صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

آیا بداخلاقی حامیان دولت ادامه می یابد؟

محمد جواد بربریان
کد خبر: ۱۶۶۷۴۲
| |
9583 بازدید

اصولگرایان در آغاز مجلس هشتم و بنا بر سنتی نانوشته، خواستند برای آنکه تصمیمات مهمی مانند انتخاب هیأت رئیسه در انتخاباتی درون فراکسیونی رقم بخورد، پیش از رویدادهای مهم در درون فراکسیون تصمیم گیری کنند.

بنا بر همین سنت، هنگامی که علی لاریجانی به عنوان نماینده قم به مجلس هشتم راه یافت، غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس هفتم، تن به انتخابات درون فراکسیونی داد تا اصولگرایان در مقابل هم صف آرایی نکنند. ماجرا اینگونه ادامه پیدا کرد که اصولگرایان منتخب مردم در مجلس هشتم، پیش از آغاز به کار رسمی مجلس، در نشستی در سالن همایش های صداوسیما گرد هم آمدند و پس از شنیدن نقطه نظرات دو نامزد سرشناس ریاست، لاریجانی را به عنوان رئیس قوه مقننه در دوره هشتم برگزیدند.

غلامعلی حداد عادل نیز که نخستین رئیس مجلسی بود که از صندلی ریاست بر کرسی عادی نمایندگی می نشست، در اقدامی اخلاقی و تشکیلاتی، رأی اصولگرایان را پذیرفت.

در سال سوم مجلس هشتم نیز شهاب الدین صدر در جلسه هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان برای ریاست مجلس در مقابل علی لاریجانی کاندیدا شد و چون رأی به مراتب کمتری در مقایسه با وی داشت، از کاندیداتوری در صحن علنی پرهیز کرد.

در مقابل محمدرضا باهنر که به جز دوره های اول و ششم مجلس، شش دوره نماینده مجلس بود و به نوعی از سرشناس ترین سران اصولگرایان به شمار می رفت، هنگامی که در جلسه هیأت رئیسه فراکسیون در مقابل شهاب الدین صدر رأی کمتری آورد، به رغم پافشاری بسیاری از نمایندگان در اقدامی اخلاقی، حاضر به کاندیداتوری در صحن علنی نشد و در پاسخ گفت: «معنای کار حزبی آن است که به تصمیمات فراکسیون احترام بگذاریم».

همان زمان همه صاحبنظران و آگاهان سیاسی می دانستند که با توجه به فاصله اندک رأی این دو و با عنایت به اینکه اصلاح طلبان و نمایندگان مستقل به صدر رأی نمی دهند، شانس انتخاب باهنر در صورت کاندیداتوری در صحن علنی، قطعی و مسجل است.

در آن انتخابات، اما برخی اصولگرایان که از آنها به عنوان حامیان دولت نام برده می شود، برخلاف تصمیم فراکسیون در صحن علنی به لاریجانی رأی ندادند و در مصاحبه هایشان نیز بی پروا اعلام کردند که به لاریجانی رأی سفید داده اند.

اقدام این افراد در همان زمان، با اعتراض اصولگرایانی روبه رو شد که تأکید می کردند، هنگامی که فراکسیون تصمیمی می گیرد، همگان باید به آن احترام بگذارند. سرانجام کار به هیأت داوری فراکسیون اصولگرایان که منتخبی از پنج روحانی شناخته شده فراکسیون بود ارجاع شد و برخی نمایندگان اصولگرا، از هیأت داوری خواستند با متخلفین برخورد کرده و حتی آنان را بیرون کند.

اما انتخابات آخرین سال مجلس هشتم، حال و هوای دیگری دارد. حمید رسایی، سخنگوي فراكسيون انقلاب اسلامي (حامیان دولت) که سال پیش با علنی کردن رأی سفیدش جنجال ساز شده بود، درست در ساعت برگزاری انتخابات فراکسیون (15:59عصر امروز سه شنبه) در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها اعلام كرد كه حامیان دولت در آخرين سال فعاليت مجلس هشتم، علي‎اصغر زارعي را براي رياست مجلس در جلسه فراكسيون اصولگرايان به ‎عنوان كانديدا معرفي مي‌كنند.

رسایی افزود: دوستانش به دلیل اقبال اصلاح طلبان به ریاست لاریجانی بر مجلس، یا دلایلی از این دست، ترجیح می دهند کاندیدایی دیگر داشته باشند.

سخن اینکه عصر سه شنبه انتخابات در مجمع عمومی فراکسیون برگزار شد و لاریجانی با 140 رأی به عنوان تنها کاندیدای اصولگرایان در انتخابات فردا برگزیده شد.

با این حال شنیده می شود برخی افراد در فراکسیون انقلاب اسلامی، پس از برگزاری انتخابات عصر امروز در مجمع عمومی اصولگرایان و انتخاب لاریجانی به عنوان تنها نامزد اصولگرایان، تلاش می کنند برخلاف سنت معمول و مرسوم فراکسیون، فردا زارعی را در صحن علنی در مقابل لاریجانی به عنوان کاندیدای ریاست مطرح کنند.

هرچند به دلیل اقبال قاطبه اصولگرایان و رأی قطعی نمایندگان اقلیت به ریاست لاریجانی، پیش بینی رأی بالا به تداوم ریاست وی بر پارلمان در سال آخر دور از انتظار نیست، گویا، برخی منتقدان رئیس مجلس در فراکسیون انقلاب اسلامی، عزم خود را جزم کرده اند تا اگر امکان تأثیرگذاری جدی ندارند، دست کم از رأی لاریجانی کم کنند.

البته نباید از نظر دور داشت که اگر فردا هر یک از اصولگرایان برخلاف تصمیم فراکسیون در مقابل لاریجانی کاندیدا شود، باید در عمل انتظار افزایش انشقاق در سال آخر و در آستانه انتخابات مجلس نهم را داشته باشیم.

همچنین با رأی فراکسیون به شهاب الدین صدر و محمد رضا باهنر، پیش بینی می شود با وجود اینکه صدر در انتخابات درون فراکسیون رأیی بالاتر از باهنر داشت، اما در صحن علنی باهنر بتواند با پشت سرگذاشتن وی بر کرسی نایب رئیسی اول پارلمان بنشیند و صدر هم نایب رئیس دوم شود؛ هرچند نباید امکان کاندیداتوری برخی افراد از فراکسیون اصلاح طلبان مانند مسعود پزشکیان نماینده تبریز و وزیر سابق بهداشت را از نظر دور داشت. پزشکیان پارسال هم با اختلافی نه چندان زیاد نفر سوم شد.

همچنین پیش بینی می شود، ابوترابی فرد، نایب رئیس سرشناس و اخلاقی مجالس هفتم و هشتم پس از این و در سال آخر مجلس هشتم، با تمکین به رأی فراکسیون در صحن کاندیدا نشود و به عنوان معاون قوانین رئیس مجلس ادامه فعالیت بدهد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟