دستيابي ايران به دانش توليد بلور
اين بلور با دريافت پرتوهاي گاما از خود نور توليد ميکند و در دستگاههاي تشخيص پرتو، دستگاههاي تعيين نوع ماده راديواکتيو و همچنين در پزشکي هستهاي کاربرد دارد.
کد خبر: ۱۶۰۶۰
| | 6084 بازدید
پژوهشگران سازمان انرژي اتمي ايران به دانش فني ساخت دستگاههاي توليد بلور براي استفاده در صنايع هستهاي، پرتوسنجهاي پزشکي و صنعتي دست يافتند.
به گزارش واحد مرکزي خبر، احمد نوزاد، رئيس پژوهشکده علوم و فنون هستهاي، با اعلام اين که بلورها کاربرد وسيعي در صنايع هستهاي از جمله ليزرها، آشکار سازها و دستگاههاي تشخيص نوع مواد راديو اکتيو دارند، گفت: سازمان انرژي اتمي ايران آمادگي دارد با توليد اين بلورها، نياز بخشهاي تحقيقاتي و صنعتي کشور را تأمين کند.
اين بلور با دريافت پرتوهاي گاما از خود نور توليد ميکند و در دستگاههاي تشخيص پرتو، دستگاههاي تعيين نوع ماده راديواکتيو و همچنين در پزشکي هستهاي کاربرد دارد.
بنا بر اين گزارش، هزينه توليد بلور در ايران حدود يک بيستم نمونه خارجي آن است.
حيدر فريپور، کارشناس ارشد پژوهشگاه علوم و فنون هستهاي، نيز در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزي خبر، دستيابي به اين دانش را نتيجه کار گروهي بيان کرد و گفت: همه تجهيزات مورد نياز در اين مجموعه ساخته شده است.
وي افزود: در اين دستگاهها، نخست پودر ماده مورد نظر بر پايه نياز و سفارش تهيه و در کوره دستگاه ذوب ميشود و پس از آن، قطعه کوچکي از بلور مورد نظر با مذاب تماس داده و با حرکتي چرخشي و تدريجي به سمت بالا کشيده و موجب شکل گرفتن تدريجي بلور ميشود.
کارشناس ارشد پژوهشگاه علوم و فنون هستهاي افزود: در مرحله بعد، با استفاده از دستگاههاي تراش، بلور به شکل و اندازه مورد نظر درميآيد.
بنا بر اين گزارش، در آخرين دستاورد متخصصان رشد بلور، بلور سديم توليد شده است.
گزارش خطا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...



