صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نگاه شما: «محیط زیستمون رو دریابیم»

بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۳۸۱۳۷۵
| |
7433 بازدید
|
۳

فرهاد موحد نیا مطلبی را برای «نگاه شما» ارسال کرده است که عینا و بدون تغییر ادبیات مطلب منتشر می شود:

همه ما مشکلات ریز و درشت زیادی داریم که  هر روزه با اونا دست و پنجه نرم می کنیم ، حالا یکی کمتر و یکی بیشتر . اما در گرفتار بودن همگیمون شکی نیست ؛ اونقدر روزمرگی ها غرقمون کرده که کم تر به یه سری مسائل مهم تر خودمون و جامعمون فکر می کنیم . مساله اقتصاد و دغدغه آینده خود و خانوادمون بر لحظه لحظه زندگیمون سایه انداخته . خوب البته این چیز غیر طبیعی نیست اما اینکه از مسائل بعضا مهم تر که آینده هممون رو میتونه بصورت جدی تحت تاثیر قرار بده غافل شده ایم ، خیلی غیر طبیعیه !

همه می دونیم وضعیت محیط زیست کشورمون به شدت بحرانیه ، آلودگی هوای شهرامون و زهری که لحظه به لحظه داره تو وجود هممون می ریزه ، دریاچه های تبدیل شده به بیابون ، تالاب هایی که دارن نفسهای آخرشون رو میکشن ، ریزگردهایی که روز و شب به ریه هم وطن های استانهای جنوبی و غربیمون وارد میشه ، امواج پارازیتی که معلوم نیست چه بلایی به سر سلامتیمون میاره ، بچه های معصومی که ما وارد این دنیاشون کردیم و خودمون هم داریم از بین می بریمشون ، سونامی سرطانی که به پیش بینی مسئولین در آینده نزدیک جون خودمون و خانواده هامون و هم وطنامون رو نشونه خواهد گرفت ، نابودی سرعت یافته جنگل ها و مراتع طبیعیمون و زمین های کشاورزیمون که اونارو تبدیل کردیم به ویلاهای شخصی و ظاهرا این روند نه تنها که قصد تموم شدن نداره که سرعت هم گرفته و مثل اینکه قراره تا قله های کوها و اعماق جنگلا و وسط دریاها ادامه داشته باشه !!!!!!! آنقدر هوا رو آلوده و گرم کرده ایم که حتی فلسفه و کارکرد فصلا هم عوض شده . نه بارونی میبنیم و نه برفی و نه حتی از شدت آلودگی کوهی رو می بینیم که دلمون خوش باشه سر قلش برف زده !! حیات وحشمون به سرعت رو به انقراضه و غیر گونه های کاملا  نابود شده ، باقیموندش هم داره با سرعت توسط شکارچی غیر مجاز ( نمی دونم چه جوری میتونه شکار مجاز هم باشه؟! ) و بعضا افراد محلی کم اطلاع  از بین میره ، البته ناگفته نماند که باید از خودمون بپرسیم آیا زیست گاهی رو برای حیات وحش ، سالم باقی گذاشته ایم که انتظار بقا و حفظ اونا رو داشته باشیم !! ساحل دریا ها، رودخانه ها ، تالاب ها ، داخل کوه و جنگل ، کنار چشمه ها ، حاشیه روستاها و همه جاهایی که یه روزی محل پاک و محلی برای تفریح ، آرامش و راهی برای فرارمون از شلوغی های شهر بود با دست خودمون به یه زباله دونی و گندآب تبدیل کردیم ، واقعا تا چند ساله دیگه ، آیا جایی ازدستمون سالم باقی میمونه که دست بچه هامونو بگیریمو ببریمشون تا از طبیعت لذت ببرن ؟ . یادمون باشه که مادرا و پدرای ما همین کارو برامون انجام دادند و ما لذتشو بردیم و هنوزم که هنوزه با خاطرات اون لحظات داریم زندگی می کنیم و جالبه که تازه تعریفش رو هم برای بچه هامون می کنیم !!!!!

تو رو به خدا کمی فکر کنیم ، آره مشکل کار و مسکن هم داریم ، مشکل ازدواج جوونا هم هست ، مشکلات اقتصادی هم هست ، گرفتاری های بدتری هم داریم ، اما باور کنید بحران آب و محیط زیست آنقدر شدید شده و آنقدر سرعت گرفته که به زودی دامن گیر هممون میشه . دوستان من اگه محیط زیست نابود شه دیگه هیچ چاره ای نداره و هیچ کاری هم برای برگشتش نمی تونیم بکنیم . اگه بحران آب از اینم شدید تر شه ، کشاورزیمون و دامداریمون نابود میشه ، بسیاری از صنایعمون نابود میشه و از همه مهم تر اینکه ممکنه دیگه آبی برای آشامیدن هم نداشته باشیم ، همونجوری که این زنگ خطر در شهرهای کویریمون از هم اکنون به صدا در اومده و به نظرم تبعات این آخری دیگه نیازی به بیان نداره.

نگید که حوصله نداریم ، نگید که برو بابا حالت خوشه ، نگید که اونقدر صنم دارید که این یاصنمه . بخدا دست خودمونه ، هیچ دولتی نمی تونه ملتی که کمر به نابودی خودش بسته رو نجات بده . من منکر وظایف دولت ها نیستم اما ما تا فرهنگمون ، روشمون و فکرمون رو عوض نکنیم هیچ تغییری ایجاد نمیشه ، اگه هممون  قدم برداریم و جدی حرکت کنیم و اطرافیان ، دوستان و خانوادمون رو هم تشویق کنیم مطمئن باشیم اون روز خوب می رسه و دولت ها هم ناچار میشن دنباله رو ما بشن ، فرهنگ و فکر رو باید از پایین اصلاح کرد ، بالاییه خودش درست میشه مجبوره که خودشو درست کنه. البته اینایی که من گفتم چیز جدیدی نیست و همتون بهتر از من میدونین اما یه وقتا بد نیست یه تلنگر یه یاد آوری ، ما ها رو به خودمون بیاره . هیچ جای این مطالب از دید علمی و کارشناسی بررسی نشده چرا که من سواد این کار رو ندارم فقط اونچه که با تمام وجودم از وضعیت محیط زیستمون درک کردم گفتم و امیدوارم چون حرف دلم بوده ، دل نشین هم باشه ، من فکر می کنم بد نیست قبل از اینکه همه مشکلات رو به گردن دولت و دیگران بندازیم یه کارای خیلی کوچک اما با اثرات بزرگ در درازمدت رو انجام بدیم و در سطح خانواده ، دوستان ، فامیل و همکاران ترویجش کنیم و از دیگران هم بخواهیم این مسائل ساده رو رعایت کنن.

 امید که یه روزی حفظ محیط زیست تو این مملکت  بشه فرهنگ ، بشه اعتقاد ، بشه ارزش و بشه ...... من اون کارایی که هممون میتونیم انجام بدیم و به ذهنم رسیده لیست کردم.

  • تا اونجایی که میتونیم از ماشین شخصی استفاده نکنیم ، باور کنیم برای اکثر ما ها این کار ممکنه ، یه درصد کمی هستند که به دلیل نوع کارشون یا شرایطشون نمیتونن این کار رو بکنن . هم اعصابمون راحت تره ، هم ارزونتره و هم به آلوده نشدن هوا کمک زیادی می کنید . باورکنیم میشه. این نگرش که استفاده از ماشین شخصی نشونه تشخصه باید عوض بشه و به نظرم دیگه تو دنیای جدید جایی نداره .

  • مساله آب رو خیلی جدی بگیریم و تا میتونیم ازش ، کنترل شده استفاده کنیم ، فرهنگ مصرف ما توی آب و خیلی چیزای دیگه کاملا غیر منطقیه ، یه نگاهی به روش جاری خانواده هامون بندازیم ، ببینیم چه حجم وحشتناکی از آب توی شستشوی ظروف ، حمام و ...... تلف میشه !! کافیه یه کم پیچ اون شیر رو کم کنیم فقط یه کم ! با روش ها ی خیلی ساده میتونیم مصرف آب رو بسیار کم کنیم . بخدا تو همین کشور خودمون برای یه جرعه از این آب حسرت میکشن ، باور کنیم مرگ فقط مال همسایه نیست ، دور نیست روزیکه ما هم دچار این وضع بشیم. بحران آب در یک قدمی هممونه . نترسیم ،  بگیم به همه بگیم ، عیب نداره بذاریم ناراحت شن اما یاد بگیرن.

  • اگه کسی داره با فشار آب زمینو میشوره بی تفاوت از کنارش رد نشیم و نهایتا یه سری تکون بدیم ، وایسیم ، بهش بگیم ، آگاهش کنیم ، اون هم باید بفهمه تو همین کشتیه ، اگه سوراخش کنه غرق میشه.

  • از انرژی برق و گاز صحیح استفاده کنیم ، یه مقدار باید نگرشمون رو عوض کنیم ، نگاهمونو جمعی و ملی کنیم و از فردیت دور شیم. همه چیزو با سیاست پیوند نزنیم !! واقعا درسته که من و شما توی زمستون اونقدر خونه رو گرم کنیم که با  تیشرت و شلوارک راه بریم و بعد یه جاهایی هم وطنامون از قطع گاز یخ بزنن؟؟؟؟، فقط بچه های ما باید در آرامش زندگی کنن ؟؟ پس سهم بقیه چی میشه ، یعنی چون پولشو میدیم میتونیم همه کار بکنیم ، جای اخلاق و وجدان واقعا کجاست ؟؟؟؟!!!!!!

  • آشغالامون رو توی طبیعت رها نکنیم ، دیگه کاری تو دنیا راحتر از این هست که زباله هامون رو توی پلاستیک جمع کنیم و بعد ببریم و توی یه سطل بریزیم. حتما بارها و بارها با صحنه مشمئز کننده جمع شدن زباله ها توی قشنگ ترین نقاط طبیعتمون روبرو شده ایم . چرا یادمون میره که این طبیعت مال خودمون و یچه هامون و نسل های بعدمونه ؟؟؟؟!!!!

  • اکثر ما ها سفرهای دست جمعی میریم با دوست ، خانواده و فامیل . بد نیست یه جاهایی که خطری نداره از ماشین پیاده شیم و با هم اون منطقه رو از زباله پاک کنیم و سایرین رو هم تشویق کنیم به ما بپیوندند باور کنید استقبال میشه ، این کار بیشتر جنبه فرهنگ سازی داره ، کارسختی نیست هم تفریحه هم ورزشه و هم یه کار اخلاقی در جهت ترویج فرهنگ احترام به محیط زیست. یه بار امتحان کنیم ارزشش رو داره.

  • هر جایی که هستیم و می بینیم داره در حق آب و طبیعت ظلم میشه ، و هم وطنامون و حتی نزدیکامون دارند به طبیعت لطمه میزنن تذکر بدیم . باور کنیم بسیاری از این مسائل از نا آگاهیه یه بخش عمدشم به بی تفاوتی ماهایی مربوطه که رد میشیم و واکنشی نشون نمی دیم ، خطای ما قطعا از اونا کمتر نیست !!!

  • در سفرهامون سعی کنیم بریم تو دل روستاها ، خونه هاشونو اجاره کنیم ، به مردم محلی احترام بذاریم چون بسیار محترم و شریفند ، از محصولاتشون بخریم ، زباله ای توی طبیعت از خودمون به جا نذاریم و حتی زباله هاشون رو هم جمع کنیم ، باور کنید اثر زیادی در اصلاح فرهنگ زیست محیطی میذاره  . نشون بدیم که چقدر جامعه محلی روستایی  به واقع برامون عزیزند و چقدر مفیدند ، بذاریم یه خاطره خوب ازمون داشته باشند و حالا که اومدیم و محل زندگیشون رو شلوغ کردیم حداقل از سفر مون سودی رو بهشون برسونیم . تو همه دنیا مردم با این رفتار تلاش می کنن برای  ثبات و پایداری روستاها و مشاغل و فرهنگ با ارزش محلی و روستایی . بعدش ببینیم این سفر بهتر بوده یا سفرهایی که رفتیم تو هتل های 5 ستاره؟

  • حالاکه هممون به اینترنت دسترسی داریم و اکثرا تو شبکه های اجتماعی فعال هستیم یه کم نقش محیط زیست رو پر رنگ تر کنیم ، در مورد همه چیزا صحبت می کنیم و پست و کامنت میذاریم ، شاید الان وقت این باشه که بیشتر از محیط زیست بگیم ، همدیگرو تشویق به حفظ اون کنیم ، دیگه مطالب زیست محیطی رو share کنیم ، تا کی قراره عکسای همدیگرو لایک کنیم ، این همه ظرفیت تو این شبکه ها است ازش استفاده کنیم تا طبیعتمون رو نجات بدیم ، تو رو خدا نگیم با یه گل بهار نمی شه ؛ باورکنیم میشه ، یه گل یه گل بریم به سمت بهار.

  • تو دنیای مجازی کمپین های زیادی تو مسائل مختلف وجود داره ، بیایم برای نجات محیط زیستمون کمپین حفظ جنگل ها ، کمپین حفظ دریاها و منابع آبی کشور، کمپین پاکسازی محیط زیست از زباله ،کمپین توقف ویلاسازی در شمال و ............ تشکیل بدیم.

  • در بسیاری از جاهای دنیا توجه به محیط زیست ، توجه به حیوانات ، استفاده درست از آب و انرژی ، خرید محصولات سبز و قابل بازیافت و غیر مضر برای طبیعت ، استفاده از دوچرخه بجای ماشین و هر حرکتی که به حفظ محیط زیست کمک کنه یه ارزشه و فردی که این کارو می کنه در نظر جامعه امتیاز مثبت شخصیتی داره ، واقعا ما هم به این فرهنگ نیاز شدید داریم.

* برای آشنایی با شرایط و نحوه همکاری با «نگاه شما» اینجا را کلیک کنید.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۳
مهدی
|
-
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
من هم معتقدم اگر کمی فقط کمی در مصارف آب و انرژی و خودرو دقت کنیم وضعیت خیلی بهتر میشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
همین نوشته ها هم باعث آگاهی رسانی و فرهنگسازی می شود و بدون اینکه کسی ناراحت شود به همه گفته می شود که این کار را نکنید. برای مثال هنگامی که به کوه می رویم گلها و سبزی های کوهی را نکنیم. نهالها و شاخه های درختان را نشکنیم و زباله ها را در طبیعت نریزیم. و طبیعت کشور را حداقل در همین حد به فرزندانمان بسپاریم.
سعید
|
Australia
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
دلت خوشه
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟