صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تيم ملي همچنان دايي مي‌پوشد؛

چند ده ميليون دلار از كف فوتبال ايران مي‌رود

در غير اين صورت نبايد فدراسیون فوتبال كره جنوبی قراردادی 55 میلیون دلاري براي مدت چهار سال با كمپانی نایك منعقد مي‌كرد و يا فدراسیون فوتبال ژاپن نبايد چند ماه پیش قراردادی هشت ساله را با كمپانی آدیداس به ارزش 140 میلیون دلار امضاء مي‌كرد. با اين تفاسير قطعاً فوتبال ايران كه در مقايسه با اين دو تيم از سطح فني قابل توجهي برخودار بوده و طرفداران فراواني در ايران و ساير نقاط جهان دارد، ارزش رقم‌هاي مشابهي را دارد.
کد خبر: ۲۱۰۴۳
| |
17014 بازدید
چندين ماه قبل و با خروج آرم كمپاني مجيد از روي پيراهن تيم ملي، شايعات فراواني درباره قرار گرفتن آرم كمپاني "دايي" در سمت چپ پيراهن تيم ملي مطرح شد كه به سرعت با تكذيب مديران فدراسيون فوتبال همراه شد اما زمان چندان طولاني لازم نبود تا اين مسئله تاييد شود.
 
به گزارش خبرنگار ورزشي تابناك، اردوي خردادماه تيم ملي فوتبال در اردبيل كه با حضور سرمربي تيم ملي برگزار شد، نخستين رونمايي از توليدكننده البسه جديد تيم ملي بود كه همان كمپاني تكذيب شده دايي بود.
 
در آن مقطع رئيس كميته بازاريابي فدراسيون فوتبال در گفتگويي ضمن رد خبر قرارداد خريد پيراهن تيم ملي از دايي، اين خريد را موردي خواند و تاكيد كرد: "يك سري اردوها هست كه به صورت فوري برگزار مي‌شود مثل اردوي اردبيل و اين قضيه با اسپانسرينگ متفاوت است. در چنين اردوهايي كه به صورت فوري برگزار مي‌شود مجبور مي‌شويم كه برويم از يك شركت مثلا بيست عدد پيراهن بخريم. بنابراين فدراسيون فوتبال هيچ قراردادي را با شركتي امضا نكرده است."
 
در اين ميان تاكيد شده بود كه فدراسيون در حال رايزني براي جذب اسپانسر براي البسه تيم ملي است و اين اظهارات روزهاي نخست خردادماه به وقوع پيوست. پس از آن، شاهد برگزاري اردو يا ديدار فوري نبوديم و برنامه‌هاي تيم ملي در چارچوب زمان‌بندي‌هاي مشخص انجام شد اما خريد تعدادي پيراهن از كمپاني سرمربي تيم ملي تا به امروز ادامه يافت، به گونه اي كه در اردوي اخير ملي‌پوش نيز آرم دايي به خوبي تبليغ شد و به نظر مي‌رسد هيچ كمپاني رغبت نمي‌كند پيراهن تيم ملي فوتبال ايران را تامين كند و بابت آن مبلغي پرداخت كند!
 
اما آيا به واقع هيچ كمپاني حاضر نيست براي تبليغات روي پيراهن تيم ملي فوتبال ايران به عنوان يكي از قدرت‌هاي آسيا هزينه‌اي پرداخت كند؟!

آنچه در تيم‌هاي ملي فوتبال دنيا مرسوم است، عقد قراردادهاي بلندمدت توليدي‌هاي بزرگ لباس با فدراسيون‌هاي فوتبال است، اما تيم ملي ايران تنها در جام‌هاي جهاني با لباس‌هاي توليدي پوما حاضر شده و در ساير اوقات فدراسيون فوتبال نتوانست اسپانسري را براي تيم ملي جذب كند كه هم هزينه‌هاي تامين اين لباس‌ها را متحمل شود و هم هزينه‌هايي بابت تبليغ ماركش بر روي پيراهن تيم ملي ايران به فدراسيون ايران پرداخت كند كه شايد اين مسئله به ضعف مديران فدراسيون فوتبال براي ايجاد چنين شرايطي مربوط شود.
 
در غير اين صورت نبايد فدراسیون فوتبال كره جنوبی قراردادی  55 میلیون دلاري براي مدت چهار سال با كمپانی نایك منعقد مي‌كرد و يا فدراسیون فوتبال ژاپن نبايد چند ماه پیش قراردادی هشت ساله را با كمپانی آدیداس به ارزش 140 میلیون دلار امضاء مي‌كرد. با اين تفاسير قطعاً فوتبال ايران كه در مقايسه با اين دو تيم از سطح فني قابل توجهي برخودار بوده و طرفداران فراواني در ايران و ساير نقاط جهان دارد، ارزش رقم‌هاي مشابهي را دارد.
 
البته اين شركت ها به اندازه كافي از اين تبليغ سودآوري دارند كه به عنوان نمونه به آديداس اشاره مي‌شود كه پيش از قهرماني اسپانيا در يورو 2008،  به طور معمول روزانه بيش از 10 هزار عدد از پيراهن‌هاي اين تيم را توليد مي‌كرده است.
 
در واقع فدراسيون فوتبال كشورمان مي تواند سودي چندين برابر حق پخش تلويزيوني و نزديك به چند ده ميليون دلار از آن خود سازد كه در شرايط فعلي از كف فوتبال ايران مي‌رود و مشخصاً در جيب توليدكننده‌هاي البسه تيم ملي فوتبال باقي مانده و مي ماند.

 
اين در حالي است كه يكي از منابع مالي در نظر گرفته شده براي فدراسيون فوتبال براساس بند 5 ماده 69 اساسنامه جديد اين فدراسيون، عوايد حاصل از ساخت، توليد، توزيع و فروش لوازم و وسايل ورزشي، به خصوص براي تيم‌هاي ملي است كه با گذشت ماه‌ها، اين مسئله به لحاظ قانوني نيز با چالش روبرو شده است.
 
با اين تفاسير انتظار مي‌رود، فدراسيون فوتبال تحت هيچ شرايطي، هيچ رانتي براي هيچ شخص يا گروهي در نظر نگيرد و با انجام يك مزايده و فراخوان يا شرايطي مشابه، پيشنهادات مالي براي تامين پيراهن تيم ملي و پرداخت هايي كه از قبل آن به فدراسيون مي‌شود را دريافت كرده و با بهترين پيشنهاددهنده داخلي يا خارجي اقدام به عقد قرارداد كند.
 
آنچه محتمل به نظر مي‌رسد، محصول ايجاد چنين شرايط و رقابتي كردن توليد پيراهن تيم ملي، علاوه بر حذف هزينه‌هاي خريد پيراهن و ساير البسه‌هاي تيم ملي، درآمدزايي چشمگير براي فدراسيون با مشاركت شركت‌هاي داخلي يا خارجي خواهد بود كه گذشتن از چنين امكاني كمتر از، از دست رفتن حق پخش تلويزيوني نخواهد بود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۷/۲۰
دمت گرم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۸۷/۰۷/۲۱
نمی دانم در نوشتن مطلب چرا همه جوانب نوشته نمی شود و هر کس به با توجه به نیاز خود از مطالب استفاده می کند و همه حقایق را نمی نویسد.
اما چند مطلب: 1ـ مقایسه تیم ایران با کره و ژاپن اصلاًً درست نیست چرا که در این کشورها قانون مالکیت معنوی وجود دارد یعنی نمی تواند هر کس با هر مارکی که دلش بخواهد لباس تولید کند اما در حالی که در ایران این قانون اصلاً رعایت نمی شود 2ـ همانطور که می دانید تیم های کره و ژاپن هر سال چندین بار با تیم های ملی و باشگاهی جهان بازی می کنند که این خود تبلیغی است برای آرم روی پیراهن. حال شما بگویید ما که نمی توانیم با یک تیم دسته چندمی اروپایی بازی کنیم چطور می خواهیم این مارک را تبلیغ کنیم.
در پایان همانطور که گفته اید بعد از قهرمانی تیم اسپانیا در یورو ، شرکت آدیداس روزانه 10 هزار عدد پیراهن تولید می کرد که این تولید تنها در انحصار شرکت آدیداس بوده در حالی که در ایران این پیراهن ها را در هر زیر زمینی در ایران تولید می شود، یعنی تبلیغ را کسی دیگر انجام می دهد و پولش را کس دیگری به جیب می زند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۸۷/۰۷/۲۱
در پاسخ به نظر اول
1- اگر بحث مالكيت معنوي و كپي رايت براي آديداس و اينها اينقدر جدي بود كه نمي‌آمدند و پيشنهاد نمي‌دادند. ضمن آنكه آنها قبلاً هم آمده اند و اين نشان مي دهد، آنها به شرايط واقف هستند و با اين تفاسير حاضرند مثلاً يك پنجم پولي كه به ژاپن مي دهند به ايران بدهند و تنها به تبليغ ماركشان و همين ميزان فروش پيراهن تيم ملي رضايت دهند كه قبلاً هم چنين كرده‌اند.
شمن اينكه اگر كسي بخواهد لباس بخرد و مارك مطرحي را ببيند، مطمئناً ترجيح مي‌دهند آن را بخرد تا اين بنجول‌ها را. من خودم ديدم كه مي‌اِند منيره و دنبال پيراهن با مارك ... مي‌گردند و معمول است هيچ چيز ندارند. پس نبايد با درزوغ واقعيت را كمرنگ كنيم و پولي كه به فوتبال توسط دايي داده نمي‌شود را ناديده بگيرم. خيلي از شركت‌هاي خارجي با همين شرايط حاضرند پررداخت‌هاي ميليون دلاري داشته باشند اما آقايان نمي‌گذارند.
2-فكر نمي‌كنم در هيچ كشور آسيايي اندازه ايران طرفدار فوتبال و مسابقه داشته باشيم. پس دومي هم حرف مفت است. اصلاً اينكه اي اف سي با ايران كژدار مريض برخورد مي‌كند، به خاطر حفظ اين طرفدارها است. ايران بدون برو و برگشت پرطرفدارترين تيم آسيا است.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار