صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مناظره یا مسابقه؟

کد خبر: ۳۲۳۱۷۵
| |
2308 بازدید

برگزاری مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری در صداوسیما نه تنها نتوانست زمینه‌ای برای خلق یک حماسه سیاسی در کشور فراهم آورد؛ بلکه اعتراض کاندیداها و انتقاد کارشناسان را نیز به همراه داشت.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، در شرایطی که مردم مترصد برگزاری برنامه مناظرات بودند تا بتوانند از این طریق نامزد مورد نظر خود را انتخاب کنند و نامزدها نیز به دنبال این فرصت بودند که بتوانند در محک جدی با رقبا، برنامه‌های خود را در عرصه های مختلف برای مردم تشریح کنند، صداوسیما با فرصت‌سوزی نه تنها این موقعیت را از دست داد بلکه حتی نتوانست به عنوان یک رسانه فراگیر، مقدمات خلق حماسه ملی را محقق سازد. در همین رابطه جمعی از نمایندگان با خانه ملت به گفت و گو نشستند.


۸ نامزد ریاست جمهوری باید به اعتراض سالن را ترک می کردند

احمد توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه آنچه دیروز به نام مناظره توسط صدا و سیما پخش شد اسباب تاسف و شرمندگی است، گفت: صدا و سیما نتوانست مردم ایران را به عنوان مخاطبان مناظره های ریاست جمهوری نگه دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همانطور که صدا و سیما توضیح داد قصد داشت با پرسیدن سوالاتی دقیق، رویکرد نامزد ها را مشخص و راه فرار و کلی گویی را ببندد، افزود: اما شیوه مناظره به نوعی انتخاب شده بود که موجب تحقیر نامزدها و به ضرراقتدار ملی و باعث کاهش سرمایه اجتماعی شده است.

وی با بیان اینکه صدا و سیما در این اقدام خود به شدت منفی عمل کرد، ادامه داد: یکی از اشتباهات صدا و سیما در بخش مناظرات مشورت با افرادی غیر از نامزدهای ذی نفع و ذی دخل در این مساله بود.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه اتخاذ روشهای بچگانه متناسب با برنامه های تفریحی، خطایی است که در کارنامه صدا و سیما ثبت خواهد شد، تصریح کرد: من تعجب می کنم که چرا ۸ نامزد ریاست جمهوری با خروج خود از سالن وظیفه خود را در برابر این رفتار نامناسب انجام ندادند.

توکلی با بیان اینکه یکی از اشکالات این مناظره این بود که از هر نامزد ریاست جمهوری خواستند در زمان کمی به طرح  مسائل مهمی بپردازد، گفت: یک کارشناس خبره اقتصادی نمی تواند طی ۲یا ۳ دقیقه راه حل مسائلی با این پیچیدگی را تبیین کنند چه برسد به این نامزدها که جز یک نفر بقیه در بحث اقتصاد سررشته ای ندارند.

وی با بیان اینکه مجری به جای به چالش کشیدن نامزدهای ریاست جمهوری و اختصاص زمان افراد نشسته به نقد فرد ایستاده ، از نامزدها در خواست اظهار نظر می کرد، ادامه داد: این امر باعث شد که بین نامزدهای ریاست جمهوری چالشی ایجاد نشود البته این ضعف نامزدها بود که قدرت چالش با یکدیگر را نداشتند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جز در یکی دو مورد بسیار کوچک هیچ برخورد چالشی بین نامزدهای ریاست جمهوری صورت نگرفت، توضیح داد: مجموع این حوادث باعث شد که این برنامه نه تنها باعث آسانتر شدن انتخاب مردم نود بلکه موجب سردرگمی آنها نیز شد.

مناظره انتخاباتی قالب یک مسابقه تلویزیونی را داشت

سید‌حسین نقوی‌حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خانه ملت، درباره مناظره اول نامزد‌های ریاست جمهوری یازدهم،‌ گفت: از نقاط قوت مناظره انتخاباتی نامزد‌ها ریاست جمهوری، این بود که این مناظره با محدود کردن موضوعات به مباحث اقتصادی، نامزدها را وا‌می‌داشت که از کلی‌گویی بپرهیز‌ند و موضوعات را به طور تخصصی پاسخ دهند.  

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همچنین سرعت درک و تحلیل نامزدها از موضوعات محاسبه شد به طوری که امکان مقایسه افراد برای مخاطب فراهم شد تا از میان نامزدها شایسته‌ترین فرد را انتخاب کنند.

نقوی‌حسینی تصریح کرد: این مناظره نقاط ضعفی هم داشت که نخست آنکه موضوعات تخصصی نیازمند زمان بیشتری است و جمله فرد هنوز منعقد نشده بود، زمان تمام می‌شد و نامزدها نمی‌توانستند راه‌حل خود را در زمان کوتاه ارائه دهند به طور مثال زمانی که درباره وضعیت اشتغال از آنان پرسیده شد، به دلیل کلی بودن نیازمند زمان بیشتری برای پاسخگویی بود.

وی ادامه داد: علاوه بر این سطح گفت‌و‌گوها و مناظره میان پایین آمد و برنامه مناظره به صورت یک مسابقه تلویزیونی درآمد و در شان مناظرات تلویزیونی ریاست جمهوری نبود و همچنین باید سوالات سنگیت‌تر و وزین‌تر مطرح می‌شد.

نماینده مردم در مجلس نهم، افزود: علاوه بر این در برخی از سوالات مطرح شده از نامزدها امکان انتخاب اولویت‌ها ممکن نبود و برخی از سوالات غلط طراحی شده بود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه این نوع مناظره اثر شناختی کمی برای مردم دارد، گفت: این نوع مناظره‌ها ابعاد محدودی از شخصیت و ظرفیت نامزدها را نشان می‌دهد.

ساختار مناظره انتخاباتی نامزدها پشتوانه کارشناسی نداشت

عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری برگزاری جلسه مناظره‌ کاندیداهای ریاست‌جمهوری در رسانه ملی، گفت: در جلسه دیروز فضای خوبی برای ارائه دیدگاه‌ها از سوی نامزدهای انتخابات به وجود آمد، اما این مناظره‌ها نیازمند بازنگری است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، شرایط کلی مناظره‌ نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری را مثبت ارزیابی کرد و افزود:‌ در این جلسه فرصت خوبی برای تبلیغات کاندیداها فراهم شد و هم‌اکنون این افراد برای تبلیغ نیازی به هزینه‌کرد اعتبارات هنگفت ندارند و شاهد هستیم  که اظهارات نامزدها به تدریج به محتوا نزدیک شد.

وی با بیان اینکه بخش‌های دوم و سوم مناظره دیروز به هیچ وجه قابل قبول نبود، تصریح کرد: متأسفانه همین مانده است که در این برنامه مسابقه‌های دوره کودکی و مدرسه را برگزار کنند، اما بخش اول مناظره بسیار قابل قبول بود، چون نامزدها با وجود کثرت توانستند به بیان تفکرات خود بپردازند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: زمان اختصاص یافته به نامزدها در بخش اول مناظره هم به نظر من قابل قبول بود و نیازی به افزایش زمان نیست، چون این موضوع موجب خسته شدن مردم می‌شود، از این‌رو اگر فردی نتواند مفهوم خودش را ظرف دو دقیقه بیان کند، نمی‌تواند یک کشور را اداره کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با اعلام اینکه برگزاری مناظره دیروز در شأن نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری و مردم نبوده است، گفت: به طور حتم این کار کارشناسی نبوده و باید هر چه سریع‌تر اصلاح شود.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، با تأکید بر بهبود کیفی مناظره در مراحل بعدی، افزود: رسانه ملی باید هر چه سریع‌تر در جهت اصلاح برنامه‌ها خود برنامه‌ریزی کند، تا در جلسات بعدی کاندیداهای ریاست جمهوری بهتر به بیان تفکرات و برنامه‌ها خود بپردازند.

ضرورت افزایش فرصت پاسخگویی به نامزدها در مناظره‌ها

الیاس نادران در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، در ارزیابی نخستین جلسه برگزاری مناظره های انتخاباتی گفت: ارزیابی کلی من از نخستین جلسه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مثبت است اما باید در خصوص برخی نکات در جلسات بعدی مناظره بازنگری شود.

نماینده مردم تهران،ری،شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: باید در دوره های بعدی مناظره شیوه های بهتری برای بیان نظرات کاندیداها اتخاذ شود.

نادران تصریح کرد: رسانه ملی باید در پی رفع این نقطه ضعف باشد که در جلسات بعدی کاندیداهای ریاست جمهوری فرصت بیشتری برای بیان نظرات خود داشته باشند.

وی هم چنین افزود: از نگاه من شیوه سوال گزینه ای مناسب است چرا که مردم باید مطلع شوند که کاندیداهای ریاست جمهوری در شرایط حساس چه انتخاب هایی خواهند داشت و از این طریق تفاوت سیاست های مختلف باید برای عیان  و روشن شود.

این نماینده مجلس با انتقاد از طولانی بودن مدت زمان کلی نخستین برنامه مناظراتی تصریح کرد: برنامه بیش از حد طولانی شده بود و این مسائل در این مدت زمان طولانی برای مردم خسته کننده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس هم چنین تاکید کرد: برخی مطالب برای پاسخگویی نیازمند زمان است که در مراحل بعدی باید مدت زمانی که هر کاندیدا برای پاسخگویی در اختیار دارد افزایش یابد و تعداد سوالات کم تر شود چرا که تعداد بالای سوالات برنامه را خسته کننده می کند.

صدا و سیما باید از این نحوه برگزاری مناظرات عذرخواهی کند

محمد باقری بنابی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، درباره رویکرد صدا و سیما در برگزاری مناظرات ریاست جمهوری گفت: بحث مناظره ها که توانایی کاندیداها و برای انتخابات ریاست جمهوری مشخص شود، بهترین کاری بود که صدا و سیما می توانست با انجام درست و شایسته آن، ارتقاء فرهنگ انتخاب اصلح در جامعه را رقم زند.

نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی افزود: این مدل مناظره که امروز اتفاق افتاد و ۴ ساعتی که برای آن درنظر گرفته شد، برای مردم جای تأسف و تأثر داشت زیرا خروجی آن برای مخاطبان مشخص نبود.

وی با بیان اینکه مناظره به این شیوه به یک برنامه خنده بازار تبدیل شده بود، آن را در شأن کاندیداهای ریاست جمهوری ندانست و تصریح کرد: اکثر مردم در جامعه، رویکرد این برنامه را به یک سوژه طنز تبدیل کرده اند و آن را در پیامک هایی به هم ارسال می کردند و مثلاً می گفتند در مرحله بعد که بحث فرهنگ و هنر موضوع مناظره است، از کاندیداها می خواهند که نقاشی بکشند.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس ادامه داد: صدا و سیما باید هر چه سریعتر به خاطر این نحوه برگزاری مناظرات از مردم عذرخواهی کند زیرا این برنامه هیچ خروجی به خصوصی نداشت که مردم بتوانند مسائل اقتصادی خودشان را بر اساس رویکرد نامزدها طراحی کنند.

وی با تأکید بر ضرورت عذرخواهی صدا و سیما از مردم شریف ایران یادآور شد: کمیته تبلیغات ستاد انتخابات کشور باید هر چه سریعتر برای ادامه مناظرات یک فکراساسی بکند زیرا در بحث اقتصاد، مسائل بسیاری مقفول ماند و نامزدها نتوانستند برنامه اصلی خود را مطرح کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار برگزاری مناظرات به صورت دو نفره شد و گفت: مناظرات ۸ نفره و با چنین رویکردی نه تنها حماسه سیاسی ایجاد نمی کند بلکه مردم را دلسرد و افسرده خواهد کرد و تلقی آحاد جامعه این خواهد بود که اگر رسانه ملی در این سطح وارد جریان انتخابات شده، چگونه می توان انتظار خلق حماسه سیاسی داشت.

باقری تأکید کرد: اگر مناظرات به این روش ادامه پیدا کند، وهن کشور و کاندیداهای ریاست جمهوری است زیرا در شأن آنها نیست که تست حل کنند یا شرح عکس بگویند.

 صداوسیما درباره نقدهای وارده به شکل اجرای مناظره‌ها پاسخگو باشد

سیدرمضان شجاعی کیاسری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، درباره رویکرد صدا و سیما در برگزاری مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری گفت: برگزاری مناظرات برای ۸ نفر کارسختی است و با توجه به تجربه امروز، شاید سازمان صدا و سیما در مدل برگزاری این مناظرات تجدید نظر کند؛ هر چند این امر به تصمیم خود آنها بستگی دارد که راهکارها و ساختارهای شکلی و محتوایی مناظرات را چگونه طراحی کنند.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به دلیل کمبود زمان، برگزاری مناظرات به صورت دو نفره برای صدا و سیما وجود ندارد، ادامه داد: رویکرد صدا و سیما در مناظره ۸ نفره از جهتی قابل قبول و از سویی دارای ایرادها و اشکال هایی است که این سازمان باید پاسخگو باشد.

عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما تصریح کرد: با توجه به حضور من در پشت صحنه این برنامه، نامزدهای ریاست جمهوری نیز از نحوه برگزاری آن اظهار نارضایتی داشتند ولی صدا و سیما باید اعلام نظر کند که آیا رویکرد خود را تغییر خواهد داد یاخیر.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس افزود: شاید به دلیل تعداد زیاد کاندیداها، امکان برگزاری مناظرات به شیوه ای بهترازاین وجود نداشت و نمی شد شکل دیگری برای آن تصور کرد که حق کاندیداها نیز ضایع نشود.

عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه سازمان صدا و سیما مناظرات را از نظر محتوایی طراحی می کند، یادآور شد: کمیسیون نظارت بر تبلیغات بر شکل، فرم، چینش و محتوای مناظرات دخالتی ندارد وفقط در نحوه پخش و رعایت حقوق کاندیداها و التزام برنامه سازان به قانون نظارت می کند.

وی ادامه داد: کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۵ عضو دارد که هر یک از آنها از سوی وزارت کشور، دادستانی کل کشور، شورای نظارت بر صدا و سیما، دبیر ستاد انتخابات و نماینده شورای نگهبان معرفی می شوند.

 ضرورت حضور یک کارشناس متخصص درمناظره های انتخاباتی

نادرقاضی پور در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، افزود: فضای مناظره برای افراد کاری و اجرایی به لحاظ کمبود وقت خوب نبود و کاندیداها فرصت کافی برای پاسخ به سوالات نداشتند.

نماینده مردم ارومیه درمجلس افزود: اینکه مناظره ها مانند قبل نبود و نامزدها یکدیگر را به چالش نمی کشیدند خوب بود و همه با ادب برخورد می کردند.

وی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که درجهت تثبیت نظام و انقلاب و تبعیت از رهبری صحبت کردند تشکر کرد و افزود: بهتر است مناظره ها با زمان بیشتر و گروههای ۴ نفره برگزار شود نه ۸ نفره تا زمان برای ارایه توضیحات بیشتر دراختیار کاندیداها قرار بگیرد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر یک کارشناس درمناظره نامزدهای انتخاباتی حضور داشت و سوالات را مطرح می کرد بهتر بود درمناظره های بعدی هم اگر یک فرد متخصص سوالات را مطرح کند بهتر است.

 رسانه ملی در نوع برگزاری مناظره های انتخاباتی بازنگری کند

محمدرضا باهنر در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت در خصوص نحوه برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی در صدا و سیما گفت: تصور شخص من بر این بود که پیش از برگزاری این مناظره از نمایندگان کاندیداها دعوت شده و در خصوص نحوه برگزاری مناظره با آنها مشورت می شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس افزود: شخص من به عنوان کسی که  این مناظره را ملاحظه کرده ام، باید مطرح کنم که شاید در پایان مناظره مطالبی برای بیننده مشخص شود اما به هیچ عنوان این شیوه برگزاری مناظره به شکلی نیست که مخاطب به جمع بندی و مقایسه برسد.

باهنر در این خصوص تصریح کرد: زمان پاسخگویی بسیار کم بود و بعضا شیوه برگزاری به شکلی بود که از اساس برخی از کاندیداها نوع سوالات را قبول نداشتند.

وی با تاکید بر این که باید در مراحل بعدی برگزاری مناظره ها در نوع برگزاری این برنامه بازنگری جدی شود، تصریح کرد:ابتدا هر کاندیدا باید حداقل ۱۰ دقیقه زمان در اختیار داشته باشد در خصوص موضوع مناظره مواضع خود را بیان کند و بعد از این که این زمان به هر کاندیدا اختصاص داده شد، وارد مناظره بین کاندیدها و چالش شوند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی هم چنین تصریح کرد: پیشنهاد من این است که برای مراحل بعد با خود کاندیداها برای بهبود سطح کیفی برگزاری این مناظره ها مشورت شود.

رسانه‌ملی در نخستین دور مناظره‌ها مردم را قانع نکرد

سید‌مرتضی حسینی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از نحوه برگزاری نخستین دور مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم، توضیح داد: مردم در انتظار مشاهده یک مناظره جذاب بودند، مناظره‌ای که بتوانند از روزنه تضارب آرا میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم گزینه اصلح مد نظر خود را انتخاب کنند.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برگزاری جمعی مناظره‌ها اشتباه بود، تصریح کرد: مناظره‌ باید به صورت رو در رو برگزار می‌شد تا نامزدها با داشتن وقت کافی بتوانند برنامه‌های اقتصادی یکدیگر را به چالش بکشند.

عضو فراکسیون روحانیون در مجلس نهم، ادامه داد:‌ عملکرد رسانه‌ملی در نخستین دور مناظره‌های ریاست جمهوری مردم را قانع نکرد چرا که احساس می‌شد مباحث عقیم و بی نتیجه ماندند.

حسینی رسانه ملی را به تجدید نظر در نحوه برگزاری مناظره‌های نوبت آینده توصیه کرد و افزود: در مناظره رسم این است که دو یا سه نامزد برنامه‌های یکدیگر را به چالش بکشند ولی در دور نخست مناظره‌ها نامزدها حتی زمان کافی برای بیان عقاید خود را نداشتند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: انتظار از رسانه ملی بیش از اینها بود چرا که بسیاری از مخاطبان مناظره‌ها در این اندیشه چهار ساعت را صرف مشاهده برنامه مذکور کردند تا از این روزنه مطلوب‌ترین گزینه را شناسایی کرده و به آن رای بدهند ولی متاسفانه نخستین دور مناظره‌ها مردم را راضی نکرد.

 نخستین دور مناظره‌‌های انتخاباتی در شان مردم و نامزدها نبود

امیر خجسته در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، ضمن انتقاد از نحوه برگزاری مناظره‌ نامزدهای ریاست جمهوری دور یازدهم، توضیح داد: صدا و سیما به رغم تلاش‌های وافری که برای جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات می‌کند نتوانست در نخستین دور مناظره‌ها مردم و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را راضی کند.

نماینده مردم همدان، قهاوند و فامنین در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مناظره‌ها باید به نحوی باشد که نامزدها بتوانند با در اختیار داشتن زمان کافی به تشریح برنامه‌ها و نظرات خود بپردازند ولی در نخستین دور مناظره‌ها زمان کافی در اختیار نامزدها نبود و مباحث ابتر ماند.

عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس نهم، ادامه داد: مناظره‌ها برای نیل به نتیجه مطلوب باید به صورت دو نفره برگزار می‌شد تا طرفین با رویکردی کارشناسانه برنامه‌های یکدیگر را به چالش بکشند و از درون این تضارب آرا مردم بتوانند بهترین انتخاب را انجام دهند.

وی افزود: روش مناظره جمعی، روش مطلوبی نبود به نحوی که در انتها نه مردم، نه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و نه حتی خود مجری ارضا نشدند چون که چهار ساعت زمان تنها صرف مباحث کلی و بدون نتیجه گیری شد.

خجسته افزود: هزاران دقیقه و ساعت در رسانه ملی صرف برنامه‌های مختلف و حتی برنامه‌های غیر ضروری می‌شود از این رو انتظار این بود تا صدا و سیما با سعه صدر بیشتری برای مناظره‌ها و در نظر گرفتن زمان کافی برای هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری برنامه ریزی می‌کرد.

نماینده مردم همدان، قهاوند و فامنین در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بیش از نیمی از مردم چشم به نتیجه مناظره‌ها دارند تا از روزنه مباحث گزینه اصلح را برای رای دادن انتخاب کنند و نباید از کنار مناظره‌ها به راحتی و سر سری عبور کرد.

رئیس کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور مجلس نهم، گفت: نخستین دور مناظره‌‌ها در شان  مردم و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نبود از این رو مسئولان رسانه ملی باید در دور آینده مناظره‌ها تدابیر بیشتر و بهتری بیندیشند

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟