صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مسکن مقام اول نرخ تورم در ایران

کد خبر: ۳۱۷۰۹۱
| |
8284 بازدید

مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی گفت: بیشترین ضریب اهمیت در بین گروههای 12 گانه شاخص تورم به گروه مسکن تعلق دارد.

علیرضا مقتدایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: گروه مسکن نسبت به دیگر گروه‌های شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی درصد بیشتری از وزن سبد را به خود اختصاص داده است.

وی همچنین درباره‌ی شاخص بهای حمل‌ونقل در محاسبات نرخ تورم اظهار کرد: ضریب اهمیت حمل‌ونقل در تورم حدود 11 درصد است.

مقتدایی با بیان این‌که در بخش مسکن برخی مالک منزل مسکونی خویش هستند و برخی اجاره نشین گفت: گروه سومی نیز در این میان هستند که مجانی نشین هستند که هزینه‌های مربوط به گروه اجاره نشین تحت عنوان اجاره بهای مسکن غیر شخصی (اجاری) و برای گروه مالک نشین تحت عنوان ارزش اجاری مسکن شخصی در محاسبات شاخص تورم منظور می‌شود که این هزینه‌ها بیشتر با اجاره سنخیت دارد تا با ارزش ملک و گروه آخر هم که هزینه ای در این بابت پرداخت نمی کنند.

مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: در بازار مسکن با دو رویکرد تقاضا برای خرید مسکن و تقاضا برای اجاره روبرو می شویم که رفتار قیمت‌ها در این دو بازار می تواند متفاوت باشد.

مقتدایی با بیان اینکه سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی از 1383 به 1390 تغییر کرده است گفت: بانک مرکزی درطول 77 سال محاسبه شاخص تورم که شروع آن سال 1315 بوده است در سال های 1338، 1348، 1353، 1361، 1383 و 1390 سال پایه شاخص تورم را تغییر داده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟