صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بورس ارز پیش از اجرا منتفی شد

پس از شدت‌گیری موج انتقادات از راه‌اندازی بورس ارز و راهکارهای آن برای کنترل بازار ارز، امروز بخش خصوصی کشور پس از نشست شورای گفت‌وگو عنوان کرد که راه‌اندازی بورس ارز منتفی شده و این در حالی است که رئیس اداره امور بورس‌ها از این امر اظهار ناآگاهی کرده و از آمادگی برای راه‌اندازی بورس ارز خبر داده است.
کد خبر: ۲۷۲۹۶۰
| |
11304 بازدید

پس از شدت‌گیری موج انتقادات از راه‌اندازی بورس ارز و راهکارهای آن برای کنترل بازار ارز، امروز بخش خصوصی کشور پس از نشست شورای گفت‌وگو عنوان کرد که راه‌اندازی بورس ارز منتفی شده و این در حالی است که رئیس اداره امور بورس‌ها از این امر اظهار ناآگاهی کرده و از آمادگی برای راه‌اندازی بورس ارز خبر داده است.

به گزارش «تابناک»، محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران امروز پس از برگزاری جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، با بیان اینکه راه‌اندازی بورس ارز فعلاً از دستور کار خارج شده است، گفته: موضوع بورس ارز به شکل قبل در دستور کار نیست و طرح‌های مکملی در دولت مطرح شده که با توجه به افزایش درآمد‌های ارزی نفتی در شهریور نسبت به مرداد‌، امیدواریم این طرح‌ها نهایی شود.

وی افزود: با اجرای این طرح‌های مکمل، فعالان اقتصادی می‌توانند به آینده اطمینان بیشتری داشته و نیاز‌های خود را برطرف کنند.

نهاوندیان همچنین خاطرنشان کرد: اجرای بورس ارز مرحله بندی شده و در مرحله‌ مدیریت، بانک مرکزی اقدامات بیشتری انجام می‌دهد و به عرضهٔ بیشتر ارز در بازار آزاد می‌پردازد.

این در حالی است که پس از انتشار این خبر، رئیس اداره امور بورس‌ها از منتفی شدن راه‌اندازی بورس ارز ابزار بی‌اطلاعی کرده و گفته: دیروز نامه رسمی مبنی بر آماده بودن همه زیرساخت‌ها به بانک مرکزی ارایه شد تا به عنوان متصدی اصلی تصمیم گیری کند.

خواجه نصیری اظهار کرده است: بنابراین با توجه به اینکه رئیس کل بانک مرکزی متصدی راه‌اندازی بورس ارز است و می‌تواند تصمیم‌گیری کند، هر زمانی که بانک مرکزی صلاح بداند، سازمان بورس به وظایف خود رفتار خواهد کرد.

بنا بر این گزارش، هنوز دقیقاً مشخص نیست که آیا راه اندازی بورس ارز به طور کلی منتفی شده، یا این امر تا اطلاع ثانوی است. همچنین مشخص نیست که آیا قرار است تغییراتی خاص در مرحله اجرایی بورس ارز ـ  اگر قرار است در آینده دوباره بحث راه اندازی آن از سر گرفته شود ـ اعمال شود یا با‌‌ همان مکانیزم تعریف شده به کار خواهد پرداخت.

پیش از این و پس از آنکه دولت و بانک مرکزی چندین بار وعده راه اندازی بورس ارز را در آینده نزدیک و در اوایل مهر ماه داده بودند، انتقادات از این سازوکار جدید شدت گرفت. همزمان با این انتقادات افزایش بهای ارز و دلار پیش آمد که دولت را عملاً مجبور به دادن وعده تزریق ارز بیشتر در بازار شود و اکنون نهاوندیان خبر از تغییر در اولویت‌های هشتگانه تخصیص ارز می‌دهد؛ به عبارتی، صرف نظر کردن دولت از برنامه قبلی. زمان راه‌اندازی بورس ارز نخستین بار پس از عید فطر عنوان شده بود که چندین بار تغییر کرد.

این گونه به نظر می‌رسد که دولت در مدیریت بازار ارز همچنان رفتاری مبتنی بر آزمون و خطا داشته و این رخدادهای روزمره در اقتصاد کشور است که برنامه‌های دولت را شکل می‌دهد و نه یک برنامه ریزی کار‌شناسی شده و منسجم. در این میان، اظهار ناآگاهی مسئولان بورس از منتفی شدن راه اندازی آن در نوع خود جالب توجه است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟