صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
موسسه تحقیقاتی دمکرات ها

ایران را در ایجاد ثبات در منطقه شریک کنید

افزون بر این، تنش هایی که به تازگی در روابط بین پاکستان و افغانستان ایجاد شده، باعث گشته که آمریکا به متحدان جدیدی در منطقه نیاز پیدا کند که این هم یکی از دلایلی است که آمریکا باید ایران را وارد معادله موجود در منطقه بکند؛ بنابراین، سیاستگذاران خارجی ایالات متحده برای اینکه بتوانند گفت وگویی موفقیت آمیز با ایران داشته باشند، باید نکاتی را به خوبی درک کنند.
کد خبر: ۱۸۲۵۰۹
| |
10085 بازدید
|
سرویس سیاست خارجی ـ در حالی که در ماه های گذشته، مقام های نظامی و اقتصادی آمریکا، ایران را به فرستادن کمک مالی و نظامی به گروه القاعده در افغانستان متهم کرده اند، نتایج تحقیقات موسسه پژوهشی «رند» ـ که یکی از موسسات تحقیقاتی عمده در ایالات متحده است ـ به سیاستمداران این کشور پیشنهاد داده که با توجه به نقش مثبت ایران در افغانستان، ایران را در ایجاد ثبات در افغانستان، به ویژه پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور مشارکت بیشتری دهند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی ها «هافینگتون پست» گزارش داده است، هرچند آمریکاییان تاکنون تحلیل های گوناگونی درباره نقش منفی ایران در افغانستان داشته اند، بر پایه یافته های این گروه پژوهشی ایران، بیش از آنکه به دنبال بی ثبات کردن افغانستان باشد، فعالیت هایی را در افغانستان انجام می دهد که اتفاقا در راستای منافع ایالات متحده آمریکاست، چرا که ایران نه تنها در برابر قاچاق و انتقال مواد مخدر ایستادگی کرده، بلکه ایران همیشه یکی از مخالفان افراط گرایی سنی در منطقه بوده است.

این گزارش می افزاید: افزون بر این، تنش هایی که به تازگی در روابط بین پاکستان و افغانستان ایجاد شده، باعث گشته است که آمریکا به متحدان جدیدی در منطقه نیاز پیدا کند که این هم یکی از دلایلی است که آمریکا باید ایران را وارد معادله موجود در افغانستان بکند؛ بنابراین، سیاستگذاران خارجی ایالات متحده برای اینکه بتوانند گفت وگویی موفقیت آمیز با ایران داشته باشند، باید جنبه های گوناگون سیاست خارجی ایران را به درستی درک کنند و این مسأله هم هنگامی شدنی است که در جایی که منافع دو کشور با هم همخوانی و همپوشانی دارد، دو کشور با همدیگر به رغم افتراق در حوزه های دیگر، همکاری و گفت وگو داشته باشند.

انتشار این گزارش، در حالی است که هفته گذشته، نتایج نظرسنجی موسسه «زوگبی» هم نشان داده بود که تلاش آمریکا در دیپلماسی عمومی در ازای فعالیت های ایران در این حوزه در کشوری همچون لبنان نیز شکست خورده است.

بر پایه نتایج آن نظرسنجی، تنها 2 درصد شرکت کنندگان، نقش ایران را در لبنان مداخله گر و نزدیک 98 درصد آن را مثبت و سازنده دانسته بودند. این نظرسنجی برای سنجش تأثیرگذاری دیپلماسی عمومی انجام شده بود؛ حوزه ای که خود آمریکایی ها از آن به نبرد برای تسخیر قلوب و اذهان نام می برند.

ذکر این نکته نیز لازم است که از زمان قدرت گرفتن دمکرات ها و باراک اوباما در کاخ سفید، به رغم شعارهای آنان برای تغییر در روندهای سیاسی آمریکا، سیاست این کشور در قبال ایران، نه تنها تفاوتی با دوران جورج بوش پسر نداشت، بلکه حتی سیاست این کشور در برابر ایران خشن تر نیز شده است؛ اما گویا تا کنون با چنین رویکردی، گشایشی در سیاست خارجی این کشور در منطقه خاورمیانه نشده و دشواری های دوره ریاست جمهوری جورج بوش برای باراک اوباما هم باقی مانده است و رفع این دشواری ها، جز در سایه تغییر رویکرد آمریکا نسبت به نقش بازیگران عمده منطقه ای حاصل نخواهد شد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
شتر در خواب بيند ........
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
امریکا نوکر اسرائیل است و در رابطه با ایران فقط خط اسرائیل را دنبال میکند، داشتن رابطه و همکاری با امریکا فقط یک خوش خیالی است و بهیچوجه عملی نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
از قدیم گفتد اگر میخواهی خانه ات در امان باشد به آدم شر محله بسپارش.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
شما را وقتی بازی میدهند که دست از کلیه سیاستهای پیشین خود در خاور میانه بر دارید و در جهت عکس آنها عمل کنید به عبارتی دنباله رو سیاستهای غرب در منطقه شوید این کار احتیاج به درایت و شجاعت دارد که شما هیچیک را ندارید. پس بیخودی منتظر نمانید که شما را در این موارد بپذیرند.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
ایران اگر سیاست تاکید بر اخراج نیروهای نظامی استکبار از منطقه را با سیاست همکاری با آنها در منطقه تعویض کند بزرگترین اشتباه استراتژیک خود را کرده است. دست کشیدن از مواضع انقلابی و مردم گرایانه و همکاری با آمریکا و غرب به امید اینکه آنها کمتر به ایران فشار بیاورند کاملا اشتباه است و باعث آبروریزی ایران نزد افکار عمومی منطقه و انزوای ایران خواهد شد که این خود زمینه را برای آمریکا و غرب فراهم می سازد تا ضربات نهایی را بر ایران وارد کنند. ایران باید بداند هر گونه همکاری با استکبار و دادن کوچکترین امتیاز به او اشتباه محض است و در عین حال پشت پا زدن به آرمان های انقلاب 57 که راه شکست نهایی انقلاب را هموار می کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
ذات سیاست کثیف بودن اونه.آقایون آمریکایی بدونند اینو ما ایرانیها هم بخوبی بهش واقفیم.ولی هیچ وقت اونا چراغ سبز نشون ندادند.!!!!!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟