صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
مرور روزنامه‌های سیزدهم خرداد ماه

آخرین امید دولتی‌ها، یک تغییر در نیمه خرداد است

در آستانه تعطیلات طولانی مدت پیش از هفته منتهی به انتخابات، روزنامه‌ها به آرامی وارد فضای پیش‌بینی شده انتخابات می‌شوند. تنها مسأله‌ای که امروز توانسته تحولات انتخاباتی را تحت تأثیر قرار دهد، یاد امام(ره) راحل است که آن هم با انتخابات گره خورده است.
کد خبر: ۳۲۳۴۸۶
| |
12278 بازدید
آخرین امید دولتی‌ها، یک تغییر در نیمه خرداد استدر آستانه تعطیلات طولانی مدت پیش از هفته منتهی به انتخابات، روزنامه‌ها به آرامی وارد فضای پیش‌بینی شده انتخابات می‌شوند. تنها مسأله‌ای که امروز توانسته تحولات انتخاباتی را تحت تأثیر قرار دهد، یاد امام(ره) راحل است که آن هم با انتخابات گره خورده است.

آخرین امید دولتی‌ها انتظار فرج در نیمه خرداد است

در حالی که تنها ده روز تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، روزنامه دولت هنوز به گشایش مورد نظر خود امیدوار است. حنیف حسین ستاریان مدیرعامل مؤسسه ایران در بخشی از یادداشتی با تیتر «انتظار فرج از نيمه خرداد كشم» نوشته است: زماني كه در روند تاريخ معاصر كشورمان تأمل مي‌كنيم و نمودار تحولات كلان سياسي و اجتماعي را رسم مي‌كنيم، خردادماه همواره يكي از نقاط اوج و شايد بالاترين آن‌ها باشد. اين نمايشي از روح مطالبه‌گر و انتخابگر مردم است. شايد هم رازي الهي در پس اين انتخابگري باشد. كسي چه مي‌داند؟ اما هرچه كه هست، لاهوتي يا ناسوتي، نتيجه همواره گشايش راه ملت بوده است. «گشايش» در مقابل «بن‌بست» و اينجاست كه خرداد نماد «گشايش» و نه «بن‌بست» در حافظه تاريخي ماست و آيا جز اين است كه «فرج» بالاترين «گشايش» است؟ ايرانيان همواره در برابر موانع پيش روي خود يا راهي يافته‌اند يا راهي ساخته‌اند و هيچگاه در برابر اين موانع و بن‌‌بست‌ها زمين‌گير نشده‌اند و اين مهم جز با وحدت و يكرنگي ملت ميسر نبوده است.

اساساً نگاه و عزم ملت ايران رو به فرداست و گذشته براي ملت ما نقشي جز چراغ آينده ندارد. بازگشت به گذشته و متوقف شدن در حال، سيره و منش ايرانيان نيست. انتخاب هوشمندانه و حضور مقتدرانه و مطالبه‌گري عزتمندانه، نقشه راه پيش روي ملت تاريخ‌ساز و مسلمان ايران است.

كوتاه كلام اينكه نظر به پيشرو بودن انتخابات رياست جمهوري (و شرايط خاص آن) و سخنراني رهبر فرزانه انقلاب امام خامنه‌اي، انتظار فرج از نيمه خرداد معنا و حسي متفاوت برمي‌انگيزاند.

ایران افزون بر این، انتشار خبر توقیف روزنامه ایران را بیشتر در راستای عملیات روانی دانسته است. در بخشی از گزارش خبری ایران در گفت‌وگو با مسئولان مربوطه آمده است: در راستاي ادامه فشارها به دولت، روزنامه نيز روز گذشته از اين فضا بي‌نصيب نماند و برخي رسانه‌ها با غوغاسالاري ويژه، خبر دروغ و تحريف شده توقيف روزنامه را منتشر کردند.

در راستاي ادامه فشارها به دولت، روزنامه ایران نيز روز گذشته از اين فضا بي‌نصيب نماند و برخي از سايت‌ها و خبرگزاري‌ها با غوغاسالاري ويژه، خبر دروغ و تحريف شده توقيف روزنامه را بر خروجي خود قرار دادند! اين در حالي است كه خبر فوق كذب بوده و هيچ حكمي مبني بر توقيف روزنامه از سوي مراجع قضايي به موسسه فرهنگي و مطبوعاتي ایران و خبرگزاري جمهوري اسلامي ابلاغ نشده است. به گزارش خبرنگار قضايي ، ماجرا از اين قرار است كه چندي قبل محاكمه مصيب نعيمي، مديرمسئول سابق با شكايت مدعي‌العموم به اتهام نشر اكاذيب در شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران به رياست قاضي مدير‌خراساني برگزار شد. هيأت منصفه مطبوعات پس از شنيدن دفاعيات نعيمي، نامبرده را مجرم شناخت و دادگاه نيز به استناد نظريه هيأت منصفه مطبوعات حكم به تعطيلي روزنامه ایران به مدت شش ماه داد.

یک مقام قضایی در دادگاه كيفري استان تهران درباره حكم صادره روزنامه ایران به خبرنگار ما گفت: حكم توقيف روزنامه ایران صحت ندارد، بلكه شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران به استناد نظر هيأت منصفه مطبوعات، حكم مديرمسئول وقت روزنامه ایران را صادر كرده است كه اين حكم هفته آينده به طرفين ابلاغ خواهد شد و آنان مي‌توانند در فرصت قانوني به رأي صادره اعتراض كنند. وي در ادامه گفت: پرونده با اعتراض مديرمسئول وقت روزنامه يا وكيل قانوني وي براي رسيدگي به ديوان عالي كشور ارجاع خواهد شد. هيأت قضايي ديوان بار ديگر پرونده روزنامه ایران را رسيدگي خواهند كرد و در صورتي كه حكم از سوي قضات ديوان تاييد و قطعي شود، حكم براي اجرا به دايره اجراي احكام دادسرا فرستاده خواهد شد. مجتبی مژده‌ شفق، وكيل مصيب نعيمي درباره حكم 6 ماه تعطيلي روزنامه ایران به خبرنگار ايران گفت: تاكنون هيچ حكمي از سوي مرجع قضايي به ايرنا، موسسه فرهنگي و مطبوعاتي ایران و موكلم ابلاغ نشده است و توقيف روزنامه ایران كذب است. ما منتظر هستيم تا با ابلاغ حكم دادگاه، به آن اعتراض كنيم. ضمن اين كه لايحه‌اي با مستندات جديد آماده شده كه به ديوان عالي كشور ارائه خواهيم كرد.

اين انتخابات دو مرحله‌اي خواهد شد؟

روزنامه ابتکار امروز در سرمقاله خود، به قلم سيد علي محقق از نخستین روزنامه‌هایی است که وارد پیش‌بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری شده است. در این سرمقاله آمده است: فقط ده روز ديگر به روز 24خرداد و موعد انتخابات رئيس جمهوري يازدهم زمان باقي مانده است. با اين حال حتي سپري شدن روزها از پس هم و نزديك شدن به روز موعود انتخاب هم گره از كلاف سردرگم انتخابات يازدهم باز نكرده است و هنوز رقباي اصلي و فرعي كارزار پيش رو مشخص نشده‌اند و علي الظاهر اكثر قريب به اتفاق هشت كانديداي حاضر در صحنه و هواداران مرئي و نامرئي هر كدام از كانديداها خود را پيروز قطعي اين عرصه مي‌پندارند.

با وجود برگزاري ده دوره انتخابات رياست جمهوري در كشور به جز انتخابات دوره نهم تقريبا در بقيه رقابت‌هاي انتخابات رياست جمهوري آرايش سياسي و موضع گيري عمومي مردم به گونه اي بود كه رقابتها عمدتا دو قطبي و يا حتي يك قطبي بود. گاهي مانند دوره‌هاي دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم و هشتم با توجه به اسامي و عناوين كانديداها و مشخص بودن سمت و سوي عمومي آرا و نظرات مردم، رئيس بعدي دولت از قبل قابل پيش بيني و مشخص بود. در مواردي مانند دوره اول، هفتم و دهم هم انتخابات رياست جمهوري به يك دو قطبي فراگير و غير قابل پيش بيني بدل شده بود.در اين دوره‌ها رقابت اصلي بين دو كانديداي و دوجناح سياسي كشور درجريان بود و حداقل به طور واضح معلوم بود كه يكي از دو كانديداي اصلي انتخابات، رئيس جمهور بعدي كشور خواهد بود.

اما درانتخاب پيش رو حداقل 6 و حداكثر همه 8 كانديداي حاضر در رقابت خود را بخت مسلم راهيابي به پاستور و يا راهيابي به مرحله دوم اين انتخابات تصور مي‌كند. اين شرايط دقيقا هشت سال پيش و در چنين روزهايي براي انتخابات سوم تير 84 نيز پيش آمده بود. در‌آن دوره، هم قاليباف، لاريجاني و احمدي نژاد به عنوان سه كانديداي جريان اصولگرا، هم كروبي و معين كه دو كانديداي اصلي جريان اصلاحات بودند و هم‌هاشمي رفسنجاني كه طيف‌هاي معتدل و ميانه دو جريان را نمايندگي مي‌كرد، خود را پيروز نهايي رقابت تصور مي‌نمودند.

اين دو رقابت علاوه بر شباهت درغير قابل پيش بيني بودن نتيجه، از منظري ديگرهم به هم شبيه است. 24 خرداد 92 مانند سوم تير 84 زمان انتقال قدرت از يك دوره رياست جمهوري هشت ساله به دوره بعدي رياست جمهوري است و مسئولان اجرايي انتخابات در شرايطي اين انتخابات را برگزار مي‌كنند كه احتمالا خود، يكي دو ماه بعد در مسند قدرت اجرايي نخواهند بود.

روزهاي پيش از انتخابات رياست جمهوري يازدهم در حالي درغياب گزينه يا گزينه‌هايي شاخص و قَدَر، دنبال مي‌شود كه با گذشت نيمه اول كارزار تبليغاتي نامزدها تاكنون حداقل در تهران و شهرهاي بزرگ نه از حال و هواي سياسي آنچناني و مسبوق به سابقه در عرصه عمومي جامعه خبري هست و نه از جدال و جدل‌هاي سياسي و گفتماني دربين رقبا و هواداران آنها نشاني. علاوه بر موارد گفته شده در حضورهاي متعدد تلويزيوني كانديداها هم از ارائه برنامه‌هاي تحول گرايانه اي كه هر كانديدا را درافكار عمومي ازديگران متمايز كند نيز خبري نشده است.

به عبارت بهتر در اين دوره هم رقابت‌هاي تبليغاتي و هواداري‌هاي اقشار مردم به صورت نامحسوس، زير پوستي و بدون آلودگي صوتي و تصويري در حال انجام است و هم جنس تفاوت‌ها و اختلافات ـ چه در رويكرد سياسي و گفتماني و چه در برنامه‌ها و اولويت‌ها ـ جزيي و زيرپوستي است.

در چنين شرايطي، شبيه هشت سال پيش، سرنوشت هر هشت نفر موجود به مويي بند است و كوچكترين شايعه و خبر و حمايت و اقدام مثبت و منفي در خصوص هركدام از كانديداها بر بالا و پايين شدن آنان در نظرسنجي‌ها و افزايش يا كاهش اقبال عمومي جامعه به آنان تاثير گذار است. نظرسنجي‌هاي غير رسمي روزهاي اخير نيز مويد اين كلام است و نشان مي‌دهد كه حتي يك پاسخ جانانه يا موضع شكننده در گفت وگويي تلويزيوني كافي است تا درصد اقبال به يك كانديدا در جامعه دو يا چندبرابرافزايش يا كاهش پيدا كند.

با آنچه كه گفته شد، مي‌توان از همين حالا انتخابات رياست جمهوري يازدهم را مانند دوره نهم، دو مرحله اي و البته با احتمالات مختلفي از رقباي مرحله بعد تصور كرد. اگر نظرات افكار عمومي و نظرسنجي‌ها را مبناي تحليل قرار دهيم شواهد موجود گوياي اين است كه در صورت عدم بروز اتفاق غير منتظره اي از هم اكنون مي‌توان محمدباقر قاليباف را يك پاي رقابت مرحله دوم انتخابات دانست. البته ناگفته نماند كه هشت سال پيش و در چنين روزهايي بسياري اين پيش بيني را براي قاليبافِ دوره نهم هم مي‌كردند، ولي در نهايت او به دلايل معلوم و مجهول در دقيقه نود يكي از بازندگان اصلي مرحله اول و بازماندگان مرحله دوم دوره نهم بود.

یاد امام(ره) همراه با انتخابات

چندین روزنامه، امروز یاد امام(ره) را با انتخابات گره زده‌اند. در بخشی از بازخواني انتخابات در انديشه امام (س) در روزنامه قانون آمده است: يك جمله طلايي از امام(س) موجود است كه تا قرن‌ها در اذهان‌خواهد ماند و چراغ راه آيندگان نيز خواهد بود. اين جمله نياز به هيچ توضيح و تفسيري ندارد. «ميزان رأي ملت است». انتخابات تجلی حضور و مشارکت سیاسی مردم و عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش است. از این رو انتخابات دارای اهمیت و جایگاه بلندی است و مردم نقش بزرگی در ایفای این رسالت و تکلیف بزرگی بر دوش خواهند داشت. امام خمینی (س) درباره اهمیت حضور و شرکت مردم در انتخابات مي‌فرمایند: این وظیفه ای است الهی، وظیفه ای است ملی، وظیفه ای است انسانی، وظیفه ای است که ما باید به آن عمل کنیم. همه ما باید در انتخابات شرکت کنیم. با توجه به اهمیت و نقش حضور مردم در صحنه انتخابات است که باید همت و تلاش تمامي‌ مسئولان، دست‌اندرکاران، کاندیداها و رسانه‌ها به این امر معطوف شود که با اقدامات سنجیده و تدابیر لازم و فضاسازی مناسب زمینه‌های حضور حداکثری مردم در انتخابات را فراهم ساخته تا موجب امید بیشتر دوستان و ناامیدی و شکست دشمنان اسلام را فراهم نمایند.

بهار به بیانیه‌ هاشمی رفسنجانی اشاره کرده است که در انتهای آن آمده است: سخنم با مردم و بیت شریف امام به عنوان کسی که سال‌ها از انفاس قدسیه‌اش، سعادت کسب فیض داشت، این است که به نشر آثار آن زعیم عالی‌قدر و ثبت آن‌ها در تاریخ بکوشید و در این راه ثابت قدم بمانید که اگر در این راه کوتاهی کنیم، دیوارهای فاصله جامعه با امام هر روز بلندتر و بلندتر می‌شود. سالگرد رحلتشان که در اتفاقی اعجازگونه همزمان با سالگرد اولین قیام رسمی مردم در پانزدهم خرداد سال 42 شده، فرصت مغتنمی است تا یک‌بار دیگر گفتار و رفتارش را مرور کنیم تا نگذاریم اسراییلیات، تفسیر و تاویل سخنانش برای انحراف از اهداف راستین مبارزه و انقلاب اسلامی باشند‌».

شرق نیز در بخشی از مطلبی به قلم اسحاق جهانگیری، استاندار پیشین اصفهان، در مورد مرحوم طاهری اصفهانی و با عنوان «مورد عنایت ویژه امام‌» نوشته است: آیت‌الله ‌طاهری از روحانیون مبارزی بود که از قبل از پیروزی انقلاب در نهضت انقلاب همراه امام بود در این مسیر ناملایمات زیادی از حبس و تبعید تحمل کرد و با پیروزی انقلاب به‌عنوان امام‌جمعه و نماینده ولی‌فقیه در اصفهان نقش بسیار تاریخی در استان اصفهان برعهده داشت. استان اصفهان استان حساس و مهمی است در مقاطع مهم به‌ویژه در زمان جنگ، آقای طاهری یکی از پشتیبانان اصلی رزمندگان بود. در دفاع مقدس پشتوانه مهمی برای رزمندگان بود. در دورانی که من استاندار اصفهان بودم مقامات عالیرتبه نظامی که از مرکز می‌آمدند یا فرماندهان رده‌یک واحدهای نظامی سپاه و ارتش در استان همواره به نقش کلیدی آیت‌الله‌ طاهری در همه دوران دفاع مقدس خصوصا در شب‌های عملیات اشاره می‌کردند که در کنار رزمندگان همواره حضور داشتند و فرزندشان هم در همین مسیر به شهادت رسید. ارتباطشان با امام خیلی قوی بود و همواره از طرف امام توجه خاصی به آیت‌الله می‌شد. آیت‌الله ارتباط بسیار قوی‌ با توده مردم داشت به طوری که من تقریبا در دوران مسوولیتم همواره می‌دیدم که آیت‌الله ‌طاهری با خانواده شهدا و مردم ارتباط بسیار قوی‌‌ داشت و مردم به همین دلیل به نظرات ایشان در مقاطع مختلف توجه زیادی می‌کردند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟