صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ماجرای لوگوی عجیب گوگل چیست؟

مروز، ۱۲ آگوست، یکصد و بیست و ششمین سالروز تولد «اروین شرودینگر» است. فیزیکدان اتریشی و یکی از دانشمندان فیزیک کوانتوم که کاشف مکانیک موج و البته مبدع معادله معروف «شرودینگر» است.
کد خبر: ۳۳۷۸۹۳
| |
40715 بازدید
|

سایت گوگل امروز لوگوی خود را به مناسبت سالگرد تولد یک فیزیکدان تغییر داد.این بار اما لوگویی طراحی شده که درنگاه اول کمی عجیب به نظر می رسد. لوگویی که ترکیبی از یک فرمول و  دو گربه است.


اما ماجرای این لوگوی عجیب چیست؟

به گزارش مجله مهر، امروز، ۱۲ آگوست، یکصد و بیست و ششمین سالروز تولد «اروین شرودینگر» است. فیزیکدان اتریشی و یکی از دانشمندان فیزیک کوانتوم که کاشف مکانیک موج و البته مبدع معادله معروف «شرودینگر» و البته آزمایش معروف «گربه شرودینگر» است. شرودینگر به دلیل کشف مکانیک موج موفق شد همراه با «پل دیراک» جایزه نوبل فیزیک را از آن خود کرد.

گوگل با استفاده از ایده معادله شرودینگر و آزمایش گربه شرودینگر، این لوگوی بامزه را به مناسبت زادروز شرودینگر طراحی کرده است.

معادله شرودینگر، معادله ای است که چگونگی تغییر حالت کوانتومی یک سامانه فیزیکی با زمان را توصیف می کند. این معادله در اواخر سال 1925 فرمول بندی شد و در سال 1926 به وسیله شرودینگر منتشر گردید. در مکانیک کلاسیک، معادله حرکت قانون دوم نیوتن است و فرمول بندی های معادل آن، معادله اویلر-لاگرانژ و معادله هامیلتون هستند. در همه این فرمول بندی ها، برای حل حرکت یک سیستم مکانیکی و پیشگویی ریاضی اینکه سامانه در هر زمان پس از شرایط و پیکربندی های اولیه سیستم چه حالتی خواهد داشت، استفاده می شوند.

گربه شرودینگر  هم یک آزمایش فکری در فیزیک کوانتومی است که در سال ۱۹۳۵ توسط شرودینگر ابداع شد. سناریوی آزمایش درباره یک گربه‌ است که بسته به یک رویداد تصادفی زودتر، ممکن است مرده باشد یا زنده.بر این اساس، این آزمایش، این طور طراحی شده است: فرض کنید گربه‌ای در جعبه‌ای دربسته زندانی است. در این جعبه یک شیشه گاز سیانور، یک چکش، یک حسگر پرتوزا و یک منبع پرتوزا نیز وجود دارد. ذرات پرتوزا به صورت نامنظم تابش می‌کنند و به همین دلیل برای آن‌ها نیمه عمر در نظر می‌گیرند. حال فرض کنید حسگر و چکش طوری تنظیم شده باشند که در صورت تابش موج پرتوزا بین ساعت ۱۲ و ۱۲:۰۱، چکش شیشه حاوی گاز را شکسته و گربه بمیرد. اگر در ساعت ۱۲:۰۱ در جعبه را باز کنید چه خواهید دید؟ اگر از طریق فرمول نیمه عمر منبع، احتمال تابش بین ساعت ۱۲ و ۱۲:۰۱ را ۵۰ درصد پیش بینی کنید، گربه داخل جعبه در هنگام برداشتن درب جعبه ۵۰ درصد مرده‌است و ۵۰ درصد زنده است. اما وقتی درب جعبه را برمی‌دارید خواهید دید که گربه یا مرده و یا زنده ‌است. نمی‌توان گفت ۵۰ درصد سلولهای بدن گربه مرده‌اند و ۵۰ درصد آنها زنده‌اند. در فاصله یک لحظه، احتمال به یقین تبدیل خواهد شد. این امر کاملاً متضاد با مکانیک کوانتومی است. با این که گفته می شد هیچ گاه نمی‌توان موقعیت یک سیستم را به دقت اندازه‌گیری کرد. اما در این مثال کاملاً این امر ممکن شده ‌است.

شرودینگر ۴ ژانویه ۱۹۶۱، در وین، در سن ۷۳ سالگی به علت ابتلا به بیماری سل درگذشت.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۱۱
سهراب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
ممنون به خاطر خبر جالب و البته به موقتون!
اسماعیل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
گوگل در طول سال بارها لوگوی خود رو به دلیل مراسم ها ویا گرامیداشت ها عوض می کند از تابناک تقاضا میکنم در صورت عوض شدن لوگوی گوگل ان را شرح کند با تشکر
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
خیلی عجیب بود که یه خبری امروز شد (تغییر لوگول گوگل) و تابناک در همان روز منتشرش کرد، انتظار تاخیر زیاد را داریم از تابناک همیشه. بگذریم که این مطلب را هم از مجله مهر کپی کرده است (طبق متن همین خبر).
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
معمولا این لوگوهای عجیب بدون فیلتر شکن دیده نمی شد . ر مچکریم .
حسینRG3750
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
اینها فراتر از درک اطرافیان قابل تقدیر و احترام هستن.
پیچیده ترین مسائل رو بررسی کردن واقعا فرا انسانی هست.

همین صورت مسئله گربه رو عمرن ادم عادی درک کنه
رهاموزیک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
تابناک خودت فهمیدی بالاخره گربه چی شد؟
بهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
ممنون برام سوال بود
ناشناس
|
United States
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
خخخخخخخخخخ
تا دیدمش فهمیدم چیه
و بلافاصله گفتم شرودینگر اینجا هم با مکانیک کوانتومی دست از سر ما برنمیداره
خخخخخخخخخخ
ناشناس
|
France
|
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
همه اینو میدونن گوگل به مناسبت های مختلف لوگوشو تغییر میده
رامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
سپاس.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟