مداحان اهل بيت و حمايت از جناحها
اظهارات اخير يكي فعالان شاخص جامعه مداحان اهل بيت درباره فعاليتهاي سياسي مداحان، جالب توجه است.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، سعيد حداديان با اشاره به فعاليتهاي سياسي برخي چهرههاي هنري و ورزشي، اين پرسش را مطرح كرد که چرا امثال قلعهنويي و پروين ميتوانند از يک کانديداي خاص حمايت کنند، اما يک مداح صاحبنظر در مسائل سياسي نميتواند؟!
يك كارشناس مسائل سياسي در اين باره به خبرنگار «تابناك» گفت: براي پاسخ به اين پرسش به نظر منطقي، بايد به نکات زير اشاره كرد. نخست اينكه ترديدي در نقاط قوت و مثبت شخصيت و عملکرد حداديان نيست؛ چراکه وي از يک سو به عنوان يکي از رزمندگان دفاع مقدس، به ارزشهاي انقلاب وفادار است و از سوي ديگر، به دليل آشنايي با فضاي دانشگاه و تحصيلات نيمهتمام در رشته الهيات، با شناخت عميقتري به حوزه معارف ديني و ذکر مدايح و مصايب اهل بيت وارد شده و پرهيز ايشان از برخي فعاليتها همچون دريافت مبالغ آنچناني و ايجاد حاشيه، بر نقاط مثبت وي افزوده است و شايد به همين دليل، از ايشان در محيطهاي فرهنگي، بيش از ديگر مداحان استقبال ميشود.
دوم آنكه مقايسهاي که ايشان بين فعاليت سياسي يک فوتباليست يا هنرپيشه يا خواننده موسيقي با مداح اهل بيت(ع) انجام دادهاند، از چند جهت قابل خدشه است؛ نخست اينکه يک هنرپيشه يا فوتباليست به هنگام ايفاي نقش در سريال تلويزيوني يا فيلم سينمايي، اجراي کنسرت موسيقي، يا شركت در مسابقه ورزشي، اقدام به حمايت از يک کانديدا يا حمله به کانديداي ديگر نميکند. براي مثال، اگر يک بازيکن فوتبال پس از گل زدن، عکس و نام يک کانديداي رياستجمهوري روي پيراهنش را به تماشاگران نشان دهد، با انتقاد شديد روبهرو خواهد شد، چرا که محيط، شخصيت و تخصص وي به عنوان يک ورزشکار شناخته شده است، نه يک صاحبنظر علوم سياسي.
اين كارشناس همچنين اظهار داشت: تفاوت دوم در هزينههاي اين اقدام است. اگر يک فوتباليست از يک کانديداي خاص حمايت کند، طرفداران وي که ممکن است سليقه سياسي ديگري نيز داشته باشند، نهايتا از فوتبال زده ميشوند و اين کار هرچند شايسته نيست، اما هزينههاي جبرانناپذيري نخواهد داشت.
حال اين پرسش مطرح است که اگر يک مداح اهل بيت يا منبري مشهور ـ که هواداران فراواني دارد ـ با فعاليت تند سياسي خود و ورود به دستهبنديهاي سياسي، شماري از افرادي را از مجالس مذهبي و هيأتها دور کند، چگونه ميتواند آن را جبران کند؟!
ثانیا: آیا شاءن مداحان که مدح اهل بیت می کنند وبا عواطف وعقاید مذهبی مردم سروکار دارند باافرادی که مشاغل سرگرمی ساز دارند یکی است؟
ثالثاً حالا فرض کنیم یک مداح به قول ایشان تشخیص درست داد، اگر سایر مداحان هم که تعدادشان نیز کم نیست به دلایل مادی یاشخصی از جناح یا شخص خاصی حمایت کردند آنوقت چه بر سر دین خواهد آمد؟ وامصیبتا به خدا پناه میبریم از شر شیطان****
باتوجه به اینکه مجالس امام حسین ع جهت نورانی شدن قلب و ذکر مصیبت برای یاد آوری حماسه حسین میباشد .
ولی بعضی از مداحان معرف این تریبون را به تریبون شخصی خود اختصاص داده اند و در آن مسئولین را به اسامی مختلف خطاب مینمایند ایا اینجا منبر عزاداری است یا اعلام نظرات شخصی؟
یاد شهدا گرامی آنان که شبها در انتهای دوکوهه کوزران ... بیاد اخرت بودن و برای حفظ مملکت و نظام جان خود را فدا کردن
مداح از ابزار دین اعتقاد وارد عرصه سیاست می شود و این معصومه مورد اعتماد همه احاد جامعه را فدای این جناح و آن جناح و نردبان ترقی این و آن می کند و در نهایت آنچه که رنگ می بازد دین است نه سیاست چون سیاست هزار رنگ است نه یک رنگ مثل دین.
پس بپرهیزید از این مقایسه های سطحی و ساده انگارانه که دین و اعتقاد مردم را به مسلخ می برد
ان فضا وادمها متاسفانه بنده را از سعادت اعتكاف دور كرد وهم از خيلي از ديگر مراسم ديني به دلايل مشابه
اگر دوستان جايي مي شناسند كه فارغ از اینگونه مداحي ها اول به نيايش وخداشناسي وبعد به تحليل هاي علمي از مسائل سياسي بپردازند لطفا معرفي نمايند
احسنت به اين كارشناس. حرف درستي زدهاند.





