صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ديكتاتوری که عامل سیا بود

در دادگاهي كه در ژوئيه 2009 برگزار شد، وي براي اولين بار اعتراف كرد كه در سال 1985 سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) به وي كمك كرده تا از زندان بوستون فرار كرده و براي انجام كودتا در ليبريا سلاح در اختيار وي گذاشته‌اند.
کد خبر: ۲۲۰۶۳۱
| |
8503 بازدید

حاكم خودكامه سابق ليبريا كه قرار است به اتهام ارتكاب جرايم جنگي محاكمه شود، با سازمان اطلاعات جاسوسي آمريكا همكاري مي‌كرده است.

به گزارش ايسنا به نوشته روزنامه ديلي تلگراف، چارلز تيلور 63 ساله، از اوت 1997 تا سال 2003 رئيس جمهوري ليبريا بود اما قرار است به جرم راه‌انداختن جنگ داخلي خونين در سيرالئون و كشتن 120 هزار تن ظرف 10 سال دادگاهي شود.

وي اتهام‌هاي ديگري را نظير ايجاد رعب و وحشت در ميان غيرنظاميان، جذب كودك سربازان، پذيرفتن شيشه‌هاي سس‌ مايونز مملو از الماس و نيز آدم ‌خواري را در پرونده خود دارد.



در دادگاهي كه در ژوئيه 2009 برگزار شد، وي براي اولين بار اعتراف كرد كه در سال 1985 سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) به وي كمك كرده تا از زندان بوستون فرار كرده و براي انجام كودتا در ليبريا سلاح در اختيار وي گذاشته‌اند.

سيا در آن زمان با رد اين اظهارات، آنها را "كاملا مضحك" خواند اما دولت آمريكا هم‌ اكنون اين ارتباط را تاييد كرده است.

وزارت دفاع آمريكا نيز فاش ساخت كه عوامل جاسوسي پنتاگون از اوايل دهه 1980 با چارلز تيلور همكاري داشته‌اند. مقام‌هاي آمريكا اعلام كردند كه از ارتباط محرمانه خود 48 سند در اختيار دارند اما اطلاعات بيشتري ارائه نكردند.

طبق اظهارات مقام‌هاي سابق اطلاعات آمريكا، تيلور عامل خوبي براي جمع‌آوري اطلاعات درباره معمر قذافي، رهبر سابق ليبي در دهه 1980 محسوب مي‌شد. اين اقدام از آن جهت صورت گرفته بود كه آمريكا از گسترش نفوذ شوروي سابق در زمان جنگ سرد در ليبي هراس داشت.

پيش از آنكه از چارلز تيلور به عنوان ديكتاتور ياد كنند، وي در سال 1972 تا 1977 توانست مدرك خود را در رشته اقتصاد از كالج "بنتلي" در ماساچوست آمريكا بگيرد. او فرزند سوم از 15 فرزند خانواده‌اي با والدين آمريكايي است. چارلز تيلور كه خود متولد ليبريا است، در كودتايي براي سرنگوني دولت وقت اين كشور شركت داشت. وي پس از آن كه به اختلاس يك ميليون دلاري متهم شد، به آمريكا گريخت و در مقابل حكم استرداد خود به اين كشور مبارزه كرد.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار