صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سعيدي کيا: زمين‌هاي اجاره‌اي براي بهره‌برداري اقتصادي دولت نيست

کد خبر: ۳۶۷۳
| |
2130 بازدید

وزير مسكن و شهرسازي گفت: دولت برخلاف برخي از دستگاه‌هاي ديگر، قصد بهره‌برداري اقتصادي از زمين‌هاي اجاره‌اي ‪ ۹۹‬ساله را ندارد.

به ‌گزارش ايرنا، محمد سعيدي كيا، اين مطلب را شنبه شب در جلسه ماهانه اعضاي جامعه اسلامي مهندسين در دفتر اين جامعه و در پاسخ به پرسش محمدرضا باهنر، دبيركل اين جامعه اظهار داشت.

باهنر خطاب به وزير مسكن و شهرسازي گفت: برخي درباره زمين‌هاي ‪۹۹‬ ساله نگراني جدي دارند كه اين زمين‌ها با قيمت سرقفلي و اجاره در آينده روبه‌رو خواهند شد و همچنين صاحبان آنها نيز اين خانه‌ها را با قيمت تمام شده نخواهند فروخت؛ در اين زمينه چه توضيحي داريد؟

سعيدي‌كيا تأكيد كرد كه زمين‌هاي دولتي تمام‌شدني نيست و دولت براي تأمين مسكن مردم همواره مي‌تواند زمين‌هاي مورد نياز را شناسايي و نسبت به شهرك‌سازي اقدام كند.
وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: در كشور ما متأسفانه، شهرسازي تحت شعاع ساخت مسكن قرار گرفته و كمتر به شهر توجه شده است.

وي با بيان اين‌كه هويت معماري ما واقعا از دست‌رفته است، گفت: بايد براي احياي هويت معماري، راه چاره‌اي پيدا كرد.

وزير مسكن و شهرسازي با بيان اين‌كه هنوز «طرح آمايش» در كشور وضعيت خوبي ندارد، گفت: اين مسئله از پيشاز انقلاب مطرح بود كه چه كسي بايد آن را تهيه كند و در دولت‌هاي قبل هم به علت وجود اختلاف براي انتخاب تدوين كننده آن، اقدامي نشده است.

سعيدي‌كيا خاطرنشان كرد: پراكندگي جمعيت بايد بنا بر طرح آمايش انجام شود و وزارت مسكن به دليل آماده نبودن اين طرح، طرح‌هاي منطقه‌اي و ناحيه‌اي را تهيه مي‌كند، ولي مي‌دانيم كه اگر طرح آمايش تدوين شود، بايد اين طرح‌ها را تغيير داد و براي همين مناسب است كه مجلس اين موضوع را حل كند.

وي ادامه داد: شوراي شهرسازي درباره تدوين طرح جامع شهر تهران از بهمن ماه سال گذشته تا دو هفته پيش، ‪ سي‌ ‬جلسه جنجالي و پرزحمت، تشكيل داده است.
وزير مسكن و شهرسازي يادآور شد: طرح جامع شهر تهران از دوران شهرداري آقاي احمدي‌نژاد و در قالب جلسه با وزير مسكن وقت آغاز شده و تاكنون نيز ادامه دارد.

وي همچنين گفت: دركشور براي روستاييان در ساليان گذشته بسيار كار شده است، ولي هر ده ‬سال كه آمار گرفته مي‌شود، درصد روستاييان به‌نسبت شهرنشيان كمتر مي‌شود كه علت عمده آن توجه نشدن به اشتغال براي روستاييان به اندازه كافي است.

سعيدي‌كيا در ادامه با بيان آماري از نياز كشور به مسكن گفت: درسال ‪ ۱۷/۵، ۱۳۸۵‬ميليون خانوار در كشور زندگي مي‌كردند كه شانزده ‬ميليون خانه وجود دارد و اين نشان مي‌دهد كه ‪ ۱/۵‬ميليون خانه بالفعل كم داريم.

وي بابيان اين‌كه در سال ‪ ۷۹۵،۱۳۸۴‬هزار ازدواج و در سال ‪ ۱۳۸۵‬كمتر از هشتصد ‬هزار ازدواج ثبت شده است، گفت: اوج جمعيت كشور در سال ‪ ۱۳۹۲‬خواهد بود كه تقريبا به حدود نهصد ‬هزار ازدواج خواهد رسيد كه اگر بين پنج تا ‪ ده سال آينده و با احتساب كمبود كنوني مسكن و نيازهاي آتي و اصلاح بافت‌هاي فرسوده به آن اضافه شود، حدود ‪ ۱/۵‬ميليون مسكن (سالانه) نياز كشور است.

سعيدي‌كيا با اشاره به قانون مسكن استيجاري مربوط به سال ‪ ۱۳۷۵‬كه به وزارت مسكن و شهرسازي اجازه داده شد تا زمين‌هاي خود را بفروشد و از محل آن مسكن براي افراد كم درآمد بسازد، گفت: بنا بر اين قانون، سالي ‪ ده ‬هزار خانه ساخته شد، ولي سياست كنوني اين است كه دولت به هيچ وجه خودش در امر ساخت وارد نشود ولي سياست‌هاي حمايتي و برنامه‌اي داشته باشد.

وزير مسكن و شهرسازي افزود: دهك يك جامعه تحت‌ هيچ شرايطي و با حمايت كميته امداد و ديگر نهادهاي خيريه نيز موفق به صاحب خانه شدن، نمي‌شود و نياز به كمك‌هاي دولت دارد.

وي بابيان اين‌كه تركيب جميعتي كشور نسبت به سال ‪ ۱۳۷۵‬تغيير كرده است، افزود: درصد اجاره نشيني از حدود ‪ ۱۷‬تا ‪ ۱۸‬درصد با ‪ ۹‬درصد تغيير روبه‌رو شده و بر همين اساس، دولت براي به دست آوردن آخرين تغييرات در موضوعات گوناگون در كشور، تصويب كرد كه هر پنج سال يك بار، آمارگيري در كشور صورت گيرد.

سعيدي كيا در بخش ديگري از سخنانش، وجود خانه‌هاي خالي در شهرها را يك ضرورت دانست و گفت: هميشه بايد در شهرها خانه خالي براي تغيير مسكن و اجاره مردم وجود داشته باشد و اگر اين‌گونه نباشد، قيمت مسكن به سرعت افزايش پيدا خواهد كرد.

وي با اشاره به آمار گرفته شده از وزارت نيرو، مركز آمار و چند نهاد ديگر، گفت: هم‌اكنون در تهران حدود ‪ صد ‬هزار خانه خالي از سكنه وجود دارد.
وزير مسكن و شهرسازي همچنين با اشاره به كمك دولت براي اقشار كم‌درآمد براي صاحب خانه شدن، گفت: دولت قيمت زمين را از قيمت تمام شدن مسكن خارج كرده است.

سعيدي‌كيا تأكيد كرد: پس از انقلاب، زمين‌هاي زيادي بدون آماده‌سازي به مردم داده شد كه آنها را دچار مشكل آماده‌سازي كرد و تاكنون نيز برخي از اين زمين‌ها ساخته نشده ولي اين بار دولت، با كمك‌هاي مالي خود، زمين آماده‌سازي شده را به مردم تحويل مي‌دهد.

وي با اشاره به نظارت دولت در امر ساخت‌وساز مسكن گفت: دولت بدون اين‌كه وارد ساخت و ساز شود، در اين زمينه دخالت‌هاي سياستگذاري، برنامه‌اي و حمايتي كرده كه شامل واگذاري زمين، سرمايه، مصالح، نيروي كار، فناوري و مجوزهاي لازم بوده است.
وي همچنين گفت: مجلس براي واگذاري زمين‌هاي ‪ ۹۹‬ساله به مردم خيلي كمك كرده است.

در ادامه اين جلسه، وزير مسكن و شهرسازي به برخي از پرسش‌هاي حاضران پاسخ داد.

سعيدي‌كيا در پاسخ به ‌اين پرسش كه ‌اگر دولت‌هاي آينده ‌با واگذاري زمين‌هاي ‪ ۹۹‬ساله موافق نباشند، وضعيت چگونه خواهد بود، گفت: اين موضوع در مجلس شوراي اسلامي در قالب لايحه‌اي به تصويب رسيده كه پس از تأييد شوراي نگهبان به قانون تبديل خواهد شد و جاي هيچ نگراني وجود ندارد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا در ازاي دويست خانه يك مدرسه پيش‌بيني شده است، اظهار داشت: اين موضوع مورد اعتراض ما نيز بوده و قانون آن مربوط به ده ‬سال پيش است و در حال اصلاح آن هستيم.

وزير مسكن و شهرسازي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه علت آرامش كنوني در مسكن چيست، گفت: تعداد پروانه‌هاي صادر شده در شش ماهه اول سال جاري نسبت به سال گذشته حدود ‪ ۸۰‬درصد افزايش يافته و تعداد مجوزهاي سال گذشته نيز به نسبت سال‪، ۱۳۸۴‬به همين ميزان رشد داشته و علت آرامش در بازار مسكن به خاطر بازار عرضه و تقاضاي آن است.

وي تأكيد كرد: دولت با خلق وضعيت جديد كه اعطاي زمين‌هاي ‪ ۹۹‬ساله است، تعدادي از تقاضاهاي مربوط به مسكن را به حالت جديد برده و اين به معني ركود در بازار مسكن نيست.

سعيدي‌كيا همچنين به بازار مصالح ساختماني اشاره كرد و گفت: دولت درباره تأمين آهن، سه درصد بودجه وزارتخانه‌ها را به وزارت بازرگاني اختصاص داد تا آهن وارد كشور كند كه هم اكنون آهن‌ها درحال تحويل به مردم ‌است.

وي در ادامه به كمبود سيمان در كشور اشاره كرد و گفت: وزير صنايع و معادن وعده داده است تا شهريور سال‪، ۱۳۸۷‬توليد سيمان كشور را افزايش داده و در اين زمينه تعادل ايجاد خواهد كرد.

وزير مسكن و شهرسازي بابيان اينكه اوج نياز مسكن‌هاي مربوط به زمين‌هاي ‪ ۹۹‬ساله براي سيمان در بهار و تابستان آينده است، خاطرنشان كرد: اميد داريم تا آن زمان مشكل سيمان حل شده باشد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه در زمينه تأمين مسكن براي دهك‌هاي ‪ ۷‬و ‪۸‬ جامعه توجه نشده است، گفت: دهك‌هاي دو، سه، چها و پنج مورد نظر ما هستند.

وي در پاسخ به پرسشي درباره مشكلات خدمات رساني به شهرك‌هاي جديد نيز گفت: تأمين آب، برق، گاز و تاسيسات روبنايي با دولت است و در اين زمينه تلاش مي‌شود.

سعيدي‌كيا درباره پرسشي كه نظارت‌ها را فانتزي دانسته بود، پاسخ داد: هر سال درباره كيفيت ساخت و سازها يك گام به جلو مي‌رويم، ولي هنوز در اين زمينه نقص داريم.

وي افزود: استاندارد براي مصالح ساختماني وجود دارد و لايحه تضمين مسئوليت ساخت و ساز نيز هم‌اكنون در مجلس شوراي اسلامي است كه اگر تصويب شود، هر مجري مكلف است، كار خود را بيمه كند و از ابتدا، كارها تحت كنترل درخواهد آمد.

وزير مسكن و شهرسازي درپاسخ به پرسشي پيرامون زمين‌هاي وزارتخانه‌ها و نهادهاي دولتي، گفت: در قانون اشاره شده كه اگر دستگاه دولتي زميني داشته باشد بايد از طريق وزارت مسكن و شهرسازي به افراد نيازمند براي ساخت داده شود.
وي تصريح كرد: تاكنون سه هزار هكتار زمين از دستگاه‌هاي دولتي گرفته شده كه در گذشته اين‌گونه نبوده است.

سعيدي‌كيا در پاسخ به اين پرسش كه آيا دولت از وام‌هاي خريد مسكن حمايت خواهد كرد، اظهار داشت: دولت از وام‌هاي مسكن و سپرده‌گذاري مردم در بانك براي گرفتن وام حمايت مي‌كند.

وي همچنين در پاسخ به پرسش فرد ديگري كه ميزان مسكن‌هاي ساخته شده را جويا شده بود، گفت: حدود ‪ چهارصد ‬هزار مسكن در شهرك‌ها ساخته شده و در شهرهاي جديد همانند پاكدشت، ماهدشت، هشتگرد و پرند در حال توسعه است.

وزير مسكن در پاسخ به اين پرسش كه شهرك‌هاي جديد، آب ندارند، گفت: اگر در اين شهرك‌ها آب تأمين نشود، حاشيه‌نشيني در شهرهاي بزرگ ايجاد خواهد شد؛ بنابراين، پول آب رساني به اين شهرك‌ها از سوي دولت تأمين مي‌شود.

وي افزود: وزارت مسكن و شهرسازي در اين زمينه هزينه خط لوله پرديس را متقبل شد و براي ديگر مناطق نيز بايد تمهيداتي انديشيده شود.
سعيدي كيا به اين پرسش كه طرح زمين‌هاي ‪ ۹۹‬ساله به زمين خورده است، پاسخ داد : من كاملا به اين برنامه اميد دارم.

وي با بيان اين كه هم اكنون سه نهاد جديد براي پيگيري اين موضوع تشكيل شده است، تأكيد كرد: رئيس‌جمهوري هر هفته اين موضوع را پيگيري مي‌كند و همچنين در وزارت مسكن و در استانها نيز ستادي براي آن تشكيل شده است.

وي با اشاره به ‌اين‌كه در پس از انقلاب به استعداد دو ميليون ساخت مسكن، زمين به مردم واگذار شده است، گفت: در چند ماه گذشته به اندازه بيش از ‪ هفتصد ‬هزار مسكن واگذار شده و دو تا سه سال زمان نياز است تا وضعيت مسكن بهبود يابد.

در ادامه اين جلسه، محمدرضا باهنر عنوان كرد كه بايد ميان كساني كه خواستار بهبود كيفيت ساخت مسكن و كساني كه نيازمند آن هستند، تفاوت قايل شد.
وزير مسكن و شهرسازي در اين زمينه گفت: اگر به تعادلي در عرضه و تقاضا برسيم اين كالا نقش سرمايه‌اي نخواهد داشت.

سعيدي‌كيا افزود: هركسي كه مسكن خود را بهبود مي‌بخشد، شخص ديگري خانه قبلي او را اختيار مي‌كند و در اين زمينه مشكلي وجود ندارد.

وزير مسكن‌وشهرسازي درباره اين پرسش كه معيار انتخاب شهرك‌هاي مسكوني جديد، چيست، توضيح داد: در جهان جمعيت شهرهاي خوب را حدود ‪ ۲۵۰‬تا ‪۳۰۰‬ هزار نفر مي‌دانند و دولت ايران نيز تلاش كرده تا كلان شهرها بزرگ نشوند و شهرك‌هايي همانند پرند و هشتگرد نيز هم‌اكنون حدود ‪ ۶۰۰‬تا ‪ ۷۰۰‬هزار نفر جمعيت دارند.

وي افزود: شوراي عالي شهرسازي منطقه‌هاي مناسب را براي ايجاد شهرك‌هاي جديد شناسايي و مشخص مي‌كند.
وي درباره اين‌كه قيمت مسكن در شهرهاي كوچك و بزرگ، تقريبا متعادل شده است، گفت: قيمت‌ها رشد كرده‌اند ولي اين‌گونه نيست كه برابر شده باشند.

سعيدي‌كيا توضيح داد: در مناطق ‪ ۲۲‬گانه شهرداري تهران نيز قيمت مسكن متفاوت است، ولي يكسان نشده است.

وزير مسكن و شهرسازي در پاسخ به اين پرسش كه چرا دولت براي تعيين قيمت مسكن وارد عمل نمي‌شود، اظهار داشت: نظارت‌ها قوي نيست و باعث پديد آمدن مشكلات ديگر مي‌شود، ولي درباره زمين‌هايي كه ساخته نمي‌شوند، دولت ‪۱۲‬ درصد ماليات تعيين كرده است.

وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: دولت‌هاي پيشين با تقاضاهايي كه اينك براي مسكن وجود داشته روبه‌رو نبودند و اگر هر دولت و جرياني در اين شرايط سر كار مي‌آمد، باز هم با اين تقاضاها روبه‌رو بود.
وي تصريح كرد: دولت به شكل قوي وارد حل مسئله مسكن شده است.
 
از وزير مسكن و شهرسازي پرسيده شد كه چرا مسكن را از كار سرمايه‌گذاري خارج نمي‌كنيد، وي پاسخ داد: راه حل آن تنظيم بازار عرضه و تقاضاست.
همچنين از سعيدي‌كيا درباره تخريب ستون‌هاي منوريل پرسيد كه وي پاسخ داد: مسئول آن بخش نيستم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟