تصادف ؛ روی دیگر سکه بی آر تی

کد خبر: ۳۵۶۷۱۴
|
۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹ 09 November 2013
|
18818 بازدید
|
شرق نوشت: محمدباقر قالیباف و شهرداری تهران هر وقت می‌خواهند نمونه‌ای از پروژه‌های موفقیت‌آمیزشان در پایتخت را مثال بیاورند، حتما اشاره‌ای به خطوط اتوبوسرانی تندرو موسوم به «بی‌آرتی» هم می‌کنند. ایده این خطوط اولین‌بار در مرداد سال 86 در حد فاصل میدان آزادی و تهرانپارس اجرا شد. از آن تاریخ تاکنون شش خط «بی‌آرتی» دیگر نیز در مسیرهای دیگری راه‌اندازی و فعال شده است. مسوولان شهرداری درباره موفقیت‌آمیزبودن این خطوط به کاهش فاصله دسترسی مردم، جابه‌جایی روزانه چندین‌میلیون مسافر و کاهش ترافیک تهران اشاره می‌کنند. این اما تنها یک روی سکه این خطوط است. پی‌بردن به روی دیگر این سکه چندان دشوار نیست، کافی است دو واژه «بی‌آرتی» و تصادف را در موتورهای جست‌وجوی اینترنتی یا خبرگزاری‌های رسمی کشور جست‌وجو کنیم. نتیجه‌ای که حاصل می‌شود ده‌ها خبر تصادف و برخورد اتوبوس‌های این خطوط با عابران پیاده، موتورسواران، خودروهای دیگر یا انحراف از مسیر به دلیل سرعت بالاست. در جدیدترین خبرهای مربوط به تلفات خطوط «بی‌آرتی» تهران شب سیزدهم آبان گذشته یکی از اتوبوس‌های تندرو خط ولیعصر در ساعت هفت شب یک عابر پیاده را زیر گرفت. حاصل این تصادف رفتن به کما برای زن جوانی بوده که اتوبوس با او برخورد کرد. بلافاصله فیلم این تصادف را برخی وب‌سایت‌های خبری هم منتشر کردند؛ فیلمی که در آن دیده می‌شود با وجود گذشت نزدیک به 40دقیقه از تصادف سهمگین اتوبوس با این زن جوان، آمبولانس‌ برای رساندن او به بیمارستان نمی‌رسد تا احتمال بهبود فرد مصدوم به حداقل کاهش پیدا کند. این در حالی است که اتوبوس‌های این خط با سرعتی بسیار بالا شبانه‌روز این مسیر را بالاوپایین می‌کنند. اگرچه مسوولان شهرداری یا اورژانس آمار دقیقی از تلفات و میزان تصادفاتی که به‌صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه در خطوط «بی‌آرتی» تهران به وقوع می‌پیوندد خبری منتشر نمی‌کنند؛ اما گفت‌وگو با کسبه و اهالی خیابان‌هایی که این خطوط در آنها فعال است و همچنین گفت‌وگو با خود رانندگان اتوبوس‌ها نشان می‌دهد روزی نیست که چندین تصادف در این خطوط رخ ندهد. و البته تنها بخش اندکی از این اخبار به صفحه روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها می‌رسد.
نبود چراغ و نور کافی، سرعت بسیار بالای اتوبوس‌ها در این مسیر، تردد چشمگیر موتورسواران در این خطوط و همچنین نبود مسیرهایی مشخص برای عبور عابران پیاده مانند خط‌کشی یا پل‌های مخصوص عابران پیاده دست‌به‌دست هم داده و خطوط «بی‌آرتی» تهران را به قتلگاهی برای شهروندان بدل کرده است.
خیابان ولیعصر تهران از مهر سال 88 دارای چهارمین خط ویژه «بی‌آرتی» در تهران به طول 21 کیلومتر شد. پیش از آن این خیابان در بخش عمده‌ای مسیرش به‌صورت دوطرفه و قابل تردد برای همه خودروهای شهری بود. با این حال پس از راه‌اندازی این خط مسیر شمال به جنوب ولیعصر به‌صورت تمام‌وکمال در اختیار اتوبوس‌های تندرو قرار گرفت. این کار اگرچه برای شهروندان و مسافرانی که به‌دنبال رسیدن سریع‌السیر به مقصد خود در شمال و جنوب تهران هم‌راستا با خیابان ولیعصر هستند، مناسب است اما بزرگ‌ترین ضربه را به هویت این خیابان و همچنین رونق کسب‌وکار در دوسوی آن وارد کرد.
خیابان ولیعصر تهران پیش از این اصلی‌ترین خیابان شهر و به تعبیر برخی شناسنامه شهر تهران بود. جایی برای قدم‌زدن، خریدکردن و پیاده‌روی. حالا اما به بزرگراه باریکی بدل شده است که اتوبوس‌های عظیم‌الجثه با سرعتی بالا مشغول تردد در آن هستند؛ ترددی که حاصلش غیر از به مقصدرساندن برخی شهروندان و افتخار شهرداری، آسیب‌دیدن یا راهی بیمارستان‌کردن برخی دیگر از شهروندان نیز هست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۳۸
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
جدا از بحث تصادفات در این خطوط که البته قابل پیشگیری هم هست، بحث کارشناسی بودن این خطوط مقوله مهمی است. بعنوان مثال خط جدید BRT که در شمال اتوبان امام علی در حال احداثه هیچ نتیجه ای جز افزایش بار ترافیکی در این تنها اتوبان بدون ترافیک شهر نداشته. در گذشته هم اتومبیل ها و هم اتوبوس ها بدون مشکل رفت و آمد میکردند اما الان صبحها و عصرها یه سر به این اتوبان بزنید- روز افتتاح کامل این اتوبان بیلبوردهای شما تا جنوب پایتخت در نیم ساعت غوغا میکرد. الان این مسیر چند ساعت طول میکشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
دقیقا همینطوره، اتوبان امام علی روکه یه شریان اصلی شمال به جنوب تهرانه رو کردن عیت چهار راه ولی عصر.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
مقصر BRT نیست سطح پایین فرهنگ استفاده از آن است چه از جانب مردم و شاید از جانب راننده ها هم. شهرداری اگر مقصر باشد بسیار جزئی مقصر است.
میم میم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
آیا چون هواپیماها گاهی سقوط می کنند باید جمع شوند؟ آیا چون برخی از انسانها از ساختمان های بلند خود را به پایین پرت می کنند باید ساختمان ها را یک طبقه ساخت؟
نویسنده محترم مقاله! سانحه متاسفانه جزئی از زندگی بشر است. به وجود آمدن سوانح لزوماً دلیلی بر بدی تکنولوژی نیست.
"ترددی که حاصلش غیر از به مقصدرساندن برخی شهروندان و افتخار شهرداری، آسیب‌دیدن یا راهی بیمارستان‌کردن برخی دیگر از شهروندان نیز هست."
آیا "برخی" هایی که در این جمله آمده است با هم برابر است؟ روزانه صدها هزار نفر با چند تصادف بیان شده هر دو برخی هستند؟
آیا هنگامی که کسی از زیر پل عابر رد می شود و با اتوبوس خط BRT تصادف می کند، شهرداری مقصر است؟
مسعود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
عزیزی که مطلب را نوشته اید
لطفا رعایت انصاف را بفرمایید
مگر این همه تصادف در اتوبان ها و جاده های برون شهری و خیابان های داخل شهر اتفاق نمی افتد
مگر شهردار یا شهرداری مقر است که موتور سوارها یا عابرین پیاده قوانین را رعایت نمی کنند
هر چند درصدی از اتفاقات نیز می تواند به بی دقتی رانندگان ارتباط داشته باشند اما این طرح بسیار موفق بوده و مردم هم راضی هستند.
لطفا کامنت های مخالف را هم نمایش دهید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
تصادف در زندگي شهري و در تمام خيابانهاي شهر اتفاق ميافته اما خطوط ويژه اتوبوس مزاياي زيادي داره اما در كنارش تصادف هم متاسفانه هست بايد چاره اي انديشيد نه اين كه كليت طرح را زير سوال برد البته مترو هم ميتونه جايگزين خوبي براي خ وليعصر باشه
ایرج
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
سرعت بسیار بالا یعنی چی؟اتوبوس تند رو خب باید تند برود دیگر در غیر این صورت چه فرقی با معمولی ها دارد؟عابران هم باید کم کم به وظایف خود آگاه شوند تا ازین دست پیش آمد ها کم و کمتر شود.
خشایار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
کاملاً موافقم. شبی که خیابون ولیعصر یک طرفه شد من خودم اهد این بودم که خیلی از کسبه حتی از این موضوع اطلاع نداشتند و صبح متوجه شدند! خیلی از کسبه جلوی پارک ساعی حتی دست به اعتراض زدند.
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
گرچه نقد همیشه خوبه، ولی اگر با خیابانهای توکیو و اساکای ژاپن هم مقایسه کنیم آنها هم قطارهای روزمینی با سرعت نسبتا زیاد (برای درون شهر) و نقاط شلوغ دارند ولی همزمان نظم بینظیر و فکر و کار زیاد روی موضوع باعث شده برخلاف خیابانهای ما همه چیز سرجای خودش باشد (البته غیر از سکوت و آرامش در بعضی نقاط شهر هایشان) کاش ما هم بتونیم همراه نقد روی پیشنهادات سازنده هم بیشتر کار کنیم.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
ورود موتور سواران به این محدوده، ممنوع هستش. پس اگر تصادف با موتورها رخ میده، میتونم بگم هیچ تقصیری به گردن اتوبوسرانی نیست. در مورد عابران پیاده هم خودتون میدونید که حداقل بین رفت و آمد اتوبوسها یک تا دو دقیقه خالی بودن محدوده وجود داره و عابران پیاده میتونن رفت و آمد کنند. پس اگر کسی به خاطر عجله سعی داره ازین محدوده عبور کنه باز هم خودش مقصر هستش. کافیه یک دقیقه صبر کنه تا با خیال راحت رد بشه. من یک شهروند معمولی هستم و قبول کنید بیشتر این تصادفات از نبودن فرهنگ عابران پیاده و موتورسوارها نشات میگیره. پس به دنبال سیاه نمایی نباشیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
ميشه از اتوبان امام علي هم گزارشي بگذاريد؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت