یکی برود و دو نفر بیایند؛

این قانون را برای آمار اشتغال گذاشته‌اید یا رفاه زنان؟!

وقتی می‌گویند فلان نهاد مربوط به زنان است، توقع داریم که در راستای منافع این قشر فعالیت کند؛ اما همیشه توقعمان درست از آب در نمی‌آید و ‌گاه ممکن است یک نهاد برای حمایت از زیرمجموعه‌اش طرحی بیاورد که بی‌شباهت به گرفتن یک امتیاز از یک نفر و تقسیمش بین دو نفر نیست؛ شاید برای اینکه هم دو نفر را راضی و هم اصولا کاری کرده باشد!
کد خبر: ۲۳۷۰۸۹
|
۲۲ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۲ 10 April 2012
|
18930 بازدید
|
وقتی شنیدیم که مسئولان به دنبال طرح استخدام دو کارمند زن نیمه وقت به جای یک کارمند زن تمام وقت هستند، به یاد آن بازی افتادیم که می‌گوید چرا دو تا... پس چند تا... سه تا!

در تعریف «مشاغل حاکمیتی» گفته شده: کارهایی هستند که شاغلان آن‌ها «عمل حاکمیت دولت» را انجام می‌دهند. «عمل حاکمیت»، عملی است که دولت از حیث داشتن قدرت عمومی و به عنوان اعمال قدرت عمومی انجام می‌دهد و هدفش تأمین منافع اجتماعی است. شغل‌هایی بر مبنای برنامه ریزی، سیاستگذاری، نظارت و ... در همه امور عام المنفعه که مثلا از برقراری عدالت، آموزش عمومی، بهداشت، محیط زیست و ... گرفته تا ساخت گذرگاه‌های عمومی، استخدام مأموران رسمی و ... را شامل می‌شود. این در حالی است که در برابر این مشاغل، از «مشاغل تصدی گری» سخن به میان می‌آید که دولت آن را مانند دیگر افراد جامعه انجام می‌دهد و به عبارت بهتر، دولت در این زمینه هیچ فرقی با اشخاص حقیقی و بخش خصوصی ندارد؛ از خرید و فروش املاک گرفته تا حمل و نقل، بازرگانی، ارتباطات، سینماداری و هزاران مورد دیگر. اینجاست که بحث کوچک شدن دولت و خروجش از مشاغل تصدی گری معنادار می‌شود؛ همان خصوصی‌سازی که در  سال‌های اخیر، بارها بر آن تأکید شده، ولی به گواه بسیاری، به درستی انجام نشده است؛ چیزی شبیه بحث فروش شرکت‌های خدماتی دولتی به برخی از سازمان‌های دولتی دیگر که بیشتر از این جیب به آن جیب کردن است تا خصوصی سازی!
به گزارش «تابناک»، روز گذشته رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، درباره استخدام نیمه وقت دو کارمند زن به جای یک کارمند (زن) به فارس گفت: ساعت کار این زنان (نیمه وقت) در هفته ۲۲ ساعت است؛ البته دریافتی، حق بیمه و حق بازنشستگی آن‌ها نصف یک کارمند زن (تمام وقت) است.

مریم مجتهدزاده درباره مجوز این اقدام گفت: بنا بر ماده ۵۱ قانون برنامه پنجم توسعه که برای استخدام مجوز می‌دهد، به ازای خروج هر سه نفر از مشاغل تصدی‌گری، یک استخدام و به ازای خروج هر یک نفر از مشاغل حاکمیتی، یک استخدام جدید می‌تواند صورت بگیرد.

وی در توجیه این کار افزود: مرکز امور زنان با توجه به شمار زیاد زنان تحصیل‌کرده و فرصت‌های کم اشتغال برای آن‌ها پیشنهاد داده که به جای استخدام یک زن، دو کارمند زن نیمه وقت استخدام و این طرح در قالب لایحه بودجه ۹۱ مطرح ‌شود؛ یعنی اگر یک کارمند در روز هشت ساعت (و با ملاحظات قانونی برای پنجشنبه‌ها، در هفته ۴۴ ساعت) کار می‌کند، این زنان چهار ساعت (و در هفته ۲۲ ساعت) در محیط کار حضور می‌یابند و دریافتی، حق بیمه و بازنشستگی آن‌ها نیز نصف می‌شود.

این خبر به ظاهر خوشایند، در حالی از سوی «رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» مطرح می‌شود که بر پایه ماده ۵۱ قانون برنامه پنجم توسعه۱، هر گونه به‌کارگیری نیرویی در دستگاه‌های اجرايی، مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ممنوع است، جز مواردی که بر پایه تبصره یک این ماده، مجوز استخدامشان در قانون بودجه تصویب شده باشد.

اینجاست که فارغ از اینکه این وظیفه بنا بر قانون به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور سپرده شده و نه تنها رئیس مرکز امور زنان و خانواده ـ که مشاور رئیس جمهور نیز به شمار می‌رود ـ در چارت سازمانی این معاونت جایگاهی ندارد، بلکه بر پایه ماده ۲۳۰ قانون برنامه پنجم توسعه۲، وظایفی بر عهده این مرکز نهاده شده که در کل با استخدام دو کارمند نیمه وقت در یک پست استخدامی تفاوت دارد!

به عبارت ساده‌تر، سخنان رئیس این مرکز بر خلاف آنچه قانونگذار «استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در عرصه‌های اجتماعی» می‌داند و در تضاد با آنچه عامل توسعه این مرکز نام گرفته و رئیس این مرکز را به سمت مشاور رئیس جمهور ارتقا داده است، گفته شده و این موضوع را در حد یک شعار تبلیغاتی خواهد رساند؛ بماند که طرح مسائلی چون حق بیمه نصف ـ که تا کنون مسبوق به سابقه نبوده و احتمالا پیش‌بینی قانونی هم نشده است‌ ـ بر ابهامات بیشتر این موضوع می‌افزاید و ماجرای دکمه کتی را به یاد می‌آورد که نیاز به دوختن کت و شلوار (شاید هم کت و دامن!) خواهد داشت!

شاید بد نباشد، از مسئولان دخیل در تصمیم‌گیری برای امور زنان بخواهیم به جای طرح راهکارهای اشتغال نصفه و نیمه این انبوه تحصیل کرده و جویای کار، کمی عمیق‌تر به ماجرا بنگرند تا شاید سخنان‌ گاه و بی‌گاه استاندار یکی از خطه‌های جنوبی کشورمان نیز برایشان جلب توجه کند که نه تنها بار‌ها جمله «هیچ دستگاهی نباید منشی زن داشته باشد» را تکرار کرده‌اند، بلکه چنان پیگیر این دستور خودساخته بوده‌اند که اکنون نوید می‌دهند که: «یکی دو دستگاه اجرایی مانده بودند که منشی زن داشتند که آن‌ها نیز در این زمینه [حتما منظورشان اخراج و بی‌کار کردن این بانوان محترم است!] اقدام کردند»!


تصویر چارت تشکیلاتی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی که در آن اثری از مرکز امور زنان و خانواده نیست.
برای دیدن این تصویر در ابعاد بزرگتر اینجا کلیک کنید.

۱ ـ ماده ۵۱ برنامه پنجم توسعه می‌گوید: هر گونه به‌کارگیری نیروی انسانی رسمی و پیمانی، در دستگاه‌های اجرايی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ممنوع است.
تبصره ۱ـ تعداد مجوزهای استخدامی برای هر سال در سقف اعتبارات مصوب در قانون بودجه با رعایت مفاد بند (ب) ماده (۲۴) قانون مدیریت خدمات کشوری به پیشنهاد مشترک معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور و معاونت به تصویب شورای توسعه مدیریت می‌رسد. معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور، رئیس شورای مذکور و معاونت به عنوان عضو شوراهای موضوع قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین می‌گردند.
تبصره۲ـ بند (ج) ماده (۲۴) قانون مدیریت خدمات کشوری، مشاغل حاکمیتی، مناطق کمترتوسعه‌یافته و همچنین بند (ج) ماده (۱۶) قانون برنامه پنجم که مشمول حکم بند (ب) ماده (۲۰) این قانون است و اجرای قانون تعیین‌ تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۵/۷/۱۳۸۸ و اصلاحیه‌های بعدی آن از مفاد این ماده مستثنی است.


۲ - ماده ۲۳۰ قانون برنامه توسعه می‌گوید: دولت با همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله مرکز امور زنان و خانواده با هدف تقویت نهاد خانواده و جایگاه زنان در عرصه‌های اجتماعی و استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه زمینه‌ها با تدوین و تصویب «برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده» مشتمل بر محورهای تحکیم بنیان خانواده، بازنگری قوانین و مقررات مربوطه، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، توسعه و ساماندهی امور اقتصادی ـ معیشتی با اولویت ساماندهی مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست، تأمین اجتماعی، اوقات فراغت، پژوهش، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقای سلامت، توسعة توانایی‌های سازمان‌های مردم نهاد، ارتقای توانمندی‌های زنان مدیر و نخبه، توسعه تعاملات بین‌المللی، تعمـیق باورهای دینی و اصـلاح ساخـتار اداری تشکـیلاتی زنان و خانـواده اقدام قانونی نماید.

اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۷۰
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
به نظر بنده اشکالی ندارد این موضوع باعث کمک بیشتر به فضای خانه می کند در عین اینکه شخصیت اجتماعی را نیز در خودش حفظ کرده . باید این نکته فراموش نشود که توانایی های جسمی خانم ها در برابر کار بیرون کم است. از طرف دیگر عدالت بهتری را در ارائه کار بیرون برای افراد بیکار ایجاد می کند. البته هر قانونی یکسری تبعات منفی برای افراد خاص دارد که باید با تبصره یا نگاه دقیقتر حل شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
گر به دنبال اجراي عدالت هستيد اين قانون در مورد آقايون هم ميتواند اجرا شود !
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
ولی خانمها که وظیفه نفقه دادن را ندارند تا در مورد آقایان هم اجرا شود
خانم
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
برادر ما خانمها خودمون از پس کارهامون برمیایم نمیخواد به فکر بنیه ما باشی.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
واقعا دیدن این مدل دیدگاه ها جای تاسف داره، همه خانم های جامعه ما متاهلند که نفقه بگیرند؟ مشاغل همه خانم ها بگونه ایی هست که میشه نصفش کرد تا دونفر انجامش بدن؟
دوست عزیز توان جسمی خانم ها از آقایون کمتره ولی اینجا صخبت درباره خانم هایی هست که کار فکری میکنند و نه کار یدی که نیاز به قدرت جسمی بالاتر داشته باشه
دین ما همیشه افراد رو به تفکر توصیه میکنه شاید بهتر باشه به جای ارائه این تیپ نظرات کمی فکر کنید
بیکار
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
ای کاش به کار آقایون بیشتر اهمیت داده میشد . و اقایون در اولویت کاری قرار داشتند. به چند اداره و وزارتخانه دولتی سری زدم . اکثر قریب به اتفاق اتاقها را کارکنان خانم تسخیر کرده بودند. غافل از آقایونی که به دنبال یه کار ساده برای تشکیل زندگی به هر دری میزنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
مشکل کشور ما این است که یک مسئولی شب خواب می بینه و فردا صبحش بر اساس خوابش طرح میده. کار کارشناسی کلا تعطیله. آنوقت این میشه نتیجه اش. یک طرح بی مبنا که نه تنها به ضرر زنان است که به ضرر نهادهایی است که در آن یک کار بین دو نفر تقسیم میشه. کلا اگر هم نمایندگان زن مجلس و هم نهادهای دولتی لطف کنند از حقوق زنان دفاع نکنند آرامش ما زنان بیشتر حفظ میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
درستش اینه
یه مسوولی شب میخابه صبح بیدار میشه میره جلوی آینه در حالیکه داره سرشو میخارونه میگه خب امروز چیکار کنم
بی برنامگی توی مدیریت این کشور کولاک میکنه. به نظرم خیلی از افرادی که توی پست های مدیریتی هستند اینقدر باسواد و متخصص هستند !!! که حتی نمی تونن واسه یه هفته زندگی خودشون برنامه ریزی کنن . اونوقت میخایم مملکت بشه گلستون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
چقدر بدبینی!
من
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
اگه اجباری نباشه ، خیلی هم عالیه.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
يعني يه خانم 25 ساله كه به اينصورت استخدام ميشه بايد بجاي 30 سال 60 سال خدمت بكنه تا بازنشسته بشه؟؟؟؟؟
يعني حدود 80 يا 90 سالگيش!!!! جالبه ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
مجید دلبندم! نیمه وقته!!!!!!!!!!!!!!!!
آرش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
زنان را همان به كه در منزل نشينند و شوهرداري كنند...شوخي كردم بابا منفي ندين
پاسخ ها
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
به نظر من این طرح خیلی هم عالیه . چون خانم ها هم به کارهای خانه و بچه ها بیشتر می رسند و هم منبع در آمدی برای خود دارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
خوب از بس بیکاری بیداد میکنه معلومه که از این کار پاره وقت هم استقبال میشه ولی هر چی در بیاری باید کرایه تاکسی بدی. چرا نگفتن این نوع اشتغال یعنی ترافیک بیشتر و آلودگی بیشتر و ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
فکر کردی اونوقت کسی این استخدام رو انجام می دهد. همین حالاش تو سازمان ما به خاطر شش ماه مرخصی زایمان خانمها که این روزها ممکنه برای یک خانوم یک یا حداکثر دو ماه اتفاق بیفته ترجیه می دند که اصلا زن استخدام نکنند.
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
شما خجالت نمی کشید که این طرح ها را بیان میکنید همیشه فقط برنامه هایی را مطرح میکنید که از پایه بی اساس است وقتی که برای حداکثر 10 میلیون نفر نمیتونید شغله پایدار ایجاد کنید بابا استعفا کنید مثله ... نچسبید به صندلی و اینقدر ...
برای همتون متاسفیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
برای کج فهمی خودت متاسف باش که حتی به خودت زحمت ندادی اصل طرح رو مطالعه کنی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
ماشالا همه نابغه ان تو این مملکت.یه خانم تنها وقتی حقوقش نصف بشه چطور می تونه تو این مملکن با تورم هر روزه زندگی کنه
بلد نیستین خوب طرح ندین. نده عزیز من طرح نده تو رو خدا...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
چرا تو که پارتی داری ماهی یک ملیون بگیری و بری شش ماه مرخصی زایمان و اونی که پارتی نداره با ماهی صد و پنجاه تومان بره تو شرکت و مطب منشی بشه و ....
این حداقل انصاف دولته و ما ممنونش هستیم که فکری به حال طبقه ضعیف میشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
این طرح ابتکار دولت احمدی نژاد نیست تو برخی کشورهای دیگه هم اجرا می شه فهمیدی نابغه کیه عزیز
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
چون در بعضی کشورهای دیگه هم اجرا میشه یعنی صحیح هست؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
مشکل توی کشور ما اینه که جایگاه زن یا به مسخره گرفته شده و یا به طور کلی فراموش شده و بعضی خانم ها ی محترم هم فکر می کنند کار بیرون برای آنان شخصیت ایجاد می کند و فراموش کردند که وظیفه اصلی و الهی آنان چیست به نظرم روش خوبیه برای این که بانوان عزیز کمی بیشتر به امور عاطفی خانواده شان بپردازند. و این وظیفه ای است فراموش شده در جنجال فرهنگ غربی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
اگر دقت بشه كه خانمها چرا به بازار كار بيرون از منزل كشيده شدن متوجه ميشين .وقتي مردخانه نميتونه به تنهايي از پس هزينه ها بر بياد يا بايد زن بره سره كار به عنوان كمك و يا مرده بايد دزدي كنه .كدوم مقرون به صرفه تره ؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
مگه همه زنها خانواده دارند.
مگه همه خانواده دارها بچه دارند.
اصلا مگه با این شرایط سخت اقتصادی بدون درامد می شه به شرایط عاطفی خانواده فکر کرد.
این حرفها برایی کسایی مثل شماست که نفسشون از جای گرم در میاد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
... خب زنها کمتر خرج بتراشند ، از مبلمان گرفته تا آرایشگاه و ماشین و غیره ، مردها با یه ذره بالا و پایینش و خرج زندگی رو میدن ...
خانم مهندس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
واسه پاسخ اولی مینویسم. وقتي مردخانه نميتونه به تنهايي از پس هزينه ها بر بياد زن باید قناعت کنه و به بچه هاش هم قناعت رو یاد بده و به خونوادش هم بفهمونه که شوهر من درآمدش همینه که هست نه این که دنبال پول در آوردن باشه که فردا روز با اعصاب خورد و تن رنجیده از کار هزار جور خرج مالی و عاطفی رو دست شوهرش و جامعه بگذاره. من کلا با کار خانم ها مخالف نیستم ولی 8 ساعت در روز واسه یک خانم اونم از نوع متاهلش همیشه به نظرم غیر معقول بوده و حودم با این که میتونستم نرفتم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
ناشناس اول واقعا برای این طرز تفکر شما خیلی متاسفم پس از نظر شما ورود خانم ها به دانشگاهها هم باید تعطیل بشه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۴:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
کار بیرون برای همه یکسان تاثیر نداره. درباره برخی خانمها کار بیرون اعصاب آرامتر، اعتماد به نفس و نشاط بیشتری به همراه میاره. و در برخی غیر این هست. برای همه یکسان قانون قرار دادن قطعا اشکال داره.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت