صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
حاشیه‌ای تأمل برانگیز بر یک حادثه وحشتناک؛

بازتاب متفاوت جنایت دو انگلیسی علیه یک ایرانی در رسانه‌ها

باید از آن دسته از هموطنانمان که اخبار رسانه‌های خارجی همچون «بی‌بی‌سی» را منصفانه و بدون غرض می‌خوانند، دعوت کرد به کارکرد این رسانه در قبال این حادثه تلخ رقم خورده در جنوب غربی انگلیس دقیق‌تر شده و در پی یافتن ابهاماتی همچون چرایی نپرداختن بی‌بی‌سی به این رویداد وحشیانه در کشور مدرنشان باشند و از دوستان داخلی خواست...
کد خبر: ۳۶۱۲۵۶
| |
37785 بازدید
|
آنچه در این مجال قصد پرداختن به آن را داریم، رویکرد گوناگون رسانه‌های وطنی و بیگانه نسبت به یک رویداد است؛ رویدادی وحشتناک که به خودی خود جای پرداختن و نقد و بررسی دارد؛ اما گویا به سوژه مطلوب برای برخی رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شده و اصل ماجرا کنار مانده است.

انعکاس متفاوت جنایت دو انگلیسی علیه یک ایرانی در رسانه‌هابه گزارش «تابناک»، پس از آنکه ماجرای یورش دو انگلیسی به یک ایرانی مقیم این کشور و ضرب و شتم و نهایتا مرگ دردناک وی منتشر شد، موجی از خشم به راه افتاد و عملکرد پلیس «بریستول» به شدت زیر سؤال رفت تا جایی که پلیس این شهر به قصور خود در حفاظت از مقتول اذعان ‌و اعلام کرد: سه مأمور پلیس در این رابطه از خدمت معلق شده‌اند و کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایات از پلیس در حال تحقیق ‌روی چگونگی رسیدگی به پرونده آقای ابراهیمی است.

ماجرا از این قرار بود که «بیژن ابراهیمی»، مرد ۴۴ ساله ایرانی‌الاصل مقیم انگلیس پس از آنکه تلاش کرد از نوجوانانی که به گلدان‌های مقابل خانه‌اش آسیب می‌زدند، عکاسی کرده و مستندات خود را به پلیس ارائه دهد، از طرف برخی همسایگان به «گرایش جنسی به کودکان» و «تهیه تصاویر هرزه‌نگارانه» متهم شده و برای دریافت تأمین جانی، با ایستگاه پلیسی که در نزدیکی منزلش بود، تماس می‌گیرد ولی نیروهای پلیس که پیشتر او را به اتهام «اخلال در آسایش» احضار کرده و از توضیحات وی قانع شده بودند، نسبت به درخواست وی بی‌اعتنایی ‌و زمینه قتل وی را فراهم کردند.

دقایقی بعد، ابراهیمی زیر ضربات بی رحمانه «استفان نورلی» و «لی جیمز»، دو جوان انگلیسی جان باخت و مهاجمان سنگدل، قانون توحش ذهنشان را تمام و کمال به اجرا در‌آورده و پیکر بی‌جان همسایه‌ را هم به آتش کشیدند تا جنایتی هولناک رقم خورده و برگی دیگر از توحش انسان عصر مدرن ورق بخورد.

این در حالی است که در روزهای گذشته و پس از گذشت بیش از پنج ماه از این رویداد، دادگاه بریستول برای بررسی پرونده تشکیل جلسه داد و ضمن مجرم شناختن دو متهم، مجازات ایشان را تعیین کرد؛ از اینجا به بعد، دو روایت از ماجرا منتشر شده که قابل تأمل می‌نماید.

انعکاس متفاوت جنایت دو انگلیسی علیه یک ایرانی در رسانه‌ها
«لی جیمز» و «استفان نورلی»

بی‌بی سی با تیتر «قاتل فرد ایرانی مقیم بریتانیا به حبس ابد محکوم شد»، مجازات تعیین شده برای «لی جیمز»، متهم ۲۴ ساله ردیف اول پرونده را حبس ابد و جزای همدست او را چهار سال زندان روایت کرد، ولی همین خبر در خبرگزاری رسانه ملی، حکایت از مجازات هجده سال زندان برای متهم ردیف اول و چهار سال زندان برای متهم ردیف دوم دارد که مجموعا ۲۲ سال شده و به نقل از خواهر مقتول، کم بوده و مورد اعتراض ایشان است، اما ورای آن، نشان‌دهنده ابتلای انگلیس به ‌نژاد‌پرستی بوده و البته مؤید اسلام ستیزی رایج در این کشور است!

این در حالی است که اگر در صدد یافتن حقیقت ماجرا باشیم، درخواهیم یافت که واقعیت رأی دادگاه، صدور حکم حبس ابد برای متهم ردیف نخست پرونده است؛ با لحاظ این شرط که متهم باید دست‌کم هجده‌ سال را در زندان بماند. چرایی قرار دادن این شرط در مجازات قاتل نیز به قوانین انگلیس و تشخیص قاضی دادگاه بر‌می‌گردد که قابل نقد می‌نماید، ولی قطعا تعبیر آن به مجازات هجده سال، تفسیری نادرست از ماجرا خواهد بود.

رویکرد پر حرف و حدیث خبرگزاری رسانه ملی در حالی می‌تواند ‌نقد شود که اصل جنایت رقم خورده به خودی خود آنقدر هولناک می‌نماید که نیاز به آب و تاب دادن نداشته باشد. از سوی دیگر، کارکرد رسانه جنجال‌ساز بی‌بی سی در قبال این فاجعه نیز ابهامات فراوانی در خود نهفته دارد، چراکه به جرأت می‌توان ادعا کرد اگر چنین حادثه‌ای در ایران رخ داده بود، حتما تفسیر ابعاد گوناگون آن در دستور کار برنامه‌های ‌این شبکه قرار می‌گرفت؛ همان گونه که در جنایت رقم خورده در میدان کاج، شرح و بسط ابعاد ریز و درشت ماجرا، به یکی از بخش‌‌های ثابت برنامه‌های بی‌بی سی تبدیل شده بود.

‌این در حالی است که اگر کمی در خبر مخابره شده در این دو رسانه دقیق شویم، در کمال ناباوری، درخواهیم یافت که ‌هیچ یک به این موضوع نپرداخته‌اند که آیا پلیس‌های ‌کوتاهی کرده و معلق شده از خدمت، به سر کار برگشته‌اند؟ آیا محاکمه شده یا در صف انتظار محاکمه قرار دارند؟ آیا حین تهیه گزارش از خانواده متوفی ـ که هم بی‌بی سی به سراغشان رفته و هم خبرنگاران واحد مرکزی خبر ـ در این باره سؤالی از ایشان پرسیده شده است؟ و پرسش‌های متعدد دیگر‌ که می‌شد مطرح شود، ولی رسانه خارجی به دلایلی خاص از کنارشان گذشته و رسانه داخلی نیز ظاهرا فراموش کرده مطرح کند!

بدین ترتیب آنچه باید به آن ‌دقت‌، در کشمکش رسانه‌ای دو طرف مغفول مانده تا روایت خبر این جنایت، هیچ فایده‌ای نداشته باشد، مگر بی‌اعتمادی به رسانه‌های راوی ماجرا؛ اعتمادی که دو طرف برای دست یازیدن به آن، همه تلاششان را می‌کنند، ولی هر یک با رویکردی جداگانه،‌ تلاش‌ دارد به آن دست بیابد.

اینجاست که باید از آن دسته از هموطنانمان که اخبار رسانه‌های خارجی مثل بی‌بی‌‌سی را منصفانه و بدون غرض می‌خوانند، دعوت کرد تا به عملکرد این رسانه در قبال این حادثه تلخ رقم خورده در جنوب غرب انگلیس دقیق‌تر شده و در پی یافتن ابهاماتی همچون چرایی نپرداختن بی‌بی‌سی به این رویداد وحشیانه در کشور مدرنشان باشند و از سوی دیگر دوستان داخلی را دعوت به انصاف کرده و از ایشان خواست کمی حرفه‌ای‌تر و با صداقت بیشتر اخبار خود را روایت کنند و به جای شاخ و برگ دادن‌هایی از این دست، تلاش داشته باشند که ابعاد مغفول مانده ماجرا را که بسیار جای نقد و بررسی دارد، شرح دهند.

برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:

لینک دریافت Toolbar تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۴۰
انتشار یافته: ۱۰۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
جالبه اگر جنایت مشابهی تو ایران رخ بده، همه میان میگن فقط تو کشور ما از این اتفاقا رخ میده! بی بی سی هم ویزه تو ده تا بخش خبری و تحلیلی بهش می پردازه و از زبون شیفتگان داخلی نتیجه میگیره که اینا ناشی از فلانه و بهمان!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
میدونی چرا ؟ چون یک روزی در این ملکت شلوار پلیسه دار مد بود ! و امروز هم روشنفکری با چاشنیه خود حقیر بینی مد شده .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
آره دقیقا با اون غول رسانه ایشون همه باور و اعتقاد آدما رو بردن ...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
قدرت رسانه همینه. از کاه کوه میسازه. از کوه کاه. من این خبرو تازه تو تابناک دیدم اگه تو خود ایران بود همین رسانه ها و روزنامه های داخلی گوش فلک رو کر می کردن دیگه بی بی سی و فرصت طلب های دیگه که جای خود دارد.
محمد از بلفاست
| Ireland |
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
به طور رسمی مجازات قتل 18 سال هست که البته بعد از طی 6 سال یا 9 سال به متهم میتونه بگه که به دلیل رفتار خوب در زندان تقاضای فرجام خواهی دارم و معمولا هم پذیرفته میشه یعنی این قاتل کثیف به طور عملی 9 یا 10 سال دیگه میاد بیرون.... همدستش هم که نهایتا یکی دو سال دیگه بیرون میاد....

بی بی سی این تیتر را زد تا اصل واقعه و جنایت هولناک را تحت الشعاع حکم قرار بده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
احتمالا خیلی ها نظر هم نمی دن چون خودشون رو مدرن و طرفدار بعضی کشورها می دونن و اینجور اتفاقات هم برایشون طبیعیه و اصلا مهم نیست حالا همین افراد اگر یک چنین اتفاقی در سطح پایین تر بیافته فورا انقدر جنجال می کنن که... به همراه این اتفاق دار زدن ان ایرانی در آمریکا هم خیلی تکان دهنده بود شاید قدیمی باشه ولی توحش زمان نمیشناسه الان هم میان به این نظر ایراد میگیرن البته اینو گفتم که نیان نظر بدن
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
در خبرگزاری های معتبر ذکر شده قاتل به حبس ابد محکوم شده و البته برای 18 سال بدون بخشودگی، اما صدا سیما آمده و همان 18 سال رو ملاک خودش قرار داده، این یعنی یک قسمت از رای دادگاه رو گرفته یک قسمت رو رها کرده به سلیقه خودش ! واقعا با این کارها انتظار دارند مردم بهشون اعتماد کنند؟ خوب همانی که اتفاق افتاده رو بگید.
پاسخ ها
حمید
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
خوب دوست عزیزتوحتماانتظارداری بعداز18سال هم درزندان بمانداین رای یعنی آزادی بعداز18سال مگه نه؟
سالار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
سلام.تابی جون،مجازات حبس ابد توی اتحادیه ی اروپا 18 ساله.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
یعنی اونجا حداکثر عمر 36 ساله سالار جون؟!!!

واسه همین اسمش حبس ابد شده؟
ناشناس
| Germany |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
فکر کنم بعد از ۱۸ سال در صورت حسن رفتار طرف رو آزاد میکنن اگر نه باید اونقدر بمونه تا رفتارش حسنه بشه.
ناشناس
| United Kingdom |
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
منظور حبس ابد است و چناچه تخفیف ویا عفو به زندانی تعلق بگیرد میبایستی حداقل 18سال را درزندان بماند.(یعنی در صورت عفو احتمالی حداقل 18سال راباید بگذراند.)
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
میدونی اتحادیه اروپا مبنای اقتصادی داره نه حقوق و اونم حقوق جزا؟ میدونی حبس ابد تو انگلیس یعنی تا پایان عمر؟ میدونی قاضی رای داده ابد و باید ا8 سال زندان رو تحمل کنه؟ چرا الکی نظر میدی وقتی نمی دونی؟
علی عادل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
حقیقتا مایه ی تاسفه ...کجاست اون عزت ایرانی که آقایان میگویند ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
چ ربطی داره

2تا وحشی حیون صفت زدن ینفر کشتن

چی ربطی به عزت داره
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
الان عزت ایرانی کجای داستان بود دقیقا ؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
آقای عادل چه ربطی داره به عزت ایرانی داره ...
اگه جرات داشتن تو خاک خودمون از این غلطا میکردن ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
خوب رسانه ملیه! دیگه نمی شه کاریش کرد!!!
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
مردم این ها رو ببینن خوبه، اما صدا و سیمای ایران هم باید دست از سانسورهای زیاد خبری برداره
داریوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
فقط قصاص!! بدون هیچگونه گذشت و ترحم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
:)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
عمل بسیار زشت و غیر انسانی بوده ولی یه سوال: مگر صدا و سیمای ما موارد قتل و تجاوز رو بازگو میکنه که انتظار دارید اونا اینکارو انجام بدن؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
منظور تابی اینه که اگه همین اتفاق تو ایران بود اونا فلک رو کر می کردند و به هزار و یک جا ربطش می دادند مثل ندا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
حبس ابد 18 ساله! خیلی ابده! حالا این انگلیسیها اگه یکی از مقاماتشان توسط یک خارجی کشته میشد حبس ابدشون همین 18 سال بود؟ یا طرف را حداقل 18 سال تو بازداشت نگه می‌داشتند تا تازه نوبت محاکمه اش بشود؟ همانطور که بعد از 12 سال هنوز افرادی که در گوانتانامو و صدها زندان مخفی در دنیا توسط آمریکا و انگلیس بازداشتند هنوز منتظر تفهیم اتهام و محاکمه هستند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار