صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تحریم ایران سود پالایشگاه ترکیه را نصف کرد

شرکت پالایشگاهی ترکیه، توپراس اعلام کرد به دلیل تحریم نفتی ایران سود خالص این شرکت در سه ماهه دوم ۲۰۱۲ با کاهش ۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 75 میلیون دلار رسیده است.
کد خبر: ۲۶۸۶۲۲
| |
2112 بازدید

 شرکت توپراس، تنها شرکت پالایشگاهی ترکیه اعلام کرد که به دلیل تحریم نفتی ایران با 47 درصد کاهش سود خالص خود در سه ماهه دوم سال جاری مواجه شده است.

فارس به نقل از پایگاه اینترنتی بیزنس ویک،توپراس امروز در گزارش خود به بازار بورس استانبول اعلام کرد که سود خالص این شرکت از 258.1 میلیون لیره در سه ماهه دوم سال 2011، به 135.7 میلیون لیره (75.4 میلیون دلار) در سه ماهه دوم امسال رسیده است. این در حالی است که بر اساس پیش بینی های 17 تن از تحلیلگران اقتصادی مجله بلومبرگ، متوسط درآمد سه ماهه دوم توپراس نمی بایست از 142.4 میلیون لیره کمتر می شد.

. ترکیه در ماه مارس متعهد شده بود که واردات نفت خود از ایران را 20 درصد کاهش دهد تا بتواند در لیست معاف شدگان از تحریم های آمریکا علیه ایران قرار گیرد.

شرکت توپراس با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است که: «هزینه های تولید پالایشگاه ها به دلیل تحریم های ایران افزایش یافته است.»

در همین حال، در معاملات امروز بورس استانبول ارزش سهام شرکت توپراس با 0.3 درصد افت به 40.7 لیره رسید.

گفته می شود شرکت توپراس پس از اتمام زمان قرارداد خود با ایران که در آگوست 2011 برای خرید 9 میلیون تن نفت خام ، معادل 180 هزار بشکه در روز برای مدت یک سال منعقد کرده بود، خرید نفت خود از تهران را به میزان 20 درصد کاهش داده است. سهم ایران از واردات نفت ترکیه از 50 درصد ماه می به 37 درصد در ماه ژوئن کاهش یافته است. این در حالی است که بر اساس اطلاعات رسمی دولت ترکیه، ایران در ماه آوریل 66 درصد نفت مورد نیاز ترکیه را تامین می کرد.  بر این اساس، ترکیه در ماه ژوئن مجموعا 1.87 میلیون تن نفت خام وارد کرده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار