مجلس هشتم از لحاظ مدیریت قویتر کار کرد و در قانونگذاری و نظارت بهتر از مجلس هفتم ظاهر شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، غلامرضا مصباحی مقدم که از اعضای لیست اصولگرایان متحد است، در تشریح نقاط قوت مجلس هفتم گفت: این مجلس به عنوان مجلسی که به اصول اولیه انقلاب برگشت، نقطه مثبتی داشت. باید مردم را تحسین کرد که انتخاب درستی کرده و از شعارهای اصولگرایان با نام آبادگران استقبال کردند. این مجلس از نظر برخی ابعاد کارشناسی خوب کار کرد. یکی از این ابعاد اقتصادی بود. ما در این مجلس، دکتر خوش چهره، دکتر دانش جعفری و دکتر سبحانی را داشتیم؛ اینها سه اقتصاددان خوب بودند که در دوره هشتم آنها را نداشتیم.
این عضو مجالس هفتم و هشتم در ادامه به مقایسه دو مجلس اصولگرا پرداخت و اظهار داشت: در ابعاد دیگر کارشناسی، مجلس هشتم را قویتر از مجلس هفتم ارزیابی میکنم. علتش هم این است که کمترین شرط ورود به مجلس را دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانس گذاشتند؛ این امر یک پله توان کارشناسی مجلس را بالاتر برد.
این عضو فراکسیون روحانیت مجلس در تشریح دلایل حمایت مجلس هفتم از دولت گفت: مجلس هفتم با دولت همراهتر بود و علتش هم رئیس مجلس بود که بر پایه رهیافتی که خودش از دیدگاه مقام معظم رهبری داشت، در تعامل با دولت انعطاف بیشتری نشان داد و همراهی بیشتری با رئیس جمهور داشت. از این جهت آن مجلس با دولت چالش کمتری داشت.
مجلس هشتم را قویتر از دوره هفتم میدانم. البته آقای لاریجانی تجربه مدیریتی طولانی هم داشت. ده سال در صدا و سیما بود و مدتی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و پیش از آن هم از افراد بسیار موثر سپاه بود. دوره ای که ایشان به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی سفرهای خارجی داشت و در مذاکرات مهم بین المللی شرکت میکرد، به عنوان یک شخصیت مذاکره کننده قوی شناخته شده بود.
مصباحی مقدم در ادامه مقایسه بین لاریجانی و حداد عادل، تاکید کرد: البته قوت بیان و استدلال لاریجانی هم در نطق های مجلس بارز است، انصافا خیلی خوب موضع گیری می کند و قوی به میدان می آید در مدیریت هم قوی است از این جهت مدیریت مجلس هشتم را قوی تر از مجلس هفتم می دانم.
وی با بیان اینکه هر دو دوره مجلس هفتم و هشتم را تجربه دارم، افزود: من بر این باورم که بازدهی مجلس هشتم، بیش از مجلس هفتم بود، به گونهای که از لحاظ تعداد قوانین مصوب و مهمترین قوانین، مجلس هشتم دستاوردهای بهتری دارد. جایگاه نظارت هم در مجلس هشتم ارتقا پیدا کرد.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل مجلس هفتم از دولت نهم، رفتار منعطف رئیس جمهور بود، گفت: مجلس هفتم هم مجلسی بود که همگرایی با دولت را در اساس کار خود داشت، ولی مدیریت دوره هشتم زمان آقای حدادعادل ما، چیزی به نام مدیر کل نظارت داشتیم که گزارشهای نظارتی نمایندگان در دستگاهها به مدیر کل نظارت فرستاده میشد، در مجلس هشتم معاونت نظارت ایجاد شد. مسلما جایگاه معاونت نظارت جایگاه قوی تری بود. شمار پرسشهایی که در این دوره از وزیران شد و میزان تحقیق و تفحصهایی که انجام شد، نشان از بهتر بودن قوه نظارت مجلس هشتم دارد.
برخی روی نقاط ضعف میایستند و آن را به رخ میکشند، در حالی که انسان عاقل کسی است، اگر نقاط قوی هم میبیند بیان کند. این مجلس نقاط ضعف خود را جبران کرد، در هر مسألهای که اتفاق افتاده و یا اشارتی از جایی بوده، تلاش کرده جبران کند و از این جهت باید عملکرد مجلس را پاس داشت.
رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی در پاسخ به این پرسش که مهمترین نقدی که به مجلس هشتم وارد میکنید و تصمیم دارید آن را در مجلس نهم جبران کنید، چیست، گفت: نقد جدی که هست، نداشتن یک برنامه است. ما در مجلس هشتم برنامه نداشتیم؛ البته در آغاز مجلس ،رفتیم به این سمت که برنامه داشته باشیم.
مجلس هفتم برنامه ریزی بهتری داشت. علت هم این بود که یک گروه از نخبهترهای مجلس در آغاز کار با هم به هم اندیشی پرداختند، نشستهای قابل توجه داشتند یک تعطیلات یک هفتهای داشتیم و همه یک جا متمرکز شدیم و روزانه هشت تا دوازده ساعت کار کردیم صورت مسائلی که باید رسیدگی کنیم، آنجا با هم تقسیم کار و هماهنگیهایی انجام دادیم، همان اقدامات، موجب شد بسیاری از مسائلی که در مجلس بررسی شد، دنبال همان برنامه یزی آغاز کار مجلس هفتم باشد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.