صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سرانجام صدای اعتراض به انحصار خودرو بلند شد! + جدول بهای خودروهای کارکرده خارجی

تقسیم پاداش‌های چند صدمیلیونی سالانه از سوی خودروسازان، نشان‌دهنده تداوم سودهای هنگفت آنهاست. خودروسازان در هر زمان، سودهای کلانی به جیب زده‌اند؛ اما چرا خودروهای صادره به کشورهای گوناگون پس از مدتی بازگشت داده می‌شود؟ آیا جز این است که مدیران خودرویی کشور در بالا بردن کیفیت تولیداتشان کوتاهی کرده‌اند؟ قطعات اساسی خودروهای داخلی با بیش از بیست، سی سال سابقه داخلی‌سازی، همچنان از خارج وارد می‌شود!
کد خبر: ۳۰۲۸۱۹
| |
128126 بازدید
|

چندین دهه است که انحصار خودرو در کشور ـ که با حمایت همه‌جانبه دولت و خودروسازان همراه است‌ ـ مصرف کننده ایرانی را از رسیدن به آنچه شایسته‌اش است، بازداشته؛ انحصاری که باعث شده مصرف کننده ایرانی، مجبور به سوار شدن بر خودروهایی باشد که عملاً استاندارد و کیفیت آنها زیر سؤال است و سالیانه موجب ضرر و زیان جانی و مالی می‌شود.

به گزارش «تابناک»، مصوبه اخیر دولت برای واگذاری قیمت‌گذاری خودرو بر پایه نرخ ارز مبادلاتی، این امکان را به خودروسازان کشور داده که ضمن حفظ انحصار در حوزه خودروی کشور، قیمت‌های بازار آزاد را بهای رسمی خودرو تصویب کنند و در این میان، بار دیگر مصرف کننده ایرانی، تاوان انحصار را پس می‌دهد.

بنا بر این گزارش، این مصوبه منجر به آن شد که کار‌شناسان و نمایندگان مجلس به شدت در برابر تصمیم دولت موضع بگیرند؛ مصوبه‌ای که تنها اشاره کرده بود، تعرفه واردات خودرو در پنج سال و هر سال به اندازه ۵ درصد کاهش یابد؛ این یعنی مصرف کننده ایرانی هیچ‌ گاه رویای آزادی واردات خودرو را نخواهد دید.

اما امروز علی‌پور مختار، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اعتراض شدید به انحصار خودرو در کشور گفت: واگذاری مجوز قیمت‌گذاری خودرو به خودروسازان، تصمیم اشتباهی است و تأکید کرد که برای مهار خودسری‌های مدیران خودروساز، باید واردات خودرو افزایش یابد.

وی افزوده است: خودروسازان همواره بهای محصولاتشان را با بهای خودروهای وارداتی که به دلیل وضع تعرفه، با قیمت‌های بالا وارد کشور می‌شود، مقایسه کرده و با افزایش قیمت، سود خوبی به جیب زده‌اند.

وی همچنین اشاره کرد: مدیران صنایع خودروسازی به لطف سد نظام تعرفه گذاری خودرو در برابر واردات خودروهای خارجی به جای بهبود فرآیند‌ها و کیفیت تولیدات، تنها و تنها افزایش قیمت تولیداتشان را محور لابی‌ها و رایزنی‌هایشان با مسئولان اجرایی قرار داده و سرانجام موفق شدند ساز و کار قیمت‌گذاری خودرو را دور زده و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را مسلوب‌الیه کنند.

وی همچنین گفته است: گویی در فرهنگ مدیران صنایع خودرویی کشور، مفهومی با نام «افزایش کیفیت خودروهای داخلی» وجود ندارد. خودروسازان در هر مقطع زمانی سودهای کلانی به جیب زده‌اند. باید فکری اساسی برای تصمیمات نامعقول و از سر سوءاستفاده مدیران خودرویی کرد. برای این کار باید مجوز واردات خودروهای خارجی در کلاس خودروهای پر تیراژ داخلی صادر شود، چرا که کیفیت خودروهای خارجی بسیار بالاست و مردم نباید بیش از این جور متولیان صنعت خودروسازی کشور را تحمل کنند؛ به بیان دیگر، باید به جفای خودروسازان پایان داد.

واقعیت این است، همان‌گونه که‌پور مختار اشاره کرده، اکنون مصرف کننده ایرانی تاوان لابی خودروسازان با دولت را برای نگه داشتن انحصار خودرو در کشور می‌دهد. در این باره، چندی پیش، در گزارشی اشاره کردیم که اگر واردات خودرو در کشور با ارز مبادلاتی آزاد بود، با رقم چهل میلیون تومان مصرف کننده ایرانی چه قدرت انتخابی میان خودروهای روز دنیا داشت؟

در اینجا می‌خواهیم نشان دهیم که در صورت آزادی واردات خودرو، با همین رقم و کمتر از آن می‌توانستید سوار چه خودروهای کارکرده‌ای شوید!

کافی است نگاهی به فهرست زیر بیندازید:

بی‌گمان تا هنگامی که خودروسازان از حاشیه امن انحصار و تعرفه بالای واردات خودرو برخوردارند، مصرف‌کننده ایرانی همچنان باید حسرت و آرزوی سوار شدن بر یک چنین خودروهایی را در دل داشته باشد. اکنون وقت آن رسیده که دولت که در سال‌های اخیر حمایت‌های بی دریغ خود را نثار خودروسازان و لابی آن‌ها کرده است، کمی به حمایت از جان و مال مصرف کننده نیز بیندیشد و آزادی واردات خودرو با تعرفه پایین را در دستور کار خود گذارد.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۷۴۳
انتشار یافته: ۴۸
مرتضى طوسى
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
واقعان ارزوي سوار شدن بنز با بول براىد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
زیاد جدی نگیرید.
اسمشو بزارید حمایت از صنایع داخلی.
بالاخره هرچی باشه خودروساز هموطن خودمونه
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
... خودرو ساز هموطن تو ماشین پراید رو میده به عراق و دیگر کشور های دیگه 3 و نیم میلیون بعد به ماشین رو تو انباراش نگه میداره قیمت رو میکنه 19 میلیون بعد میده تو بازار اون دلش به حال ما نسوخته
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
بلههه باید مارو بچا‍‍‍‍‍‍‍‍‍ پن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
چرا نظرات مردم فهیم ایران را سانسور می کنید؟مگر مردم جه گناهی کردن که افراد ثرتمند هر روز هر بلای یا هر قانونی که دلشان می خواهد در مملکت در می اورند و اجرا می کنندپس کی تعرفه خودرو بر داشته می شود ؟ حتما باید رهبری در این مورد دخالت کند.لطفا کمی بفکر جان ومال وبیت المال باشید.
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
من 18 سالمه و ارزو دارم روزی رو ببینم که واردات خودرو ازاد بشه.........ایرانی لایق بهترین هاست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
به خدا
فرغون ساز ایران خودرو وسایپا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
ضمن تشکر از تابناک عزیز خواهشمند است این مسئله را شدیدا پی گیری نمائید تاحصول نتیجه شاید ای شاید ماهم آخر عمری لذت سوار شدن بر خودروی بنز یا لکسوس به گور نبریم
واقعا ماشینهای ایرانی قابل قیاس با مدلهای خارجی نیستند.هم از لحاظ امنیت لوکس بودن و مصف سوخت ولذت رانندگی لذا از رئیس جمهور محترم تقا ضا مندیم اگر این آخر دوره می خواهند دل ملت را شاد کنن واین ناملایمات را مردم ببخشند تعرفه واردات خودر را آزاد کنند که هم به نفع مردم میباشد وهم خود خودرو سازان تا رقابت آهنها را بیدار نماید .
dr faze
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
INA HAME RO KHARIDAND VA KHIALESHOON RAHATE,OONA GHAIMATE AFRRAD RO DARAND.
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
بابا بس کن دیگه تابناک... حالمونو بهم زدی با این مقاله های هرروزت.. اگه در خودروسازی کار میکردی و مشکلاتو میدونستی این مقاله ها رو نمینوشتی.... هزاران آدم بیسواد دارن تونجت کار میکنن که مدیرعامل جرات نداره حتی یکیشونو اخراج کنه.. اونوقت باید کلی حقوق اینارو بدن.. اگه راست میگید همشونو خصوصی کنید تا نتیجش ارزونی و کیفیت بالای خودرو خواهد شد
saeed
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
واقعا ما چه گناهی کردیم که باید جور این دوتا شرکت خودرو ساز را بکشیم
خودروهای صفر خارجی با نصف این قیمت ها هم وجود داره که کیفیت بالاشون قابل مقایسه با خودروهای داخلی نیست
علی
|
Turkmenistan
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
احسنت به شما
به امید سوار شدن به چنین خودروها.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟