صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

منظور آمریکا از «اعتمادسازی» در مقابل ایران چیست؟

این روزها و با نزدیک تر شدن به زمان آغاز به کار رسمی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران، مجموعه بحث هایی در غرب مطرح می شود مبنی بر اینکه «گام نخست اعتمادساز» از سوی آمریکا در قبال دولت جدید ایران چه باید باشد. با این حال، مطالعه اظهارنظرهای مطرح شده در این زمینه، نشانگر آن است که حسن نیت چندانی در این زمینه وجود ندارد.
کد خبر: ۳۳۴۲۴۳
| |
13708 بازدید
|

این روزها و با نزدیک تر شدن به زمان آغاز به کار رسمی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران، مجموعه بحث هایی در غرب مطرح می شود مبنی بر اینکه «گام نخست اعتمادساز» از سوی آمریکا در قبال دولت جدید ایران چه باید باشد. با این حال، مطالعه اظهارنظرهای مطرح شده در این زمینه، نشانگر آن است که حسن نیت چندانی در این زمینه وجود ندارد.


به گزارش «تابناک»، سایت نشریه آمریکایی «نیشن» در مطلبی که روز گذشته منتشر کرده، به بررسی این موضوع پرداخته که نخستین اقدام اوباما در قبال دولت جدید ایران که زمینه اعتمادسازی و تعامل بیشتر را فراهم کند، چه باید باشد.

این سایت با اشاره به اقدام روزهای اخیر کنگره آمریکا در تهیه طرحی برای تشدید بیش از پیش تحریم ها علیه ایران و مورد تحریم قرار دادن همه بخش های اقتصاد ایران، می نویسد که بدون تردید، چنین اقدامی می تواند بدترین رفتار ممکن در آستانه روی کار آمدن دولت جدید باشد و به چشم انداز بهبود روابط آسیب بزند. بر این اساس، اقدامی که اوباما در حال حاضر باید انجام دهد، این است که در صورت تصویب نهایی این طرح در کنگره، آن را وتو کرده و از عملی شدن آن جلوگیری نماید.

البته مورد دیگری که این نشریه مورد اشاره قرار می دهد، این است که اوباما باید از فرصت مراسم تحلیف روحانی استفاده کرده و پیام رسمی تبریکی را برای وی ارسال کند. این امر می تواند جایگزین پیامی باشد که اوباما باید پس از انتخاب روحانی می فرستاد، اما از انجام این کار خودداری کرد.

اما نکته اصلی در این مطلب – که در اغلب تحلیل های دیگر از این دست نیز به چشم می خورد – همان پیشنهاد اول، یعنی جلوگیری از اعمال «تحریم های جدید» علیه ایران است. با نگاهی به تحلیل های اخیر در فضای رسانه ای و همچنین رویه چند سال گذشته دولت آمریکا، به ویژه در حوزه هسته ای، می توان دریافت که این امر به یکی از مبانی رویکرد این کشور در قبال ایران تبدیل شده است.

مهمترین مثال در این زمینه، رویکرد هسته ای ایالات متحده – و به طور کلی گروه 1+5 – در قبال ایران است که در قالب بسته های پیشنهادی این گروه به ایران نمود یافته است. آنچه که طی چند دور اخیر مذاکرات ایران و 1+5 به خوبی مشهود بوده، این است که در همه این موارد، طرف غربی پیشنهاد برداشته شدن تحریم هایی را ارائه می داده که به تازگی و شاید حتی چند روز پیش از آن دور از مذاکرات تصویب شده است.

جالب آنکه در همه این موارد، غرب برای این رویکرد خود، نام «اقدامات اعتمادساز» و «رویکرد گام به گام» گذاشته و انتظار دارد ایران با پذیرش آن، حاضر به پذیرش مصالحه ای بزرگ در قبال دریافت امتیازاتی کوچک (و در واقع دریافت چیزی که تا چند روز پیش واقعاً امتیاز نبوده) بشود.

اکنون همان گونه که مشاهده می شود، دقیقاً همین رویکرد در بحث نحوه اقدام دولت آمریکا در قبال دولت جدید ایران و فراهم کردن زمینه های تعامل دو طرف نیز مطرح می شود؛ بدین معنا که اگر اوباما جلوی اجرایی شدن تحریم های ناعادلانه ای را که هنوز تصویب نشده فراهم کند، حتماً اقدامی خیرخواهانه انجام داده و این اقدام باید از سوی ایران مورد استقبال قرار گیرد.

به عبارت دیگر، در این رویکرد هیچ بحثی از تحریم هایی که پیش از این بر ایران تحمیل شده به میان نمی آید و گویا این موارد پیشین، به عنوان واقعیتی پذیرفته شده در نظر گرفته می شود. بر این اساس، می توان گفت دولت آمریکا به هیچ وجه حاضر به دادن امتیازات متقابل به ایران نیست و صرفاً سعی دارد با تظاهر به چنین کاری، زمینه امتیازگیری از ایران را فراهم کند.

نام این رویکرد هر چه باشد، قطعاً «اعتمادسازی» نیست.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
تحلیل بسیار زیبایی است
وحید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
از پروفسور راسل پرسیده اند که اگر بخواهی پیغامی را برای مردم هزار سال بعد بفرستی چی می گوئی؟ ایشان گفته است من دو توصیه دارم: 1- در برخورد با هر مساله ای واقعیتها را نگاه کنیم. هیچ وقت سعی نکنیم که آنچه خود دوست داریم واقعیت باشد. 2- تحمل یکدیگر. ایشان گفته زندگی روی این کره خاکی در صورتی ممکن می شود که همدیگر را تحمل کنیم. شاید کسانی صحبتی کنند که به مذاق ما خوش نیاید.
در حال حاضر مشکل ما این است که نمی خواهیم این واقعیت تلخ را بپذیریم که آمریکا زورش از بعد سیاسی، اقتصادی و نظامی بیشتر از ماست. اگر ما می خواستیم حلقه تحریمها را بشکنیم می بایستی هشت سال قبل فرصتها را مغتنم می شمردیم و یا حداقل طی این هشت سال، در مرحله ای جلوی تحریم بیشتر می گرفتیم. نباید شک کنیم که آمریکا دوست دارد فشارها را آنقدر زیاد کند که ما کاملا بشکنیم و آن وقت همانند عراق به ما حمله نماید. پس مسئولین ما باید جلوی این قضیه را بگیرند و از همین جا مانع ادامه تحریمها شوند. این یک واقعیت تلخ است که ایران امتیاز قابل توجهی دهد و در ظاهر امر چیز کمی دریافت کند. اما همین چیز کم جلوی یک ضرر وحشتناک را می تواند بگیرد و حتی با مرور زمان می توان در جهت رفع تحریمهای قبلی نیز اقدام نمود. آمریکا و اسرائیل و نیز اروپا دوست دارند ایران کوتاه نیاید و راه خود را ادامه دهد. این خلاصه کلام است. کوتاه آمدن ایران ممکن است برای مدت بسیار کوتاهی به منزله شکست باشد اما این جو ظرف یکی دو ماه کاملا محو می گردد.
به امید اینکه با تصمیم مدبرانه مسئولین مملکت، جریان تحریمها برعکس گردند.
پاسخ ها
سجاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
دوست عزیز مشکل امریکا با ایران فقط بحث هسته ای نیست این فقط یه بهانه است امریکا به طور کلی با سیستمی که تو ایران حاکم مشکل داره
به نظر من تنها راه مقاومت و تلاش برای پیشرفت بدون کمک گرفتن از غربه
مشکل ما اینجاست که هنوز به این خودباوری نرسیدیم که میشه بدونه این چندتا کشور میتونیم پیشرفت کنیم میدونم خیلی خیلی سخته اما توکل بر خدا میتونیم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
سعی کن یکبار تاریخ مذاکراتو بخونی تا بفهمی عواقب عقب نشینی چیه ؟ یک بار برای ما بس بود تا بفهمیم عقب نشینی کنیم چی میشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
من نمی دونم پروفسور راسل کیه . اما ما اسلام رو داریم که یک شیوه زندگی کامل است. قران می گوید یهود و نصارا هرگز از تو راضی نخواهند شد مگر آنکه از آیینشان پیروی کنی ؛ این خط خیلی روشن است و نیاز به تحلیل های فلسفی هم ندارد. لهاذا هیچ وقت آمریکا از ما راضی نخواهد شد. روز به روز امتیازات بیشتری میخواهد و در مقابل هیچ هم نمی دهد.
رسول
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
تحلیل بسیار هوشمندانه ایست
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
تا زور را به چه چیزی تعبیر کنیم .اگر زور به تجهیزات نظامی باشد که این موضوع وضعیتش معلوم است ، عربستان .اگر زور سیاسی به بی اخلاقی است هیچ وقت نباید انتظار داشته باشیم از امریکا سیستمدار تر شویم .پس بهتر است برادر یا خواهر عزیز به قول خود شما کمی با واقعیت ها روبرو شویم فرض کنیم با آمریکا در این شرایط توافق شد . وزیر امور خارجه این کشور می آید ایران ، کشوری که دستش در خون بسیاری از مسلمانان فرو رفته است و جنایتهای بسیاری مرتکب شده .در آن زمان به دولت ما دیکته می کند در فلان منطقه شما نباید فلان کار را بکنید چون منافع اسرائیل در خطر قرار می گیرد در صورتی که منافع ما در آن است .آمریکا دیگر با لحن هایی که امروز صحبت می کند صحبت نخواهد کرد این امر را دیکته می کند همانطور که به فرانسه ، انگلیس و حتی کشورهای آفریقایی که در جغرافیای سیاسی دنیا نقشی نداشتند دیکته کرد .آلمان با اینهمه دک و پوزش دوام نیاورد .اگر در آن زمان از این توافق پشیمان بشویم دیگر راه برگشتی نداریم .عراق قبل از جنگ با آمریکا را فراموش نکنیم .صدام احمق یک روز می گفت در صورتی که آمریکا حمله کند چنین و چنان می کنیم فردای آنروز می گفت نه ما تمام شرایط آمریکا را قبول می کنیم همین امر باعث طمع آمریکا و حمله آنها شد .در مقابل آمریکا یا باید قوی باشی و تا آخرین درجه مقاومت کنی منظور از مقاومت هم فقط مقاومت در زمان جنگ نیست ،آن موقع مقاومتها باید به اوج برسد ، مقاومت در تمام زمینه ها از سیاسی و اقتصادی گرفته تا فرهنگی و اجتماعی .اگر شما هم باور کردید که تمام مشکلات ما از تحریم است و رابطه نداشتن با آمریکا چون در اینجا جایش نیست فقط در اینجا بدون دلیل و مدرک از ما قبول کن اینگونه نیست .ما زمانی محاصره اقتصادی کامل شدیم من این زمان را دیدم نقل قول نمی کنم محال است کشوری با با اینگونه فشارها از پا درآید . اگر صنایع داخلی ما بتوانند که در بسیاری موارد می توانند جای صنایع تحریمی را بگیرند اثر تحریم ها چگونه می شود ؟ فقط جای خالی برندهای بیگانه را خواهیم دید و شاید در برخی موارد کیفیت به چشم آید .ولی در این شرایط عالی برخی صنایع داخلی را می بینیم که به یکباره قیمتهایشان از اجناس وارداتی هم بالاتر می روند .در این شرایط به مردم چه القاء می شود؟ ما در تله تحریم ها افتادیم . در این شرایط آیا اصلا مذاکره درست است ؟ بله آمریکا در حال حاضر مستی است که تیغ دستش است آیا با مست شما مذاکره می کنید ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
سلام.تمام این مسائل با هوش و درایت و تفکر قابل حله.با تصمیم گیری های درست میشه هم به اهداف رسید و هم از مشکلات رهایی پیدا کرد.امیدوارم کشورم هرروز سربلندتر و قویتر از روز گذشتش بشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
در مذاکره باید هر دو طرف امتیازاتی داشته باشند و در مورد آنها باهم مذاکره کنند تا به توافق برسند وقتی ما هرچه قویتر باشیم امتیازات بیشتری در مقابل طرف مقابل داریم و هرچه ضعیف تر باشیم امتیازات سنگین تری از دست میدهیم در مقابل امتیازات کمتر
این تحریم ها برای این است که آمریکا از خودش امتیازی ندهد و در مورد تحریم هایی که خود وضع کرده حرف بزند و در مقابل ایران در در مورد چه باید مذاکره کند در مودر مسئله هسته ای و سوریه و...!!که مخصوصا در مورد دوم اگر سوریه را تنها بگذارد و از آن دست بکشد به طور حتم در کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت به ضرر ایران تمام خواهد شد چون هم محور مقاومت شکسته و هم سلفی های بی منطق بر سرکار میایند و هم حضور نیروهای بیگانه در منطقه به بهانه مبارزه با آنها ایجاد خواهد شد و هم اسرائیل به هدف از نیل تا فرات خود نزدیک تر میشود و مرز هایش را به طور محسوس و نامحسوس گسترش میدهد که به تمام معنا به ضرر ایران خواهد بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
شما فکر میکنید ما چه امتیازی در مقابل طرف مقابل داریم که بتوانیم در مذاکرات از آنها استفاده کنیم. اگه امتیاز خاصی داشتیم که تحریمها روز به روز بیشتر نمیشد عزیزم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
امریکا از خودش اراده ای نداره که بخواد با ایران مذاکره کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
تا وقتی اخرین ایرانی زنده است باید مقاومت کرد
پاسخ ها
کیان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
شما از جان و مال خودت مایه بزار لطفا!!
حمید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
شما بهتر است فقط از خودتان مایه بگذارید
رامین میم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
امیدوارم خدا کمک کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
فقط به ما میگن:
ایران باید ....
ایران باید.....
ایران باید.....
انگار با نوکر باباشون حرف میزنن.فقط دستور میدن.
ازما طلبکارن انگار مال پدریشونو برداشتیم.
اونا انگار وظیفه ای توی مذاکرات ندارن همه کارارو باید ما بکنیم
چقدر آخه اینا مغرور و متکبرن؟؟؟
باید مذاکرات پخش زنده باشه
ایران باید شرط اصلی مذاکرات رو پخش زنده مذاکرات برای تمام دنیا اعلام کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
به نظر من ایران هم میتونه توو این شرایط اقدامات رو به جلو با سرعت بالا انجام بده و تا جایی که میتونه پیش ببره مثلا اضافه کردن سانتریفیوژها و ... که اگه مذاکره ای هم قرار بشه انجام بشه اینها در مقابل اونها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
به نظر من بهترین کار جناب آقای روحانی این است که مذاکرات را تا سر آغاز زمستان امسال به عقب بیاندازد چرا که بنا به پیش بینی های منطقی قیمت نفت به شدت بالا می رود و این ضربه بزرگی به اقتصاد تازه از بحران خارج شده ای امریکا و متحدان آنها می باشد لذا اینها تصمیم دارند قبل از زمستان همانگونه که بالا اشاره شد تحریم های جدید را ملاک عمل قرار داده و با همان قیمت قدیم نفت تولید نفت ایران را به چرخه صادرات نفت اضافه کنند لذا امریکا مجبور است قبل از زمستان صاردرات نفت ایران را به بازار امریکا وارد کند و این فرصت بسیار مناسبی برای ایران است تا تلافی نامردی آنها را بکند و این امتیازی که بعد از دو سال خون جگر خوردن مردم ایران بدست آمده مفت از دست ندهیم و از آن بهره کامل ببریم.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟