صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تصويب قطعنامه ضدايراني کانادا در مجمع عمومي سازمان ملل

اين قطعنامه همچنين از ايران مي‌خواهد به تمامي محدوديت‌ها و آزارهايي که براي مخالفان سياسي خود در کشور اجرا مي‌نمايد، پايان داده و حقوق زندانيان سياسي و کساني را که پس از پايان دوره زندان آزاد مي‌شوند، رعايت نمايد و انسان‌ها را براساس ديدگاه‌هاي سياسي‌شان مورد اذيت و آزار و محدوديت قرار ندهد.
کد خبر: ۳۵۳۶
| |
7989 بازدید
امروز مجمع عمومي سازمان ملل متحد قطعنامه ضد ايراني پيشنهادي دولت کانادا را با 73 راي موافق در مقابل 53 راي مخالف، به تصويب رسانيد.

به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناک»، در اين قطعنامه، نگراني عميق نسبت به نقض حقوق بشر در ايران ابراز شده و از شکنجه و شلاق زدن و قطع عضو و سنگسار در ملا عام به عنوان موارد نقض حقوق بشر در ايران نام برده شده است.

از 192 عضو حاضر در جلسه مجمع عمومي سازمان ملل متحد، 73 کشور راي موافق، 53 کشور راي مخالف و 55 کشور هم راي ممتنع به اين قطعنامه داده‌اند.

اين قطعنامه همچنين تاسف عميق خود را از عدم تمکين ايران به قطعنامه پيشين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر اعلام نموده و مدعي است، اطلاعات دقيق و تأييدشده‌اي در اختيار دارد که نشان مي‌دهد ايران همچنان شيوه اعدام به وسيله سنگسار و همچنين شکنجه و تبعيض و تنبيهات فراتر از قانون را اجرا مي‌نمايد.
اين قطعنامه با دخالت در امور داخلي کشورمان، از ايران خواسته بخشي از قوانين خود را که مربوط به قانوني کردن اين قبيل مجازات‌ها مي‌شود، از قوانين جزايي و حقوقي خود حذف نمايد و همچنين تبعيض نسبت به اقليت‌هاي مذهبي و ديگر اقليت‌ها را از قوانين خود حذف کند.

اين قطعنامه همچنين از ايران مي‌خواهد به تمامي محدوديت‌ها و آزارهايي که براي مخالفان سياسي خود در کشور اجرا مي‌نمايد، پايان داده و حقوق زندانيان سياسي و کساني را که پس از پايان دوره زندان آزاد مي‌شوند، رعايت نمايد و انسان‌ها را براساس ديدگاه‌هاي سياسي‌شان مورد اذيت و آزار و محدوديت قرار ندهد.

اين قطعنامه ضدايراني پيشنهادي دولت کانادا، در شرايطي به تأييد مجمع عمومي سازمان ملل متحد مي‌رسد که برخي عدم پيگيري مناسب و همچنين نداشتن برنامه‌ريزي، انسجام و خط مشي معين در نمايندگي ايران در سازمان ملل متحد و ضعف در ارائه مدارک و مستندات مسلم ايران را علت تصويب اين قطعنامه مي‌دانند.
به گفته اين گروه، مقامات کانادايي، به ويژه وزير خارجه اين کشور، در موقع ارايه قطعنامه به کميته تخصصي سازمان ملل در زمينه حقوق بشر، به هيج‌وجه انتظار موفقيت و تصويب اين قطعنامه را براي سال ميلادي 2007 نداشته‌اند و احساس مي‌کردند که اين بار قطعنامه آنها به تصويب نمي‌رسد.
 
اين‌گونه قطعنامه‌ها براي ايران الزام‌آور نيست؛ با اين حال به نظر مي‌رسد، برخي اقدامات که مورد تأييد مقامات عالي کشور نظير رئيس دستگاه قضايي هم نيست، منجر به ايجاد بهانه‌هايي اينچنيني و صدور قطعنامه عليه کشورمان مي‌شود.
 
اين در حالي است که بنا بر قانون اساسي مترقي جمهوري اسلامي ايران، هرگونه شکنجه ممنوع است و اقليت‌هاي مذهبي نيز در انجام مراسم‌هاي خود آزادند و در عين حال، کشورها درباره نوع اجراي مجازات‌ها بر پايه عقايد خود آزادند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۸۶/۰۹/۲۹
در يكي از بندها اشاره به عدم برنامه ريزي نمايندگي گرديده است كه بنظر درست نمي باشد زيرا كشور كانادا بعنوان يكي از همراهان و نوكران آمريكا در تضيعف حضور جمهوري اسلامي ايران در جامعه بين المللي مي باشد لذا با تمام نيرو و پشتيباني آمريكا و كشورهاي اروپايي كه نوكر حلقه بگوش آمريكا در اين زمينه مي باشند مانند سابق توانسته اند كه راي عليه جمهوري اسلامي ايران جمع آوري نمايند در آراء عليه جمهوري اسلامي ايران مهمترين كشورها كانادا و آمريكا و كشورهاي اروپايي و كشورهاي كه از خود استقلال عمل ندارند مي باشند.
ناشناس
|
United States
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۸۶/۰۹/۲۹
دشمنان از غفلت های مسئولین ایرانی استفاده کرده و هر روز انرژی و هزینه های مردم ما را صرف اینگونه بهانه های خود می کنند و فکر می کنند کشورشان مدینه فاضله است و هیچ خلاف حقوق بشری در آنجا یافت نمی شود . با کمی دقت در فیلمها وسریالهای آنها متوجه میشویم که در کانادا و آمریکا و کشورهای مدعی چه خبر است . از این نیز بگذریم چرا وزات خارجه جمهوری اسلامی ایران با اعزام کارشناسانی ( یا با هر پوششی دیگر )سعی در جمع آوری اسناد در خصوص حقوق بشر نمی کند و چرا دست پیش نمی گیرد و همیشه تدافعی عمل می نماید. چند سال وچند دوره است که اینها به این شکل ما را سرگرم خود کرده اند. و موجب سردی روابط با کشورهایی که رابطه معمولی داریم می شوند چرا که آنها هم چاره ای جز اطاعت از خواسته های کشورهای مدعی ندارند .
لذا بجای حل درمان روش پیشگیری اتخاذ کنیم.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۴
نوشته این دوست عزیز در باره اینکه مسئولان دچار غفلت شده اند و یا چرا وزارت خارجه چنین و چنان نمیکند؛ باید عرض کنم تا آنجا که بنده اطلاع دارم وزارت خارجه در دو سال گذشته برای اولین بار طی 30 سال اخیر اقدام به انتشار و توزیع کتابچه هایی بزبان انگلیسی در مورد نقض حقوق بشر و حقوق مهاجرین خارجی و اقلیتهای مذهبی و ... در آمریکا و کانادا تحت عنوان وضعیت حقوق بشر در این کشورها نموده و می نماید. اما مساله این است که اولا چنین کاری جدید بوده و برای اثر گذاری نیازمند زمان است. در ثانی بواسطه قدرت و نفوذ اقتصادی و سیاسی این دو کشور روی دیگر کشورها، خرید رای بواسطه فشارها و یا حتی تهدید برای آنان آسانتر است. ثالثا تعدادی از کشورهای کوچک که در جغرافیای سیاسی به آنان اصطلاح کشورهای ذره ای اطلاق می شود ؛ به عنوان ضعیفترین قسمت این حلقه و وابستگی شدید و یا حتی بدلیل کنترل آنها از سوی آمریکا در صورتیکه حتی موافق نظرات ما نیز باشند اجبارا رای خود را به نفع آنان و در مخالفت با ج.ا.اسلامی ایران می دهند و تجربه چندین ساله اخیر نیز آن را اثبات کرده است. عامل مهمتر و اساسی دیگر اینکه آمریکاو کانادا با نقض حقوق بشر هیچگاه مشکلی نداشته و ندارند حمایت آنان از رژیمهای دیکتاتور در گذشته و حال؛ تجاوز نظامی به دیگر کشورهابه بهانه تروریسم و نقض حقوق بین الملل و استقلال دیگران، سوابق آنان در جنگ کره، ویتنام ؛ عراق و افغانستان گرفته تا تجاوز دسته جمعی اتباع و سربازان آمریکایی به دختران عراقی و افغانی تا همکاران خودشان؛ موید این مساله است. مشکل اساسی و مخالفت آنان؛ با ماهیت و مواضع نظام جمهوری اسلامی ایران است که بعید بنظر میرسد تا زمان تغییر ماهیت و دوری از اصول حق طلبانه؛ نرمشی درمواضع آنها بوجود آید.
با اینحال بنظر بنده اگر در کشور اصول و معیارهای موجود در قانون اساسی بدرستی اجراء و از کج سلیقه گیهای برخی افراد و نهادها که بعضا دچار افراط یا تفریط می شوند جلوگیری و مسئولان آن مواخذه گردند؛ قطعا تبلیغات منفی علیه نظام اسلامی کمتر شده و بهانه های ارایه و تصویب چنین قطعنامه هایی نیز کمرنگ شده و از بین خواهد رفت.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟