صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

دفاع از جامعه عربی با نغمه تفرقه در جهان اسلام

جمهوریخواهان همواره روابط مستحکم تر و نزدیکتری با اعراب داشته اند و اکنون با روی کار آمدن اوباما که به نظر می رسد نسبت به سایر روسای جمهور دموکرات آمریکا رویکرد متفاوتی به مسائل خاورمیانه و رابطه با ایران دارد، برخی کشورهای عربی به شدت احساس خطر می کنند.
کد خبر: ۳۴۷۲۳
| |
8238 بازدید

سرویس بین الملل تابناک- با روی کار آمدن باراک اوباما جریان خطرناک تقسیم جهان اسلام به عربی و غیر عربی از سوی برخی سران و شخصیتهای عرب تشدید شده است.



موضع گیری های اخیر مقامات مصری، عربستانی، کویتی و رسانه های عربی مانند العربیه، الشرق الاوسط، السیاسه و الاهرام حکایت از پررنگ شدن جریان سلبی در مقابل ایران و طرح اختلاف افکنی میان کشورهای اسلامی غیر عربی و اعراب دارد.



تحليلگران سياسي معتقدند  ترس برخی از کشورهای عربی از مواضع اوباما که سخن از رابطه با ایران و بهبود رابطه با جهان اسلام و نه تنها جهان عرب دارد باعث گردیده برخی مقامهای عربی به اصطلاح "از هول حلیم به دیگ"بیفتند.


سخنان افرادی مانند وزیر خارجه کویت و نام بردن وی از اوباما به عنوان افتخار عرب آنهم به صرف وجود نام "حسین" در ترکیب اسمی رئیس جمهور جدید آمریکا یکی از نشانه های چنین دستپاچگی است.در واقع این گروه از اعراب می کوشند به هر شکل و شیوه ای اوباما را به خود نزدیک سازند، در همین راستا به نظر می رسد طرح ایجاد خط "عربی- آمریکایی" در منطقه برای سر پوش گذاردن بر ترس آنان از اقدامات احتمالی اوباما- که ممکن است به کم رنگ کردن نقش آنها در منطقه بیانجامد – در دستور کارآنها قرار گرفته است.

اما آنچه سوابق نشان می دهد این است که دموکراتها با تاکیدی که بر مسائلی مانند حقوق بشر و دموکراسی دارند همواره برای حکومتهای  عربی ایجاد ترس و خطر کرده اند.


در واقع اعراب با طرح مسائلی از این قبیل به دنبال آن هستند که پیشاپیش خطر نزدیکی اوباما به ایران و سخت گیری ایالات متحده در خصوص مدیریت غیر دموکراتیک و بسته بودن جوامع عربی را خنثی کنند.

آنچه روشن است جمهوریخواهان همواره روابط مستحکم تر و  نزدیکتری با اعراب داشته اند و اکنون با روی کار آمدن اوباما که به نظر می رسد نسبت به سایر روسای جمهور دموکرات آمریکا رویکرد متفاوتی به مسائل خاورمیانه و رابطه با ایران دارد، برخی کشورهای عربی به شدت احساس خطر می کنند.

ضمناً آنچه خطر ناک به نظر میرسد شکل گیری و گسترش جریانی عربی با محوریت دامن زدن به تصویری خصمانه و خطرناک از ایران است که با طرح مسائل نژادی و اختلافات قومی و مذهبی سعی در ایجاد وفاق –البته هرچند ظاهری- میان اعراب حتی به بهای ایجاد تفرقه در جهان اسلام دارد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۰
عدم ارتباط ايران با كشورهاي صنعتي و ثروتمند جهان عامل اساسي براي رشد و پيشرفت كشورهاي همچون امارات و عمان و ... بوده است. موقعيت ويژه و استراتيژيك خليج فارس تمايلات و توجهات زيادي را از حوزه هاي متفاوت به خود جلب كرده است. اگر صرفا" اهميت اقتصادي آنرا در نظر بگيريم، منطقه اي بسيار مستعد و قابل رشد و توسعه براي سرمايه گذاري است، كه طمع هر سرمايه گذاري را بر مي انگيزد. گزينه هاي متعددي براي سرمايه گذاري وجود دارد كه امن ترين ومناسبترين گزينه مطابق با مولفه هاي تجارت ايران است اما به علت عدم ارتباط موثر و تاثير گذار ايران با كشورهاي صنعتي گزينه ايران در اين انتخاب حذف مي گردد. اما در صورت برقراي ارتباط سازنده و اصولي قطعا" ايران گزينه اول سرمايه گذاري در اين منطقه خواهد بود. از اينرو با توجه به شرايط پيش آمده در آمريكا اعراب و مخصوصا" كشورهاي عربي حوزه خليج فارس اين خطر جدي را احساس كرده اند و درصدد جلوه دادن وضعيتي در منطقه هستند كه به آمريكا و ديگر كشورهاي تالي آمريكا نشان دهند كه منافع و استراتژي كشورهاي عربي كاملا" با ايران متفاوت است و آمريكا از ميات اين دو يكي را بايد برگزيند. تحركات جديدي كه در بين كشورهاي عربي صورت مي گيرد بيشر به اين موضوع ارتباط دارد تا بحث دخالت ايران در فلسطين.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۲
رهبران جهان اسلام از نزدیک با هم دیدار و مواضع متحد اتخاذ کنند. چه چیزی کمتر از کشورهای غربی داریم. فقط ادعای رهبران و تفرق آنها باعث این همه ضربات به جهان اسلام شده و غربی ها هم از این خلائ به نحو احسن سوئ استفاده کرده اند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۳
آنچه اهميت دارد اقتدار مردم ايران است وتصميم مقتدرانه جمهوري اسلامي
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...