توصیه آل اسحاق به کاندیداهای رایست جمهوری
رييس اتاق بازرگاني صنايع و معادن تهران در نشست هفتگي جامعه انجمنهاي اسلامي اصناف و بازاريان گفت: عدالت و پيشرفت در کنار يکديگر باعث رشد اقتصادي ميشود.
به گزارش ايسنا، يحيي آلاسحاق در اين نشست با اشاره بحران اقتصادي دنيا و تاثير آن بر اقتصاد کشور گفت: اين بحران تنها 30 درصد بر اقتصاد ايران تاثير داشته است.
وي که در جمع بازاريان سخن ميگفت اظهار كرد: با نگاهي به سال رو به پايان 87 با توجه به مسائلي مانند بحرانهاي بينالمللي، ماليات، تحريم، تحول اقتصادي، مسائل توليدي و توزيعي، هدفمند کردن يارانهها، ماليات بر ارزش افزوده و نقدينگي به جرات ميتوان گفت که هر هفته و يا هر ماه حوزه اقتصادي کشور شامل يک موضوع خاص بوده است.
آل اسحاق گفت: جنس اقتصاد از نوع آرامش، برنامهريزي، ثبات مقررات و هماهنگي است که ميتواند باعث از بين بردن اختلاف سرانه درآمد ساليانه ديگر کشورها و کشور ما باشد لازم به توضيح است که درآمد ساليانه کشور ما بين 4000 تا 5000 دلار است و ديگر کشورها بين 15000 تا 20000 دلار است.
رييس اتاق بازرگاني استان تهران گفت: يکي از آفتهاي مهم اقتصاد، سياستزدگي آن است به اين صورت که چون سياسيون نميتوانند از قدرت صرفنظر کنند، اولين کار آنها در اختيار گرفتن حوزه اقتصاد کشور است. در صورتي که حوزه اقتصاد شامل درآمد، سود، زيان و افزايش ثروت مشروع و حوزه سياست شامل قدرت است. به همين دليل با گذشت 30 سال از انقلاب و داشتن يک مدل اقتصادي واحد و فراميشات مقام معظم رهبري باز هم اقتصاد کشور با سعي و خطا اداره ميشود.
آلاسحاق گفت: با توجه به پتانسيل بالاي کشور در زمينه اقتصادي و بنيانهاي صحيح با يک مديريت و سياست گذاري درست ميتوان اين مهم را به سر منزل مقصود رسانيد. هر جا که مديريت درستي انجام شده، عکسالعملهاي مثبت را در آن ديده ايم.
وي گفت: دو شاخص مهم عدالت و پيشرفت باعث به ظهور رسيدن مسائل مختلف از جمله مسائل اقتصادي ميشود که هر کدام بدون ديگري نميتواند باعث نجات کشور از بحرانها شود. لزوم رعايت دو شاخص بالا در زمينه اقتصاد داشتن برنامه، جديت و عزم راسخ مسئولان است.
رييس اتاق بازرگاني صنايع و معادن استان تهران گفت: به دليل پتانسيل بالاي اقتصادي کشور، علي رغم مسائل اقتصادي بين المللي مانند تحريم، بحران اقتصادي جهان تنها 30 درصد اثر را ميتوان در زمينه اقتصادي کشور مشاهده کرد ولي در ديگر کشورها شاهد بحران بيشتري بودهايم. رعايت نكردن بين عرضه و تقاضا و مديريت ناصحيح مانند اجراي افزايش 30 درصدي ماليات باعث تعطيلي اکثر کارگاههاي توليدي کشور ميشود زيرا 70 درصد واردات کشور ما را مواد اوليه تشکيل ميدهد لذا با توجه به کاهش يکباره قيمتها، اگر به توليد کننده فرصت کافي داده نشود (مثلا وامهاي بلند مدت)، ميل و رغبتي براي ادامه کار در توليد کننده ايجاد نخواهد شد.
به گفته او داشتن تيم قوي اقتصادي در هر دولت باعث رشد در حوزه اقتصاد ميشود، اين تيم بايد داراي اعضاي حرفه اي و معتدل و داراي مهارتهاي علمي و تجربي بوده و از افراط و تفريط و افکار راديکالي بپرهيزند و بطور کلي بايد اقتصاد در دست اهل فن باشد.
آل اسحاق گفت: وحدت نظر در حوزه اقتصادي نيز باعث رشد و تعالي آن ميشود. همچنين بايد اين نکته را يادآور شد که فقط افراد پر انرژي جواب مسائل اقتصادي را نميدهد و بايد اين افراد داراي قابليت مديريت بحران نيز باشند. حرفهاي بودن، معتدل بودن و انسجام باعث رشد و توسعه در رسيدن به هدف ميشود.
وي پيشنهاد كرد که هر دولتي که در آينده زمام امور را در دست ميگيرد داراي تيم اقتصادي قوي باشد و کانديداها از قبل تيم اقتصادي خود را تشکيل دهند و برنامه هاي آنها را بخواهند.
او تاكيد كرد: تقابل حوزه توليد و توزيع در کشور باعث بروز مشکلات ميشود در صورتي که اين دو موضوع لازم و ملزوم يکديگرند براي رفع اين مشکل ميتوان مانند گذشته شورايي متشکل از افراد زبده و صاحب نظر در اين دو حوزه را دور يکديگر جمع کرد و يا انجمني شامل اصناف و اتاق بازرگاني بوجود آورد تا بتوان به رشد و هماهنگي لازم دست يافت و شاهد رشد و تعالي اقتصادي کشور باشيم.


