صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

توصيه ناجا به والدين در فصل امتحانات

سعي كنيد در روزهای امتحانات، تا جایی که می شود، همه مشكلات را به فرزندان منتقل نكنيد. تلاش كنيد مشكلات را با همه ابعاد و زواياي نگران كننده و طاقت فرسا به آنان بازگو نكنيد.
کد خبر: ۱۶۶۸۳۸
| |
7620 بازدید

قطعاً اصلي ترين وظيفه والدين ايجاد فضايي صميمي، دلگرم كننده، فرحبخش و شورآفرين است. چنين فضايي درون محيط خانواده، دغدغه ها و نگرانيها را به حداقل مي رساند، امكان بروز استعدادها را ميسر مي سازد.

به گزارش فارس، مركز اطلاع‌رساني ناجا در مطلبي، توصيه هايي را به والدين در فصل انمتحانات ارایه داد. در اين مطلب مي‌خوانيم:

با نزديك شدن به فصل امتحانات، ممكن است استرس دامنگير دانش‌آموزان شود.

بدون ترديد فصل امتحانات يادآور دغدغه ها و نگراني هاست.

اين دغدغه ها و نگراني ها، محدود به دانش آموز نمي شود، بلكه فضاي خانه و خانواده را نيز در بر مي گيرد.

گويي والدين و اعضاي خانواده امتحان دارند. دانش آموز براي رهايي، گاه به مطالعه بيشتر روي مي آورد و گاه درس و كتاب را به كناري نهاده و در برابر آنها سر تسليم فرود مي آورد و گاه به هر دوي اين رفتارها مي پردازد.

والدين نيز براي رهايي گاه چاره جويي‌هايي را در پيش مي گيرند و گاه با تذكرات مداوم دانش آموز را به خواندن درس ها و مطالعه بيشتر توصيه مي كنند.

قطعاً اصلي ترين وظيفه والدين ايجاد فضايي صميمي، دلگرم كننده، فرح‌بخش و شورآفرين است. چنين فضايي درون محيط خانواده، دغدغه ها و نگراني ها را به حداقل مي رساند، امكان بروز استعدادها را ميسر مي سازد.

توانايي هاي هوشي و عاطفي فرزندان را گسترش مي دهد و فرزندان را مسئول و متكي به خود بار مي آورد.

سعي كنيد در ايام امتحانات تا جایی که همه مشكلات را به فرزندان منتقل نكنيد. تلاش كنيد مشكلات را با همه ابعاد و زواياي نگران كننده و طاقت فرسا به آنان بازگو نكنيد.

گاه دانش آموز از درسي تنفر دارد گاه نسبت به رفتار معلمي اعتراض دارد يا از يادگيري درسي عاجز است. در بيشتر اين مواقع فرزندتان، راهنمايي هاي شما را نمي خواهد، او به دنبال گوش شنوايي است. به دنبال آن است كه كسي حرف هايش را بشنود و قضاوت نكند.

او با دردل كردن احساس سبكي خواهد كرد. در چنين موقعيت هايي به استقبالش برويد. از قضاوت كردن درباره حرف هايش جداً بپرهيزيد. از توصيه كردن اجتناب ورزيد. وظيفه شما فقط شنيدن است. حرفهايش را بپذيريد،

سعي كنيد، احساس او را درك كنيد، مطمئن باشيد همه چيز به خير و خوشي خواهد گذشت. به ميهماني رفتن و ميهماني دادن زياد، وقت زيادي از شما و فرزندانتان خواهد گرفت. در زمان امتحانات، ميزان رفت و آمدها را كم كنيد.

*پرهيز از اختلافات خانوادگي در حضور فرزندان
--------------------------------------------------

فرزندان شما خواه ناخواه از اختلافات شما و همسرتان آگاه مي شوند. سعي كنيد اين اختلافات را در حضور آنها دامن نزنيد. بيان اختلافات و بازگويي مجدد آنها به همراه القاب تحقير آميز، جسم و روح فرزندتان را فرسوده مي سازد. آزردگي خاطر و فرسودگي جسم و روح فرزندتان مجالي براي يادگيري دروس به آنها نخواهد داد.

بدون هيچ ترديدي كلمات ناراحت كننده، طعنه آميز و ريشخندكننده اجازه فعاليت هاي مفيد را از فرزندتان سلب مي كند. كاهش كلمات منفي و تحقير آميز باعث افزايش موفقيت فرزندتان خواهد شد.

خود را با مدرسه، معلمان، انجمن اوليا و مربيان بيشتر كنيد.

ارتباط هر چه بيشتر شما با مدرسه و معلمان باعث خواهد شد فرزندتان با دلگرمي بيشتري درسها را دنبال كند.

در ملاقات با معلمان و مشاوران از راهنمايي‌ها و توصيه هاي آنها حداكثر استفاده را ببريد. به اين توصيه ها و راهنماييها عمل كنيد. در انجمن اوليای مربيان شركت مداوم داشته باشيد.

شما مي توانيد از راهنمايي ها و تجربه هاي ديگر والدين در مورد فرزندشان استفاده كنيد، اطلاع يابيد چه كارهايي به سود فرزندان است و چه كارهايي بي نتيجه است. تفريحات برنامه ريزي شده را جايگزين ساير فعاليت ها كنيد.

درس خواندن طولاني و خسته كننده به سود فرزندتان نيست. تفريح هر چند تفريحات ساده نظير گردش در فضاي آزاد، كوه، پارك رفتن و... فواید زيادي براي شما و فرزندتان دارد. غالب اين تفريحات هزينه هاي كمتري در مقايسه با يك ميهماني رفتن يا ميهماني دادن بر دوش شما مي گذارد.

در برنامه هاي درسي فرزندتان دخالت نكنيد.

فرزندان شما بارها و بارها از معلمان، مشاوران و مدير مدرسه توضيحات فراواني شنيده اند. تاكيدهاي بيش از حد، امر و نهي هاي پی در پی سرزنش، دستورات شما در موقعيت دشوار امتحاني از سوي فرزندتان به عنوان دخالت تلقي مي شود. اگر فرزندتان تصميم گرفته به ميزان اندكي مطالعه كند، مطمئناً با امر و نهي شما همين ميزان اندك مطالعه را نيز انجام نخواهد داد. در فرصت هاي مناسب، فرزندتان را تاييد و تشويق كنيد.

با تشويق و تاييد فرزندتان حس عجيبي در وي رشد مي كند. او احساس مي كند كه قدرت عجيبي پيدا كرده است. قادر است بيشتر مطالعه كند، تمرين كند، ياد بگيرد.

يادگيري برايش جالب و شورانگيز خواهد شد. شما مي توانيد در لحظه اي كه موفق به حل مسئله اي شده است، يا در حال مطالعه است و شما از در وارد مي شويد، در لحظه اي كه به پاكنويس مطالب درسي مي پردازد و حتي لحظه اي كه كتاب هايش را با نظم خاصي جمع و جور مي كند. او را تحسين كنيد.

يك جمله كوتاه كافي است «مي بينم به دفتر و كتابهايت سرو سامان داده اي»، «وقتي ديدم داري مطالعه مي كني خوشحال شدم» لحن گرم و صميمي شما بر تأييد و تشويق صد چندان مي افزايد. سعي كنيد احساس خودتان را به او بازگو كنيد.

خواب، عاملي نيروبخش است.

از آنجايي كه بي‌خوابي موجب تضعيف حافظه مي‌شود، مهم است كه كودكان از خوابي مناسب بهره‌مند شوند‌.

بدين‌ منظور قانوني طلايي را پيشنهاد مي‌دهيم: اجازه ندهيد نوجوانتان قبل از خواب به بازي‌هاي كامپيوتري و ويدئويي مشغول شود.

اين بازي‌ها در حالي‌ كه ذهن او را در حالت بيداري قرار مي‌دهند، به جاي آنكه خستگي او را رفع كنند، موجب تحريك و عصبانيتش مي‌شوند، در حالي‌ كه او بايد قبل از خواب آرامش داشته باشد. چنانچه با وجود همه چيز، موفق نشود بخوابد مي‌توانيد از داروهاي گياهي استفاده كنيد.

جوشانده سنبل‌طيب يا بهارنارنج به او بدهيد. اين عمل به او كمك مي‌كند اضطرابش كاهش يابد و راحت‌تر به خواب رود. از دادن داروهاي خواب‌آور به او خودداري كنيد زيرا احتمال دارد با حالتي گيج و منگ از خواب بيدار شود و موجب تضعيف حافظه‌اش در روز امتحان شود. براي مقابله با خستگي، بهتر است.

هر روز بعدازظهر كمي بخوابد. خواب نيمروز قابليت تمركز و به خاطر سپردن را احيا كرده و خستگي را دور مي‌سازد. خواب نيمروز ميزان كورتيزول، هورموني كه باعث اضطراب و عصبانيت مي‌شود را كاهش مي‌دهد و اين عمل، يكي از بهترين داروهاي ضد‌استرس به شمار مي‌آيد.

افزون بر آن، دانش‌آموز بايد به ‌ازاي هر دو ساعت مطالعه، استراحتي به‌ مدت ده تا بیست دقيقه داشته باشد. پس از بیست دقيقه استراحت، استرس به ميزان ۴۰درصد كاهش يافته و تمركز ۲۰درصد افزايش مي‌يابد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...
آخرین اخبار