صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

برنامه 90 در محاصره

کد خبر: ۳۳۶۳۳
| |
5456 بازدید

ديروز اغلب مردم در مورد برنامه 90 صحبت مي‌كردند. تمام آنهايي كه دوشنبه‌شب خود را آماده كرده بودند تا به عادل فردوسي‌پور راي اعتماد بدهند اما به خاطر مشكلا‌ت مخابراتي كه بسياري معتقدند اتفاقي نبوده، موفق به انجام اين كار نشدند.

به نوشته اعتماد ملی، طي چند روز قبل از برنامه اين هفته 90، جرياني در وبلا‌گ‌ها و سايت‌هاي مختلف به راه افتاده بود كه از مردم ايران مي‌خواست دوشنبه‌شب در مسابقه ‌SMS برنامه شركت كنند. اين جريان كه SMS معروف شده بود بازتاب وسيعي در رسانه‌ها داشت به طوري كه گفته مي‌شود مشكلا‌ت مخابراتي در راستاي خنثي كردن اين جريان بوده است. به همين دليل هم عادل فردوسي‌پور در برنامه‌اش با كنايه ابراز اميدواري كرد كه اين اختلا‌ل تصادفي بوده باشد. ولي آيا اين اختلا‌ف تصادفي بود؟

چهره عادل فردوسي‌پور در برنامه دوشنبه‌شب گوياي همه چيز بود. شروع برنامه 90 اين هفته هيچ شباهتي به برنامه‌هاي گذشته كه با تلفيقي از طنز و تصوير آغاز مي‌شد، نداشت. چهره او كاملا‌ در هم بود و تا پايان برنامه يك لبخند هم نزد. روند برنامه‌‌اش هم كاملا‌ متفاوت با گذشته بود به طوري كه غير از صحنه‌هاي بازي و بحث داوري به هيچ موضوع ديگري نپرداخت. او تنها به اين نكته اشاره كرد كه فعلا‌ مصلحت ديده شده درباره مسائل اخير پيرامون برنامه 90 صحبت نشود و گفت‌وگويي كوتاه با امير حاج‌رضايي انجام داد كه وي از برخورد با رسانه‌ها به دليل موضع انتقادي آنها گلا‌يه كرد. زماني هم كه مي‌خواست پايان برنامه را اعلا‌م كند جمله‌اي گفت تا به تمام بينندگان و هوادارانش پيام داده باشد، واقعيت برنامه 90 چيز ديگري است:

اشاره او به اتفاقاتي بود كه باعث تغيير روند برنامه دوشنبه‌شب شده بود. بعد از مجادله‌اي كه دو هفته گذشته بين او و سخنگوي سازمان تربيت‌بدني در مورد تغيير مديريت پرسپوليس به وجود آمد و گفت‌وگوهاي تندي كه از سوي مسوولا‌ن سازمان تربيت‌بدني عليه برنامه 90 شده بود، روز شنبه هنگام بازي برق- استقلا‌ل در ورزشگاه حافظيه از فعاليت گزارشگران اين برنامه ممانعت به عمل آمده بود. حتي گفته شد تعدادي از بازيكنان و مربيان دو تيم با اين بهانه كه به آنها توصيه شده از گفت‌وگو با برنامه 90 خودداري كنند، با گزارشگران اين برنامه مصاحبه نكرده بودند.

بعدازظهر همان روز علي كفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال كه شخصيت آرامي دارد در مصاحبه‌اي انتقادي كه بسياري عقيده دارند از جاي ديگري به او ديكته شده، به بعضي از برنامه‌هاي تلويزيون حمله كرد و گفت از اين پس تمام گفت‌وگوهاي اعضاي فدراسيون بايد با اجازه مديران آن انجام شود. سپس بيانيه‌اي از سوي فدراسيون منتشر كرد كه هرگونه مصاحبه زيرمجموعه‌هاي اين فدراسيون را منوط به اجازه رئيس و نايب‌رئيس آن كرده بود. اين در حالي است كه پيش از آن شايعه شده بود سازمان تربيت‌بدني از فدراسيون فوتبال و باشگاه‌هاي پرسپوليس و استقلا‌ل خواسته هيچ‌گونه همكاري‌اي با برنامه 90 نداشته باشند. با اين حال نه‌تنها اين اتفاقات باعث ناراحتي فردوسي‌پور نشد بلكه انگيزه او را براي ادامه پرقدرت كارش بيشتر كرد. منابع آگاه خبر مي‌دهند محور اصلي برنامه اين هفته او همين موضوع بوده و حتي قصد داشته تصاويري كه مربيان و بازيكنان دو تيم برق و استقلا‌ل كه گفته بودند به‌دليل توصيه‌هاي مقامات مافوق با برنامه 90 مصاحبه نمي‌كنند را هم پخش كند اما در آخرين ساعات پيش از شروع برنامه از او خواسته شده سكوت كند و اين تصاوير را نشان ندهد. از قرار معلوم به‌خاطر روحيه‌اي كه فردوسي‌پور دارد، زير بار اين قضيه نرفته و حتي قصد اجراي برنامه را هم نداشته است ولي با توصيه و خواهش مسوولا‌ن سيما، برنامه را اجرا كرده است. برنامه‌اي كه گفته مي‌شود قرار بوده شخص اول سازمان صدا و سيما يا يكي از مقامات عالي‌رتبه سازمان در گفت‌وگو با آن از سياست‌هاي سازمان تربيت‌بدني و فدراسيون فوتبال انتقاد كند اما بنا به دلا‌يلي اين كار را نكرده‌اند. حتي شنيده مي‌شود سوال برنامه هم چيز ديگري بوده اما وقتي تصميم گرفته شده فردوسي‌پور محور برنامه را تغيير دهد سوال هم تغيير كرده است. سوالي كه به‌دليل اختلا‌لا‌ت مخابراتي تنها حدود 400 هزار نفر به آن پاسخ دادند، اين در شرايطي است كه تخمين زده مي‌شود كه اگر اين مشكل به‌وجود نمي‌آمد حداقل 5/2 تا 3 ميليون نفر در آن شركت مي‌كردند. وقتي كه با تمام مشكلا‌ت موجود و در شرايطي كه در اغلب دقايق برنامه كسي قادر به ارسال ‌SMS نبوده، چهارصد هزار نفر در نظرسنجي شركت مي‌كنند به‌طور حتم اگر اين مشكلا‌ت به‌وجود نمي‌آمد رقم مذكور چندين برابر مي‌شد.
با تمام اين تفاسير يك سوال هنوز بي‌پاسخ مانده است؛ اينكه 90 همچنان با عادل فردوسي‌پور ادامه پيدا مي‌كند يا نه؟ موبايل فردوسي‌پور در تمام ساعات روز گذشته خاموش بود و هيچ‌كس موفق به گفت‌وگو با او نشد. او عمدا چنين كاري كرده بود تا فعلا‌ مجبور نشود در مورد اتفاقات رخ داده حرفي بزند اما تمام شواهد حاكي از آن است كه او به هيچ‌وجه با اين شرايط حاضر به ادامه كارش در برنامه 90 نيست. او دوشنبه‌شب هم با اصرار مسوولا‌ن شبكه 3، برنامه را اجرا كرد و اگر قرار باشد برنامه 90 مثل اين هفته خنثي و بي‌حال باشد، ديگر كسي او را در حال اجراي اين برنامه نخواهد ديد. آنهايي كه با خصوصيات اخلا‌قي او آشنا هستند ترديدي در اين رابطه ندارند، مگر اينكه صداوسيما از او حمايت كند و پشتش را خالي نكند. آيا تلويزيون ايران حاضر به تعطيلي يا خنثي شدن پرطرفدارترين و قابل‌دفاع‌ترين برنامه‌اش خواهد شد؟

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟