صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

حاشیه سازی «میراث فرهنگی» ادامه دارد

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری علت استعفاي سجادي را پایان ماموریت و بازگشت به دانشگاه اعلام کرده است. زماني هم كه «حامد دهقانان» استعفا داد، اين سازمان دليل استعفا را ادامه تحصيل او اعلام كرد تا اين سوال پيش بيايد كه آيا احمدزاده هيچ اطلاعي از گذشته و وضعيت شغلي - تحصيلي مديران و معاوناني كه از فارس با خود به ساختمان زنجان آورده است، ندارد. درميان تخريب‌هاي هر روزه ميراث فرهنگي و ركود صنعت گردشگري چه كسي پاسخگوي اين همه هزينه است؟
کد خبر: ۲۱۵۹۴۹
| |
4707 بازدید

روزنامه تهران امروز نوشت:

«سیدفرهاد سجادی» به‌عنوان يكي ديگر از معاونان «روح الله احمد زاده كرماني» رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري كشور هم استعفا داد تا به موازات خبر تخريب محوطه‌هاي باستاني، خبر استعفا وجابه‌جايي‌ها در سازمان ميراث فرهنگي هم در صدر اخبار ميراث فرهنگي كشور قرار بگيرد.

سجادي از جمله مديراني است كه احمدزاده از استانداري فارس با خود آورده است. عزل و نصب ‌ها كه در فرهنگ رسانه‌اي سازمان ميراث فرهنگي به عزل واستعفا تغيير يافته و همچنين تخريب هر روز سايت‌هاي تاريخي، تصويري غم‌انگيز را از وضعيت ميراث فرهنگي نشان مي‌دهند. اين تغييرات و تحولات كه تاكنون 19 مورد آن به‌نام احمدزاده ثبت شده ، هرماه در سازماني به‌وقوع مي‌پيوندد كه حوزه تحت مديريت آن مدام با تهديدهاي مختلف روبه‌رو است. ميراثي كه تنها دليلي است كه در ميان برنامه‌هاي فراموش شده، مي‌تواند توريست‌هاي خارجي علاقه‌مند به تاريخ كهن ايران را به كشور بياورد.

مرگ تدريجي يك رويا!

زماني كه بالاترين صندلي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور به «اسفنديار رحيم مشايي» مرد پرماجراي دولت نهم ودهم رسيد برنامه‌هاي حوزه ميراث فرهنگي به سايه رفت تا اعتبارهاي كلان صرف برگزاري همايش‌هايي شود كه هرگز نتيجه آن براي كسي معلوم نشد. در اين مدت بخش ميراث فرهنگي آنقدر به‌سايه رفته است كه حتي تغيير وتحولات در اين سازمان هم به بخش گردشگري و سرمايه‌گذاري آن محدود شده است. به‌نظر مي‌رسد كه درچارت سازماني هم بخش ميراث فرهنگي پاك شده است. همايش‌ها هم قرار بود فرصتي باشد كه درآن سرمايه‌گذاران مختلف را به سرمايه‌گذاري در مناطق گردشگري كشور تشويق كنند. همايش‌هاي پرهزينه‌اي كه توسط «محمد شريف ملك‌زاده» برگزار شد. همانطور كه امروز هيچ خبري از ملك‌‌زاده نيست؛ از آن همايش‌ها و آن همه سرمايه‌گذار كه از كشور‌هاي مختلف در همايش‌ها شركت مي‌جستند، هم خبري نيست! در نهايت هم معلوم نشد چه تعداد قرارداد بسته شد و سرنوشت آنها به كجا رسيد؟

اما سازمان ميراث فرهنگي هر زماني كه با واكنش مطبوعات و افكارعمومي‌مبني بر رها شدن بخش ميراث فرهنگي مواجه مي‌شد ، از اهميت توسعه صنعت گردشگري سخن به ميان مي‌آورد كه قرار است اقتصاد كشور را شكوفا كند. به نظر مي‌آيد كه حوزه گردشگري يك حوزه سهل‌الوصول براي مديراني است كه در چند سال اخير روي بلندترين صندلي سازمان ميراث فرهنگي تكيه كردند. آوردن 300 ميليون گردشگر چيني يكي از آرزوهاي حامد دهقانان بود. رويايي كه با امضاي استعفاي دهقانان رنگ حقيقت نگرفت تا فقط 25 درصد از گردشگران چيني سهم بازار گردشگري ايران شوند.

اين درحالي كه در سايه اين رفت و آمدهاي پرماجرا در سازمان ميراث فرهنگي آخرين داشته‌هايي كه مي‌تواند همين تعداد اندك توريست خارجي را هم در كشور نگه‌دارد از بين مي‌رود بدون اينكه هيچ نگراني‌اي از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري ديده شود.

عزل ونصب يا عزل واستعفا!

احمد زاده روزي كه بر صندلي رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور تكيه زد شروع به عزل و نصب مديران و معاونيني كرد كه توسط «حميد بقايي» به سازمان آورده شده بودند. البته حميد بقايي خود ركورددار تغيير و تحولات مديران ومعاوناني بود كه زمان رحيم مشايي به سازمان آمده بودند. در دوران رياست حميد بقايي بسياري از مديران و كارشناسان تخصصي اين حوزه بيكار شدند.

احمدزاده كرماني اما با مديران و معاونان‌خود در استانداري فارس به تهران آمد. معاونان ومديراني كه در بخش معاونت صنايع دستي، معاونت گردشگري، امور روابط عمومي‌و رياست كاخ موزه‌هاي نياوران و سعدآباد به كار مشغول شدند. هرچند تغيير وتحول از كنار آنها هم به سلامت نگذشت. پنج ماه از رياست او نگذشته بود كه زمزمه بركناري لاريجاني رئيس سازمان ميراث فرهنگي شهر تهران بلند شد. موتور عزل و نصب آنقدر در دوره او گرم شد كه تنها هفت‌ماه بعد از آن 18 مدير ومعاون در سازمان ميراث فرهنگي بركنار شدند. نخستين حکمی که احمدزاده یک‌ماه پس از ورود به این سازمان امضا کرد از آن حامد دهقانان بود که به‌عنوان مشاور عالی و سرپرست معاونت گردشگری این سازمان منصوب شد و چند روز بعد او را با حفظ سمت به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار رئیس سازمان و سرپرست کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد. در همین ماه پس از دستگیری آزاده اردکانی، مدیر پیشین موزه ملی ایران به دلیل ارتباط با جریان انحرافی، رئیس سازمان میراث فرهنگی «داریوش اکبرزاده» مسئول بخش کتیبه‌های موزه ملی را به‌عنوان سرپرست موزه ملی معرفی کرد. همچنین «محمد پروین» به‌عنوان سرپرست دفتر امور بین‌الملل این سازمان و اسفندیار حیدری‌پور با حفظ سمت در ریاست سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان، به‌عنوان سرپرست معاونت صنایع‌دستی سازمان منصوب شد.

از سوی دیگر «علی اکبر کریمی»، مدیرکل حراست استانداری فارس که تا به حال هیچ سابقه ای در حوزه میراث فرهنگی نداشته به‌عنوان سرپرست جدید مجموعه‌های فرهنگی- تاریخی نیاوران و سعدآباد انتخاب شد. البته دولت او مستعجل بود و كرسي رياست اين مجموعه به او وفا نكرد.مدتي بعد «آرش لشکری» به‌جای او در کاخ سعدآباد نشست. تيرماه پايان ماجرا‌هاي احمد زاده و جابه‌جايي صندلي‌هاي ساختمان زنجان نبود. او در مردادماه «احمدزاده محسن طالع‌زاری» را به‌عنوان سرپرست اداره کل روابط‌عمومی، امور فرهنگی و اجتماعی و «علی‌اکبر کریمی» را به‌عنوان سرپرست مجموعه‌های فرهنگی و تاریخی نیاوران و سعدآباد منصوب کرد تا معلوم شود كه صندلي رياست اين مجموعه قرارنيست به كسي وفا كند.

همچنین «سید فرهاد سجادی» نیز سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و طرح‌های سازمان میراث‌فرهنگی شد. سجادي پيش از آن معاون برنامه‌ريزي استانداری فارس بود كه به‌همراه طالع زاری از استان فارس به تهران آمده است. احمدزاده تغيير وتحولات را كه كليد زد اعتراض نمايندگان مجلس بلند شد. از جمله «علي مطهري» خواستار رونمايي مدرك تحصيلي او شد تا بداند كه او چه مدركي دارد كه مديران يك حوزه تخصصي را چنين باشتاب جابه‌جا مي‌كند. سوالي كه البته خللي در تصميم آقاي رئيس براي جابه‌جايي و عزل و نصب‌ها به‌وجود نياورد! قصه جابه‌جايي‌هاي شهریورماه با انتخاب محمد جواد ادبي در سمت قائم‌مقام در امور بین‌الملل سازمان میراث‌فرهنگی و «ذوالفقار زمان» در جایگاه مشاور و مدیرکل حوزه ریاست سازمان میراث‌فرهنگی ادامه يافت. پیش از آن ذوالفقار زمان سرپرستی معاونت سیاسی امنیتی استانداری فارس را عهده‌دار بود.

اوايل آبان ماه نیز طی حکمی از سوی احمدزاده، «مرتضی شریفی» با مدرک کارشناسی ارشد عمران که قبلا مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری فارس و فرماندار کازرون و پاسارگاد بوده است به‌عنوان مدیر کل دفتر امور مراکز خدمات گردشگری انتخاب شد. به‌همراه او در احکامی جداگانه نیز «لادن جعفری‌تهرانی» که سرپرستی دفتر توسعه گردشگری را برعهده داشته به‌عنوان مدیر کل دفتر توسعه گردشگری ، بازاریابی و تبلیغات معرفی شد و «محمد حسین فرمهینی فراهانی» را در جایگاه مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران نشاند. از سوی دیگر، سرپرستی قربان عباسی در اداره کل میراث فرهنگی گلستان را به مدیرکلی این استان تبدیل کرد.

اما روز هشتم آذر ماه، حامد دهقانان از معاونت گردشگری استعفا داد. او بيشتر سمت‌ها را در سازمان ميراث فرهنگي به امضاي احمدزاده گرفت. برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که او دوره سربازی خود را در کنار احمدزاده در استانداری فارس می‌گذرانده و همراه او به سازمان میراث فرهنگی رفت اما از آنجا که هنوز دوره سربازی خود را تمام نکرده بود، اجازه نداشت در سمت معاونت سازمان مدیریت کند بنابراین «سید فرهاد سجادی» با حفظ سمت در معاونت سرمایه گذاری، سرپرستی معاونت گردشگری را نیز برعهده گرفت تا تغيير وتحولات در حالي در سازمان ميراث فرهنگي ادامه بيابد كه احمدزاده اين روزها سخت مشغول جابه‌جا كردن مديراني است كه خود از شيراز به تهران آورده است.

اوايل آذر ماه معاون رئیس جمهور پس از چهارماه مدیر روابط عمومی خود را تغییر داد. مديري كه از شيراز به‌همراه خود آورده بود. مسعود شریفی با حفظ سمت در ریاست کاخ گلستان به‌عنوان سرپرست جدید اداره کل روابط عمومی به جاي او نشست.

احمدزاده پيش از آنكه امضاي اين حكم خشك شود «محمدرضا رشید کردستانی» را روی صندلی سرپرستی معاونت صنایع دستی نشاند و جايگاه مدیرکلی توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان را به «نادر زینالی» واگذار كرد. همه كساني كه در مدت هشت‌ماه به‌وسيله احمدزاده جابه‌جا شدند با يك حكم يكسان روبه‌رو بودند:« «نظر به دانش، تعهد و تجربه جنابعالی، به موجب این ابلاغ به‌عنوان ... منصوب می‌شوید. توفیق روزافزون شما را در انجام وظایف محوله در راستای تحقق اهداف سازمان از خداوند منان خواهانم.» عزل و نصب‌هاي فراوان با يك متن يكسان افكارعمومي‌را به اين نتيجه رسانده است كه شايد احمدزاده يك متن يكسان را آماده كرده تا در صورت لزوم اسامي‌دم‌دست را جابه جا كند وهمچنان در صدر اخبار ميراث فرهنگي نه به‌خاطر فعاليت‌هاي ميراث فرهنگي كه به‌خاطر جابه‌جايي مهره‌هاي خود قرار گيرد. جابه‌جايي‌ها در زمان احمد زاده يك تفاوت با جابه‌جايي‌ها درزمان بقايي و مشايي كه به جريان انحرافي معروف هستند دارد. در زمان احمد زاده خبري مبني برچگونگي رساندن خبر استعفا(عزل) يك مدير به او در دست نيست. اما بسياري از مديران كه در زمان بقايي جابه‌جا شدند يا هنوز از خواب پانشده بودند يا صبح در حالي كه از منزل خارج مي‌شدند خبر انتخاب جانشين آنها به گوششان مي‌رسيد.

احمد زاده در تازه ترين حركت خود با استعفاي «سیدفرهاد سجادی» معاون سرمایه‌گذاری و طرح‌ها و سرپرست معاونت گردشگری سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری موافقت كرد. مديري كه از او و حامد دهقانان ديگر مدير مستعفي به عنوان ياران غار احمد‌زاده نام برده مي‌شود. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری علت استعفاي سجادي را پایان ماموریت و بازگشت به دانشگاه اعلام کرده است. زماني هم كه «حامد دهقانان» استعفا داد، اين سازمان دليل استعفا را ادامه تحصيل او اعلام كرد تا اين سوال پيش بيايد آيا احمدزاده هيچ اطلاعي كه از گذشته و وضعيت شغلي - تحصيلي مديران و معاوناني كه از فارس با خود به ساختمان زنجان آورده است، ندارد. درميان تخريب‌هاي هر روزه ميراث فرهنگي و ركود صنعت گردشگري چه‌كسي پاسخگوي اين همه هزينه است؟

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟