «ذوالفقار بوتو»، «نصرت اصفهاني» زن ايراني اهل استان کردستان، فرزند تاجر ثروتمندي بود که در کراچي سکونت داشت. نصرت در کراچي با ذوالفقار علي بوتو آشنا شد و همانجا با وي ازدواج کرد.