صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

فساد مالی جدید در یک دانشگاه + مدارک

کد خبر: ۳۸۲۴۳۶
| |
31103 بازدید
|

انتشار فهرست 16 نفری از فارغ‌التحصیلان یک دانشگاه به عنوان بدهکار بانکی در صفحات مجازی در ابتدا به نظر شوخی می‌آمد، اما وقتی افراد نامبرده در فهرست یادشده برای استعلام حساب خود به بانک مراجعه کردند، کم‌کم باورشان شد که دو تن از کارمندان دانشگاه محل تحصیل، با سوءاستفاده از مدارک هویتی آنها، از طریق دریافت وام، بی‌سروصدا این دانشجویان را بدهکار بانکی کرده‌اند!

به گزارش ایسنا، جمعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اقتصادی که همگی ساکن شهرهایی غیر از تهران هستند، پس از گذشت چندسال از زمان فارغ‌التحصیلی‌شان، متوجه سوءاستفاده دو نفر از کارمندان دانشگاه محل تحصیل از مدارکشان شده‌اند. این دو کارمند با جعل امضای آنان و «تغییر هویتشان از دانشجو به کارمند شرکتی دانشگاه» اقدام به دریافت وام از یکی از شعب بانک تجارت کرده‌اند.

" ع. د " یکی از این دانشجویان است که از سال 88 از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده. او در شرح ماوقع می‌گوید: کپی مدارک شناسایی ما به امانت نزد دانشگاه بود، ولی در همان زمانی که من مشغول به تحصیل بودم دو نفر از کارمندان با جعل امضای من و مهر دانشگاه، با اسم و هویت من، وام هفت میلیون تومانی از بانک دریافت کرده بود که با محاسبه جریمه دیرکرد در حال حاضر بیش از 9 میلیون به بانک بدهکار هستم.

او ادامه می‌دهد: بانک مربوطه (تجارت) نیز پس از اطلاع از ماجرا علاوه بر اینکه از دانشگاه شکایت کرده بود، شکایتی نیز از طرف افرادی که مورد سوءاستفاده قرار گرفته بودند تنظیم کرده و از این افراد خواسته تا این شکایت را برای پیگیری امضاء کنند. من نیز بر اساس مشورت با یک وکیل، تصمیم گرفتم شکایتی مستقل، نزد مراجع قضایی ببرم.

او همچنین از ثبت‌ شکایت خود در سازمان بازرسی خبر می‌دهد.

اما "س. ش" که اولین فردی بوده که متوجه این سوءاستفاده مالی شده در این رابطه می‌گوید: چند ماه قبل برای ضمانت وام یکی از اقوام به شعبه‌ای در شهر خود مراجعه و طبق روال اداری نسبت به درخواست استعلام تسهیلات اقدام کردم. اما نتیجه استعلام اصلا مورد انتظارم نبود؛ چرا که در کمال ناباوری دیدم بیش از 9 میلیون به بانک تجارت بابت دریافت وام مقروضم.

وی ادامه می‌دهد: با پیگیری‌های بیشتر متوجه شدم بانک پرداخت‌کننده وام شعبه‌ای از بانک تجارت بود که امور مالی دانشکده من در تهران در آن‌ انجام می‌شد و همین طور متوجه شدم که نه تنها من بلکه جمعی از هم‌دانشگاهیان قدیم من نیز گرفتار کلاهبرداری این دو کارمند دانشگاه شده‌ و مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند.

این دانش‌آموخته دانشگاه علوم اقتصادی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از کارمندان بدهی خود را به بانک تسویه کرده ولی دیگری اقدامی در این رابطه انجام نداده بود، عنوان می‌کند: مدارکی که به عنوان مدارک هویتی ما به بانک ارائه شده همگی کپی بوده و از این رو عجیب است که با وجود عدم حضور ما، بانک این مبلغ را به این افراد پرداخت کرده است.

وی در ادامه می‌افزاید: حتی اگر مشکل بدهی حل شود و تمامی مبالغ به همراه جریمه دیرکرد به بانک برگردانده شود، نام ما برای همیشه در فهرست مشتریان بدحساب باقی می‌ماند که در آینده فعالیت‌های ما را در نظام بانکی با مشکل مواجه می‌کند.

به گفته یکی دیگر از دانشجویان، پرونده این افراد به شرکت "اعتبارسنجی ایرانیان" سپرده شده است و این شرکت از نظر قانونی، حق برداشت از کلیه حساب‌های بانکی و توقیف اموال را دارد و در حال حاضر فعالیت حسابهای بانکی‌شان مختل شده است.

مسئولان دانشگاه چه می‌گویند؟

در همین رابطه «غفوری» دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات اداری دانشگاه علوم اقتصادی با بیان اینکه این تخلف را پنج ماه قبل کشف کردیم، به ایسنا می‌گوید: یکی از این کارمندان نیروی شرکتی بود که از سال 87 از دانشگاه جدا شده است (این در حالی است که تاریخ پرداخت وام مربوط به سال 88 می‌شود) و کارمند دیگر که به صورت رسمی با دانشگاه علوم اقتصادی همکاری دارد نیز تا کنون تخلف خود را نپذیرفته است. ما از پنج ماه قبل که این تخلف را کشف کردیم با توجه به اختیارات محدودی که این هیئت دارد، تنها توانستیم از طریق مراجع نظارتی دانشگاه سوالاتی را از متخلف بپرسیم و پرونده تشکیل دهیم اما مستندات این پرونده به هیچ عنوان تکمیل نیست .

وی از تمام دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی که مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند خواست تا مستندات خود را به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری دانشگاه ارائه دهند تا این هیئت بتواند پیگیر حقوق‌شان باشد؛ چرا که دانشگاه نیز با حضور یک متخلف به عنوان کارمند موافق نیست.

روایت حسن رنگریز، معاون امور مالی – اداری دانشگاه علوم اقتصادی اما کمی متفاوت است. او به خبرنگار ایسنا می‌گوید: بانک تجارت نامه‌ای فرستاده که فرد متخلف (کارمند دانشگاه ) تعهدات خود (ناشی از جعل اسناد ) را انجام داده است، در واقع این فرد تعهد خود را بر مبنای حکمی که صادر شده، به سند ملکی منتقل کرده است.

وی با بیان این که در حال حاضر این فرد در اختیار کارگزینی است و مشغول به خدمت نیست، خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر حکم انفصال دائمی این فرد از خدمات دولتی آمده است اما با توجه به اعتراض او در انتظار تایید این حکم از وزارت علوم هستیم.

رنگریز از ارائه توضیحات بیشتر درباره پیگیری اقدامات از طرف فارغ‌التحصیلانی که مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند خودداری و تصریح می‌کند: این اتفاق مربوط به مدیریت قبلی می‌شود.

توجه به ابهامات فراوان این پرونده، آماده دریافت پاسخ‌ها و توضیحات مراجع و مسئولان ذیربط درباره چگونگی وقوع چنین اتفاقی آن هم با وجود عدم حضور دانشجویان در زمان دریافت وام است.

پاسخ استعلام بانکی یکی از دانشجویان

فساد مالی جدید در یک دانشگاه + مدارک

گواهینامه معرفی یک از دانشجویان به عنوان کارمند

فساد مالی جدید در یک دانشگاه + مدارک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
آقا این که چیز جدیدی نیست. چند وقت پیش تو ... هم یه نفر کلی پول برداشت فرار کرد رفت آمریکا. بعد پول وام دانشجوها رو نمیدادند. حالا هر چی ما میگفتیم بهشون پول ما رو بدید بهانه میاوردند که یارو مدارک رو هم با خودشن برده
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
من دانشجو علوم اقتصادی هستم زیاد جدی نگیرید ازاین کارها تو علوم اقتصادی زیاد میشه!
ناشناس
| Sweden |
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
آقاي دانشجوي علوم اقتصادي تا بيشتر آبروي خودت و اين رشته رو نبردي بهتره تغيير رشته بدي! با يك مورد آنهم مربوط به يك يا دو كارمند دانشگاه كه معلوم نيست در چه رشته اي تحصيل كرده اند نميشه نتيجه گيري كلي كرد و بديگران تعميم داد ، دانشجو!
مجید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
به نظر من وام گرفتن به همین راحتی نیست از برخورد بد بعضی از کارمندای بانک بگیر و اینکه تا هفت خوان رستم رد کنی .فکر کنم کارمندای بانک شریک این موضوع هستن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
شک نکن کارمند بانک به خاطر اهمال سهوی یا عمدی مقصره...باید اصالت وام گیرنده احراز بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
بابا دزد نگو بنده خدا در بین علم بهتر است یا ثروت گیر کرده بوده رفته تا مطمئن بشه کدوم بهتره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
اگر ز باغ رعيت ملك خورد سيبي، برآرند غلامان او درخت از بيخ!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
دانشگاه .... هه هه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
وقتي تو دانشگاه ما (.....) يك نفر هست كه تمام زمام امور دستشه و تيغش از رئيس دانشگاه هم برنده تره و همه در هر موردي تا كاري پيش مياد به اون مراجعه ميكنن و تمام سيستم و زمام رو در دست داره و كسي حتي رئيس حراست و رئيس دانشگاهم جرات نداره بهش حرفي بزنه و بيش هز 40 ساله اينجاست توپ هم تكونش نميده ... اوضاع ميشه هميني كه هست.

اگه دروغ ميگم 1 مرد پيدا شده از 10 نفر كارمند و استاد و حتي دانشجوي قديمي اينجا پرس و جو كنه تا خودش متوجه بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
هیچ کارفرمایی نمی تواند چنین نامه ای برای کارمند شرکت دیگری بنویسد چون قانونا حق کم کردن از قرارداد شرکت دیگر را ندارد.
اینجا بانک به یه نامه بی ارزش وام داده ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
به نظر من باید بررسی های کاملی در این خصوص در مورد عملکرد مالی در این دانشگاه صورت گیرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
اون مدیر مالی که اون زیر امضا کرده، بررسی نکرده که این شخص ظامن شونده آیا کارمند هست یا نه؟
معمولا توی اینجور نامه های ضمانت، کد پرسنلی شخص ضامن رو هم می نویسند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
این که چیزی نیست برای یه وام 1 میلیونی باید 100 ضامن ببریم :(
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟