صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
وقتی صف‌بندی‌های منطقه‌ای روشن‌تر می‌شود؛

از افشای چهره واقعی ترکیه در منطقه تا شادی «حماس» برای اردوغان

در هفته‌های اخیر و در نتیجه تحولاتی که بر اثر اختلافات سیاسی داخلی در ترکیه روی داد، موارد متعددی از رویکرد واقعی دولت آنکارا نسبت به سوریه افشا شده است. سایت تحلیلی «المانیتور» ضمن اشاره به یکی از جدید‌ترین موارد اشاره شده در این زمینه، به پیروزی دوباره حزب اردوغان در انتخابات شهرداری‌ها و استقبال برخی گروه‌های عضو سابق مقاومت از این پیروزی نیز پرداخته است.
کد خبر: ۳۹۱۳۲۲
| |
19850 بازدید
از افشای چهره واقعی ترکیه در منطقه تا شادی «حماس» برای اردوغاندر هفته‌های اخیر و در نتیجه تحولاتی که بر اثر اختلافات سیاسی داخلی در ترکیه روی داد، موارد متعددی از رویکرد واقعی دولت آنکارا نسبت به سوریه افشا شده است. سایت تحلیلی «المانیتور» ضمن اشاره به یکی از جدید‌ترین موارد اشاره شده در این زمینه، به پیروزی دوباره حزب اردوغان در انتخابات شهرداری‌ها و استقبال برخی گروه‌های عضو سابق مقاومت از این پیروزی نیز پرداخته است.

به گزارش «تابناک»،‌ به تازگی یکی از مقامات رسمی ترکیه تأیید کرده که حادثه تروریستی یک سال پیش در «ریحانلی»، کار گروه‌های تروریستی وابسته به القاعده بوده است، حال آنکه از سال گذشته تاکنون، ادعا می‌شد این حادثه‌ توسط عوامل وابسته به دولت سوریه ترتیب داده شده است.

بنا بر این گزارش، روز یازدهم می ۲۰۱۳، شهر ریحانلی در مرکز ترکیه با سوریه هدف حمله با دو خودرو‌ بمب‌گذاری شده قرار گرفت که در نتیجه آن، ۵۲ تن کشته و ۱۴۶ تن نیز زخمی شدند. حدود دو هفته بعد، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه مدعی شد که دولت سوریه در پشت این ماجرا بوده است.

وی همچنین ضمن حمله به برخی اعضای حزب جمهوری‌خواه خلق (حزب مخالف دولت) ترکیه که با بشار اسد دیدار کرده بودند، این افراد را نیز در حمله مذکور دخیل دانست.

اردوغان حتی پا را از این نیز فرا‌تر گذاشت و پس از وقوع اعتراضات مردمی، معروف به «اعتراضات پارک گزی»، مدعی شد این رویدادها نیز ادامه ماجرای ریحانلی بوده و توسط‌‌ همان عوامل برنامه‌ریزی شده است. به این ترتیب، در یک سال اخیر، همواره انگشت اتهام مقامات دولت آنکارا در این واقعه، متوجه دولت سوریه بود.

اما تحولات هفته‌های اخیر که با افشای فایل‌های صوتی مربوط به مقامات ترکیه و افشای دسیسه دولت آنکارا برای انجام اقدام نظامی علیه سوریه به بهانه‌های ساختگی به اوج خود رسید و دولت اردوغان را برای توجیه سیاست‌های داخلی و خارجی خود در موقعیت دشواری قرار داد، سرانجام منجر به این شد که یکی از مقامات این دولت، واقعیت را بر زبان رانده و عامل واقعی انجام حمله ریحانلی را معرفی کند.

در این راستا، در جریان نشست اخیر شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ‌۲۷ مارس، تاجان ایلدم، نماینده ترکیه در این سازمان اذعان کرد که گروه‌های وابسته به القاعده مسئولیت انجام اقدامات تروریستی ریحانلی را بر عهده داشته‌اند.

وی در میان سخنان خود‌ در این زمینه گفت: «به تازگی یک بمب‌گذاری در مرکز شهر ریحانلی که توسط عناصر وابسته به القاعده در سوریه انجام گرفت، به کشته شدن ۵۲ تن و زخمی شدن ۱۴۶ تن دیگر منجر شد».

وی همچنین اشاره کرد، پس از آن نیز در مواردی نیروهای وابسته به القاعده از خاک سوریه به ترکیه نفوذ کرده و به نیروهای ترکیه‌ حمله کرده‌اند.

شاید بتوان گفت پس از افشای فایل صوتی مربوط به وزیر خارجه و چند تن از مقامات امنیتی ترکیه در آن از تلاش برای ایجاد بهانه‌ای جهت حمله به سوریه سخن گفته می‌شد، افشاگری اخیر نماینده ترکیه، مهم‌ترین خبری باشد که در دو هفته اخیر، درباره سیاست‌های دولت آنکارا نسبت به سوریه منتشر شده است.

گفتنی است در این فایل صوتی، هاکان فیدان، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه پیشنهاد می‌کرد در صورت لزوم، ترکیه می‌تواند عناصر شبه نظامی را به‌ سوریه بفرستد تا در آنجا برخی منافع ترکیه را هدف قرار دهند و به همین بهانه، دولت آنکارا بتواند زمینه اقدام نظامی علیه سوریه را فراهم کند.

به این ترتیب، می‌توان گفت در چند هفته گذشته، بیش از هر زمان دیگری ماهیت واقعی سیاست‌های دولت ترکیه نسبت به روند اوضاع در سوریه آشکار و مشخص شده که بر خلاف ادعاهای مقامات این دولت، ترکیه هیچ دغدغه بشردوستانه‌ای نسبت به سوریه نداشته و سیاست‌هایش تنها از تلاش برای حاکم کردن گروه‌های وابسته به خود در این کشور نشأت می‌گیرد.

اما جالب اینکه همین گروه‌های وابسته به حزب حاکم ترکیه ـ که البته برخی از آن‌ها زمانی این وابستگی را انکار می‌کردند و خود را خیرخواه مردم سوریه می‌دانستند ـ اکنون نیز با وجود افشای ماهیت واقعی رویکرد ترکیه نسبت به سوریه، همچنان به پیروی بی‌قید و شرط از سیاست‌های آنکارا ادامه داده و از آشکار شدن این پیوند‌ها نیز ترسی ندارند.

در همین زمینه، المانیتور در مطلب دیگری به واکنش سازمان فلسطینی «حماس» به پیروزی اخیر حزب حاکم ترکیه در انتخابات شهرداری‌ها پرداخته و از شور و شوق اعضای این سازمان در پی پیروزی مذکور خبر داده است.

به نوشته این سایت، هزاران تن از اعضای حماس در اردوگاه آوارگان «جبلیه» در بخش شمالی نوار غزه، روز ۳۱ مارس با شرکت در یک تجمع گسترده پیروزی اردوغان در انتخابات شهرداری‌های ترکیه را جشن گرفته و به پایکوبی و توزیع شیرینی پرداخته‌اند.

از سوی دیگر، مقامات رسمی این سازمان نیز در فرستادن پیام‌های تبریک برای اردوغان و مقامات حزب عدالت و توسعه، گوی سبقت را از یکدیگر ربوده و چه ‌رسما و چه در صفحات شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی، پیام‌های تبریکی را خطاب به حزب مذکور فرستاده‌‌اند.

گفتنی است، حماس که از مدت‌ها پیش به واسطه حضور در محور مقاومت، تحت حمایت بشار اسد، توانسته بود دفتری ‌در دمشق برای خود راه‌اندازی کند، همزمان با اوج‌گیری درگیری‌ها در سوریه، با ترکیه و قطر همراه شده و به موضع گیری‌های شدید علیه دولت سوریه پرداخت. همین امر سبب شد که اعضای این سازمان از سوریه اخراج شوند.

اما هرچند در آن زمان رهبران حماس انگیزه‌های انسان دوستانه و حمایت از مردم سوریه را دلیل و انگیزه مخالفت خود با دولت سوریه عنوان می‌کردند. پس از آشکار شدن تدریجی ماهیت واقعی اوضاع در سوریه نیز از این حمایت‌ها دست برنداشته و به هر حال تحت لوای ترکیه به سیاست‌های خود در این زمینه ادامه دادند و اکنون نیز که رویکرد ترکیه بیشتر از هر زمان دیگری مشخص شده، مقامات و اعضای حماس از آشکار کردن پیوندهای خود با دولت اردوغان ابایی ندارند.

البته شاید این روند دستاورد مثبتی نیز داشته که در قالب آشکار شدن نیات و اهداف واقعی این سازمان فلسطینی ـ که زمانی ادعای عضویت در محور مقاومت در منطقه را داشت ـ نمود پیدا کرده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...