صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

پاسخ وزير كشور به نامه كروبي

پورمحمدي در ادامه نوشت: درباره حادثه بروجرد بيشتر ملاحظات و اصول پيش گفته لحاظ و اعمال شده و خوشبختانه به‌ گونه‌اي مناسب مديريت شده است و مطمئنا اگر جناب‌عالي از آنها اطلاع داشتيد، پيام تقدير و خدا قوت ارسال مي‌نموديد.
کد خبر: ۲۱۰۹
| |
8554 بازدید

مصطفي پورمحمدي، وزير كشور، به نامه مهدي كروبي، دبيركل حزب اعتماد ملي، كه به تازگي در مطبوعات منعكس شده بود، پاسخ داد.

به گزارش ايرنا، در اين نامه، وزير كشور با تشكر از احساس مسئوليت دبيركل حزب اعتماد ملي و تذكر درباره يكي از مسائل جدي اجتماعي و سياسي، مطالبي را براي اطلاع آقاي كروبي و همه ‌شهروندان به ويژه هم‌وطنان ساكن در استان لرستان و شهرستان بروجرد، بيان كرده است.

در اين نامه تصريح شده است: دفاع از حقوق همه شهروندان در دورترين نقاط كشور در همه سطوح و از همه گروه‌ها و طبقات اجتماعي با باورها، گرايش‌ها و تمايلات گوناگون‌ از اصلي‌ترين وظايف و رسالت‌هاي نظام جمهوري اسلامي است، وزارت كشور به عنوان يكي از متصديان اين حوزه پيوسته بر اين اصل‌ تأكيد داشته و در تثبيت، تقويت و تحقق آن كوشيده‌است، صحبت‌ها، مواضع، اقدامات و پيگيري‌‌هاي صورت گرفته در دوره مسئوليت اينجانب نيز سندي گويا و محكم بر اين مدعاست.

وزير كشور در اين نامه يادآور شد: تقويت همبستگي ملي و ايجاد فضاي تفاهم، حسن ظن، اعتماد، اميد به‌ آينده، دلبستگي و وابستگي به ‌آرمان‌ها و منافع عمومي يك تكليف ديني و ضرورت ملي و انقلابي است كه رهبري هوشمند و مغرز در طليعه سال جاري به عنوان وحدت ملي و انسجام اسلامي بيان فرمودند. در اين راه، وزارت كشور همه همت و كوشش خود را به كار گرفته است و آرامش نسبي موجود و كاهش كشمكش‌ها و برخوردها در نقاط گوناگون كشور مرهون اين تلاش، مسئوليت شناسي و پيگيري جدي و كارشناسانه است.

پورمحمدي در ادامه نوشت: درباره حادثه بروجرد بيشتر ملاحظات و اصول پيش گفته لحاظ و اعمال شده و خوشبختانه به‌ گونه‌اي مناسب مديريت شده است و مطمئنا اگر جناب‌عالي از آنها اطلاع داشتيد، پيام تقدير و خدا قوت ارسال مي‌نموديد.

وي يادآوري كرد: بي‌شك تحركات فراواني در جهت ايجاد بدبيني، تفرقه، تشديد اختلافات، گسست‌ها و ناآرامي اجتماعي، نافرماني مدني، تعصبات قومي، زباني، اعتقادي و ديني صورت مي‌گيرد كه همه آگاهان به امور كشور و جهان اسلام و جناب‌عالي به خوبي از آنها مطلعند و نسبت به آنها دغدغه و نگراني دارند.

 اقدامات گسترده، حمايت‌هاي پيوسته آشكار و پنهان و بودجه فراوان شبكه‌هاي متنوع راديويي و تلويزيوني و سايت‌هاي اينترنتي، همه حكايت از اين برنامه و هدف كينه‌ورزانه، فتنه‌انگيزانه و بي‌محاباي دشمنان امت اسلامي و ملت بزرگ ايران دارد كه الزاما هوشمندي، تيزبيني، اقدامات پيشگيرانه و خنثي‌كننده و برخوردهاي سازنده و هدايتگرانه در راستاي تعالي و توسعه و تحقق اهداف بلندنظام اسلامي و مردم شريف ايران را توسط مسئولان، دست‌اندركاران، نخبگان، فرهيختگان، فعالان سياسي اجتماعي، صاحبان قلم و رسانه و همه دلسوزان طلب مي‌كند و خداوند متعال را سپاسگزاريم كه در اين جهت توفيقات فراواني نصيب ملت ايران كرده است.

ولي متأسفانه جهان اسلام از اين منظر تحت فشار سخت‌ترين شرايط و وضعيت است و فرصت‌ها و منابع عظيم خود را مشغول و گرفتار اين مصيبت مي‌بيند و هزينه‌هاي انساني و مادي و معنوي بسياري بر او تحميل شده است.

وزير كشور در اين نامه خاطرنشان كرد: بدون ترديد، رفع شبهات و انحرافات فكري و اعتقادي با روشنگري، گفت‌وگوي سازنده و استدلال در فضاي تفاهم و حسن ظن صورت مي‌گيرد و آنچه قرآن كريم و اولياي اسلام و معارف و ادبيات ديني به آن هدايت و دعوت مي‌كنند، اين روش است: «و جادلهم باللتي هي احسن»، «ان هذاالقرآن يهدي للتي هي اقوم».

روش و سياست جمهوري اسلامي پيوسته اين‌گونه بوده است، هرچند با تندروي‌ها، برخوردهاي احساسي و بعضا متعصبانه و ناآگاهانه روبه‌رو هستيم كه بايد تلاش كنيم منطق عقلاني و درست و فضاي مباحثه سازنده و حق محور حاكم ‌و تقويت شود.

وي تأكيد كرد: در حادثه بروجرد به دنبال آسيب رسيدن به درب ورودي مكاني متعلق به دراويش، عده‌اي از اهالي مورد تعرض دراويش قرار گرفته و مضروب مي‌شوند و چند ساعتي نيز به گروگان درمي‌آيند كه با ميانجيگيري مسئولان امنيتي رها مي‌شوند.
به دنبال اين ماجرا، اهالي در مسجد محل تجمع نموده و اعتراض مي‌كنند و ضرب و شتم و هتك حرمت چند نفر از اهل مسجد و امام جماعت آن را برنمي‌تابند و اصرار بر تعطيلي مكان موصوف و برخورد با متخلفان مي‌نمايند.

پورمحمدي همچنين گفت: مسئولان مربوطه از آغاز حادثه با حضور فعال در بين دوطرف و گفت وگو با آنان، طرفين را دعوت به آرامش و رسيدگي قانوني مي‌نمايند كه متأسفانه، نتيجه‌بخش نبوده و بر تجمع مردم افزوده ‌شده و به مساله‌اي خبري و بزرگ و تحريك‌كننده تبديل مي‌شود.

وي تصريح كرد: نكته قابل توجه اين كه به دنبال سخنان و مذاكراتي كه با دو طرف صورت مي‌گيرد، قرار مي‌شود مجتمعين در مسجد و مكان موصوف متفرق و امنيت آنجا به مأموران انتظامي واگذار تا رسيدگي كامل از مجاري قانوني صورت گيرد كه عده‌اي هم محل را ترك مي‌‌كنند، ولي متأسفانه با تحريكات انجام شده به ويژه از مجاري بالاتر آن گروه افراد باقي‌مانده در آن مكان، حاضر به ترك محل نشده و متفرقان نيز دوباره برمي‌گردند.

وزير كشور افزود: پس از اين شرايط، دراويش موصوف اقدام به جمع‌آوري سنگ و چوب در محل خود نموده و جمعيت نيز در اطراف آنان و در محل مسجد تجمع مي‌نمايند كه متأسفانه با سنگ‌اندازي گسترده و برخورد طرفين حادثه اوج مي‌گيرد و منجر به زخمي شدن تعداد وسيعي از اهالي محل مي‌شود كه اين وضعيت منجر به حمله اهالي به مكان موصوف و تخريب و آتش گرفتن بخشي از آن مي شود كه به دنبال اين امر، مأموران نسبت به تأمين كامل محل و پاكسازي آن اقدام مي‌‌نمايند.

وزير كشور با بيان اين كه حضور، پيگيري و تصميمات مسئولان شهرستاني و استاني به صورت پيوسته و با متانت همراه با راهنمايي و راهكار تفاهمي بوده است، افزود: آقاي استاندار و برخي مسئولان استاني و اعضاي شوراي تأمين شهرستان نيز در دو روز و در انتها از نيمه‌ شب تا صبح در بين مردم و در جلسه تصميم‌گيري و مديريت صحنه بوده‌اند كه همين حضور مسئولانه سبب كاهش برخورد و پيامدها و عوارض آن شده است.

پورمحمدي در ادامه اين نامه تأكيد كرد: به دنبال اين حادثه، عوامل تحريك و زدوخورد از طرفين شناسايي و تعدادي دستگير و تحويل و يا معرفي به مقامات قضايي شده‌اند و فعالان و دلسوزان نيز در‌ راستاي حل و فصل مناسب تنش‌ها تلاش مي‌كنند كه اميدواريم به شكل مناسب التيام يافته و جبران شود.

وي توضيح داد: چنانچه آگاهان مي‌دانند، حوادث اجتماعي، پيچيده و متأثر از عوامل گوناگون و به سرعت متغير و داراي فراز و فرود و شدت و كاستي است و مديريت و كنترل آنها به شكل منطقي، كم تنش و حتي الامكان غير قهرآميز امري دشوار و دور از دسترس است كه در اغلب حوادث اتفاقي در مناطق جهان از پيامدهاي آن اطلاع داريم.

دست‌اندركاران و كارشناسان ‌امنيتي و اجتماعي و سياسي پيوسته در تلاش بوده و هستند اين‌گونه پديده‌ها با كمترين هزينه، كمترين زمان و كمترين تبعات مديريت و كنترل شود كه در بسياري از موارد به لطف خداوند متعال موفق بوده‌ايم. وزير كشور در پايان به ملت شريف و همه دلسوزان اطمينان داد، با تمام توان، همت، دلسوزي و پيگيري و با اجراي دقيق مقررات و قوانين و نگاهي عالمانه و كارشناسانه نسبت به تأمين حقوق تك تك شهروندان حساس و مراقب بوده و خود را ملتزم و موظف مي‌داند.

ضمنا يادآوري مي‌نمايم حال كه دشمنان ملت ايران در پي توطئه، فتنه‌‌انگيزي و بهانه‌جويي هستند و به دروغ و خلاف و با يك كلاغ چهل كلاغ كردن‌ها به دنبال سوژه و مستمسك هستند، بهتر است تا ابراز حساسيت‌ها، تذكرها، بيان ضعف‌ها، ايراد انتقادها و هشدارها با هوشمندي و فراست و زمان‌شناسي همراه بوده و در راستاي تقويت همبستگي ملي و كاهش تنش‌ها و انحرافات و افراط‌ها و تفريط‌ها باشد.

مهدي كروبي دبيركل حزب اعتماد ملي به تازگي در نامه‌اي خطاب به وزير كشور، از غايله ايجاد شده در ميان دراويش بروجرد ابراز تأسف كرد. كروبي با تأكيد بر رعايت حقوق شهروندان تصريح كرد: اين غايله مي‌توانست با كم توجهي نيروهاي متدين و شيطنت عوامل خودفروخته و با تحريك هموطنان درويش در نقاط ديگر كشور ايجاد و مشكلي بر مشكلات كشور بيفزايد. دبيركل حزب اعتماد ملي همچنين به سابقه مذهبي شهر بروجرد و سختي‌ها و مقاومت‌هاي مردم اين شهرستان در دوران نهضت امام راحل و دفاع مقدس اشاره كرد. كروبي با اشاره به اين كه از استان لرستان شناخت عميقي دارم، افزود: از بروز چنين حوادثي احساس خطر مي‌نمايم و انتظار دارم ريشه و عوامل حوادث اخير را كشف كنند و با كساني كه كمترين حقوق شهروندي را رعايت نكردند و خارج از قانون خودسرانه باعث چنين حوادثي شدند، برخورد جدي شده تا شاهد حوادث تلخ مشابهي در كشور نباشيم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...