صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سینمای دفاع مقدس در رهگذر فراموشی

کد خبر: ۱۹۴۳۴۷
| |
2002 بازدید

فیلم‌های دفاع مقدس سال‌های بسیاری است که در سینماهای سراسر کشور دیده نمی‌شوند و بسیاری از آثاری که در این زمینه ساخته می‌شوند از طرف مسئولان فرهنگی هنری کشور حمایت نمی‌شوند.


ستار هدایت‌خواه عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی، در یادداشتی که در نشریه امید مردم منتشر شده به تشریح وضعیت سینمای دفاع مقدس پرداخته است، که در ذیل متن کامل را می‌خوانید:

فیلم‌های دفاع مقدس سال‌های بسیاری است که در سینماهای سراسر کشور دیده نمی‌شوند و بسیاری از آثاری که در این زمینه ساخته می‌شوند از طرف مسئولان فرهنگی هنری کشور حمایت نمی‌شوند.

از سوی دیگر هزینه‌های مشخصی برای تولیدهای سینمایی دفاع مقدس تخصیص داده نشده و متأسفانه از ابتدای امسال تاکنون با کاهش تصویب فیلمنامه‌ها با موضوع دفاع مقدس روبروهستیم.

وقتی یک فیلم سینمایی در ژانر دفاع مقدس تولید می‌شود سالن‌های محدودی برای اکران فیلم در اختیار تهیه‌کنندگان قرار می‌گیرد و به تبع آن مخاطبان کمتری برای دیدن فیلم به سالن‌های سینما مراجعه می‌کنند.

این در حالی است که سینمای دفاع مقدس ارائه‌دهنده ایثار و فداکاری‌های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس است و اگر با برنامه‌ریزی دقیق در این زمینه سهم عادلانه‌ای برای تولید این‌گونه تولیدها در نظر گرفته نشود به مرور زمان این ارزش‌ها فراموش خواهند شد.

از جمله آسیب‌ها و آفت‌هایی که هم‌اکنون، سینمای دفاع مقدس را تهدید می‌کند کناره‌گیری و دوری فیلمسازان جنگ، از مطالعه و تحقیق در عرصه ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دفاع مقدس است.

فیلمساز، باید با نگاهی فراگیر و جامعه‌شناسانه به تهیه و تدوین ملزوم‌های فرایند ساخت تولیدهای دفاع مقدس اقدام کند در حالی که با نگاهی به جایگاه سینمای دفاع مقدس در اغنای روحی فیلم‌ساز و مخاطبانش، این نکته استنباط می‌شود که سینمای دفاع مقدس در سیر تاریخی و روند تکاملی خود در سه دهه گذشته، بنا به علت‌هایی ازهدف‌های متعالی خود کناره گرفته است.

بازنگری در سال‌های جنگ و مرور حادثه‌های مختلف این سال‌ها ظرفیت‌های بسیاری را در زمینه تولید آثار دفاع مقدس ایجاد می‌کند و این بازنگری نیز منوط به حمایت جدی دستگاه‌ها و مسئولان فرهنگی جامعه از فیلم‌سازان این عرصه و نیز آثار تولید شده آن‌ها است.

جامعه هنری برای تولید آثار دفاع مقدس ترغیب شوند و با به تصویر کشیدن رشادت‌های رزمندگان طی هشت سال حماسه دفاع مقدس، نسل‌های آینده را با گذشته ایران بیشتر آشنا کنند.

در پایان باید گفت اگر بی‌مهری‌ها نسبت به سینمای دفاع مقدس ادامه داشته باشد، این ژانر ارزشی فراموش خواهد شد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟