يگ گام مثبت
چهارمين اجلاس خبرگان رهبري سوژه امروز روزنامه اعتماد ملي بود تا آخرين سرمقاله تابستاني خود را به اين موضوع بپردازد در اين سرمقاله آمده است:
چهارمين اجلاس خبرگان رهبري فرصتي بود كه نمايندگان خبرگان ملت از سراسر كشور دور هم جمع شوند تا درباره مسووليت بسيار مهم و حساس خويش به رايزني و مطالعه بپردازند. مجلس خبرگان رهبري در نظام جمهوري اسلامي داراي اهميت راهبردي و حياتي است.
اين مجلس ضمن داشتن مسووليت انتخاب رهبري نظام جمهوري اسلامي، بر عملكرد وي و نهادهاي تابعه آن نظارت دارد.
اجلاس چهارم خبرگان دو محور اساسي را در نشست خود مدنظر قرار داده است؛ فرآيند پرونده هستهاي ايران و موضوع طرح تغيير ساختاري اقتصاد ايران. در اجلاس ديروز هاشميرفسنجاني رئيس مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر نقش حساس و بسيار مهم خبرگان رهبري، از اهميت شرايط سياسي كشور سخن به ميان آوردند.
در حالي كه كشور از سوي قدرتهاي بزرگ در معرض تهديد قرار دارد و شوراي امنيت با زبان تهديد با ايران سخن ميراند و اوضاع منطقه قفقاز و خاورميانه بسيار بحراني است، براي اولين بار پس از جنگ سرد، آمريكا و روسيه در شرايطي قرار گرفتهاند كه احتمال تنش و بحران متزايدتر چندان بيراه نيست.
در خاورميانه نيز، فرآيند صلح نهتنها به نقطه اطمينانبخشي نرسيده، بلكه تهديدها همچنان ثبات و امنيت منطقه را تهديد ميكند.
اما به بركت انقلاب و فداكاريهاي فرزندان ملت، كشور از آرامش و امنيت برخوردار است. نكته مهم در اين اجلاس اعتراف زحمات فراوان دولتهاي پس از انقلاب توسط محمود احمدينژاد بود.
اين سخنان كه در نوع خود تازگي دارد، ميتواند اميدبخش تلقي شود. در حالي كه كشور از همه جهت نيازمند وحدت، همدلي و تاكيد بر ميراث مشترك گذشتگان و حال است، اين سنتي شايسته است كه مديران فعلي از زحمات قبليها غافل نشوند. سنت انكار گذشته، محدود به امروز نخواهد شد، اگر اين بدعت غلط جا بيفتد، آيندگان نيز خدمات دولت نهم را به هيچ خواهند انگاشت.
از سوي ديگر موضعگيريهاشميرفسنجاني در اين اجلاس نشان داد كه خبرگان رهبري آماده همكاري و معاضدت با دولت نهم است. همراهي و مساعدت زماني شايستهتر و منسجمتر خواهد بود كه دولتمردان نيز از راهنماييها و ارشادهاي مديران قبلي استقبال نمايند.
شرايط فعلي كشور به گونهاي نيست كه يك فرد يا جريان خاص مدعي باشد ميتواند بهتنهايي از پس مشكلات برآيد. حال كه در سخنان احمدينژاد و رفسنجاني بارقههايي از درك متقابل از مشكلات و ارائه راهحلهاي همدلانه وجود دارد، بايد از آن استقبال كرد و طرحي براي آينده و ايران داشت.


