امسال، توزیع 40ميليون لامپ كممصرف بين مردم
توليدكنندگان براي توليد لامپ كم مصرف پيشپرداخت ميخواستند، در حالي كه بودجه تخصيص يافته براي اين امر اواخر اسفند سال گذشته از مجلس بيرون آمد.
پرويز فتاح ـ وزير نيرو ـ در گفت و گو با ايسنا، با بيان مطلب فوق در پاسخ به انتقاد صنايع در رابطه با دير قراردادبستن وزارت نيرو با توليدكنندگان لامپ كم مصرف گفت: بهمن سال گذشته كه موضوع كمبود برق در تابستان امسال برايمان محرز شد، پيشنهاد طرح استفاده از لامپهاي كممصرف را مطرح كرديم كه اين موضوع از سوي رياست جمهوري هم حمايت شد و در يك حركت جهشي براي توسعهي لامپ كم مصرف، براي اولين بار در كشور 100 ميليارد تومان براي اين منظور در لايحه بودجه پيشنهادي به مجلس در نظر گرفته شد.
وي افزود: بودجه تخصيص داده شده براي اين منظور در يك سال حدود چهار ميليارد تومان بوده و در يك سال ديگر نيز حدود يك ميليارد تومان و در باقي سالها نيز بودجهاي براي اين كار تخصيص داده نشده بود. از سوي ديگر به يك باره تصميم گرفته شد كه براي امسال 100 ميليارد تومان براي لامپهاي كم مصرف اختصاص داده شود، ولي از آنجايي كه هنگام ارايه لايحه به مجلس نميتوان از تصويب آن مطمئن بود، لذا منتظر مانديم تا بودجه سال 1387 اواخر اسفند از مجلس بيرون بيايد.
او با اشاره به اينكه 100 ميليارد تومان معادل 40 ميليون شعله لامپ كم مصرف است، اظهار كرد: اولين پولي كه از بودجه به دست ما رسيد، نيمه دوم خردادماه بود كه 20 درصد از آن را گرفتيم.
وي با بيان اينكه تا 23 مهرماه 60 درصد از بودجه را دريافت كرديم و 40 ميليارد تومان آن هنوز به دست ما نرسيده است، تشريح كرد: طبق قانون از زماني كه پيشپرداخت داده ميشود، قرارداد، عمليات اجرايي به خود ميگيرد.
فتاح اضافه كرد: نظر رييس جمهور اين بود كه همه مقدار مورد نياز يا عمدهي نيازمان از لامپهاي كم مصرف را از طريق واردات تامين كنيم و از اين طريق مصرف و در نتيجه خاموشيها را كاهش دهيم كه ايده درستي هم بود، ولي صنايع ميگفتند كه ما بايد بنيه توليد لامپ كم مصرف در كشور را بالا ببريم، چرا كه اگر ما تمام لامپهاي مورد نياز را وارد كنيم، سال آينده هم مجبور به واردات اين لامپها ميشويم.
او آمار توليد و توزيع لامپهاي كم مصرف را تا 23 مهرماه امسال اينگونه تشريح كرد: 12 ميليون شعله لامپ كم مصرف توزيع شده، 3.5 ميليون شعله لامپ كه صنعتگران وارد كردهاند در گمرك مانده است كه بايد ترخيص شود و 2.5 ميليون شعله لامپ نيز در انبار است كه قول داده شده كه تا پايان امسال توزيع 40 ميليون لامپ تكميل شود.
گفتني است، پيش از اين انتقادهايي از سوي توليدكنندگان لامپهاي كممصرف نسبت به وزارت نيرو درخصوص دير بسته شدن قرارداد با آنها و همچنين منقطع بودن قراردادها براي ساخت اين لامپها مطرح شده بود.
از آنجا که تبلیغات با ایجاد نیاز کاذب در دل مخاطب،او را به تهیه کالای تبلیغاتی وادار می کند، بر اساس همین اصل ،کسانی که پس از آن سالها در صدد ساختمان سازی برآمدند تنها و تنها لامپ کم مصرف را برای خانه های خود برگزیدند و توجیهاتی چون مصرف کم برق و مفید بودن نور این لامپ ها با تبلیغات معکوس لامپ های پیشین ؛چون نور تند و مصرف بالای برق دست به دست هم دادند تا ریشه لامپ های خودمان را کاملااز خانه ها بکنند و در این امر توفیقات نسبتا بالایی به دست آوردند.اما شنیده ها حاکی از آن است که رازی مرموز در جریان این تغییر نهفته است که ارباب تفکر را به اندیشه وا داشته است. باید گفت هجمه های استعمار، امروز از مرز فرهنگ به معنای متداول فراتر رفته و به موازات تغییر در شیوه ها، استعمارگران در صدد تغییر فرهنگ در همه امور ما از جمله مصرف،پوشش،ساختمان سازی و...هستند و متأسفانه می بینیم که عده ای نا خواسته بازیچه دست آنان قرار گرفته اند و این جریان بدون دخالت و تصمیم گیری مسولین و صاحب نظران حکومت جمهوری اسلامی بوده است .ما درصددیم با طرح این شنیده ها دست یاری به سوی آگاهان و اندیشنمندان و محققان دراز کنیم تا در صورت تأیید شنیده ها جامعه را از خطر بزرگی که می رود هست ونیست ملت را به یغما ببرد برهانیم؛منتظر یاریتان هستیم.
سوال این است که اصولا لامپ کم مصرف چیست؟ و چه مزیتی بر لامپ های خودمان دارد.اما بشنوید از شنیده ها:
*می گویند نور لامپ کم مصرف باعث ناراحتی های عصبی می شود.
*می گویند نور لامپ کم مصرف موجب سرطان چشم،پوست و خون می شود.
*می گویند اگر در منزلی یک عدد لامپ کم مصرف شکسته شود به خاطر تأثیرات مخرب گاز آن، باید دربهای ورود و خروج و پنجره ها را گل گرفت و تا ابد کسی نباید وارد ساختمان شود.
*می گویند اگر یک عدد لامپ کم مصرف به صورت سالم زیر خاک دفن شود،تأثیرات مخرب زیستی آن پس از 10سال بر محیط سایه می افکند.
*می گویند که لامپ های کم مصرف باید به همراه زباله های هسته ای دفن شوند.
*می گویند در صورتی که اثرات لامپ کم مصرف به انسان سرایت کند تأثیرات فراوانی بر روی جسم انسان خواهد داشت و تا چندین نسل آثار سوء آن باقی خواهد ماند.



