بازدید 16913
تحلیل «هاآرتص»:

چگونه دیپلماسی هسته‌ای ایران، به کاهش نفوذ رژیم اسرائیل انجامید؟

از زمان آغاز روند مذاکرات هسته‌ای ایران و به موازات تلاش‌های بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات در این زمینه، موضع رژیم اسرائیل همواره بر ضرورت تشدید هر چه بیشتر فشار‌ها بر ایران استوار بوده است. با این حال، پس از دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران در وین، برخی تحلیلگران اسرائیلی از کاهش چشمگیر نفود این رژیم بر روند مذاکرات در نتیجه دیپلماسی ایران سخن می‌گویند.
کد خبر: ۳۸۰۸۰۰
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷ 21 February 2014
چگونه دیپلماسی هسته‌ای ایران، به کاهش نفوذ رژیم اسرائیل انجامید؟
از زمان آغاز روند مذاکرات هسته‌ای ایران و به موازات تلاش‌های بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات در این زمینه، موضع رژیم اسرائیل همواره بر ضرورت تشدید هر چه بیشتر فشار‌ها بر ایران استوار بوده است. با این حال، پس از دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران در وین، برخی تحلیلگران اسرائیلی از کاهش چشمگیر نفود این رژیم بر روند مذاکرات در نتیجه دیپلماسی ایران سخن می‌گویند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» امروز مطلبی ‌درباره دور اخیر مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در وین منتشر کرده که بخش‌هایی از آن بسیار جالب توجه به نظر می‌رسد.

به باور تحلیلگر این روزنامه، روند تلاش‌های طرفین برای رسیدن به راه حل جامع تا جایی جدیت یافته که اعمال فشار رژیم اسرائیل بر غرب، دیگر تأثیر چندانی بر این روند نخواهد داشت.

این روزنامه اشاره می‌کند، ‌در این دور از مذاکرات هسته‌ای، بر خلاف دوره‌های پیشین، نه از درز اطلاعات محرمانه به مطبوعات خبری بود و نه از اتهام زنی طرفین به یکدیگر. بیانیه خوانده شده از سوی محمد جواد ظریف و کا‌ترین اشتون نیز بسیار مثبت بود و حتی زبان بدن مقامات ارشد مذاکره کننده دو طرف نیز حکایت از عزم طرفین برای پوشیده نگه داشتن اختلاف نظرهای موجود میان خود داشت.

در این زمینه، یک مقام ارشد آمریکایی حاضر در مذاکرات وین گفته، احساس دو طرف در این مذاکرات این بوده که برای به نتیجه رساندن کار گرد هم آمده‌اند؛ بنابراین، هیچ موضع‌گیری ایدئولوژیک یا اظهارنظر تهاجمی در کار نبوده و همه چیز صریح و مشخص و در راستای رسیدن به هدف جریان یافته است.

اما‌‌ همان گونه که اشاره شد، مهم‌ترین نکته اشاره شده از سوی هاآرتص، ارتباط تحولات مربوط به مذاکرات وین با مواضع رژیم اسرائیل در قبال برنامه هسته‌ای ایران است.

به باور این روزنامه، یکی از روشن‌ترین نکاتی که از دور اخیر مذاکرات هسته‌ای ایران دریافت می‌شود‌، موقعیت دشواری است که رژیم اسرائیل در آن گیر افتاده است.

هاآرتص اشاره می‌کند ‌از دید شش قدرت جهانی طرف مذاکره با ایران، موضع بنیامین نتانیاهو مبنی بر «عدم غنی سازی و برچیدن سانتریفیوژ‌ها» هیچ ریشه‌ای در واقعیت ندارد. در حقیقت، اکنون کار به جایی رسیده که از نظر این کشور‌ها، رژیم اسرائیل و شخص نتانیاهو در مسیر مذاکرات هسته‌ای ایران به نام «مزاحم» در نظر گرفته می‌شوند.

در همین راستا، سفر مقامات آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی به سرزمین‌های اشغالی جهت ارائه گزارش به مقامات اسرائیلی نیز بیش از چیز، حالت امری روتین و کاری برای از سر باز کردن این مسأله ارزیابی می‌شود تا هماهنگ سازی واقعی سیاست‌ها. در چنین شرایطی، می‌توان گفت توانایی رژیم اسرائیل برای اعمال نفوذ در روند مذاکرات بسیار اندک است یا اصولاً وجود ندارد.

البته هرچند هاآرتص از کاهش چشمگیر نفوذ رژیم اسرائیل بر مذاکرات هسته‌ای ایران سخن می‌گوید، نباید این امر را به معنای توقف «تلاش» این رژیم در این مسیر تلقی کرد، زیرا در همین مطلب اشاره شده که با وجود شکست لابی صهیونیستی آمریکا (آیپک) در تلاش خود برای تشدید فشار تحریم‌ها بر ایران، دیگر گروه‌های هوادار رژیم اسرائیل در آمریکا، از جمله «پروژه اسرائیل»، با حمایت شدید سفارت این رژیم در واشنگتن و نیز دفتر نخست وزیری رژیم اسرائیل، در صدد شکل دادن به کمپین جدیدی علیه ایران هستند.

نکته دیگری که این روزنامه از نظر دور داشته، اینکه هرچند عزم گروه ۱+۵ برای حل موضوع هسته‌ای، مقامات دولتی کشورهای عضو این گروه را به کم توجهی به رژیم اسرائیل کشانده، ‌این بدان معنا نیست که دیگر ساختارهای قدرت در این کشور‌ها، ‌به ویژه کنگره در آمریکا، نیز دست از پیروی کامل از سیاست‌های رژیم اسرائیل برخواهد داشت.

در این راستا، هرچقدر هم که سفر مقامات آمریکایی به سرزمین‌های اشغالی، حالت «از سر باز کردن» پیدا کرده باشد، ‌برای کاهش فشار کنگره بر دولت هم که شده، سطح مشخصی از هماهنگی‌ها میان آمریکا و رژیم اسرائیل در موضوع هسته‌ای ایران حفظ خواهد شد. هرچند، تردیدی نیست که روند دیپلماتیک جدید آغاز شده از سوی ایران، دولت‌های غربی را در موضعی قرار داده که افراطی‌گری در مقابل ایران، جایگاه خود این دولت‌ها را در میان افکار عمومی خود و جامعه جهانی تضعیف خواهد کرد و این در تضاد آشکار با منافع رژیم اسرائیل است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۲۴
پليس خوب پليس بد رو فراموش نكنيد

اينا واسه اينه كه ما فكر كنيم تو مذاكرات بيش از حد ضرر نكرديم
پاسخ ها
amir
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
از نظر علمی به این رفتار شما دوست عزیز پارانویا میگن
که متاسفانه دوستانتون هم به این بیماری نبتلا هستند
morteza
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
بر اساس این تفکر شما هرموقع خورشید تو آسمون بود یعنی شبه!
ظریف یه دونس..
کارش درسته،خدا همراهش باشه
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
انقدر با یک سیاستمدار ارتباط عاطفی برقرار نکنید وگرنه انتقادناپذیر و بی منطق میشین و هر جور که شده اشتباهاتشو توجیح میکنید.این خیلی خطرناکه...
برای تضعیف دشمن لازم نیست همیشه از سلاح استفاده کرد
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
بعضی وقتها می شود سر دشمن را با پنبه هم برید
مردم، رهبر،روحانی و ظریف عزیز متشکریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
مچکریم
زنده باد ایران سربلند و آزاد
کاری که دیپلماسی میکنه قطعاً زور و داد و بیداد نمی تونه بکنه
بر خر مگس معرکه لعنت !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
شرمگس؟؟؟؟
ﺍﺣﺴﻨﺖ ﻭﺗﺒﺎﺭﮎ ﺍﻟﻠﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺗﯿﻢ ﻫﺴﺘﻪ ایی
خدا زبان و دهان بدخواهان را ببنده , انشالله
یکی نیست این نتانیاهو از برق بکشه؟؟بابا بزار ظریف و کری کارشونو بکنن دیگه! :/
مطمئنا دیپلماسی توام با تدبیر وامید بهتر از این است که هیچ اقدام دیپلماتیکی انجام ندهیم...
آمین
فقط : مرگ بر اسرائیل
با زبان و آرامش کارها بیشتر جلو میره قربونت ظریف
درود بر سردار عرصه دیپلوماسی
دکتر ظریف عزیز
و تشکر از دکتر روحانی برای سپردن کار بین المللی به اهلش
من بسیار به روال 10 سال قبل روحانی اعتراض داشتم ولی الان به نظر میاد ظریف داره تمام بهانه رو با حفظ موضع اقتدار از حریف سلب می کنه.
ببینیم آخر این داستان چی می شه ؟!
ای بابا این حرفها دیگر خریدار ندارد امریکا بدون نظر رژیم غاصب صهیونیستی محال است مگر انها چه میخواستند که به خواسته اشان رسیده اند.ولی انشاالله اگر کوچکترین خطائی وخلاف نظر رهبر عزیز گامی برداشته خون شهدا انها را نابود خواهد کرد.
اسرائیل هیچ غلطی نمی تونه بکنه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی