صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

رفسنجاني: بي‏بندوباري برخي در تخريب شخصيت‌ها

انتظار ما اين بود كه در جامعه اسلامي شاهد اين سيئه اخلاقي نباشيم كه بزرگترين آسيب انقلاب اسلامي است. در قانون انتخابات هم تخريب ممنوع است.
کد خبر: ۳۹۰۷۹
| |
7689 بازدید

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با انتقاد از تخريب‌هاي صورت گرفته عليه شخصيت‌هاي نظام، در خصوص هشدارهاي مكررش درباره سلامت انتخابات گفت: حوادث سال 1384 در هشدارهاي من بي‌‏تاثير نيست؛ چون ديدم كساني كه خود را قيّم مردم مي‌دانند، در انتخابات دخالت كردند و من هم به خاطر مصالح انقلاب آنها را به خداوند واگذاركردم و در بيانيه‌ام گفتم كه خدا مي‌داند چگونه عمل كند كه آسيبي به مردم نرسد و مقصّران آسيب ببينند.

آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني در گفت‌وگو با ايلنا، در پاسخ به سؤالي در خصوص حكم شرعي تخريب شخصيت‌ها گفت: تخريب در آستانه انتخابات در همه جاي دنيا اتفاق مي‌افتد. بعضي‌‏ها خيلي عوامانه، رك و صريح تخريب مي‌كنند و بعضي‌ها نيز پيچيده عمل مي‌كنند و رقيب را از اعتبار مي‌اندازند. اين شيوه مذموم يكي از آسيب‌هاي انتخابات و دموكراسي است.

تخريب شخصيت‌هاي نظام گناه كبيره است
وي افزود: ديدن اين شيوه در جاهايي كه تعهدات اخلاقي و ديني ندارند، عجيب نيست. ولي براي كشور ما كه مسلمان هستيم و انقلاب ما به خاطر اسلام بود و حداقل خيلي‌ها به ظاهر ادعاي تعهد و اخلاق مي‌كنند، انتظار نداريم كساني مرتكب اين گناه كبيره شوند و اينگونه تخريب‌ها واقعاً گناه بزرگي است.

رئيس مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: از لحاظ شخصي اگر انساني به كسي اتهام بزند، بين خود و خدا گناه بزرگي را مرتكب شده است و تا زماني كه شخصي كه حقش ضايع شده حيثيت‌اش اعاده نشود، خداوند نمي‌بخشد.

اگر شخص مفيدي را از اعتبار بياندازند و شخص ناقصي را بياورند، آثار منفي در جامعه مي‌گذارد
وي عفو خداوند در حق الله را از حقوق ديگران آسانتر دانست و گفت: حقوق ديگران بايد توسط افراد بخشيده شود؛ زيرا اين عمل گناه بسيار بزرگي است همانگونه كه غيبت در قرآن مورد نكوهش قرار گرفته وتشبيه به خوردن گوشت مرده شده است و واقعاً قرآن تعبيرات بسيار تندي در مذمت غيبت دارد و اگر در مقياس اجتماعي نگاه كنيم و آثار سياسي‌اش را مدنظر قرار دهيم كه شخص مفيدي را از اعتبار ‌‏بياندازند و مردم از آن شخص مأيوس شوند و به جاي آن يك شخص ناقص را بياورند كه آثارش جامعه را تحت تأثيرات منفي قرار مي‌دهد، اين كار گناه بسيار بزرگتر از غيبت محسوب مي‌شود.

هاشمي رفسنجاني با ذكر روايتي در خصوص مذمت تخريب، گفت: يك قطعه تاريخي را در يكي از كتاب‌ها ديدم كه خيلي جالب است. در زمان سابق در دوره يكي از انبياء يك نفر ادعاي پيامبري كرد و عده‌اي از مردم فريب خوردند و دين او را قبول كردند. بعد از مدتي كه ديد خيلي بد شد، توبه كرد. پيامبر زمانش توبه‌اش را به درگاه خداوند عرض كرد و خداوند فرمود: بايد برود همه انسانهايي را كه منحرف كرد، برگرداند. اگر افكار همه انسان‌هايي را كه دچار انحراف كرد، اصلاح كند، توبه‌اش قابل بحث است. چون آثارش در جامعه مانده است.

وي با بيان اين‌كه درست نيست كه كسي براساس منافع شخصي و باندي حرفي را بزند و آبروي جريان، حزب و فردي را ببرد تا در رقابت موثر باشد،اظهار داشت: اين كار «تخريب شخصيت‌ها» از لحاظ ديني بدترين كار است.

انتظار داشتيم در جامعه اسلامي شاهد اينگونه تخريب‌‏ها نباشيم
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: انتظار ما اين بود كه در جامعه اسلامي شاهد اين سيئه اخلاقي نباشيم كه بزرگترين آسيب انقلاب اسلامي است. در قانون انتخابات هم تخريب ممنوع است.

وي با بيان اينكه راه درست در رقابت اين است كه هر كسي امتيازات خودش را بگويد،اظهار داشت: برخي افراد خيلي بي‌بند و بار شدند و حرف‌هاي گمراه‌كننده زده و آبروي افراد و خودشان را مي‌برند. چون اين حركات متقابل است و افراد مقابل انتقام مي‌گيرند. در آن صورت جامعه پوچ مي‌شود و به هيچ چيز اعتماد نمي‌كند. چون همبستگي اجتماعي از اعتماد افراد به يكديگر شروع مي‌شود.

رئيس مجلس خبرگان رهبري بي‌تقوايي‌در تخريب‌ها را يكي از خطراتي دانست كه كشور و انقلاب را تهديد مي‌كند و به گفته وي، از حدّ مجاز هم عبور كرده است.

برخي در انتخابات رياست جمهوري دور نهم خود را قيّم مردم مي‌‏دانستند
وي در پايان گفت‌وگوي خود با "ايلنا" در پاسخ به سوالي مبني بر علت هشدارهاي اخيرش در خصوص سلامت انتخابات گفت: حوادث سال 1384 در هشدارهاي من بي تاثير نيست. چون ديدم كساني كه خود را قيّم مردم مي‌دانند، در انتخابات دخالت كردند كه بحث ديگري است و من هم به خاطر مصالح انقلاب به خداوند واگذاركردم و در بيانيه‌ام گفتم كه خدا مي‌داند چگونه عمل كند تا آسيبي به مردم نرسد و مقصّران آسيب ببينند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...